- 6 Şubat 2021
- 3.244
- 8.833
- 108
Uygun başlık bulamamışsınızdır buraya koymuşsunuzdur bu ayrı mesele. Yiğidi öldür hakkını yeme şimdi konunun burada olmaması gerektiğine bende hak verdim de neyse bu durum bu kadar önemli değil birazdan yönetim ilgili yere konuyu kaydırır ve çözülür basit mesele yani ben buna çok takılmadım.Bence bu konumda genel dertler ile ilgili. Yani ben bu başlıkta olmasında sakınca görmedim. Sürekli muhalif yorum yapanlardan biri arkadaşımız. Tuhaf gelmedi bana. Evet denge önemli. Sadece benim en çok bahsetmek istediğim, kadın olarak evliliği seçerken, evlilik teklifi alırken vs bambaşka hayaller oluyor. Hiçbir kadın mücadele içine gireceğinin farkına varmıyor bence :)
Bu mücadele maddi manevi her türlü durum olabilir. Kendimden çok başka üyelerin çok ağır konularına dayanarak yazmak istedim bunu.
Evet evet çok haklısınız insan evlenirken neler neleeer hayal ediyorda ama imzayı atınca kendini buluyor hiç istemediği bir yerde. Açıkçası bana sorarsan bende neler neler hayal etmiştim ancak bunun içinde iki taraflı mücadele olacağınında bilincindeydim. Ama eşim ve ailesi kalpsizler bütün mücadeleyi benim göstermem gerektiğini düşündüler yani kadınım ya her şeye dayanırım diye düşündüler. Ancak hayal ettiklerim olmazsa verilen sözler turulmazsa çekip gideceğimi tahmin etmediler kadınım ya gidemem diye düşündüler. İnşallah bütün kadınların gidecek bir yeri vardır veya gücü vardır da çekip gidip bunları böyle yüzüstü bırakır. Çünkü inanın kalmak devam etmek daha çok güç sarfettiriyor. Bu ataerkil zihniyet değişmedikçede bu değişmeyecek. Böyle haksızlar haklıyım diye dolaşırsa da zaten dahada kötüye gidecek diye düşünüyorum.