• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkı yaşayanlar yol gösterin bana :(

Artık düşünmekten ağlamaktan peraşanım Bana yol gösterin nolur Ben sünniyim Allah'a çok inanıyorum Ibadetlerimi tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum Evlenmeyi düşündüğüm kişi alevi ama hiç bir ibadeti yapmaz Dinden bahsedilince siyaset oluyormuş Herkesin inancına saygım var sadece benzer evlilik yapanlar bu sorunları nasıl aştı Bana yardımcı olun nolur

Ben aleviyim esim sunni vok sukur bir kez bile fikir ayriligina dusmedik kendimizi alevi sunni hibi insanlarin uydurdugu ayrimlarla etiketlemiyoruz muslumaniz.... bana sen gibi dinden konussa ona cok kizar ve kirilirdim... dini vecibeler elbette onemli nice ataitler var nasil vicdan sahibiler nasil ahlaklilar nive namaz kilanlar oruc tutanlar var kirasini odeyemeyen kiracisini iliskiye zorluyo.. biseyleri dayatirsan kaybedersim.. ne kendini uz ne cocugun hayatini alt ust et ... birak sen dinini uasa dilinle degil davranislarinla goster kendini... benim icime dogar eminim cok durust ve temiz bi insan sevgilin. Yarin bigun sunniyle evlenirsin mutsuz olmayacagin ne malum evlilik oyle biseyki mezhep konusmaya zaman olmuyo ben ona zorluyom cumaya git diye oda benle ceme geliyo..

ne yani aleviler inancli degilmi , bence siz kendi dünyanizdan birini secin , o oglana da allah aki fikir versin ....

Ben aleviyim parayla imanin kimde oldugu belli olmaz Allah bilir kimin ne oldugunu.....

Haklısınız Keşke baştan daha bilinçli olsaydık Ama benim ilk ilişkim Çok kaptırdım kendimi O da beni çok sever Gören onun sevgisini benim sevgimi imrenirdi

Madem sevmissin... simdi yapman gereken once kendin farkli inancta biriyle hayatini paylasabilir misin buna karar vermek.

Sonra da onun goruslerini almak,
mesela oruc ornegini ver, sen tuttugunda o ne yapacak? Ya da o tutmadiginda ayni evde yasarker sen nasil karsilayacaksin?

Daha sonra da ailelwrinizle paylasip zor da olsa ikna etmeye calisacaksiniz...

Fakat hayatini tum bu zorluklarin icinde gecirmeye, aileni karsina almaya deger mi?
Bunun cevabi bizde degil sende/sizde...

Yine ben olsaydim...ayrilirdim sanirim. Diyorum ya sevemezdim cunku, mantigim kabul etmeyince her seyi reddetme gibi bir huyum var.

Millet aya gidiyor benim memleketlim yaya gidiyor. Ben yurtdisindayim. Burda suniler hristiyanlarla evleniyor. Alevi dedilermi kaciyorlar. Ben bunu anlamiyorum. Alevi musluman degil mi? Zaten alevi sunni diye dusunuyor ve o sekilde goruyorsaniz evlenmeyin daha iyi olur bence. Benim arkadasim sunni evlendigi kisi alevi. Ilkonceleri ailesinden alevi diye sakladi. Cocugum olursa alevimi olsun sunnimi diye esi ile o zaman sevgilisi idi) karar verememislermis. 10 yillik evliler suan ne yaptilarsa cocuklari olmadi. Yaslarida kirklarin ustunde.artik siz dusunun. Neyin dogru neyin yanlis olduguna.

Ben aleviyim esim sunni vok sukur bir kez bile fikir ayriligina dusmedik kendimizi alevi sunni hibi insanlarin uydurdugu ayrimlarla etiketlemiyoruz muslumaniz.... bana sen gibi dinden konussa ona cok kizar ve kirilirdim... dini vecibeler elbette onemli nice ataitler var nasil vicdan sahibiler nasil ahlaklilar nive namaz kilanlar oruc tutanlar var kirasini odeyemeyen kiracisini iliskiye zorluyo.. biseyleri dayatirsan kaybedersim.. ne kendini uz ne cocugun hayatini alt ust et ... birak sen dinini uasa dilinle degil davranislarinla goster kendini... benim icime dogar eminim cok durust ve temiz bi insan sevgilin. Yarin bigun sunniyle evlenirsin mutsuz olmayacagin ne malum evlilik oyle biseyki mezhep konusmaya zaman olmuyo ben ona zorluyom cumaya git diye oda benle ceme geliyo..

Eğer o Cem'e gitse ben de giderdim onunla O muarrem orucu tutsa ben de tutardım onunla

Düzenli ibadet eden biriysen biraz zor
Karşılıklı saygıya amenna
Ama bizim inaçlarımızda ibadette var
Namaz,oruç, kuran okumak gibi
Eş bunlara iştirak etmeyince birlikte yaşamak zor
İnancı olmayanın kendi fikridir ama İslam kurallarına göre müslüman bir kadın, müslüman olmayan bir erkekle evlenemez
Yani bu soruların cevabı senin ne şekilde yaşadığın ve dinin hayatındaki yeri
Bu herkese göre değişen bir durum; kendime bakarsam inanmayana saygılıyım ama eş olarak seçmem, ben namaz kılarken karşıma geçip inanmıyorum bu yaptığına diyen biri ile aynı çatı altında yaşayamam. Yani bu sorunun cevabı yine kendinde

Aleviyim namazimida kilarim orucumuda tutarim zekatimida verrim Kuran imida okurum esim sunni o bunlara nem kadar egilmez vicdan konusundada Allah bilir ama her mezhepten arkadasim var bana aileme alevilere asil gercek musluman asil gercek dini yasayan sizsiniz der esim iyiki alevi kizi almisim ahlak olgunuz cok agir basiyo der. Asla insan ayirmam ama alevilik islam degildir diyenin inancindan suphe ederim

Canim simdi beni iyi dinlee benim esimde alevi evlenmeden herkez karsi cikti yok o alevi inancsiz yapamazsin ayrilirsin deddiler pis pes etmedik evlendik aleviyle sunnileein arasinda hic bir fark yok ben kapaliyim bide dusun onlarin akrabalarindan kimse beni yadirgammi hepsi beni cok seviyo bende ole esime asla din konusunda karismiyorum oda bana ramazan da 1 hafta oruc tutu sonra tutamadi garson onun icin zor bise dmedim ibadetler ayni mezhep arasinda hic bi farklilik yok eger evlenirsende ne sen ona nede o sana karissin onu anlasin ilk ben gayet mutluyum allaha sukur benim arkamdan okunasanlar desteklemeyenlede oyle arkamdan parmak isiryo onlari utanndirdik yni bizim icin bi sorun olmadi kii babam asiri karsiydi simdi en sevdigi dmadi esim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aynen oyle sunni esim benimde... ne cok karsi cikti dedemler... simdi en sevilen damay esimdir biz asla birbirimize karismayiz namaz oruc zekat bunlara oenem veririz vicdan konumda esimle ben parmakla gosteriliriz hatya ben kadar dini vecibelerine bakit ayiramaz ben ona derim en azimdam cumaya hit diue oda benle cemlere katilir

Ben aleviyim parayla imanin kimde oldugu belli olmaz Allah bilir kimin ne oldugunu.....

Eğer o Cem'e gitse ben de giderdim onunla O muarrem orucu tutsa ben de tutardım onunla

Aleviyim namazimida kilarim orucumuda tutarim zekatimida verrim Kuran imida okurum esim sunni o bunlara nem kadar egilmez vicdan konusundada Allah bilir ama her mezhepten arkadasim var bana aileme alevilere asil gercek musluman asil gercek dini yasayan sizsiniz der esim iyiki alevi kizi almisim ahlak olgunuz cok agir basiyo der. Asla insan ayirmam ama alevilik islam degildir diyenin inancindan suphe ederim

Aslında benle siz aynı şeyi söylüyoruz Ama erkek arkadaşım aynı fikirde değil Oruç tutarsa namaz kılarda zekat verirse asimile olacağını düşünüyor Hatta Kuran'ı okursa bile asimile olurmuş Dedim ya ben yıllardır alevilerle iç içe yaşarım ama hiç böyle katı fikirler dememişlerdi bana

Konu Alevi/Sunni tartismasi degil.
Konu sahibi ibadetlerine dikkat eden biri, sevgilisi oyle degil. Sorun burda.

Ben olsam alevi, sunni, safi vs... ne olursa olsun ama ibadetini yapan biriyle evlenmek isterdim.
Bu konu benim icin cok onemli, erkek din konusunda (ki diger konulardada) kadindan ustun olmali.
Karisina, cocuklarina ornek olmali.
Benim fikrim bu.

Aynen oyle sunni esim benimde... ne cok karsi cikti dedemler... simdi en sevilen damay esimdir biz asla birbirimize karismayiz namaz oruc zekat bunlara oenem veririz vicdan konumda esimle ben parmakla gosteriliriz hatya ben kadar dini vecibelerine bakit ayiramaz ben ona derim en azimdam cumaya hit diue oda benle cemlere katilir

Allah yuvanın mutluluğunu korusun Öyle çok özeniyorumki sizin gibi çiftlere Önemli olan mezhep değilki insanların bi yerde buluşması işte Keşke biz de başarabilseydik

Millet aya gidiyor benim memleketlim yaya gidiyor. Ben yurtdisindayim. Burda suniler hristiyanlarla evleniyor. Alevi dedilermi kaciyorlar. Ben bunu anlamiyorum. Alevi musluman degil mi? Zaten alevi sunni diye dusunuyor ve o sekilde goruyorsaniz evlenmeyin daha iyi olur bence. Benim arkadasim sunni evlendigi kisi alevi. Ilkonceleri ailesinden alevi diye sakladi. Cocugum olursa alevimi olsun sunnimi diye esi ile o zaman sevgilisi idi) karar verememislermis. 10 yillik evliler suan ne yaptilarsa cocuklari olmadi. Yaslarida kirklarin ustunde.artik siz dusunun. Neyin dogru neyin yanlis olduguna.

Yorumunu milyonlarca kez begenmek istedim biz alevile ocu degiliz bizde muslumaniz bizde orucumuzu tutar namazimizi kilariz. Senin ustundeki yorumu okurken Hay Allahim milet aya biz yaya dedim ki sen yazmissin helal olsun ;)

Aslında benle siz aynı şeyi söylüyoruz Ama erkek arkadaşım aynı fikirde değil Oruç tutarsa namaz kılarda zekat verirse asimile olacağını düşünüyor Hatta Kuran'ı okursa bile asimile olurmuş Dedim ya ben yıllardır alevilerle iç içe yaşarım ama hiç böyle katı fikirler dememişlerdi bana

Bak ben aleviyken boyle biriyle olurmu acaba diye dusunurdum.. sana baski yapar mi yaparsa kotu... ama sanmiyorum seni ozhur birakir bak ESIMIN BURS ALDIGI ABI ICKI KUMAR NE ARARSAN VARMIS SUNNI ODA
KARISI ILE TANISIYO TAM BI HANFENDI DINDAR AHIR BI KADIN. NE OLUYO ABI ICKIUI BIRAKIYO NAMAZA BASLIYO ESIMI OKUTUYOLAR ALLAH RAZI OLSUN COK IYILER SENIN ELINDE MEZHEB OLAYINA HIRMEDEN ONU DINE CEKEBILIRSIN AMA BU LADAR KAFANA TAKMAMAN LAZIM

Beni yanlış anlamayın Konu kesinlikle mezhep tartışması değil Alevi olan arkadaşlar bana kırılmasın Benim erkek arkadaşım dini olarak hiçbir şeyi kabul etmiyor Bunu da alevilik olarak tanımlıyor Mesele bu

Allah yuvanın mutluluğunu korusun Öyle çok özeniyorumki sizin gibi çiftlere Önemli olan mezhep değilki insanların bi yerde buluşması işte Keşke biz de başarabilseydik

Sana dua edicem sende bol bol dua et olacagina inan cocukla acikca konus ilerde sana baski yapmasin askindam emin ol oyle evlen insallah gonlune hore olur. Beni esime vermeselerdi kimseyle evlenmezdim bende cok uzuliyodum. Cocuk nasil peki insancilmi dusurtmu caliskanmi kibarmi ahlaklimi icki olayi varmi bak bunlar cok onemli... benim annem babam ayni mezheptendide noldu :(

Telefondan yazmak zor imla hatalarim icin ozur.. kürt mu sevgilin ? Asimile felan demisya

Slm canim. Bende aleviyim. Kurt alevisiyim. Simdi surdan baslayayim. Esin seninle oruc tutmuyor namaz kilmiyorsa bu inancsiz oldugu anlamina gelmez. Herkes allaha inaniyor o yeter. Bende oruc tutarim ama ramazani degil 12 imamlari. 12 imamlarida tutmasam bu benim inancsiz oldugumu gostermez. Allahima inancim sonzuz ve hep dara dusunce ona dua ederim. Esinde boyledir eminim onun senin gibi olmasi icin zorlama baski yapma. Lakin o zaman sende onun gibi olman lazim kii sorun o zaman baslar aranizda. Herkes birbirini oldugu gibi kabul etsin yeter bu. Eger saygi gostetmiyorsa yaptiklarina bunu konus. Senin goruslerine saygim var ama sende benim gorusume saygi duy de yeter. Sizin odaklanmaniz gereken tek sey SEVGİ. Bu kadar. Sevgiye odaklanin saygiya odaklanin o zamn mutlu bir evlilik kendiliginden gelir bence. Yinede sen bilirsin ama herkes birbirine saygi duysun. Bir alevi oruc tutmayip namaz kilmiyorsa bu onun inancsiz oldugu anlamina gelmez. Cunku aleviligin bir cok cesidi var bazi aleviler bunu yapmaz. Ama bu onlarin İNANCSİZ oldugu anlaminada gelmez arkadasim. Esin allaha inanci var ve allahtan korkuyorsa bu sana da yeter evliliginizede yeter. Sadece birazcik anlayis ve saygi. Umarim mutlu olursunuz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yazımda alevilikten bahsetmedim, inançsızlıktan bahsettim
Zira konuda alevilik ile ilgili bir durum yok
Mezhebi Alevi birine hayatımın 10 yılını verdim, Aleviliği'de gayet iyi bilirim
Anlamadan inancımdan şüphe etmek yerine yazdıklarımı bir daha dikkatlice okumanızı rica ederim
Hoş inancıma inanmanızda benim görüşlerimi bağlamaz
Konu sahibinin sorunu da alevilik değil zaten, sevgilimin dini inancı yok diyor arkadaş buna istinaden yazdım

Son düzenleme:
Bak ben aleviyken boyle biriyle olurmu acaba diye dusunurdum.. sana baski yapar mi yaparsa kotu... ama sanmiyorum seni ozhur birakir bak ESIMIN BURS ALDIGI ABI ICKI KUMAR NE ARARSAN VARMIS SUNNI ODA
KARISI ILE TANISIYO TAM BI HANFENDI DINDAR AHIR BI KADIN. NE OLUYO ABI ICKIUI BIRAKIYO NAMAZA BASLIYO ESIMI OKUTUYOLAR ALLAH RAZI OLSUN COK IYILER SENIN ELINDE MEZHEB OLAYINA HIRMEDEN ONU DINE CEKEBILIRSIN AMA BU LADAR KAFANA TAKMAMAN LAZIM

Senden bunları duydum ya ümütşendim biraz Ben hep dedim eğer o Cem'e gitse ben de giderdim eğer muarrem orucu tutsa seve seve tutardım Hiç öyle tepki göstermezdin ki Ama onların öyle düşünmesi beni çok yaraladı Erkek arkadaşım ilerde bişeyler yapmak istese bile babası karşı durur Ibadetler asimilasyonmuş onlara göre Alevi dedelerine ben saygı duyarım mesela ama ona da saygıları yok Keşke dediklerin mimkün olsaydı Çok dedim beraber inanıp yaşayamaz mıyız diye Her iki inancın da çok güzel tarafları var Beraber yapıp bi hayat kuramaz mıyız diye ama kabul etmedi

Artık düşünmekten ağlamaktan peraşanım Bana yol gösterin nolur Ben sünniyim Allah'a çok inanıyorum Ibadetlerimi tam yapamasamda yapmaya çalışıyorum Evlenmeyi düşündüğüm kişi alevi ama hiç bir ibadeti yapmaz Dinden bahsedilince siyaset oluyormuş Herkesin inancına saygım var sadece benzer evlilik yapanlar bu sorunları nasıl aştı Bana yardımcı olun nolur

O kadar uzun yazmışım ki sildim :) ben anne baba ailevi biriyim.önce saygı duyman lazım.ağlamaktan perişansın buraya soruyorsun.cevabı çok kolay ya sevgine aşkına sahip çıkacaksın zorluklara göğüs gereceksin ya da ayrılacaksın.mutlu olanda vardır olmayan da.çünkü çok hassas bi konu.sen bu yolda kendine güveniyor musun?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben aleviyim, dinimin bütün vecibelerini elimden geldiğince yapmaya çalışırım. kızımın babası sünni, aramızda bir kere bile konusu olmadı.
erkek arkadaşınızın yaşadığı alevilik değil, inançsızlık.
onun kafası karışmış, "asimile" olmak reddetmek değildir, deistlikle karıştırmış durumu.

Back
X