evlilikte para sikintisi

keske oyle olsaydi. esimin ailesi esim okurken destek olmaid. ben hem okudum hem calistim. kendi masraflarmdan artttirarak ona destek oldm. evlendik bir tek sandalye almadilar. keske dedgnz gbi olsaydi d abenm kendmi duzeltmemle bitseydi degilmi

Biz önce mobilya taksidini ödedik Mart’ta bitti şükür ondan sonra elimizdeki eski model arabamız vardı onuda sattık öyle o para da bankada kaldı 2 ay arabasız öyle durduk tabi gideceği geleceği yere mecbur götürme olmadı çünkü araba yok daha sonra diğerinden yüksek model aldık hala onun borcu var onu ödüyoruz borcumuz vs var deyip konuştum her seferinde söyledim eşime ve annesine de oda evet vs anladı da azalttı köye gitme isteklerini 1 saat sürüyor köy de siz düşünün her hafta gitmek istiyordu

neden bizim de paramız yok vs denmez tabiki yani adam para yaratamayacağına göre onun da elinden gelen bir şey yok...
Yani bir de araba sanki fuzuli olmuş borç içinde..
satın rahat edin...

hakliymissn herseyimiz ayni bizimde koye gitme konusuda var yazmayi unuttum. surekli koye gezmeye gidiyor kayin validem ve kendisini karsilamaya esgitmemizi istiyor. programimiz varmi istiyormuyuz soran yok. buarada kayinpederim ne mi yapoyo evinde yatiyor

Ya gerçekten anlamıyorum, hep beraber bir yere gittiniz annesi dönüşte dolmuşa mı binsin. Bizim değil annesi, uzaktan akraba, tanıdık bile olsa arabayla bırakırız. Kullanılmak hoş değil, erkek annelerinin şehzade doğurmuş tavırları ve sürekli talepleri beni de rahatsız eder ama verdiğiniz örnekte siz haksızsınız.

Ama eşinize annesi hakkında 1 söylerseniz eşiniz 2 dedin diye küser kavga eder ben de yaşadım aynı şeyleri şimdi annesi hakkında konuşmama kararı aldım isterse de götürüyor çok kilosu var dolmuş vs binemiyor. Olan bana olacağı için ses etmiyorum yuvam sonuçta her gün küs kavga bi yere kadar benim annem de gidip geleceği yere dolmuşla vs ile gidiyor eşimden kesinlikle öyle bir istekleri olmadı ailemin eşim de farkında olduğu için her fırsatta bi yere gidecekleri zaman haber versinler ben götürürüm vs tarzı söylüyor karşılıklı olması amaçlı bende durum böyle

Bizde borçla evlendik borçla devam ettik. Her gitmemizde kv borçlardan parasızlıktan şikayetleniyor.Çift maaşsız ya. Bizde de yokki borç var.
Ben de aynı taktigi kullandım.çözümü hep borçtan parasızlıktan şikayetlenerek buldum. Sizde ha bire benzinin pahalılığından falan bahsedin , ama esiniz yokken yapın. Konuyu bir şekilde oraya getirin. Ama suçlayarak değil kendi annenize dert yanar gibi. Ben öyle kestim önlerini. Yoksa bende sizin gibiydim şimdi. Borcumuz bitti şükür. Şimdi istiyor arada bir kv, gözüme batmıyor.Ama yokken batıyor işte.

Önce evine baksın,sonra annesinin gönlünü hoş etsin.
Benim koca da annesi neler neler söyleyip yapar da “niye yaptı ki?” bile dedirtmez bana.
Sakin olun öncelikle. Annesini suçlar gibi,annesini sevmiyormuş gibi konuşursanız iş uzar.
Mesela babasının vurdumduymazlığını ufaktan bi eleştirin. Belki babasına kızıp “babam yapsın ya” diyebilir.

Ben de çok kavgalar yaşadım. Düğünden önce düğünü iptal etmeyi düşündüm, evlendim boşanmayı düşündüm.. Hep kendime işkence yapmışım meğer. Şimdi sinsi davranıyorum. Annesini çokkkkk seviyormuş gibi yapıyorum, bu sefer annesinin yaptıklarını daha net görüyor.
Unutmayın o, annesi. Biz el insanı oluyoruz bizim yaptıklarımız/söylediklerimiz kolay kabul görmüyor o yüzden..

Şahsen ben bu durumu anlayamıyorum erkekler evlendiklerinin sorumluluk altına girdiklerinin farkına varmadan böyle fevri davranıyorlar halbuki söylenmek istenen farklı ama sen cimri düşüncesiz durumuna düşüyorsun borç harç olmasa durum sıkışık olmasa durum çok çok iyi olsa elbetteki annesine babasına yapsın ama ben borç içindeyken kullanılmak tabiki hoş değil. Anneler de zaten evlatlarının evlenip yuva kurdugunun farkına varamıyor bence çoğu kadında görüyorum bunu

Sonrasında bu kadar zor olacağını düşünmediniz mi hiç sade bir nikah da olabilirdi , ne demek boğazdan kısmak yazık değil mi değer mi buna . Ayrıca borç zaten varmış neden bir araba alıp yeni borç yapma gereği duydunuz ki . Gereksiz stres sanki bu satın arabayı bu ara araba fiyatına yüksek aldığınız para ile de borcun bir kısmını ödeyin. Burda biri daha vardi çok borcumuz var araba aldık diyodu , Abe ablacığım madem borç var otobüs neye yetmiyo acaba birde ek masraf çıkarıyorsunuz anlamıyorum.
Konuya gelirsek annenizi sık sık size davet edin ve eşiniz bıraksın eve görsün anya yi Konya yi .

Ama siz çok farklı düşünüyorsunuz.
Hadi sen dolmuşla git, bize uzak denir mi orda.
Aksine o gideyim dese dolmuşla uğraşma gel araba var denir.
Ekstra çıkan 3-5 yer bütçenizi zorluyorsa zaten arabanız olmamalı, çok şart değilse satın arabayı.

Tavrınız çirkin geldi bana.
Düğünde 60bin borcu eşe dosta yapmadınız, kendinize yaptınız.
Kayınvalide de aşırı talepkar değil, biraz rahat davranıyor diyelim.
Düğün zamanı sinir olmuşsunuz, şimdi her hareketi batıyor bence.

50 lira benzin koymakla bitse o yol parası.vergisi, sigortası, kaskosu, muayenesi, bir bozulduğundan ortalama 700-1000 lira masrafı , ıvırı zıvırı her şeyi hesapladınız mı?eğer evlenicek olgunluğa eriştiyseniz, bir aile olmaya karar verdiyseniz zaten kendi evinizi kendiniz kuracaksınız.öyle her aile çocuğuna ev düzüp vermiyo, hele ki bu zamanda, zorunda değil zaten.verdiğiniz misafirlik örneğinde de , o saatte ben de annemi dolmuşa koyup yollamam.hayır o olayda eminim ki eşin senin annene akşam 9 buçuk 10 da hadi bin minibüse şurdan iyi geceler dese dönse gitse kıyametler kopar.

nasil yapicam iyi kotu bi araba aldik sabah ise gidiyoruz diye benzini koyuyorum. bi bakiyorum aksam annesni sehrin bi ucundan oburune brakiyor. bizim benzin bi gunde bitiveriyor.
Ben olsam almam,kim geziyorsa alsın benzinini,
Bide durumum okadar sıkışıksa ise arabayla gitmem.
Toplu tasıma kullanırım.
Evet zor oluyordur ama su yakmıyor bu araba sonuçta.

İnsan anasını babasını arabasıyla da bir yere götüremeyecekse yazıklar olsun o evlada zaten. Abartmışsınız. Sizi sömüren yok, para isteyen yok. Tek problem, koca kişisi annesini bi yere götürüyormuş. Bu mu yani? Burada hangimiz annemizin ihtiyacı için arabamızı kullanmaktan gocunur? Adamı doğurmuşlar, o yaşa getirmişler, arabaya bindirip götürmesi mi kanınıza dokunuyor şimdi?

Sizin derdinizi anladım ben. Beklentileriniz karşılanmamış, şimdi ise ufacık şeyler gözünüze batıyor. Hani düğünü evi vs bunlar yapsaydı belki problem etmeyecektiniz. Ama o işler pek öyle olmuyor. Olmayan parayla düğün yapıp, envai çeşit eşya alıp, bir de araba almayıverseydiniz. Hesabınızı bilmiyorsunuz, aman yeter ki hiç bir şeyden geri kalmayın. Bu mentalitenin sonu da budur malesef. Düğün sonrası yiyecek yemeği zor bulursun, 3 saatlik düğünün parasını da 2 sene ödersin. Siz kendi dersinizi alın, hesabınızı bilin.
Problemin kaynağı sizin karı koca maddi konularda verdiğiniz kararlar. Yok anasını bir yere götürmüş falan, bunları geçin.

.benden sogumus suratima tukuresi geloyorms.

Bana böyle diyen adamı yeminle arka bahçeye gömerim. Hele bi tükürsün tekmeyi nasıl yediğini bilmez. Sizde ağlamayı bırakın size saygısızca konuşmasını müsaade etmeyin ve hesaplarınızı ayırın. Kendinize yeterli kadar benzin koyun arabaya. Kendisi halletsin bay . Ailelere yardım edilir, ama bunun hesabı size böyle asla patlamamali

sakın dırdır etmeyin, bu konuda erkekler asla eşlerine hak vermezler.

kayınvalidenizin yanında sürekli benzin paramız yok diye ağlayabilirsiniz.
veya kocacığım yarın akşam arkadaşlarla buluşacağız şurada (min. 40 km lik yer) sen beni oraya götürüp akşam 9 gibi de geri gelip alırsın di mi diye sorun kayınvalidenizin yanında

Hanımefendi o küçük hesaplar dediğiniz şeyler aylık ortalama 600 tl civarı ve insanlar mesai yapıp emek vererek kazanıyor bu parayı kv hanımlar keyiflerine göre kendisini bıraktırsın diye doldurulmuyor o benzin. Ha allah korusun hastaneye gidilir ilaç almaya götürülür ayda yılda bi bıraktırılır ama sürekli sürekli kendini biyerlere bıraktırmak nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…