Evlilikte Sevgiyi hissetmek hissedirebilmek

karanfilsokak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2014
447
241
63
37
Merhaba hepinize,içimdeki duyguları anlatmak yazmak istedim umarım okurken sıkılmazsınız.
Biz bayanlar erkekelere göre yapımız gereği biraz daha fazla duygusalız. Hissetmek isteriz. Hissetmek ve o güveni huzuru içimize çekmek isteriz. hep mi böyledir yada banamı sadece böyle geliyor bilmiyorum ama bir erkeğin ilgisiz ve düşüncesiz oluşu malasef zaman la içimiz deki aşkı da öldürüyor.4 yıl oldu aynı evi paylaşalı ama kalplerimizde aynı duyguyu taşıyormuyuz bilmiyorum . Ben artık seviyormuyum onu bile bilmiyorum. Çok başka hayallerim var dı benim. Ben 19 yaşımda annemi kaybettim sonrasında sevgiye aç oldum hep ve bu açlığımı eşimle gidermeye başladım çünkü sevildiğimi zannediyordum. Evlendim onun yanına geldim şehrimi bıraktım geride kalan ailemi bıraktım ve yanına geldim. Şimdi ben neden peki pişmanlık hissediyorum. Bu ilgisiz tavır sürekli boş zamanı nı kendine ayırışın sadece kendini düşünmen beni günden güne ilgisiz ve yanlız bırakman içimde o kadar çok fırtınalar kopartıyor ki bunların hiç birini bilmiyorsun

Son düzenleme:
BİRAZ DUYGUSAL OLMUŞ ama farkındalığını yazmışssın ..erkeklerin hepsi böyle ..benimkide ben daha eğitim hayatımı tamamlamamıştım ısrarla evlenelim evlenelim o kadar acele oldu ki herşey sandım ki bir ömür hep romantik olacak ...bizde 4 yıldır evliyiz ..eşim iş kurmak için şehir dışında ben ondan ayrıyım ..eee ben ne anladım hani beni çok seviyordu hani bensiz yapamazdı...kısacası köprüyü geçene kadar acı ama gerçek bu malesef....

Biz sadece fazla hayal kuruyoruz sanırım gerçeklerle yüzleşmek zor geliyor. Erkeklerle bakış açımız aynı olsaydı bir evliliği yürütmek bu kadar zor olmaz dı zaten.. Sabretmek beklemek umut etmek bizim hep içimize işlemiş.Kadın olmak bambaşka.
Bizi küçücük şeyler bile o kadar çok mutlu edebiliyor ki .En basitinden gün içerisinde işteyken veya dışarıdayken aranmak merak edilmek yani düşünüldüğünü bilmek. Bazen diyorum ki kendi kendime çok mu şey bunlar yada ben mi büyütüyorum gözümde ama değil gerçekten değil mesela bugün ben rahatsızım ve hastaneye gittim sonra işe geldim saat kaç oldu bi kere bile naptın nasılsın hallettin mi işlerini veya nasıl oldun diye aramak aklına gelmedi.İstese çok rahat bi şekilde 1 dk da olsa arayabilir. Rahat çok rahat benim eşim. Hep benden bekler herşeyi.

bunu bütün kadınlar yaşar. çünkü erkeklerin beyin algısı ile kadınların ki farklı. bu konuda kitaplar okumanı tavsiye ederim. etkili oluyor. aslında biz kadınlar biraz fazla arabesk takılıyoruz. adamdan ne bekliyoruz. gelsin sarılsın, öpsün, koklasın, el üstünde tutsun. onlar ne bekliyor, karım beni mutlu karşılasın, önüme yemek koysun ve benimle sevişsin. onların başka bir beklentisi yok. adamın erkek arkadaşları var, maç keyfi var, playstation keyfi var, araba merakı var vs. bizim aslına bakarsan hiç bir şeyimiz yok. tüm hayatımızı erkeğe endekslemişiz. evde benimle otursun, işe güce yardım etsin. şöyle bir hayatını değerlendir. aşağa yukarı bu minval üzeredir. kendi arkadaşlarınla plan yapıp (kocayı düşünmeden), hobilerin ilgilerin, sevdiğin özel alanlar için zaman ayırıyor musun? bunlar önemli. eğer kendi yaşam alanın yoksa ömrünün sonuna kadar hep adamın seni sevip sevmediği, ilgi gösterip göstermediğini düşünüp üzüleceksin. adamlar yumsak konuşan, gülen ve mutlu kadın seviyor. eğer ona karşı sevgin azaldıysa bu onun değil aslında senin problemin. çünkü insanlar platonikte aşık oluyor. kafasında büyütüp kalbine koyuyor. mesela sen ilk adımı at. tv seyrederken gir kolunun altına, bir iki fıkra öğren anlat, onunla güzel bir şekilde vakit geçir değişimi hemen göreceksin. daha fazlasını özelden mesajlaşabiliriz fazla uzadı.

çok haklısın söylediklerinde bende zaten öyle yapıyorum kendime hobi edinmek için neler neler aldım bir bilseniz dikiş dikmeyi biliyorum diye dikiş makinası aldım hatta en son küçük masa üstü makinalardan :) kitap okumayı seviyorum diye bir sürü okuyacağım kitaplar aldım sonra çerveveler felan vs.vs. aldım boyama yapmam için.Sosyal hayatıma gelince her zaman benim birşeyleri dürtmemle oluyor. ben yaşadığım şehirde yanlızım ailem yok arkadaş cevrem e gelince sadece arkadaş olarak hayatımda yeni yeni insanlar var. güvenebileceğim dostum yok. Bazen böyle olur ya dönem dönem duygusallaşırız eşimizin ilgisiz tavırları rahatlığı gözümüzde büyür.ilk zamanlar büyük bir problem değil diyip içime çok atmışlığım oldu ve bunlar bir süre sonra birike birike bu seferde boğmaya başladı. Konuşmadım mı derseniz çok konuştum sıkmadan ufak tefek cümleler kurarak ama eşimin huyu bu değişen birşey yok. Mesela en basitinden bugun beni hiç aramadı işteyiz ikimizde en sonunda yine dayanamayıp ben aradım akşam saat 6 ya doğru. Her seferinde aynı şey olunca insan kendini önemsiz hissediyor. Ewt bu çok arabesk se eğer ben tam arabeske bağladım .Benim bu geçirdiğim bi duygusal süreç bunuda biliyorum farkındayım. Gözümüzde büyütmememiz gerekir erkekleri onlardan beklentilerimizi onlar bizler kadar duyarlı değiller gerçekten de.

Bende hiç bilmediğim bir şehirdeyim. Arkadaşlarım oldu evet ama eski dostlarımın yerini kimse alamıyor.aynı şeyleri yaşadığımız kesin. Bende başlarda çok takıyordum. Akşama kadar işteyim, ben eve geliyorum, o ya tiyatro, ya maç, ya arkadaş vs deyip onda onbirde eve geliyor. Ben çocuklara yemek yapıyorum, oyun oynuyorum, uyutmaya çalışıyorum, çişlerini temizliyorum... Eşim gelince çay yap, yemek hazırla vs. Bunları kafaya takacak olsam nefes alamam. Ama ben ondan hiçbirşey beklemiyorum. Hayatımı ona göre yaşamıyorum. Hiç aramam aklımda gelmez gün içinde. Onunla evli olmak bağımlı olmak olmamalı...

Aynı şeyleri yaşamışız gerçektende halada yaşamaya devam ediyoruz.allah bağışlasın çocukların varmış senin için dünyanın en güzel şeyi en azından onlarla ilgilenip bir şekilde zaman geçirebiliyorsun benim çocuğum olmadığı için sarıyorum böyle işte :)

Dışardan bakınca her şey mükemmel ama öyle olmuyor. Sürekli biri hasta veya huysuz. Sabaha kadar başlarını bekleyip sabah işe gittiğim zamanlar oluyor. Ama ne kadar zor olsada mutluyum genel olarak.

ben de sizin gibi hissediyorum hem de daha 2 aylık evliyken
evlenmeden önce her şey çok güzeldi. hep benimle ilgilenirdi, hep beraberdik, her şeyden zevk alırdık. Şimdi ne oldu da her şey tersine döndü?
Kayınvalidem kıskanç, beni bir türlü kabullenemiyor. Hep sorun çıkartıyor, sonra çekiliyor kenara. Eşimle bütün kavgalarımız hep onun yüzünden. Ne yaparsam yapayım annesi suçlu olsa bile hep ben kötüyüm, hep ben suçluyum eşimin gözünde. Eşimle birlikte herkesten uzakta yaşasak dünyanın en mutlu çifti olurduk.
Sadece ikimizde ait sıcak bir yuva, mutluluk ve huzur istiyorum; herkesin yaşadığı sıradan bir hayatı istiyorum çok mu bu isteğim? Günden güne tükeniyorum artık...

canım benim daha çok yenisin ve evliliğin ilk aylarında böyle sorunlar muhakak çıkıyor biribirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz aslında. Aynı evinde içinde yaşamakla dışarıda görüşmek bir değil yeni yeni huylarını öğreniyorsun yeni bir oratama giriyorsun ve belli şeyler düzenine oturması için zaman alıyor. Sen kayınvalidenle ilgili problemleri eşine pek yansıtmamaya çalış. Sonuçta annesi ve onu suçlu görememesi normal aslında hepimizin ailesi annesi babası kıymetlidir bu açıdan bak birde. Diğer konuya gelecek olursa erkeklerin hepsi aynı sanırım. Bizim beklentilerimiz le onların ki çok farklı. daha yeni evlisin birşeyleri düzene sokabilirsin eşini çok sık boğmadan hissettiklerini ona anlatabilirsin ama hergün değil tabiki de.Ve sana tavsiyem hemen çocuk yapma biraz evliliğinizi otutturun çocuk olunca düzelir diyenler de olabilir ama hayır önce evliliğinizin tadını çıkarın birbirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz çünkü.

Yaptıgın fedakarlıklar, sivrilip...Devamını sen getir.
O yüzden bencil olacaksın bu dünyada. Bu senenin bana ögrettigi...

teşekkürler canım. umarım bunlar hepimiz için geçici şeylerdir. Bu arada 2 gün önce yalnız kaldığımızda kayınvalidem bana çok kötü sözler söyledi. bizi ayıracakmış, benim yerime çocuğuna başka kızlar bulurmuş, illaki onunla beraber oturalımmışız, ya onu isteyecekmişim ya da ayrılalımmışız, o bizim evde kalacakmış, o kalınca ben gidecekmişim vs. daha neler neler... Anahtar var zaten istediği gibi girip çıkıyor biz yokken. Çok sorunlu bir kadın. Yüzünü görmeyi ve bir araya gelmeyi bir daha asla istemiyorum. Eşimin babası ve başka kardeşleri de yok. Çok zor durumdayım. Eşimi kaybetmekten çok korkuyorum.

resmen kayınvaliden iki yüzlü bir şekilde yaşıyor oğlu yanındayken sana başka davranıyor yokken başka. Kuzum benim bu hayat böyle devam edemez yıpranan sen olursun ve en sonunda ya sağlığından olursun yada hayatından. Seviyorum diyerek herşeye katlanmak çok ağır gelir ewt bizde problemler yaşıyoruz ama bizim kiler çözülebilecek şeyler senin ki çok başka. Bu söylediklerin çok ciddi şeyler oğlumdan seni ayıracağım diyen bir kadınla aynı evde yaşıyorsun ve bu kadın sana hayatı zindan edeceğe benziyor. Bu yüzden ciddi bir şekilde düşün ve karar ver hatta birgün konuşmalarınızı ses kaydına çek telefondan şimdiki telefonların hepsinde ses kaydı var ve konuşmanızı ses kaydına çek canım ve kocana anlat eğer inanmazsa ses kaydını dinlet.Yine diyorum üstüne bastıra bastıra sakın hemen çocuk yapmakla ilgili bir aptallık yapma.Böyle yaşamaya devam edersen zaten ne sevginde kalmaz kocana karşı.

sağol canım. telefonla ses kaydı alma fikri çok mantıklı geldi :) Ama gerçi ses kaydına da gerek yok, eşim hemen inandı zaten. Demek ki o da annesini tanıyor :)
Ben daha evlenmeden önce kayınvalidemin kötü niyetli olduğunu anladım. Yalnız diye başka çocuğu yok diye ilk başta beraber oturmayı kabul ettim, baktım ki anlaşılacak gibi değil, ben de yüz vermedim. (ayrıntılara girmiyorum) Şuan geçici olarak eşimin ofisinde kalıyor (home Office). Eşimle bu duruma çözüm bulmaya çalışıyoruz. ama kayınvalidem illaki bizimle oturmak istiyor. Çeşit çeşit duygu sömürüleri yapıyor. Hadi çok yaşlı olsa bakıma ihtiyacı olsa neyse. Benden daha dinamik. O yalnız kalmasın diye işten gelince akşam yemeklerini onda yiyoruz. (kavgadan sonra 2 günden beri ben evimde yiyorum eşim de annesinde) Ben evliliğimi yaşayamıyorum evimde vakit geçiremiyorum yemek yapamıyorum her yaptığım kalıyor çöpe atıyorum. Anne çocuk eski hayatlarını yaşamaya devam ediyorlar sanki. Eşim de hep annesinin yanında. Ben sadece eşimin yatak arkadaşıyım. Evliliği yaşayamayacaksam hiç evlenmeseydim daha iyi olurdu. Benim bildiğim anneler fedakar olur, ilk önce çocuklarının mutluluklarını düşünür. Ama bizimki bizden fedakarlık istiyor ve kendi rahatını düşünüyor. Bana faydası olmasın zararı da olmasın. Hiçbir şeyini istemiyorum. Eşimin zamanla bana hak vereceğine inanıyorum. Çocuk konusuna gelince de; çok kararsızım. bende çikolata kisti var, ertelersem ilerde hamile kalamayabilirim; bir de çocuk olursa evliliğimiz daha sağlam ve yıkılmaz olur, birbirimize daha sağlam bağlanırız diye düşünüyorum. tam tersi de olabilir tabi. Çocuk bakma bahanesiyle kayınvalidem bizde kalır yerleşir ve o yerleşirse bu evlilik yürümeyebilir. İşte bu kadın hayatımızı böyle etkiliyor.

bende birşeyler rayına oturmadan ben yapma derim çocuk olduktan sonra bazı şeylere katlanmak zorunda hissedebilirsin. hem böyle evlilik olmaz gerçekten de nasıl bir kadınmış bu böyle hayretler içerisindeyim.. Böyle bir kişilik sana hiç bir zaman huzur vermez ve hayatının en ortasında yerleşir kalır. Umarım düzelir ne diyebilirim ki başka çok tuhaf

hoşgeldin aramıza... evil olmak herşeyin normal gitmesi demek değildir. evil olmak, kayın hısımlarına katlanmak, kocanın absürtlerine katlanmak, hizmet etmek, köle olmak, kendini tüketmek, yok olmak, hiç olmak, ölmek istemektir. ama bu durumu tersine çevirecek de bir tek sensin. once umursamaz davranman yani söylenen hiç bir şeyi duymaman gerekiyor. sonra biraz resmiyet koyacaksın ki kayın hısımların sana çok fazla ulaşamasın. kocanla her zaman iyi olmaya çalış. her şeyi ona söyleme. annen böyle dedi, annen şöyle yaptı.... bunları o anlamaz. sadece senden nefret etmesini sağlar. çünkü anası kutsaldır. hata yapmaz, cahil değildir, eksiği yoktur.... asla ve asla anası hakkında yorum yapma. git banyoda ağla zırla, dövün sonra kocanın yanına gülerek gel. eğer sen ona, onun istediği gibi görünürsen, o da anasının kuruslarını, eksikliklerini, hatalarını görecektir. diyecektir ki; annem sürekli dırdır ediyor, ama karım onun hakkında hep iyi konuşuyor, annemi seviyor, canım karım. onu bu hale getir. konuşma sanatını iyi öğren. once kocanın eğosunu iyi okşa. 'annen çok iyi bir insan seni de çok iyi yetiştirmiş, sen mükemmel bir erkeksin, iyiki seninle evlenmişim.' eğer anası hakkında ' sen anama böyle yapmışsın, söyle demişsin' diye tartışma zemini hazırlarsa, sende ' aaa... niye öyle demiş ki, halbuki ben anneni çok seviyorum. çok şaşırdım şimdi.' siniri yumşar ve senin harika bir kadın olduğunu düşünüp seni hemen yatağa atmak ister. annesi bir daha senin hakkında ileri geri konuşursa aklına senin söylediklerin gelir ve annesine kin duymaya başlar.

çocuk evliliği sağlamlaştırmaz. seni anne yapar. evliliği sağlamlatırmak yine sana düşüyor. erkeğine çok iyi partner olursan oda senin vazgeçilmez olarak görür. çocuk evliliği kurtarmaz. tam tersi sizing hatalarınız çocuğa inanılmaz yaralar açar. aman böyle düşünme.

hoşbulduk :)
ben de kendimi kontrol edebildikçe dediklerinizi yapmaya çalışıyorum. Ama bizimkiler anlamazlar. Sesimi çıkarmadıkça kayınvalide tepeme çıktı. özel hayatımıza müdahale ediyor. tutturmuş illaki bizimle oturacakmış diye. istemiyorum işte! kadın zorla kendini kabul ettirmeye çalışıyor. baştan olur dedim ama tanıdıkça olmayacağını anladım. Ne var bunda! Ben kendimi ona ezdiremem ki!onu istemiyorum diye bizi ayırmaya çalışacakmış. Onunla aynı evde oturmaktansa boşanmayı tercih ederim. Daha 3 aylık evliyken her şeyi burnumdan getirdi zaten. Evlendiğimiz günden beri hemen hemen her gün evimize biz yokken giriyor, her şeyimi kurcalıyor. Hangi kadın bu durum karşısında sakin olabilir? Mali Müşavirlik sınavlarına gireceğim, onun yüzünden 1 hafta çalışamadım yine, işime konsantre olamıyorum. Eşim de beni koruyamıyor
daha evi benimseyemedim, sanki diken üstünden oturuyorum. sanki her an bu düzen bozulacak gibi bir korku var içimde
İlk başlarda dediklerinizi çok yaptım. Resmi oldum hep, annesini övdüm, gizli saklı sinir krizleri geçirdim, hiç bir şey olmamış gibi davrandım. Ama değişen bir şey olmadı maalesef. İsterdim ki; eşim annesinin yaptıkları hataları anlasın, beni korusun, sakinleştirsin, bu sorunlara çözüm bulsun. Ama annesi ona göre (dediğiniz gibi); hata yapmaz, zekidir, iyi niyetlidir, her zaman haklıdır.
Biraz zamana ihtiyacımız var sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…