Evlilikte Para İdaresi

oylumlu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
16
17
3
31
Evlilikte iki kişininde çalıştığı bir durumda para idaresini nasıl yapıyorsunuz;?
Tamamen ortaya bütün maaşı koyup harcayıp kalanı ortak hesapta mı biriktiriyorsunuz?
Ya da birisi maaşını biriktirirken diğer eş evin ihtiyaçlarını mı karşılıyor?

Kısaca siz de durumlar nasıl? Nasıl sorunlarla karşılaştınız? Öneriniz nedir?

Bu sene çalışmaya tekrar başlayacağım eşimle şöyle konuştuk.
O kira, borçlar, temel alışveriş, faturaların yetişebildiği kadarını halledecek. Benim maaşım ondan düşük olacak ama ben de kendi kyk borcumu, kıyafet, ek ihtiyaçlar kalırsa da altın olarak atarız diye konuştuk.

Evlilikte iki kişininde çalıştığı bir durumda para idaresini nasıl yapıyorsunuz;?
Tamamen ortaya bütün maaşı koyup harcayıp kalanı ortak hesapta mı biriktiriyorsunuz?

Maaşım yok.Ama önerim kendinize ait hesabınız hesabınızda paranız olsun.insanın başına ne geleceği belli olmaz güvenceniz olsun.
Harcama nasıl olmalı derseniz bazı eşler tüm giderleri kendi karşılıyor,bazısı da ortak.
Siz eşinize göre şekillendirin

Biz de birikim hesabı bende durur, o maaşı yatınca bi miktarını bana yollar , ben kredi kartını faturaları öderim, parayı kontrol ederim, biz büyük harcamalarda ya da büyük aile yardımlarında birbirimize sorarız onun dışında kimse kimseye karışmaz.

Bu sene çalışmaya tekrar başlayacağım eşimle şöyle konuştuk.
O kira, borçlar, temel alışveriş, faturaların yetişebildiği kadarını halledecek. Benim maaşım ondan düşük olacak ama ben de kendi kyk borcumu, kıyafet, ek ihtiyaçlar kalırsa da altın olarak atarız diye konuştuk.
Bana böylesi daha mantıklı geliyor...

Ben calısırken benim maasim ev ihtiyaclari icin esimin maasi birikim icindi.Benim hesabıma atardi yine maasini.Uzun zamandir calısmıyorum.Maasını yine bana atar tüm idare bendedir.Ondan daha tutumlu oldugum icin bu sekildeyiz biz.
İmrendim gerçekten çok iyi

Maaşım yok.Ama önerim kendinize ait hesabınız hesabınızda paranız olsun.insanın başına ne geleceği belli olmaz güvenceniz olsun.
Harcama nasıl olmalı derseniz bazı eşler tüm giderleri kendi karşılıyor,bazısı da ortak.
Siz eşinize göre şekillendirin
Bu konuda çok haklısınız. İnsanın özellikle kadının köşede bir parası olmalı... iŞ BOŞANMAYA GELİNCE KİMİN NASIL TEPKİ VERECEĞİNİ BİLMEK İMKANSIZ...

Ben calısırken benim maasim ev ihtiyaclari icin esimin maasi birikim icindi.Benim hesabıma atardi yine maasini.Uzun zamandir calısmıyorum.Maasını yine bana atar tüm idare bendedir.Ondan daha tutumlu oldugum icin bu sekildeyiz biz.
Katılıyorum daha tutumlu olan tarafta tutulmalı. Bizde de kasa ortak, esim daha tutumlu ve yatırım araçlarını cok iyi kullandığı için idare ondadır

Kazancımız da harcamamız da birikimimiz de ortak.
Herkesin maaş kartı kendinde, birikimi kendi hesabında bununla birlikte birbirimizin hesabında ne kadar var? Kabaca biliriz.
Markete kim giderse o öder.
Online fatura ödeme ile alışverişi ben yaparım, kredi kartını da ben öderim, hesabımdaki para bittiğinde-yetmediğinde eşim takviye eder.
Yüksek miktarda alışverişleri birbirimizden habersiz yapmayız.
Onun dışında aldığıma, harcadığıma, anneme, yeğenime para göndermeme, hediye almama eşim karışmaz hoş onun ailesine hediye işi de bendedir.
28 yıldır böyle geçinip gidiyoruz.
Oğlum doğunca üç yıl çalışmadım o zaman her şeyi eşim üstlendi.

İmrendim gerçekten çok iyi
Kendisinde oldugunda, borc isteyende ailesinden isteyende cok olurdu.Bakti gördü birikim yapamiyoruz kimseden de fayda yok anladi.Kendisine harclık almaya basladi sadece.
Siz de nasıl istiyor esiniz?Ortak hesap her zaman daha iyidir.Biz biriz hesabımız bir derim ben hep ona.Benimsemek gerek bunu aksam kapılar kapanınca kim kalırsa yanında asıl aile olan odur derim.İşledim sanirim yillarca böyle :KK70:

Kira, faturalar, kredi borcu, mutfak alışverişi eşimde. Benim maaşımla birikim yapıyoruz (kendime yetecek bir miktar ayırdıktan sonra) eğer onun maaşından artan olursa yine bana atıyor biriktirmem için, veya o ay harcamamız çok olduysa ben ona atıyorum birikime ayırdığım kısımdan. İlk evlendiğimizde bu şekilde değildi mutfak alışverişi ve kredi borcunun bir kısmı bendeydi, zamanla maaş artıp kredi borcu eşimin ödeyebileceği duruma gelince birikim yapabilmek için böyle karar verdik. Ben eşime göre daha tutumlu oldugum için para bende birikiyor

Kazancımız da harcamamız da birikimimiz de ortak.
Herkesin maaş kartı kendinde, birikimi kendi hesabında bununla birlikte birbirimizin hesabında ne kadar var? Kabaca biliriz.
Markete kim giderse o öder.
Online fatura ödeme ile alışverişi ben yaparım, kredi kartını da ben öderim, hesabımdaki para bittiğinde-yetmediğinde eşim takviye eder.
Yüksek miktarda alışverişleri birbirimizden habersiz yapmayız.
Onun dışında aldığıma, harcadığıma, anneme, yeğenime para göndermeme, hediye almama eşim karışmaz hoş onun ailesine hediye işi de bendedir.
28 yıldır böyle geçinip gidiyoruz.
Oğlum doğunca üç yıl çalışmadım o zaman her şeyi eşim üstlendi.
Sanırım insanın kendi birikim hesabı olmasının kendini daha güvende hissettireceğini düşünüyorum. Tabi bu benim param senin paran demek için değil de sürekli bir kişi masrafları karşılayıp diğeri biriktirdiğinde 'sen hep harcadın. ben biriktirdim' diyenler olabiliyormuş...

Maaşların yönetimi bende eşimin eli fazla açıktır parası olmasa bile bişey alınacak desem almaya çalışır. Para yönetimini ona vermeye kalktım istemedi yetiremez biliyor😃 mümkün olduğunca eşimin maaşı ile geçiniriz bazen yetersiz geldiğinde benim maaş ile destekleriz. Maaşı alınca hepsini çekip getiriyor ben ona gerekli ödemeleri yapması ve diğer aya kadar gerekli harcamalar için kullanacağı parayı veririm. Cebindeki parası erken bitince de desteklerim. Ailede senin benim olmaz o yüzden parayı iyi idare edecek kişide toplanmalı paralar sonra kalanı birikime ayrılmalı

Bütçemiz ortaktır doğal olarak harcamamız da ortak oluyo. Artan para hep bende toplanır birikir. Benim para biriktirme huyum daha fazla çünkü 😅 ama bütçe konusunda şeffafızdır

İkimizin hesabına da ben bakıyorum, maaşlar yatınca ödemeleri yapar kalan parayı kendi hesabımda birikim yaparım eşime harçlık bırakırım kendi hesabına, lazım oldukça isterse atarim yine. Evlenirken eşim bu şekilde olsun para pul işlerine beni bulaştırma dedi 😁 tabi ben şuraya şunu ödedim, şu kadar para kaldı bu ay vs diye anlatirim o sormasa da. Bu şekilde hiç sorun yasamadik aksine benim birikim yapmam ile evimizi aldık. Benim fikrimce para hesabından kim anlarsa o yapsin bu işleri

Suan çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde eşimin de benim de yatırım hesaplarımız var paramizi bu hesaplarda takip ediyoruz. Birbirimizden fikir alıyoruz. Maddi olarak bir şey alınacaksa kimin hesabı uygunsa onun hesabından alınır. Uygunluktan kastım eğer benim hesabındaki lotlar düşükse ordan almayız eşimin hesabından alırız. Bazen benim bütün param yatırıma birikime eşimin parası harcamaya giderdi. Aslında aramizda senin beni mevzusu hiç olmadı. Benim almak istediğim hisseler olduğunda eşim kendisi para gönderirdi hesabimda yoksa. Oğlumdan sonra işten ayrıldım başta çok zor oldu çünkü para isteyemedim ama eşim her zaman gönderdi. Hala da göndermeye devam ediyo. Biz en başta birbirimize sevgi adına bir şey hissetmeden önce guvenirdik sonradan aşık olduk..

Kendisinde oldugunda, borc isteyende ailesinden isteyende cok olurdu.Bakti gördü birikim yapamiyoruz kimseden de fayda yok anladi.Kendisine harclık almaya basladi sadece.
Siz de nasıl istiyor esiniz?Ortak hesap her zaman daha iyidir.Biz biriz hesabımız bir derim ben hep ona.Benimsemek gerek bunu aksam kapılar kapanınca kim kalırsa yanında asıl aile olan odur derim.İşledim sanirim yillarca böyle :KK70:
bizimki karışık. yani eski eşim bende biriksin dedi sonra da boşanma kararı alınca hepsini annesine göndermiş. Emek emek biriktirdiğim paraları hiç etti kısaca.

Back
X