Benim eşime karsı sevgim azalmadı , yanı nasıl oluyor bilmiyorum ama hala aynı hıslerım. Bu kadar kaba davranıslarına ragmen azalmadı.

Sanki en yakısıklı o, sankı herkes o'nu begenır gibi saçma salak dusuncelerdeyım.Ama mesela dogumdan sonra 5 kılo fazlam kaldı, hala tabi küs olmadıgımız zamanlarda gıder 1 poşet en sevdıgım cukulataları, tatlıları doldurur gelır. Kendısı hiiç sevmez tatlı falan.Mıllet zayıflasın ister eşi o ise arada şakasına takılır ama genel hali böyle.Bir arkadasım da kıskanclıgından yaptıgını düşünüyor.Bilmıyorum ki.. Asagılık kompleksı yapacagı bir sey yok aslında ... Ama benım ailemle baglarımdan da rahatsız farkındayım. Eşinin ailesi sormaz pek naptınız bır seye ihtiyacınız var mı diye. Bizimkilerse her zor anımızda kosarlar. Sözde cok sevıyorum der ama hareketleri dengesız.yanı aslında neresınden tutsam bu evlılık elımde kalıyor. Kızımıza cok düşkün olması dısında. Asagılık kompleksı midir gercekten de?
Çok ihtıyacım var fıkırlerınıze , cunku hıc kımseyle paylasamıyorum
Sana tamamen aynı duruma; farklı bakış açısı getireyim.
Şöyle söyleyim aynısından bizde var bir tane ama eşim felan değil abim kendinisi ; eşini de çok severiz.
Abim çok streslidir en ufak şeyde gerilir hatta sizin evliliğin aynısı gibi diyebilirim . Ancak yemeği eksik yaptın gibi küçük şeylere takılmaz, Çocuklarına çok düşkün saatlerce oyun oynar bakar, eşinin bir dediğini iki etmez, yakışıklıdır. Eşine sevdiği tatlıları alır , tatillere götürür gezdirir, ama eşi evden geç çıkarken çıldırır niye geç çıkıyorsun senle yola çıkılmaz , bir daha görürsün senle bir yere gidersem gbi laflar eder.
Benim anne baba evi de streslidir ama bizler birbirimize yardımcı olur sürekli ailece aktivieteler, yemekler yaparız,
Abimin eşi bana yakınır ; işte abin böyle şöyle beni böyle zorluyor , bana böyle hakeret ediyor diye , Evet diyorum stresli ve çok zor bir adamdır abim. Bunu evlenmeden önce kendisi de biliyordu. Ama yakışıklı karizmatik, başaralı ve herkesin çok istediği bir adamı elde etmek için çok uğraştı.
Ben olsam bu kadar zorlu adamdan kaçardım, o kaçmadı!
Yengemde artık kendi başına karar veremeyecek duruma gelmiş, abim kızdığında sessizce bekliyor. Ama bunu kendi kaldırabilceğini düşündü.
Abim bir ara ben çok sinirliyim bazen sinirlendiğimde gözüme perde iniyor , kapranlık heryer sadece karşımda kzıdığım şey var diyordu. Bir ara doktora da gitti o zaman sakinleşmişti baya sonra tekrar bıraktı ilacı felan. Şimdi hepimiz aynı şehirdeyiz, Herkes birbirinin yardımına koşuyor, Temizliğe bile yardım ediyoruz hepimiz memuruz, çalışanız.
Annem çok fedakar, gelinleri kızları gibidir ama stresliyiz işte. Ailecek gelinimiz olmak isteyen çoktu yani.
Annemle konuştuğumuzda onları; abim stressli evet onu yengemden başkası çekemezdi herhalde diyoruz.
Ama dönüp yengeme baktığımızda evin tüm yükünü abime atmış,eve çay kasığı bile alamıyor. abin alsın gelsin diyor, evi toparlamakta güçlük çekiyor, ( abimin ve çocukların dağınık olduğundan şikayet ediyor) Uğraşıyor yemekler yapıyor, çocuklarına bakıyor kadın ama bazı konular da pasif kalıyor. Belki abim daha canlı ve aktif olmasını bekliyor yengemin; o yapmadıkça hakaret ediyor abim, yenge de hakaret yedikçe pasifleşiyor kısır döngüye giriyor.
Onlar toparlıyorlar ara sıra ikisi de birbirini seviyolrar ve bu kadınlar klubünde konuşulduğu kadar kolay boşanma yoktur bizde. Toparlamak vardır, idare etmek vardır, mutluluğu birlikte aramak vardır.
İşin ucunu sen toplayacaksın madem seviyorsun, Düzeltmek için yol bulacaksın onu da en iyi sen bilirsin .
Bence bir kere cinsel hayat eşler arasında asla bitmemeli, o olunca karşılıklı daha yakın oluyorsunuz.
Bir dönem onun istediği gibi olacaksın , onun hayatını kolaylaştıracaksın, sonra ondan senin için birşey yapmasını bekleyeceksin, sizi yemeğe götürmesi gibi, sonra çok güzel oldu aşkım teşekkür ederim diyip ona başarısını taddıracaksın, yani erkek olarak sizi mutlu ettiğini hissetmeli,
İş yerindeki sıkıntılarını dinleyip ona hak vercek ve içini ferahlatacak şekilde konuşmalısın, dinlemelisin.
Ve en önemlisi dik durmalısın, ağlayan sızlayan bir kadına ben de saygı duymam, fikirlerinin değerli olduğuna önce sen kendin ikna ol. Her olaya mesala haberlere onun yanındayken can alıcı yorumlar yap, ( bu senin birşeylere yorum yapabildiini ve belli strandartın olduğunu gösterecek ona)
Örnek insna ilişkileri anlat ( Arkadaşımın kocası cocuklarıyla zerre kadar ilgilenmiyor, terbiyesiz, bencil ve bence çok zayıf bir erkek karakteri, ama benim kocam aslan bu konu da diye güzel yorum yap, hem eleştirsel yaklaştığını görecek hem kendini iyi hissedecek.)
Stressli olması konusunda da sen yardımcı olacaksın, evlilik bu köşeye çekilip ağlamakla işler çözülmez.