Evlilikte problem

Çok teşekkür ederim.. Peki bu erken uyandığı için ayrı yatmayı önermede hatalı değil mi? Bu teklifine çok kızdığım için aslına gurur yaptım galiba tamam yat dedim.
Benimki de öneriyor ama gec yatıyorsan ve cocuk cok alıyorsa adam da erken kalkıyorsa bir yerde haklı. Bunun çözümünü arastırın ya cocugun odasını ayırın ya da artık diz o öteki yataga gidebilirsiniz cocuk da zaten büyüyecek hep böyle kalacak değil. Ben de eserin ayrı uyumasına karsıyım ama esim de cok Yogun oldugu için arada ben diyordum sen uyu diye. Uykusuzluk günlerce oluyor bazen, arac kullanıyor en basitinden.

Ama su tamir beklediğiniz sürecte esi düşünmenin sırası değil. Aslında Esiniz demiş sen de gel diye. Aslında bize anlattığınız gibi anlatsanız o da belki çabalar. Siz konfor alanını genişletince o dizi asırı mutlu sanıyor suan

Siz boşanmak istiyor musunuz bunu sorun öncelikle kendinize? Cevap evetse koşulları değiştirmeye çalışın. İş arıyor musunuz mesela? Çocukların yaşı kaç biri bakabilir mi veya kreşe verebilir misiniz? Eşiniz ne kadar nafaka verir? Ev kira mı? Oturup hesap yapın derim. Önce ne istediğinize karar verin, böyle arada kalmak daha çok yıpratır sizi.

Cümbür cemaat aynı odada kalmak gerçekten doğru değil. Eşinizin ayrı uyuma isteğine garip bakamadım. Erkenden kalkıp işe gidiyormuş. Odaları ayırmada geç bile kalmışsınız. Eşiniz neden düşünsün, siz tamam demişsiniz normal karşılamışsınız. Bu noktada beklentiniz doğru değil. İsteklerinizi açıkça söylemeniz lazım. Siz karşı taraf anlasın diye bekliyorsunuz, iletişim hatası bu.
Aynen eşimle iletişimde sıkıntı yaşıyoruz galiba. Onun ayrı yatma teklifini sunmasına çok bozuldum. Gururumdan belki de tamam dedim. Ev kira,cocuklar küçükler. Bakacak kimse yok. Eşim ayrılmadan yana olmadı hicbir zaman, ben tek başıma karar verirsem karşı gelen çok olur. Desteğim de olmaz. Aslında şartlarım iyi olsaydı ve arada çocuklar olmasaydı kesinlikle ayrılırdım ama bu durumda evliligimin daha iyi olmasını istiyorum. Eşimle birbirimize bağlı olmayı yalansız dolansiz bir evlilik olsun istiyorum.

Merhaba arkadaşlar nerden nasıl başlasam bilemiyorum. Bu aralar biraz sıkıntılar yaşadık eşimle. Elimizde olan ev için ayırdığımız parayı benden habersiz iş için kullanmış. Kazanacakmis yine.. Ben öğrenince kabullenemedim affedemedim. Neyse sonunda barıştık. Şuan iyi olmaya çalışsam da psikolojim çok etkilendi. Sonsuz güvendiğim eşime artık hiçbir konuda güvenemiyorum. Ayrılmak istedim çocuklar var. Sahip çıkacak bir ailem de yok. İşim de yok. Artık moralim yerine gelmiyor, kendimi çok üzgün çaresiz hissediyorum bazen. Eşim herşey iyi olacak diyor. Ama zaten başta iyi hissetmediğim evliliğim bu defa söylemeden bişeylere kalkışması yüzünden güvenimi iyice sarstı. Boşanma gibi bir lüksüm olmayınca da evliliğimi daha mutlu yaşanılır hale getirmek için evliliğin ilk günlerindeki gibi o gelmeden hazırlandım,kari koca durumlarımız normalde olduğundan daha iyi oldu ama benim yaklaşımımdan kaynaklı. Tabi arada o kafamda atamadığım gelgitler oldu kendisine de"affedemiyorum"dedim. Konuştu ikna etti ama onun dışında öyle oturup bir sohbet edelim,ilgimi hissettireyim olmadı. Ben evliliğimde çok yanaşmadığımı düşünerek evliliği daha iyi hale getirmek adına yanaştım. Beni daha çok sever yakınlık duyar ve bi şeyler saklamaz belki diye. Ama dün fazla yüz vermiş olacağım ki akşam yatmadan önce 'ben diğer odada yatayım mi sabah kalkmam zor oluyor. Nasıl olsa sabah istediğiniz gibi kalkarsiniz "dedi. Küçük çocuklarım var, gece geç yatiyorlar. Çok üzüldüm ama belli etmedim olur dedim. Bugün işten geldi konu oldu' yattığım yer rahattı yarın öbür gün senle yatarız orda' dedi. Ben" yok sen yat biz rahattik"dedim ki alakası yok. Tabi o da "ciddi misin tamam o zaman"dedi. Kendi kendime düşündüm bu son günlerde yaşadıklarımızın psikolojisini atamadığım halde o bana yanasacagina ben yanaştım ve üstüne istedigi şeye bakınca bilmiyorum ben mi abartıyorum ki abartmıyorum ama siz ne yaparsınız bu durumda? Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Çok uzulduyseniz üzüldüğünuzu belli edeceksiniz. Kızgın ve kirginsaniz neye kırıldığınizi söyleyip nasıl hissediyorsanız öyle davranacaksınız. E affedemedim ama yakın davranayim derseniz karşı tarafta sizin düşüncelerinizi anlayamaz. Sızın isteklerinizin bı önemi yok mu eşinize söylemiyorsunuz

Benimki de öneriyor ama gec yatıyorsan ve cocuk cok alıyorsa adam da erken kalkıyorsa bir yerde haklı. Bunun çözümünü arastırın ya cocugun odasını ayırın ya da artık diz o öteki yataga gidebilirsiniz cocuk da zaten büyüyecek hep böyle kalacak değil. Ben de eserin ayrı uyumasına karsıyım ama esim de cok Yogun oldugu için arada ben diyordum sen uyu diye. Uykusuzluk günlerce oluyor bazen, arac kullanıyor en basitinden.

Ama su tamir beklediğiniz sürecte esi düşünmenin sırası değil. Aslında Esiniz demiş sen de gel diye. Aslında bize anlattığınız gibi anlatsanız o da belki çabalar. Siz konfor alanını genişletince o dizi asırı mutlu sanıyor suan
Buraya konu açtığımı bilse belki ne kadar etkilendiğimi daha iyi anlar ama çok söyledim kırıldığımı, neden benden habersiz böyle bir şey yaptın dedim. Bidaha olmayacak dedi ama şimdi herşeyi gözüme batıyor. En ufak birşey de benim niye haberim yok diyecek hale geldim ki öyle huyum yoktu..

Yok aslında ondan değil baştan beri olduğu gibi. Biraz soğuk bir yapısı var, sinirli değildir ama eş mutlu etmeyi de bilmez. Ben bugünlerde uğraştım hiç olmadığımız kadar mutlu olalım,evliligimizi olması gerektiği gibi yaşayalım diye ama o da çaba sarfetse...

O zaman başka. Kendisi de bi zahmet çaba gösterecek yok öyle.

Çok uzulduyseniz üzüldüğünuzu belli edeceksiniz. Kızgın ve kirginsaniz neye kırıldığınizi söyleyip nasıl hissediyorsanız öyle davranacaksınız. E affedemedim ama yakın davranayim derseniz karşı tarafta sizin düşüncelerinizi anlayamaz. Sızın isteklerinizin bı önemi yok mu eşinize söylemiyorsunuz
Kırıldığımı söyledim ama jestler yaptı bir iki defa. Sonra konuştum yakinlastim ama ertesi gün gün içinde yine kafamda kurup durdum. Bir öyle bir böyle geçip gidiyor. Psikolojik olarak iyi değilim bence.

hakli oldugunuz halde adama yanasan ara isitan sizsiniz. hali hazirda bunu yapan bir kadin var. adam neden caba harcasin ki.. neden yaptigim bir hareket guvenini kirdi bir daha yapmayayim desin ki? daha da saklayacak cunku bir yaptiriminiz yok. adam size tokat atmis siz ona gul atmissiniz misali.

yataklar da ayrilmaya baslamis.. uzuluyorsunuz bilmem ne niye yutup oturuyorsunuz. ne hissettiginizi ne dusundugunuzu acikca soyleyin.

hakli oldugunuz halde adama yanasan ara isitan sizsiniz. hali hazirda bunu yapan bir kadin var. adam neden caba harcasin ki.. neden yaptigim bir hareket guvenini kirdi bir daha yapmayayim desin ki? daha da saklayacak cunku bir yaptiriminiz yok. adam size tokat atmis siz ona gul atmissiniz misali.

yataklar da ayrilmaya baslamis.. uzuluyorsunuz bilmem ne niye yutup oturuyorsunuz. ne hissettiginizi ne dusundugunuzu acikca soyleyin.
Çok haklisiniz.. Şimdi konuştuk, hafif tartıştık.Ne var yani dün yattimsa diyor. Ben de bugünlerde hatalı olduğun için çaba sarfetmen gerekirken yaptığına bak dedim. Ne yapmışım diyor.. 🤦‍♀️Anlattım tabi işte bakalım..

Nasıl düşünmem nasıl davranmam gerektiğini şaşırıyorum artık. Fazlasıyla tepkimi gösterdim de ama üzerinde konuşunca bi daha habersiz bişey yapmam diyince her defasında affettim yumuşadım ama ertesi gün o işteyken gün içinde kafamda kurup kurup durdum. Psikolojimi etkiledi.

Aynen eşimle iletişimde sıkıntı yaşıyoruz galiba. Onun ayrı yatma teklifini sunmasına çok bozuldum. Gururumdan belki de tamam dedim. Ev kira,cocuklar küçükler. Bakacak kimse yok. Eşim ayrılmadan yana olmadı hicbir zaman, ben tek başıma karar verirsem karşı gelen çok olur. Desteğim de olmaz. Aslında şartlarım iyi olsaydı ve arada çocuklar olmasaydı kesinlikle ayrılırdım ama bu durumda evliligimin daha iyi olmasını istiyorum. Eşimle birbirimize bağlı olmayı yalansız dolansiz bir evlilik olsun istiyorum.

O zaman kartlarınızı açık oynamanız lazım. İstemiyorsanız istemiyorum diyin, bırakın gönlünüzü alsın sizi kırdığında, bir şey olmamış rolü yapmayın mesela

O zaman kartlarınızı açık oynamanız lazım. İstemiyorsanız istemiyorum diyin, bırakın gönlünüzü alsın sizi kırdığında, bir şey olmamış rolü yapmayın mesela
Az önce hafif bir tartışma oldu. 'Dün orda yattığım için mi tepkilisin' dedi. 'Tam gönlümü almak için çaba sarfetmen gereken bir zamanda bunu yaptin' dedim. İçimdekileri söyledim o da söyledi. Bilmiyorum artık nasıl olur.

Erkekler kaybetme korkusunu yaşamayınca akıllanmıyor net..Önce kaybetme korkusu verip ciddi ciddi ayrılma planlarınızdan bahsetmeliydiniz.. O iyice korkup yola gelince mutlu evlilik için onun çabasına göre davranışlarınızı değiştirmeliydiniz..O da size karşı ne kadar ilgili olursa o zaman o kadar karşılığını görür ona göre ilgisini eksiltmemeye çalışırdı..O pek çabalamadan herşey daha iyiye gidince çabalamaya gerek duymamış..Yani yaptığından ders alamamış..Her hatanın bir cezası olmalı ..Ceza çekmeyen hatasını anlamıyor malesef..Erkekler emek sarfetmedikleri kişiye değer vermiyorlar..

Eğer içinize dert olduysa neden söylemiyorsunuz eşinize? Kaç yıllık evli çoluk çocuğu olan insanların birbirlerine alınınca içlerine atmalarını anlamıyorum ben. Böyle şeyler bence en fazla flört döneminde olabilir - ki bana kalırsa hiçbir zaman olmamalı, sorun neyse konuşulup çözülmeli. Siz buraya konu açacak kadar dert etmişken eşinize "sorun yok biz rahattık" derseniz adam buna alındığınizi hiçbir zaman bilmeyecek ve aynı şeyi yapmaya devam edecek, sizin de mutsuzluğunuz katlanmış olacak. Erkeklerin bir şeyleri leb demeden anlamasını bekliyoruz ama maalesef yok öyle bir dünya. Varsa da istisna emin olun.

Ben ilişkimizi düzeltmek için elimden gelen çabayı gösteriyorken sen sırf kendi rahatın için salonda yatıyorsun, ben sensiz uyumak istemiyorum deyin eğer tam olarak isterdiniz buysa. Bir şekilde söyleyin yani onun anlamasını beklerseniz çok beklersiniz

Erkekler kaybetme korkusunu yaşamayınca akıllanmıyor net..Önce kaybetme korkusu verip ciddi ciddi ayrılma planlarınızdan bahsetmeliydiniz.. O iyice korkup yola gelince mutlu evlilik için onun çabasına göre davranışlarınızı değiştirmeliydiniz..O da size karşı ne kadar ilgili olursa o zaman o kadar karşılığını görür ona göre ilgisini eksiltmemeye çalışırdı..O pek çabalamadan herşey daha iyiye gidince çabalamaya gerek duymamış..Yani yaptığından ders alamamış..Her hatanın bir cezası olmalı ..Ceza çekmeyen hatasını anlamıyor malesef..Erkekler emek sarfetmedikleri kişiye değer vermiyorlar..
Kesinlikle haklısınız erken affedip üstüne ödül verdim nerdeyse. Ama dün akşam yine konu açıldı. Yaptığını kabullenemedigimi, anlaşmalı ayrılmak istediğimi söyledim. O kabul etmedi neden ayrılalım, yapma bunu falan dedi ama tatlıya da baglanmadi. Ayrı odalarda uyuduk. İkinci akşam oldu ayrı uyuyalı.Tabi hatayı ilk yaptığı günlerde de ilk günler ayrı uyuduk. Hiç iletişim kurmadım. Şimdi nasıl devam edeyim? Benden gizli iş yaptı ve kabulenemememe rağmen fazla yüz verdim ara ara. Dengesiz davrandım farkındayım. En azından bundan sonra sağlıklı hareket edebilmek adına nasıl davranmaliyim?

Eğer içinize dert olduysa neden söylemiyorsunuz eşinize? Kaç yıllık evli çoluk çocuğu olan insanların birbirlerine alınınca içlerine atmalarını anlamıyorum ben. Böyle şeyler bence en fazla flört döneminde olabilir - ki bana kalırsa hiçbir zaman olmamalı, sorun neyse konuşulup çözülmeli. Siz buraya konu açacak kadar dert etmişken eşinize "sorun yok biz rahattık" derseniz adam buna alındığınizi hiçbir zaman bilmeyecek ve aynı şeyi yapmaya devam edecek, sizin de mutsuzluğunuz katlanmış olacak. Erkeklerin bir şeyleri leb demeden anlamasını bekliyoruz ama maalesef yok öyle bir dünya. Varsa da istisna emin olun.

Ben ilişkimizi düzeltmek için elimden gelen çabayı gösteriyorken sen sırf kendi rahatın için salonda yatıyorsun, ben sensiz uyumak istemiyorum deyin eğer tam olarak isterdiniz buysa. Bir şekilde söyleyin yani onun anlamasını beklerseniz çok beklersiniz
Aynen şuan daha çok dert ettiğim hatalı olmasına rağmen ben çaba sarfederken onun ayrı uyumak istemesi. Gece bu konu oldu, belirttim kendisine ama izinsiz parayı kullandığı günlerde tepkimi fazla gösterdim eve bile almadım. Bu benden yana ısınma faslı 4 5 gün sonra olmaya başladı. O günlerde çok yoğun olmasa da çabaladı. Bu 4 5 gün sonrasında fazla yüz verip ertesi güne bir anda yine kötü ruh haline bürünüyordum. Kendisine de içimden atamadığımi affedemediğimi söylüyordum ama 'tamam hallolacak bidaha da bişey saklamam' diyince tekrar yumuşuyorum. Ama çabası yoğun olmadı belki de ki tam anlamıyla rahat edemedim. Uyumak isteyince tamam biz rahatız dememin sebebi aslında içten içe kızdım, kırıldım ama kendi düşünsün akıl etsin dedim. 😐

Yalan konusunda haklısınız nasıl çözülür bilemem. Ama adam yatakla ilgili sorun olur mu diye soruyor sorun yok diyosunuz sonra da kendi içinizde böyle komik savaşlara giriyosunuz. Çoluk çocuğa karışmışsiniz hala kocalariniz sizi tahmin etsin diye bekliyosunuz

Adam ev içln biriktirdiğiniz parayla sizden habersiz iş kurmaya kalkıyor sizln gündeminiz;
‘Eşim ayrı odada yattı, yatmaya devam etsin mi?
Yoksa izin vermeyeyim mi?’
Doğru mu anlıyorum?
Asıl sorunu bırakıp ayrıntılarla uğraşırsanız sorunu çözemezsiniz.
Ayrıca çok kararsız ve dengesiz davranıyorsunuz.
Lütfen ana mevzuya odaklanın.

Merhaba arkadaşlar nerden nasıl başlasam bilemiyorum. Bu aralar biraz sıkıntılar yaşadık eşimle. Elimizde olan ev için ayırdığımız parayı benden habersiz iş için kullanmış. Kazanacakmis yine.. Ben öğrenince kabullenemedim affedemedim. Neyse sonunda barıştık. Şuan iyi olmaya çalışsam da psikolojim çok etkilendi. Sonsuz güvendiğim eşime artık hiçbir konuda güvenemiyorum. Ayrılmak istedim çocuklar var. Sahip çıkacak bir ailem de yok. İşim de yok. Artık moralim yerine gelmiyor, kendimi çok üzgün çaresiz hissediyorum bazen. Eşim herşey iyi olacak diyor. Ama zaten başta iyi hissetmediğim evliliğim bu defa söylemeden bişeylere kalkışması yüzünden güvenimi iyice sarstı. Boşanma gibi bir lüksüm olmayınca da evliliğimi daha mutlu yaşanılır hale getirmek için evliliğin ilk günlerindeki gibi o gelmeden hazırlandım,kari koca durumlarımız normalde olduğundan daha iyi oldu ama benim yaklaşımımdan kaynaklı. Tabi arada o kafamda atamadığım gelgitler oldu kendisine de"affedemiyorum"dedim. Konuştu ikna etti ama onun dışında öyle oturup bir sohbet edelim,ilgimi hissettireyim olmadı. Ben evliliğimde çok yanaşmadığımı düşünerek evliliği daha iyi hale getirmek adına yanaştım. Beni daha çok sever yakınlık duyar ve bi şeyler saklamaz belki diye. Ama dün fazla yüz vermiş olacağım ki akşam yatmadan önce 'ben diğer odada yatayım mi sabah kalkmam zor oluyor. Nasıl olsa sabah istediğiniz gibi kalkarsiniz "dedi. Küçük çocuklarım var, gece geç yatiyorlar. Çok üzüldüm ama belli etmedim olur dedim. Bugün işten geldi konu oldu' yattığım yer rahattı yarın öbür gün senle yatarız orda' dedi. Ben" yok sen yat biz rahattik"dedim ki alakası yok. Tabi o da "ciddi misin tamam o zaman"dedi. Kendi kendime düşündüm bu son günlerde yaşadıklarımızın psikolojisini atamadığım halde o bana yanasacagina ben yanaştım ve üstüne istedigi şeye bakınca bilmiyorum ben mi abartıyorum ki abartmıyorum ama siz ne yaparsınız bu durumda? Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Hata yapan o ilişkiyi toparlama adına adım atan gayret gösteren siz .Ev almak için yapılan birikimi işi için haber dahi vermeden harcaması yanlış .En azından sizinle fikrini paylaşabilirdi .Bu yaptığı resmen arkadan iş çevirmek .Kim olsa güveni kalmazdı yani ,üstüne üstlük siz tavır koymaktan vazgeçip üstüne düştükçe, resmen kendini çekmiş gibi geldi bana .Uzatmayın üzülmeyin diyeceğimde gerçekten zor .İçinizde büyütmeden paylaşın yine bakalım ne diyecek .

Size söylemeden birikimlerinizi harcaması kötü olmuş , ama iş kurmuş . Yani kumarda kaybetmemiş , borsada kaybetmemiş . Bence yaptığı hatayı ciddi olarak bir kere daha konuşun ve eşinizi siz daha iyi bilirsiniz yalan söylemeyip söylemediğini . Belki de iyi bir iş fırsatıdır ancak yine de büyük sorun bence .
Yatak ayırma mevzusuna gelince içinizden geçeni olduğu gibi söyleyin bir daha . Kimse kimseyi gerçekte ne demeye çalıştın diye dinlemiyor. Erkekler düz mantıklı .

Bence siz ilk şoku atlatıp affedince o artçı tepkilerden fazla etkilenmiyor..Sürekli bu konuyu önüne koyacağınızı düşünüp kendini geri çekiyor..Bundan sonra bir iyi bir kötü olmanız onun gözünde dengesiz imajından başka bir işe yaramaz..Sizden neden gizli yapmaya çalışmış iş içinse işin detaylarını ve gidişatını filan öğrenin .Kontrolu elinize almaya çalışın.Evlilğinizde ki eksikleri görüp düzeltmeye çalışıyorsunuz.Öncelikle çocukların odalarını ayırıp uyku düzeni oluşturmaya çalışın ve eşinizle yanlız kalacağınız ortam hazırlayın .Kimse yaptığı yanlış sürekli önüne grlsin istemez kaçar..Sorun değilde çözüm odaklı olun.. Destek olmaya çalışıp varlığınızı hissettirin.Beraberken hep ilgi bekleyen ilgiye muhtaç gibi davranmayın.Onun da sevip ilgilendiği şeyleri beraber yapın.Atıyorum beraber tavla oynayın telefonda video izleyin..İçinizde yaşamayın duygularınızı paylaşın..Net olun.Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok gibi olmasın..Makul zaman da herşeyi ayrıntısıyla konuşup kararlar alın..Ve kararlarınızdan taviz vermeyin..Ve güvenmeniz için ona bir şans verdiğinizı ama bu güven için çabalaması gerektiğini birdaha sının telafisi olmadığını anlasın. .

Back
X