• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte rol değiştirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lilaaaa112

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
62
43
38
Hanımlar merhaba, eşimli bu konuyu tam olarak konuşmadım ancak onuda canını sıktığının farkındayım.
Ben ilişkimizde erkek gibiyim. Sürekli kontrol altında tutan, hesap kitap yapan, gidilecek yerlere karar veren, yapılması gerekenleri düşünen hep benim. O ise bana uyum sağlamaye çalışan, çoğu zaman bocalayan biri haline geldi.
Sevgiliyken böyle değildik. Evlenince oldu. Mesela bişey oluyo, ben sinirleniyorum, o beni sakinleştiriyo. Ben bağırıyorum o susuyo. Ben bu karakterde bi insan değildim, nasıl böyle olduk bilmiyorum. Ben sessiz sakin, ortamı yumuşatan, her şeye olumlu bakan, çok fazla hesap kitap yapmayan biriydim.
Eşim ise daha dik dururdu benden önce, daha kararlıydı vs. Ben evlilikte erkek rolünü üstlenmiş gibiyim.
Nasıl eskiye döneriz yol gösterin? Bu şekilde ben mutsuz oluyorum. O da mutsuz. Ben istiyorum ki erkek gibi davransın, o düşünsün, o hesaplasın, ben susayım gereken yerde o konuşsun. Tam olarak izah edemiyorum sanırım ama umarım anlamışsınızdır. Biraz büyüsün, sorumluluk alsın, yanlış bir şey yaptığımda beni düzeltsin istiyorum. Ben eski neşemi, cilvemi geri kazanmak istiyorum. Eski bizi istiyorum kısaca.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Nerde yanlış yaptık bilmiyorum.

Biraz rahat bırakmanız gerekiyor yapamıyorsaniz destek alın ailemin her şeyini ben yaparım fatura kira sözleşmesi kiracıyı takip etmesi vs evdeki hiç vir şeye elimi surmuyorum yapabilirken hatta çok daha güzel yaparken bir kurumda finans yoneticisiyim evdeki hesap kitap eşimde çünkü zaten evle ilgili bı kisim sorumluluk bendeyken bu da onda olmaliydii alın karisniza konuşun ama sizin istemediğiniz gibi bir durumda eşinizi çocuk gibi azarlamyin evi yönetecek zamanı ve alanı taniyin sizde biraz dinlenin

Ben ilişkimizde erkek gibiyim. Sürekli kontrol altında tutan, hesap kitap yapan, gidilecek yerlere karar veren, yapılması gerekenleri düşünen hep benim.

Ben istiyorum ki erkek gibi davransın, o düşünsün, o hesaplasın, ben susayım gereken yerde o konuşsun.
Bu saydıklarınız erkeklere has özellikler değil. Gayet de siz de hesabı yapabilir, karar verebilirsiniz. Kastettiğiniz eşinizin kararlara katkı sağlamaması ve direkt uyum sağlaması yani bir çabasının olmaması. Siz çok baskın olmaya başlayınca kendini çekmiş olabilir. Belki de böylesi onun da kolayına gelmiştir.
Madem farkındasınız biraz sakin olmayı deneyebilir ona da alan bırakmaya çalışabilirsiniz. O bir şey söylemiyorsa bile siz ona sorun dahil olmasını sağlayın.

Ay çok fazla erkek gibi yazmışsınız. Nefret ederim böyle etiketlerden. Sorumluluğu daha çok sizin almanız sizi erkek gibi yapmaz, aksine kadın gibi yapar. Biliyoruz ki kadınların yükü her zaman daha fazladır. Bir şeye karar verilmesi gerektiğinde eşinize sorun, ben tek başıma karar vermek istemiyorum deyin açık açık. Bizde de kararları daha çok ben vermek zorundayım, eşim y.dışında çalışıyor. Biz gitmedik bu sefer onunla buradaki hayatımızla ve çocuğumuzla ilgili tüm sorumluluk bende. Çok zor ama şuan değiştiremeyeceğim bir durum. Bu koşullarda bile alışkanlık olmasın diye çoğu şeyi ona danışıyorum. Karar benim olsada en sonunda konuşup ortak olarak onaylıyoruz herşeyi.

Çok genel yazmışsınız.
Somut örnek verir misiniz?
Siz dominant karaktersinizdir sevgililik döneminde ortaya atlayacak mevzular olmamıs olabilir.
Evlenince sorumluluklar fazla siz öne çıkınca eşiniz geri planda durmuş olabilir.
Biraz da tezcanli olabilirsiniz.

Neye takıldım biliyor musunuz? Kafa yapinizin yanlışlığına.. erkek rolü kadın rolü diye bişey yoktur. Hele ki erkek yönetir karar verir vs, kadın hata yapar erkek düzeltir falan, erkek konuşur kadın susar... Bunlar nasıl düşünceler benim kafam almadı.

Ben istiyorum ki erkek gibi davransın, o düşünsün, o hesaplasın, ben susayım gereken yerde o konuşsun.

Erkekler böyle mi yaparmış? Kadın-erkek algınızda sorun var bence.
Çok baskınsanız bu sizi de eşinizi de rahatsız edebilir ama bunun adı "erkek gibi olmak" değil.
Ezik olmaya değil eşit olmaya, birbirinizle denge kurmaya çalışın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X