evlilikte para sikintisi

E o kadar borcun üstüne araba almayaydınız madem. Bile isteye borca girip sonra çok sıkışığız fatura ödeyemiyoruz demek bana çok saçma geliyor.

Eşiniz evlatlık görevini yapıyor. Buna benzer her konuda aynı şeyi yazıyorum, size de yazacağım; eşim annem ya da ailemden birini bir yerlere götürdüm diye sorun çıkarsa hade len ordan derim, daha fazla sorun çıkarsa beğenmeyen, ailemden rahatsız olan için kapı orda derim. (Dip not da bırakayım şuraya, evlenirken iki aileden de maddi tek kuruş almadık, evlenmeye karar vermiş koca insanlar olarak kendi evimizi kendimiz düzdük, borçlar bitene kadar bekarlıktan kalma külüstürleri kullandık, bitince borca girip sıfırladık)

ben onu alirken zaten sikisigiz az daha sikisalm beraber odenip gitsinler diye dusundum ve ise giderken falan kullanalim kisa mesafe islerimiz 50 tl koyunca bize 1 hafta yetiyor yol paraaindan ucuza gelio ama evdeki hesap carsiya uymadi hale bak kotu oldgumla kaldm bide

araba masraf de sattır boğazımdan kesiyorum de düze çıkınca alırız diyin yada çocuk için para biriktirelim diyin bugun bir arabaa kredisiz bile benzin sigorta kasko 12 aya eşit bölünce aylık 1000 lira masraf yapıyor ciddi bir rakam durumunuz zorsa satın derim biraz gezmesin kocanız kaynananız arabasızlık size zor gelmıcekse

O arabayi alirken işe gitmek disinda yerinden kipirdamayacagini dusundunuz yani ciddi ciddi gercekten ve tasaruflu geldi...
Bisey demiyorum artik.

Konuyu okuyunca aynı şeyleri yaşamışız diyorum çok şükür bizimkine anlata anlata aza indi

Arkadasa katiliyorum. bu kadar borc harc icinde yasarken araba almaniz simariklik olmus , arabayi borclarinizi bitiresiye kadar satin borclar bitince yeni bir tane alirsiniz.

işyerine vasıta vs ile gidin ve araca benzin koymayın
öyle yatsın kapıda inadına

eşinize de siz ona belli bir para aktaracağınızı geçimi ödemeleri onun idare etmesini söyleyin
neden derse çok boğuldum artık yapamıyorum vs diyin

Benziniyle bitmiyor ki
Bakımı vergisi muayenesi
Trafik sigortası kaskosu
Senelik düşünün sonra aylara bölün aşırı bir masraf olduğunu göreceksiniz

peki bu cozummu yarin obur gun borclae bitince nolucak? daha suan bu haldeyse ben yarin maddi olarak nasl guvenicem ayni sey olmucakmi
Borçlar bitince gözünüze o kadar gelmez
Siz de ailenizin işleri için kullanırsınız karşılıklı olunca şartlar eşit olur

suan dunku kavgamizdan oturu benim kotu kalpli biri oldugumu kucuk hesaplara girdigmi beni hic taniyamadigi triplerine girdi. bide konusmuyor benimle. bense 3 saatlik uykuyla ise geldim ve hala aklim orda

peki bu cozummu yarin obur gun borclae bitince nolucak? daha suan bu haldeyse ben yarin maddi olarak nasl guvenicem ayni sey olmucakmi
kimi insanlar çok araba delisi olur sanırım sizde onlardansınız :)
bence dişinizi sıkın vasıta kullanın arabadan vazgeçip
Benziniyle bitmiyor ki
Bakımı vergisi muayenesi
Trafik sigortası kaskosu
Senelik düşünün sonra aylara bölün aşırı bir masraf olduğunu göreceksiniz
+1

Tek sorun eşinizin ailesini arabayla bir yerlere götürmesi ise bunu problem etmeniz çok itici.
Eşiniz tavır almakta yerden göğe haklı.

Değil aileyi insan arkadaşını bile bırakır.
Bu kadar küçük hesapların peşinde olmazsanız, daha huzurlu olursunuz.

Unutmayın o insanlar eşinizi dünyaya getirdi, baktı, büyüttü, eğitim olanakları sağladı.
Üç kuruşluk benzinin lafını etmek hiç şık değil.

Şöyle düşünün anneniz sizden onu bir yerlere bırakmanızı istese de eşiniz bunun lafını etse ne düşünürsünüz?

Benim annem istemez demeyin eşinizin annesi istiyor iste, ne yapsın bırakamam anne mi desin.

Dün yaşadığını örnekte de siz haksızsınız ters istikamette de olsa bende annemi akşam minibüsle göndermem.

Bu kadar maddi sıkışıklığa da araba almazdım zaten orası ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…