- 16 Ekim 2014
- 447
- 241
- 63
- 37
- Konu Sahibi karanfilsokak
-
BİRAZ DUYGUSAL OLMUŞ ama farkındalığını yazmışssın ..erkeklerin hepsi böyle ..benimkide ben daha eğitim hayatımı tamamlamamıştım ısrarla evlenelim evlenelim o kadar acele oldu ki herşey sandım ki bir ömür hep romantik olacak ...bizde 4 yıldır evliyiz ..eşim iş kurmak için şehir dışında ben ondan ayrıyım ..eee ben ne anladım hani beni çok seviyordu hani bensiz yapamazdı...kısacası köprüyü geçene kadar acı ama gerçek bu malesef....
bunu bütün kadınlar yaşar. çünkü erkeklerin beyin algısı ile kadınların ki farklı. bu konuda kitaplar okumanı tavsiye ederim. etkili oluyor. aslında biz kadınlar biraz fazla arabesk takılıyoruz. adamdan ne bekliyoruz. gelsin sarılsın, öpsün, koklasın, el üstünde tutsun. onlar ne bekliyor, karım beni mutlu karşılasın, önüme yemek koysun ve benimle sevişsin. onların başka bir beklentisi yok. adamın erkek arkadaşları var, maç keyfi var, playstation keyfi var, araba merakı var vs. bizim aslına bakarsan hiç bir şeyimiz yok. tüm hayatımızı erkeğe endekslemişiz. evde benimle otursun, işe güce yardım etsin. şöyle bir hayatını değerlendir. aşağa yukarı bu minval üzeredir. kendi arkadaşlarınla plan yapıp (kocayı düşünmeden), hobilerin ilgilerin, sevdiğin özel alanlar için zaman ayırıyor musun? bunlar önemli. eğer kendi yaşam alanın yoksa ömrünün sonuna kadar hep adamın seni sevip sevmediği, ilgi gösterip göstermediğini düşünüp üzüleceksin. adamlar yumsak konuşan, gülen ve mutlu kadın seviyor. eğer ona karşı sevgin azaldıysa bu onun değil aslında senin problemin. çünkü insanlar platonikte aşık oluyor. kafasında büyütüp kalbine koyuyor. mesela sen ilk adımı at. tv seyrederken gir kolunun altına, bir iki fıkra öğren anlat, onunla güzel bir şekilde vakit geçir değişimi hemen göreceksin. daha fazlasını özelden mesajlaşabiliriz fazla uzadı.
Bende hiç bilmediğim bir şehirdeyim. Arkadaşlarım oldu evet ama eski dostlarımın yerini kimse alamıyor.aynı şeyleri yaşadığımız kesin. Bende başlarda çok takıyordum. Akşama kadar işteyim, ben eve geliyorum, o ya tiyatro, ya maç, ya arkadaş vs deyip onda onbirde eve geliyor. Ben çocuklara yemek yapıyorum, oyun oynuyorum, uyutmaya çalışıyorum, çişlerini temizliyorum... Eşim gelince çay yap, yemek hazırla vs. Bunları kafaya takacak olsam nefes alamam. Ama ben ondan hiçbirşey beklemiyorum. Hayatımı ona göre yaşamıyorum. Hiç aramam aklımda gelmez gün içinde. Onunla evli olmak bağımlı olmak olmamalı...
canım benim daha çok yenisin ve evliliğin ilk aylarında böyle sorunlar muhakak çıkıyor biribirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz aslında. Aynı evinde içinde yaşamakla dışarıda görüşmek bir değil yeni yeni huylarını öğreniyorsun yeni bir oratama giriyorsun ve belli şeyler düzenine oturması için zaman alıyor. Sen kayınvalidenle ilgili problemleri eşine pek yansıtmamaya çalış. Sonuçta annesi ve onu suçlu görememesi normal aslında hepimizin ailesi annesi babası kıymetlidir bu açıdan bak birde. Diğer konuya gelecek olursa erkeklerin hepsi aynı sanırım. Bizim beklentilerimiz le onların ki çok farklı. daha yeni evlisin birşeyleri düzene sokabilirsin eşini çok sık boğmadan hissettiklerini ona anlatabilirsin ama hergün değil tabiki de.Ve sana tavsiyem hemen çocuk yapma biraz evliliğinizi otutturun çocuk olunca düzelir diyenler de olabilir ama hayır önce evliliğinizin tadını çıkarın birbirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz çünkü.ben de sizin gibi hissediyorum hem de daha 2 aylık evliyken
evlenmeden önce her şey çok güzeldi. hep benimle ilgilenirdi, hep beraberdik, her şeyden zevk alırdık. Şimdi ne oldu da her şey tersine döndü?
Kayınvalidem kıskanç, beni bir türlü kabullenemiyor. Hep sorun çıkartıyor, sonra çekiliyor kenara. Eşimle bütün kavgalarımız hep onun yüzünden. Ne yaparsam yapayım annesi suçlu olsa bile hep ben kötüyüm, hep ben suçluyum eşimin gözünde. Eşimle birlikte herkesten uzakta yaşasak dünyanın en mutlu çifti olurduk.
Sadece ikimizde ait sıcak bir yuva, mutluluk ve huzur istiyorum; herkesin yaşadığı sıradan bir hayatı istiyorum çok mu bu isteğim? Günden güne tükeniyorum artık...
canım benim daha çok yenisin ve evliliğin ilk aylarında böyle sorunlar muhakak çıkıyor biribirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz aslında. Aynı evinde içinde yaşamakla dışarıda görüşmek bir değil yeni yeni huylarını öğreniyorsun yeni bir oratama giriyorsun ve belli şeyler düzenine oturması için zaman alıyor. Sen kayınvalidenle ilgili problemleri eşine pek yansıtmamaya çalış. Sonuçta annesi ve onu suçlu görememesi normal aslında hepimizin ailesi annesi babası kıymetlidir bu açıdan bak birde. Diğer konuya gelecek olursa erkeklerin hepsi aynı sanırım. Bizim beklentilerimiz le onların ki çok farklı. daha yeni evlisin birşeyleri düzene sokabilirsin eşini çok sık boğmadan hissettiklerini ona anlatabilirsin ama hergün değil tabiki de.Ve sana tavsiyem hemen çocuk yapma biraz evliliğinizi otutturun çocuk olunca düzelir diyenler de olabilir ama hayır önce evliliğinizin tadını çıkarın birbirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsunuz çünkü.
Yaptıgın fedakarlıklar, sivrilip...Devamını sen getir.
O yüzden bencil olacaksın bu dünyada. Bu senenin bana ögrettigi...
teşekkürler canım. umarım bunlar hepimiz için geçici şeylerdir. Bu arada 2 gün önce yalnız kaldığımızda kayınvalidem bana çok kötü sözler söyledi. bizi ayıracakmış, benim yerime çocuğuna başka kızlar bulurmuş, illaki onunla beraber oturalımmışız, ya onu isteyecekmişim ya da ayrılalımmışız, o bizim evde kalacakmış, o kalınca ben gidecekmişim vs. daha neler neler... Anahtar var zaten istediği gibi girip çıkıyor biz yokken. Çok sorunlu bir kadın. Yüzünü görmeyi ve bir araya gelmeyi bir daha asla istemiyorum. Eşimin babası ve başka kardeşleri de yok. Çok zor durumdayım. Eşimi kaybetmekten çok korkuyorum.
sağol canım. telefonla ses kaydı alma fikri çok mantıklı geldi :) Ama gerçi ses kaydına da gerek yok, eşim hemen inandı zaten. Demek ki o da annesini tanıyor :)resmen kayınvaliden iki yüzlü bir şekilde yaşıyor oğlu yanındayken sana başka davranıyor yokken başka. Kuzum benim bu hayat böyle devam edemez yıpranan sen olursun ve en sonunda ya sağlığından olursun yada hayatından. Seviyorum diyerek herşeye katlanmak çok ağır gelir ewt bizde problemler yaşıyoruz ama bizim kiler çözülebilecek şeyler senin ki çok başka. Bu söylediklerin çok ciddi şeyler oğlumdan seni ayıracağım diyen bir kadınla aynı evde yaşıyorsun ve bu kadın sana hayatı zindan edeceğe benziyor. Bu yüzden ciddi bir şekilde düşün ve karar ver hatta birgün konuşmalarınızı ses kaydına çek telefondan şimdiki telefonların hepsinde ses kaydı var ve konuşmanızı ses kaydına çek canım ve kocana anlat eğer inanmazsa ses kaydını dinlet.Yine diyorum üstüne bastıra bastıra sakın hemen çocuk yapmakla ilgili bir aptallık yapma.Böyle yaşamaya devam edersen zaten ne sevginde kalmaz kocana karşı.
hoşgeldin aramıza... evil olmak herşeyin normal gitmesi demek değildir. evil olmak, kayın hısımlarına katlanmak, kocanın absürtlerine katlanmak, hizmet etmek, köle olmak, kendini tüketmek, yok olmak, hiç olmak, ölmek istemektirben de sizin gibi hissediyorum hem de daha 2 aylık evliyken
evlenmeden önce her şey çok güzeldi. hep benimle ilgilenirdi, hep beraberdik, her şeyden zevk alırdık. Şimdi ne oldu da her şey tersine döndü?
Kayınvalidem kıskanç, beni bir türlü kabullenemiyor. Hep sorun çıkartıyor, sonra çekiliyor kenara. Eşimle bütün kavgalarımız hep onun yüzünden. Ne yaparsam yapayım annesi suçlu olsa bile hep ben kötüyüm, hep ben suçluyum eşimin gözünde. Eşimle birlikte herkesten uzakta yaşasak dünyanın en mutlu çifti olurduk.
Sadece ikimizde ait sıcak bir yuva, mutluluk ve huzur istiyorum; herkesin yaşadığı sıradan bir hayatı istiyorum çok mu bu isteğim? Günden güne tükeniyorum artık...
hoşbulduk :)hoşgeldin aramıza... evil olmak herşeyin normal gitmesi demek değildir. evil olmak, kayın hısımlarına katlanmak, kocanın absürtlerine katlanmak, hizmet etmek, köle olmak, kendini tüketmek, yok olmak, hiç olmak, ölmek istemektir. ama bu durumu tersine çevirecek de bir tek sensin. once umursamaz davranman yani söylenen hiç bir şeyi duymaman gerekiyor. sonra biraz resmiyet koyacaksın ki kayın hısımların sana çok fazla ulaşamasın. kocanla her zaman iyi olmaya çalış. her şeyi ona söyleme. annen böyle dedi, annen şöyle yaptı.... bunları o anlamaz. sadece senden nefret etmesini sağlar. çünkü anası kutsaldır. hata yapmaz, cahil değildir, eksiği yoktur.... asla ve asla anası hakkında yorum yapma. git banyoda ağla zırla, dövün sonra kocanın yanına gülerek gel. eğer sen ona, onun istediği gibi görünürsen, o da anasının kuruslarını, eksikliklerini, hatalarını görecektir. diyecektir ki; annem sürekli dırdır ediyor, ama karım onun hakkında hep iyi konuşuyor, annemi seviyor, canım karım. onu bu hale getir. konuşma sanatını iyi öğren. once kocanın eğosunu iyi okşa. 'annen çok iyi bir insan seni de çok iyi yetiştirmiş, sen mükemmel bir erkeksin, iyiki seninle evlenmişim.' eğer anası hakkında ' sen anama böyle yapmışsın, söyle demişsin' diye tartışma zemini hazırlarsa, sende ' aaa... niye öyle demiş ki, halbuki ben anneni çok seviyorum. çok şaşırdım şimdi.' siniri yumşar ve senin harika bir kadın olduğunu düşünüp seni hemen yatağa atmak ister. annesi bir daha senin hakkında ileri geri konuşursa aklına senin söylediklerin gelir ve annesine kin duymaya başlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?