Evlilikte problem

Ben evlilikler de mecbur kalmadıkça ayrı yatmayı doğru bulmuyorum nasılsa bir şey demiyor bi kere yattım rahatlığı oluyor keşke o size hata yaptgnda biraz kırıldığınızı belli etseydiniz başta hep siz gittiğiniz için adamda rahatlık oluşmuş. Şimdi kendinizi geri çekmeniz sadece soğukluk yaratır.

Tepkimi ilk günler fazlasıyla belli ettim. Konuşmadım eve almadım. Sonraki günler barıştık bu defa ben fazla yüz verdim. Baristiktan sonra bir gün iyi olup ertesi güne içimden atamıyorum diye yaptığını bir türlü affedemediğimi söyledim. 'İş için yine sonuçta kötü birseye kullanmicam, yine kazanacağım ve elime geçtikçe sana getirecegim'dedi. Yani alıp bana getirecek.

Çoklu alıntı yaptım ama yapamamışım..

Peki evliligin en başında istemeyerek mi evlendiniz bir sorun mu oldu sanki ilk mesajda öyle bir şeyler yazmışsınız

Hayır yanlış anladınız gündemim ayrı yatması değil. Zaten günlerdir konu açmak istiyordum açmadım kaldı öyle.Ben yaptığı hatayı anlatmaya çalışıyorum, bir de üstüne onun ince düşünüp ilgi göstermesi gerekirken ayrı uyudu sabah erken kalkabilmek için dedim. Kesinlikle derdim ayrı yatsın mi yatmasın mi değil, bu kadar olan karşısında nasıl bir tutum sergilemeliyimdi. Biraz dengesiz davrandım sonraki günlerde bir gün iyi bir gün affedemediğimi söyleyip kötü oldum. Doğru değildi bu şekilde yaklaşmam ama boşanma gibi bir durum da olmayınca, eşim de bir daha habersiz bişey yapmam, herşeyi bileceksin vs şeklinde konuşunca gel gitlerim oldu.

Peki evliligin en başında istemeyerek mi evlendiniz bir sorun mu oldu sanki ilk mesajda öyle bir şeyler yazmışsınız
Yani isteyerek evlendim ama sonradan çok sıcak davranmadım.Mesela burda okurum bazen evliliği ayakta tutan cinselliktir diye ben o anlamda hiç yanaşmadım.Ama bugünlerde artık o sıkıntıya bir dur deyip evliliği daha güzel hale getirmek için uğraştım. Tabi hatası sonrasında özür dileyip bi daha olmaz, izinsiz bişey yapmam vs konuşması yaptıktan sonra bu değişimi yapmak istedim.

Aynen bu söylediklerinizi ben de söyledim. 'Arkamdan iş çevirdin'vs dedim. 'İş için yine kazanacağım sana getireceğim' dedi. Ben de affettim sonrasında fazlasıyla iyi oldum ama ertesi günü kafamda kurup kurup durdum benden habersiz yaptı diye. Yine tepki gösterdim. Farkındayım bir öyle bir böyle dengesiz davrandım ama kendisinin de artık anlaması lazım iyi olup affetmeye çalıştığımı ancak bir türlü kafamdan da atamadığımı.. Bunu belirttim de..

Tamam da cinsellik konusunu suç ve ceza temali kullanmak, "evliliğin temeli olan cinsellik "le ayni şey değil.
Cinsellik bir ihtiyaç oldugu icin olmalı diye düşünüyorum her iki taraf için de. Sizin ilk zamanlar yaklasmamanizin bir nedeni var mıydı? Çünkü ilk zamanlar en güzel olması gereken zamanlar...yani ilk zamanlardan itibaren oluşan soğukluğun özel bir nedenj var mıydı?
Güveninizi kaybetmekte haklısınız. Beraber yatmama konusu bana normal geldi benim de küçük bebeğim var ve eşim baska odada yatıyor bizimki bazen saat başı uyandığı için...
Ayri yatıyoruz diye aramızda neden soğukluk olsun ki

Bir de arkadaşlar kimliğimi belli etmemek için kendimizle alakalı bilgileri net vermek istemiyorum..

Bizimki artık gece uyanmıyor, nadirdir uyanması. Bilmiyorum aslında aklıma gelmiyordu pek istekli değildim. Çocuk ta olunca yorgunum falan diye pek olmuyordu. Ama şimdi aramız iyi olursa bunları tamamen düzeltmek istiyorum. Çünkü bugünlerde aramızdaki o kopukluktan sonra eşime kızdım, kırıldığımı defalarca söyledim ama bi yandan onu sevdiğimi anladım,kaybetme hissi zor geldi.

Aranızı düzeltmek istiyorsaniz bu maddi konuyu unutmaniz gerekir, barıştıysaniz tekrar tekrar açmayın.
Bunun dışında çocuk büyüdüyse bir iş kursuna falan yazılın(belediyelerin istihdam garantili kursları oluyor buyuksehirlerde). Dünyanın binbir türlü hali var bence çalışmaya başlamanız gerekir (maddi destek olacak aileniz de yoksa)

Erkeklerin karşınına geçip ne hissettiğini söylemeyince anlamazlar. Ben soğuk yapayım o anlasın, ben yakınlaşayım o anlasın diye bir şey yok. Direkt diyeceksin ki ben böyle böyle hissediyorum.

Aynen destek olacak ailem yok ama çalışmam için şuan çocuklar çok küçük. Birkaç seneye inşallah olur. Kendimi geliştirmek istiyorum, keşke meslek sahibi biri olsaydım diyorum. Kazandıkça getirecek ama dediğiniz gibi herşey var hayatta. Benim güçlenmem lazım öncelikle.Allah kimsenin yuvasını bozmasın ama olunca da güçlü olmak lazım.

Erkeklerin karşınına geçip ne hissettiğini söylemeyince anlamazlar. Ben soğuk yapayım o anlasın, ben yakınlaşayım o anlasın diye bir şey yok. Direkt diyeceksin ki ben böyle böyle hissediyorum.
Aslında bunları söyledim de kendisine ama sonrasında arada o anlasın o yaklaşıp ilgi göstersin dedim. Bugünlerde çok sağlıklı düşünemedim biliyorum.

Adamın hatasına ödülle karşılık verirseniz böyle olur
Önce o telafi için uğraştı 4 5 gün istemedim. Sonrasında barıştık, ondan sonra yaklaştım ben ama bir gün iyi bir gün soğuk durdum. İyi olunca tam iyi oldum soğuk durup tepki gösterince o düzeltmeye çalıştı.

Yani aslında kazanacağım elime geçtikçe sana getireceğim diyor. İyi olup unutmak istiyorum ama yine de neden benden habersiz böyle yaptı diye günümü sıkıntıyla geçiriyorum. Gün içinde arada arasa konuşsak belki bu olumsuz his olmayacak ama bugünlerde arama da yok. Bazen eve gelmeye yakın arar bişey lazım mı diye.

Bence siz yinede üstünde durun .Az değil bir ev parası .Nereye ne harcamış neler yapmış öğrenmeye çalışın.Sorgular gibi değil de, işle ilgili heyecanlanıp umutlanmış gibi...Yani o nerde çalışıyordu neden iş kurma gereği duydu, kurduğu işle ilgili tecrübesi varmı..Ya bilemiyorum ama siz içinizde ki duygularla cebelleşirken bir şeyleri kaçırmayın gözden

Birlikte uyumamak garip bence de niye ayrı uyumak istesinki insan bende bozulurdum yalan yok

Birde siz cinsellikle ilgili değişince (ilgili ve istekli değişim sanırım) o nasıl tepki verdi..Ya hep böyle olmanı istemiştim şimdi evliliğimiz muhteşem der gibi heyecan dolu mu? Yoksa madem artık isteklisin seni boş çevirmeyeyim der gibi mi? Yani sizdeki hem cinsel hem ilgi olarak iyi yönde değişmeniz onda tamam herşey muhteşem artık çok mutluyuz hissi yaşattımı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…