• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte psikolojik şiddet

Benim eşime karsı sevgim azalmadı , yanı nasıl oluyor bilmiyorum ama hala aynı hıslerım. Bu kadar kaba davranıslarına ragmen azalmadı. :KK43:
Sanki en yakısıklı o, sankı herkes o'nu begenır gibi saçma salak dusuncelerdeyım.Ama mesela dogumdan sonra 5 kılo fazlam kaldı, hala tabi küs olmadıgımız zamanlarda gıder 1 poşet en sevdıgım cukulataları, tatlıları doldurur gelır. Kendısı hiiç sevmez tatlı falan.Mıllet zayıflasın ister eşi o ise arada şakasına takılır ama genel hali böyle.Bir arkadasım da kıskanclıgından yaptıgını düşünüyor.Bilmıyorum ki.. Asagılık kompleksı yapacagı bir sey yok aslında ... Ama benım ailemle baglarımdan da rahatsız farkındayım. Eşinin ailesi sormaz pek naptınız bır seye ihtiyacınız var mı diye. Bizimkilerse her zor anımızda kosarlar. Sözde cok sevıyorum der ama hareketleri dengesız.yanı aslında neresınden tutsam bu evlılık elımde kalıyor. Kızımıza cok düşkün olması dısında. Asagılık kompleksı midir gercekten de?
Çok ihtıyacım var fıkırlerınıze , cunku hıc kımseyle paylasamıyorum :KK43:

Yani eğer psikolojik problemleri yoksa başka bir açıklama bulamadım. Böyle yaptıkça psikolojik olarak sizi yıpratıyor kendi kusurlarını bastırmis oluyor. Siz ona eleştirel gözle bakamiyorsunuz bile çünkü karşınızda sizi yeren, eleştiren bi insan var. Bunun derinine inmek lazım bence size böyle davranmasının sebepleri ne ? Yoksa gerçekten sizi de yıpratacak bu durum, insanı günden güne tüketen bir duygu. Eski sevgilim de böyleydi beni eleştirir, ben haklı olsam da benden özür bekler. Hatasını kabul etmez.. Ama dikkat ettim de sorunlu ailelerde büyüyen insanlar genelde böyleler, yani genelde duyguları çok değişken ve negatife çabuk yöneliyorlar ve bu karşıdaki insanı çok yıpratan bir şey. İyi yapmışsınız psikolojik destek alın kesinlikle kendi sağlığınız için ihmal etmeyin

Elimin üzerinde beyaz beyaz lekeler ortaya çıktı ve git gide büyüdü çok korktumdün cildiyeye gittik baktı çocuğun var mi dedi hayır dedim bunlar stresten oluşur dedi evlilik telaşı dedim bunlar gelir geçer sakın olmaya çalış dedi ve nisanlima dönüp sözlerine devam etti bu kızı strese sokmayın eğer çoğalırsa kalici olarak kalır sikkat edin dedi sonrada ikimize bakarak bence siz evlilik planınızı değil de aranızdaki önce stresinizi halledin sonra evlilik planı yapın dedi gülümsedim teşekkür ettim odadan çıktık nişanlıminnişanlımin dedi ne oldu biliyor musun o doktor erkek olsaydı cevabını verirdim bayan olduğu için sustum dedi bugün bize yemeğe geldiler bugün çok çok şükür iyi davrandı her zaman iyi davransa ama nerdeee

SiziN stresten cildinizde lekeler çıkmış adam hala erkek doktor kıskançlığı yapıyor .. hey Allahım yaa ... bu kafayla giderse cidden çok zor işiniz ve kimse değişmez bunu unutmayın . Siz bir ömür boyu bu sizden çok kendini düşünen , surekli sorun cikaran insanla yapabilecek misiniz bu sorunun cevabını verip o imzayı öyle atın bence

Eee durum bu iken kararlimisin boyle biri ile evlenmeye.
Konu baskasinin konusu kusura bakma alinti yaptim ama...
ALLAH korusun. Yarin oburgun seninde bu tarz konular acmani istemeyiz.

Adam kendini gizlemiyor nisanli iken yuzunu gosteriyor. Bence iyi dusun. Bence sanslisin adam kendini gizlemiyor.benim ex eniste. Nisanli iken melaikeydi evlendikten sonra gercek yuzu cikti ablam bosandi. Keske nisanli iken gosterseydi yuzunu.
Nişanı atmam mümkün değil çünkü bulunduğum yer ilçe ve nişanlım ve ailesi bulunduğum yerin önemli kişilerinden komiğine gidebilir belki ama ağa gelini gibiyim beni her gören saygı duyuyor görünüşlerinde sevip sayıyor benimle konusmakbirtibata geçmek istiyorlar kısacası nişanlımim bulunduğum ilçenin ileri gelenlerinden yani önemli kişiler suan bizi çeken var çekemeyen var ben ayrılsam kimse onlara suç bulmaz herkes bana suç bulur kesin hata sendedir diye çünkü o derece herkes onlara güvenip severler sayarlar babamla kp yıllar önceden birbirlerini tanırlarmış herkes kimin kızı olduğumu kimin nişanlısı olduğumu biliyor eger ayrılırsam babamın başını yere eğmiş olacağım ve ben bu yaşıma kadar aileme çok çektirdim babam benimle gurur duysun istiyorum başını yere eğmek etmek istemiyorum dün akşam annemle tartıştık elimdekiler strestenmiş dedim sakin olacaksın sen herşeyi aklına takıyorsun dedi tartışma büyüdü bende anneme sesimi yükseltip sen bir kere bile sordun mu kizimkızım neye canin sıkkın nisanlin sana iyi davranıyor mu neyin var diyr hiç sordun mu dedim ve ağladım aranız bir iyi bir kötü anlamıyorum sizi dedi psikolojimi bozdunuz sende o nişanlım da beni deliler hastanesine yatırırsınız dedim böyle babamı üzmek ustemiyirum

Nişanı atmam mümkün değil çünkü bulunduğum yer ilçe ve nişanlım ve ailesi bulunduğum yerin önemli kişilerinden komiğine gidebilir belki ama ağa gelini gibiyim beni her gören saygı duyuyor görünüşlerinde sevip sayıyor benimle konusmakbirtibata geçmek istiyorlar kısacası nişanlımim bulunduğum ilçenin ileri gelenlerinden yani önemli kişiler suan bizi çeken var çekemeyen var ben ayrılsam kimse onlara suç bulmaz herkes bana suç bulur kesin hata sendedir diye çünkü o derece herkes onlara güvenip severler sayarlar babamla kp yıllar önceden birbirlerini tanırlarmış herkes kimin kızı olduğumu kimin nişanlısı olduğumu biliyor eger ayrılırsam babamın başını yere eğmiş olacağım ve ben bu yaşıma kadar aileme çok çektirdim babam benimle gurur duysun istiyorum başını yere eğmek etmek istemiyorum dün akşam annemle tartıştık elimdekiler strestenmiş dedim sakin olacaksın sen herşeyi aklına takıyorsun dedi tartışma büyüdü bende anneme sesimi yükseltip sen bir kere bile sordun mu kizimkızım neye canin sıkkın nisanlin sana iyi davranıyor mu neyin var diyr hiç sordun mu dedim ve ağladım aranız bir iyi bir kötü anlamıyorum sizi dedi psikolojimi bozdunuz sende o nişanlım da beni deliler hastanesine yatırırsınız dedim böyle babamı üzmek ustemiyirum
Isterse paşa olsun. Hic kimse benden onemli degil.
Ailem benden onemli elbet ama elalem degil.
Anliyorum zor durumdasiniz ama evlendikten sonra ne olacak? Hic kurtulamayacaksiniz.

SiziN stresten cildinizde lekeler çıkmış adam hala erkek doktor kıskançlığı yapıyor .. hey Allahım yaa ... bu kafayla giderse cidden çok zor işiniz ve kimse değişmez bunu unutmayın . Siz bir ömür boyu bu sizden çok kendini düşünen , surekli sorun cikaran insanla yapabilecek misiniz bu sorunun cevabını verip o imzayı öyle atın bence
Bu elime bakma meselesiydi daha önce konu açmıştım göğsümde kist sorunu diyey di ALLAH AZZE VE CELLE korusun kanser bile diye düşünüp korktum korkudan ağlamıştım aşkım nolur yarın hastaneye gidelim dedim tamam bayan doktor varsa gidelim dedi beyimden vurulmusa döndüm sen ne dediğinin farkinda misin böyle birşey nasıl dersin ben burda neyden bahsediyorum sen ise kıskançlık yapıyorsun ölsem daha mi iyi dedim uyuduk sabah bir uyandım mesaj atmış hastaneden sira aldım dur aradi m nasıl aldın dedim bayan doktor a göğüs için sıra almış halbu ki benim memeden dolayı doktor a gözükmem lazım sırf bayan diye ordan aldırmış yaptığını görüyor musun boşa beklemişiz dedim suratını yine astı sinir oldum koridor da öylece oturduk benim ölümüm daha önemliymiş diye zar zor ikna oldu cerrahiye gittik erkek doktor baktı muayeneden çıktım sınırlıdır bakıyor sen elin adamina buralarını açıyorsan benimle sevişeceksin dedi kısacası ailem için bu adamdan ayrilmamamayrılmamak gerek ama kendim içind e psikolojim alt üst oldu

Sen kendini hiç mi düşünmüyorsun ? Valla acıklamanız o kadar garip geldi.bir ömür geçirmekten bahsediyoruz lütfen iyi düşünüp karar verin

:)) Ya aynı dedıgınız gibi benim istedıgım sadece sakinlik, elbet tartısmalar da olacak ama böyle unutulmayacak sözler edılmeden olmaz mı? Anlatamadım bunu eşime, sürekli kendinin herseyı cok dogru yaptıgını benım ise hıc bır sey yapamadıgımı söyluyor. Bu benı gercekten incitiyor.Ama anlatamadım gitti.
Hıc bır seye ellemez evde , cay ıcse bardak ortada. Bunlar ıcın tek kelıme etmıyorum , halletmeye calısıyorum kendim ama yetısemıyorum.
Bir de ugrassam da sureklı zaten yapamıyorsub dıye dıye benı sureklı dıbe cekıyor.
Ablasıyla gecenlerde görustuk, ben senı anlıyorum dıyor , onunla gecınmek zaten cok zor dıyo. Aynı babası gibi aslında. Çook benzıyor babasına.
Durmaksızın kırıyor benı ya , kendımı toplamaya calısırken tamam yoluna gırecek derken yıne agır bır lafı tavrıyla karsı karsıya kalıyorum.
Kayınvalıdemler yazlıkta , gıt dıyorum 3 , 4 gün kal , gitmıyor.
Sizin dedıgıniz gibi ilgisiz de davrandım, 1 ay konusmadık. Ayrı odalarda yasadık. Eve giresin gelmıyordu. Yapmadım 1 ay yemek falan.O yok gibi yasadım. Ama içimdeki sıkıntı benı bogdu bitirdi.
Bana kendımı cok degersız hıssettırıyo, cok üzgünüm. Ne gıdebılıyorum, ne kalabılıyorum.
Yok benim kastettiğim herşeyi askıya almanız ya da onu yok saymanız değil. Onun varlığını kabul edin o hayatınızda var ama siz eski siz değilmişsiniz gibi olmalı. Tabiri caizse üniversitede aynı ortak alanları paylaştığınız arkadaş misali... Çıkın gezin arkadaşlarınızla akşamları planlar yapıp olası ve normal birşey olduğunu çok büyütülecek birşey değil havasında "akşama arkadaşlarımla olcam çok gecikmem merak etme" deyin eve gelince normal hoş beş edin yemek yapınca " ya yemeği yaptım bulaşıkları kaldırıversene arkadaşlarım bekliyor" deyip gidiverin. O orda olsun ama sıradan birisi gibi olsun, özel bir insan muamelesi görmesin veya hiç yokmuş gibi davranılmasın. Umarım anlatabilmişimdir bir deneyin derim

Amin sağolun..

Altta kalmadıgımda olay daha da büyüyor. Sen susacaksın bana bagıramazsın deyıp sesını iyice yükseltıyor. Bir de bana o kadar uzak ki böyle seyler aılemde hıc görmedim boyle davranışlar. Nasıl tepkı verecegımı bilemıyorum.
Hep ayni taraf susuyorsa o iliskide bir problem var demektir. Bunu sakin zamanda soylemeniz lazim. Hep sen mi bagiracaksin, hep sen mi sinirli olacaksin benim canim yok mu demelisiniz

Aynı benim eşim sizi anlıyorum bi günü diğer gününü tutmaz bugün mesela ali çok iyi der yarın hayırsız der kendi aramizda bi karar veririz millet içinde ben senle öyle karar almadimki der ama kredi deseniz ayni ben bu yaşta bunları yaptım araba aldım bende iyisi yok havasında ama sizinki daha kötüyMuş egosu yüksek Özür dilemeyi öğrenmesi gerek ne diyim çok zor anlıyorum

Bu elime bakma meselesiydi daha önce konu açmıştım göğsümde kist sorunu diyey di ALLAH AZZE VE CELLE korusun kanser bile diye düşünüp korktum korkudan ağlamıştım aşkım nolur yarın hastaneye gidelim dedim tamam bayan doktor varsa gidelim dedi beyimden vurulmusa döndüm sen ne dediğinin farkinda misin böyle birşey nasıl dersin ben burda neyden bahsediyorum sen ise kıskançlık yapıyorsun ölsem daha mi iyi dedim uyuduk sabah bir uyandım mesaj atmış hastaneden sira aldım dur aradi m nasıl aldın dedim bayan doktor a göğüs için sıra almış halbu ki benim memeden dolayı doktor a gözükmem lazım sırf bayan diye ordan aldırmış yaptığını görüyor musun boşa beklemişiz dedim suratını yine astı sinir oldum koridor da öylece oturduk benim ölümüm daha önemliymiş diye zar zor ikna oldu cerrahiye gittik erkek doktor baktı muayeneden çıktım sınırlıdır bakıyor sen elin adamina buralarını açıyorsan benimle sevişeceksin dedi kısacası ailem için bu adamdan ayrilmamamayrılmamak gerek ama kendim içind e psikolojim alt üst oldu

Profiline nişanlılık çok güzel yazdığın nişanlılık bu mu?

Üzüldüm senin için gerçekten..
Bu adamla mutluluk hayalleri kurma derim.

Benim eşime karsı sevgim azalmadı , yanı nasıl oluyor bilmiyorum ama hala aynı hıslerım. Bu kadar kaba davranıslarına ragmen azalmadı. :KK43:
Sanki en yakısıklı o, sankı herkes o'nu begenır gibi saçma salak dusuncelerdeyım.Ama mesela dogumdan sonra 5 kılo fazlam kaldı, hala tabi küs olmadıgımız zamanlarda gıder 1 poşet en sevdıgım cukulataları, tatlıları doldurur gelır. Kendısı hiiç sevmez tatlı falan.Mıllet zayıflasın ister eşi o ise arada şakasına takılır ama genel hali böyle.Bir arkadasım da kıskanclıgından yaptıgını düşünüyor.Bilmıyorum ki.. Asagılık kompleksı yapacagı bir sey yok aslında ... Ama benım ailemle baglarımdan da rahatsız farkındayım. Eşinin ailesi sormaz pek naptınız bır seye ihtiyacınız var mı diye. Bizimkilerse her zor anımızda kosarlar. Sözde cok sevıyorum der ama hareketleri dengesız.yanı aslında neresınden tutsam bu evlılık elımde kalıyor. Kızımıza cok düşkün olması dısında. Asagılık kompleksı midir gercekten de?

Seni okadar iyi anliyorumki, tipki benim esim. Esimde benimle yaris icindedir, ben a desem o illaki z der. Bir kac dakkika sonra sana katiliyorum der. Ondan mukemmeli yokturr. Kalbimi kirar doker senin esin gibi benden ozur dilememi bekler. Bende boguluyorum bosanmayi dusunuyorum surekli. Psikoliga gitmeyi ikna edemedim ama en azindan benim gitmeme izn verdi. Ve bende senin gibi onu cok seviyorum, ona karsi sevgimden bir gram azalmadi. ilk bana yedirir sonra kendi yer. Gece hapsursem ustumu orter. Iyi yonleride coktur. Suan cocugmz yok ama cok iyi bir baba olacagi i dusunuyorum. ama nekadr katlanabilrim bilmiyorum dusunuyorum iki sene icinde sinirlerim alt ust oldu iki sene sonra deli olurum diyorum. Gercekten cok zoorrr hergun bugun ne olacak diye beklyorun cunku gunler olaysizz gecmiyor.

Profiline nişanlılık çok güzel yazdığın nişanlılık bu mu?

Üzüldüm senin için gerçekten..
Bu adamla mutluluk hayalleri kurma derim.

İşin daha vahim tarafı var. Kızımız daha önce bir beraberlik yaşamış ama bunu nişanlısından gizliyor, evlenice öğrenecek kıyamet kopacak demişti başk bir konuda. Nasıl ilişkiler anlamıyorum.

Konu sahibesi eşiniz babamı hatırlattı bana. Annem iyi bir doktordu etrafında çok sevilirdi ve çalışmasına rağmen evde kuş sütü eksik olmaz ama babam gene de kusur bulurdu. En son nişanlım bizde yemekteyken kaşığı düşürdü diye kadına etmediği kalmadı ve ben babamı hayatından çıkarttım yoktu nikahımda. Boşanın diyemem direkt ama inanın sözlü şiddet de çok ağır bir şey hiç haffi tarafı yok. Adamı karşınıza alın ya beraber terapiste gidilir ya da bu evlilik biter deyin. Tedavi görmesi gereken o.

Kendını o kadar mükemmel görüyor ki inanamazsınız. Ev almıs kredi öduyormus, (kendısı 32 ben 30 yasımdayım)bu yasta onun yaptıgını kımse yapmazmıs. İş yerınde terfı aldı, müdür oldu iyice cekılmez oldu tavırları.
Mutevaziliğin m si yok ya, herkesle cok ıyı anlasıyormus bı benımle anlasamıyormus. Koca koca ınsanlarız otur konusalım olmuyorsa da olmuyordur dıyorum ben deısmenı bellıyorum dıyor bana.Yanı artık üstune dusmuyorum o konusmazsa konusmuyorum dıye kabullenemıyor. Eskısı gibi onu ıdare edıyim istiyor.e ama bende de tahammul kalmadı.
Bence eşinizde aşağılık kopleksi var ve sizi çekemiyo.

Elimin üzerinde beyaz beyaz lekeler ortaya çıktı ve git gide büyüdü çok korktumdün cildiyeye gittik baktı çocuğun var mi dedi hayır dedim bunlar stresten oluşur dedi evlilik telaşı dedim bunlar gelir geçer sakın olmaya çalış dedi ve nisanlima dönüp sözlerine devam etti bu kızı strese sokmayın eğer çoğalırsa kalici olarak kalır sikkat edin dedi sonrada ikimize bakarak bence siz evlilik planınızı değil de aranızdaki önce stresinizi halledin sonra evlilik planı yapın dedi gülümsedim teşekkür ettim odadan çıktık nişanlıminnişanlımin dedi ne oldu biliyor musun o doktor erkek olsaydı cevabını verirdim bayan olduğu için sustum dedi bugün bize yemeğe geldiler bugün çok çok şükür iyi davrandı her zaman iyi davransa ama nerdeee

Buna rağmen bu adamla hala nişanlısın ve hala evlenmeye niyetin var öyle mi???

Yahu sizin kendinize kastınız mı var Allah aşkına.

Sevmeyin böyle adamları,sevmeyin artık.

Bu kadar pürüz bir insanla uğraşmak hakikaten zordur,ne yapsan beğendiremezsin...Kendi eksikliklerini sizi aşağılayıp yıpratarak kapatmaya çalışıyor gibi.Fazla taviz vermeyin böylelerine anca öyle yola getırırsin

İşin daha vahim tarafı var. Kızımız daha önce bir beraberlik yaşamış ama bunu nişanlısından gizliyor, evlenice öğrenecek kıyamet kopacak demişti başk bir konuda. Nasıl ilişkiler anlamıyorum.

Konu sahibesi eşiniz babamı hatırlattı bana. Annem iyi bir doktordu etrafında çok sevilirdi ve çalışmasına rağmen evde kuş sütü eksik olmaz ama babam gene de kusur bulurdu. En son nişanlım bizde yemekteyken kaşığı düşürdü diye kadına etmediği kalmadı ve ben babamı hayatından çıkarttım yoktu nikahımda. Boşanın diyemem direkt ama inanın sözlü şiddet de çok ağır bir şey hiç haffi tarafı yok. Adamı karşınıza alın ya beraber terapiste gidilir ya da bu evlilik biter deyin. Tedavi görmesi gereken o.

Bu herif ona neler yapar düşünmek istemiyorum :S

Allah hayır etsin sonunu..Amin.

Sana tamamen aynı duruma; farklı bakış açısı getireyim.

Şöyle söyleyim aynısından bizde var bir tane ama eşim felan değil abim kendinisi ; eşini de çok severiz.

Abim çok streslidir en ufak şeyde gerilir hatta sizin evliliğin aynısı gibi diyebilirim . Ancak yemeği eksik yaptın gibi küçük şeylere takılmaz, Çocuklarına çok düşkün saatlerce oyun oynar bakar, eşinin bir dediğini iki etmez, yakışıklıdır. Eşine sevdiği tatlıları alır , tatillere götürür gezdirir, ama eşi evden geç çıkarken çıldırır niye geç çıkıyorsun senle yola çıkılmaz , bir daha görürsün senle bir yere gidersem gbi laflar eder.

Benim anne baba evi de streslidir ama bizler birbirimize yardımcı olur sürekli ailece aktivieteler, yemekler yaparız,

Abimin eşi bana yakınır ; işte abin böyle şöyle beni böyle zorluyor , bana böyle hakeret ediyor diye , Evet diyorum stresli ve çok zor bir adamdır abim. Bunu evlenmeden önce kendisi de biliyordu. Ama yakışıklı karizmatik, başaralı ve herkesin çok istediği bir adamı elde etmek için çok uğraştı.

Ben olsam bu kadar zorlu adamdan kaçardım, o kaçmadı!

Yengemde artık kendi başına karar veremeyecek duruma gelmiş, abim kızdığında sessizce bekliyor. Ama bunu kendi kaldırabilceğini düşündü.

Abim bir ara ben çok sinirliyim bazen sinirlendiğimde gözüme perde iniyor , kapranlık heryer sadece karşımda kzıdığım şey var diyordu. Bir ara doktora da gitti o zaman sakinleşmişti baya sonra tekrar bıraktı ilacı felan. Şimdi hepimiz aynı şehirdeyiz, Herkes birbirinin yardımına koşuyor, Temizliğe bile yardım ediyoruz hepimiz memuruz, çalışanız.

Annem çok fedakar, gelinleri kızları gibidir ama stresliyiz işte. Ailecek gelinimiz olmak isteyen çoktu yani.
Annemle konuştuğumuzda onları; abim stressli evet onu yengemden başkası çekemezdi herhalde diyoruz.

Ama dönüp yengeme baktığımızda evin tüm yükünü abime atmış,eve çay kasığı bile alamıyor. abin alsın gelsin diyor, evi toparlamakta güçlük çekiyor, ( abimin ve çocukların dağınık olduğundan şikayet ediyor) Uğraşıyor yemekler yapıyor, çocuklarına bakıyor kadın ama bazı konular da pasif kalıyor. Belki abim daha canlı ve aktif olmasını bekliyor yengemin; o yapmadıkça hakaret ediyor abim, yenge de hakaret yedikçe pasifleşiyor kısır döngüye giriyor.

Onlar toparlıyorlar ara sıra ikisi de birbirini seviyolrar ve bu kadınlar klubünde konuşulduğu kadar kolay boşanma yoktur bizde. Toparlamak vardır, idare etmek vardır, mutluluğu birlikte aramak vardır.

İşin ucunu sen toplayacaksın madem seviyorsun, Düzeltmek için yol bulacaksın onu da en iyi sen bilirsin .
Bence bir kere cinsel hayat eşler arasında asla bitmemeli, o olunca karşılıklı daha yakın oluyorsunuz.
Bir dönem onun istediği gibi olacaksın , onun hayatını kolaylaştıracaksın, sonra ondan senin için birşey yapmasını bekleyeceksin, sizi yemeğe götürmesi gibi, sonra çok güzel oldu aşkım teşekkür ederim diyip ona başarısını taddıracaksın, yani erkek olarak sizi mutlu ettiğini hissetmeli,
İş yerindeki sıkıntılarını dinleyip ona hak vercek ve içini ferahlatacak şekilde konuşmalısın, dinlemelisin.
Ve en önemlisi dik durmalısın, ağlayan sızlayan bir kadına ben de saygı duymam, fikirlerinin değerli olduğuna önce sen kendin ikna ol. Her olaya mesala haberlere onun yanındayken can alıcı yorumlar yap, ( bu senin birşeylere yorum yapabildiini ve belli strandartın olduğunu gösterecek ona)

Örnek insna ilişkileri anlat ( Arkadaşımın kocası cocuklarıyla zerre kadar ilgilenmiyor, terbiyesiz, bencil ve bence çok zayıf bir erkek karakteri, ama benim kocam aslan bu konu da diye güzel yorum yap, hem eleştirsel yaklaştığını görecek hem kendini iyi hissedecek.)

Stressli olması konusunda da sen yardımcı olacaksın, evlilik bu köşeye çekilip ağlamakla işler çözülmez.

Son düzenleme:
Back
X