- Konu Sahibi SessizveDerinden
-
Abin oldukça bencil düşünmüş. Eğer o işe sizi karıştırmıyor aracılar mensup olduğu cemaat ilgileniyorsa altın parasını da onlardan istesin. Bana kalırsa abin engelinden ötürü bir başkasının onu beğenemeyeceğini düşünüyor. Yani bu fırsat bunu kaçırırsam başka olmaz düşüncesinde olabilir. Ama cidden dediğiniz gibi şüpheli sadece altın isteyip başka birşey istememeleri filan başka niyetler filan mı var diye düşünebiliyor insan altını alıp terkedecekler gibisinden. Bence bu bayanın önceki eşinden neden ayrıldığını araştırın ailesi filan konu komşu bilir.
hiç olmazsa şimdilik abinizle zıtlaşmayın, en azından bilgi almanız açısından sıkıntı yaşamazsınız bu sürede
bir de, abinizin yakın arkadaşıyla konuşma şansınız var mı? veya bir şekilde bu aileye ulaşamaz mısınız?
baştan sona çelişkilerle dolu..
endişenizi çok iyi anlıyorum, abiniz aceleci davranıyor,
arkadaşın biri mihirle ne ilgisi var demiş, sırf mihri almak için evlenmediği ne malum?
sorun soruşturun, bir şekilde adını sanını, adresini öğrenin..abinizi kırmadan..
Eşya istemiyor,
Bolca altın istiyor,
Aile bireyleriyle görüşmüyor,
Abiniz de anladığım kadarıyla evlilik hevesine düşmüş, gözü bir şey görmüyor...
Bilemiyorum bana bu işin sonu pek iç açıcı gibi gelmedi. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Benim anlamadığım içinize sinmeyen şeyin tam olarak ne olduğu....
Çünkü kadın mehir ve ayrı ev istediği için "borç ödüyoruz" ve "abim bencilce kabul etti" demişsin. Evine fazla eşya istemeyince de "ben olsam ev eşyası iyi olsun isterim" demişsin. Yani istemesi de istememesi de kusur olmuş. Hani durumunuz olmamasına rağmen "herşey dört dörtlük olacak" dese anlarım - ki istediği mehir zaten ayrılma halinde verilmiyor mu kadına? Şu an verilecek bir altın yok yani, sadece evini ayrı istiyor ve fazla eşyaya gerek yok diyor.
ayrı oturmayı herkes ister,bu niye sorun olsun ki? Bizi istemediler derken neyi kastettiğinizi anlamadım.Çok eşya istememesi de gayet normal.Altını da ilerisi için istiyor olabilir,bilemeyeceğim
Kizin istedikleri normal de, abinin tavri normal degil canim.
Ayri ev istemeyip ne yapacakti, kaynanayla oturanlarin basina gelenleri biliyoruz.
Mehir istemesi de normal.
Esya konusunda da soyle demis olmasin : "zaten altin istedim bir suru bir de esya istemeyeyim"
Ayrica benim de evimde vitrin falan yok, ne olmus yani, akilli kizmis esyanin kolesi olmak istememistir.
Gelelim abinin tavrina:
Hic bir anne baba cocuguna o kadar masraf yapmak zorunda degil. Bak yapmaz demiyorum. Ailenin maddi imkani varsa tabi ki herkes cocugu icin en iyisini yapmak ister. Ama abinin yaptigi tamamen bencillik. Koskoca adam, ailenin durumu yok, neden kendisi karsilamiyor altin masrafini? Yok altindan kalkamiyorsa, evlenmeyecek kardesim.
Mrb.. kısaca sorunumu anlatmaya calısıcam..
Abim fazlasıyla dini bütün biri.kolundan doğuştan bir sakatlığı var.bu yüzden belkıde kısmet olmadığından 32 yasına kadar evlenemedi..
son olarak aracı vasıtasıyla 26 yasında dul, 1 cocugu olan (çocuk babada) biriyle görüşüyor.
kadının hali durumu bizden daha iyiymiş..
mehir olarak 150 gram altın istemiş, evini ayrı istemiş..
biz ailece zaten son senelerde baya borç oduyoruz.
ama abim bencilce davranıp kadının her dedıgıne olur dıyor.
abim 3 defa görüştü kız ve aılesıyle bızı ıstemedıler.
abimi yalnız istediler...
ve evine cok eşya ıstemıyormuş. vitrin sehpa falan..
biz ailece cok kuşkulandık ıcımıze sınmeyen bırşey.
ben bı bayan olarak evimin eşyaları ıyı olsun ısterım altından cok.
Sizce de kuşkulanmakta haklımıyız ?
Altin isteyip esya istememesinden bir yere varamayiz tabi ama kötü olaylar da olmuyor degil. Bir arkadasimin akrabasinin basina gelmisti böyle bir olay. Cocuk sanirim biraz zihinsel engelli imis, 36 yasina kadar evlenecek birini bulamamis, sonra bir kiz cikiyor karsisina, hemen asik oluyorlar, hemen dügüne geciliyor. gelin dügünün ertesi sabahi bütün altinlar ve paralari alip yok oluyor. Önce efsane sanmistim ama cidden gercekten yasanmis yani.
Hersey normal de olabilir, abiniz sadece fazla asik olmus. Abinizin karsi taraf tarafindan kullanilmayacagina emin olun. Aileniz resti ceksin, maddi olarak bu kadar destek olamayiz desin vs.
ben konu sahibi arkadaşı hiç anlamadım sorun yengenin eşya istememesi ama ayrı ev istemesi mi?
mehir zaten haktır istemese de verilir... tamam durumunuz kötü ama ben sizinle yaşamak istemiyorum diyor baştan, hangi gelin adayı bunu istemiyor ki? ya da konu sahibi arkadaşım evlenirken istemeyecek mi? bence para pulu kenara bırakıp sadece abinize uygun biri olmadığını düşünüyorsanız bir araştırın, bir çok yolu var araştırmanın eğer araştırmalarınız sonucunda yolunda gitmeyen bir şeyler yoksa bayanın maddi olarak istediklerinin sorun olup olmaması abinizle yengeniz olma adayı olan bayanı ilgilendirir, belkide sizin de söylemek istediğiniz tam olarak budur ama ben yanlış anlamış olabilirim.....
aileyi araştırmadık biz.şöyle diyim abim dini bir gruba mensup. o gruptan olan bırı bu.aracı olanda abımın ortak arkadaşı.
aracılar görüşüyorlar yani.biz nekadar abime yok desekte o kendi bildiğini okumak istiyor..
Kimse kusura bakmasin, bu dernek, tarikat isleri de oldum olasi bana guven vermez, birsey cikarsa hic sasirmam...
Baska bir konuda da yazmistim..
Ben dinimi Allahin kelami Kur'an-i Kerim ve Efendimiz s.a.v'in ögrettikleri ile yasayabilirim..
Bana ne bir o anlamda 'hoca' lazim nede bir 'efendi'..
Herseyin asirisi zararlidir..
Kiyamet hacilardan hocalardan kopacak derken sanirim 'o tür' haci hocalardan bahs ediliyor
Şuan söyleyeceklerim belki bazılarına göre cahilce olabilir ama benim düşüncem şu..
Madem ''müslümanım'' diye söylüyosun.Allah rızası için evleniyosun, evleneceksin.Neden insanları zor duruma sokacak şeyler istiyosun.
Biz istediği herşeyi yapsak inanın bi süre sonra evde cinayet bile işlenir.
Babamın cok sert ve sinirli olmasından 11 bin tl borcu söyleyemedik.Ondan gizli ödüyoruz.
Bazen veriyoruz bazen veremiyoruz, durmadan sıkıştırılıyoruz bu konuda.
O borç bitsin diye annem gece çalışıyor ama yok..
3 gündür kadın balık gibi alık alık bakyor yok dese olmuyo olur dese olmuyo...
Arada kalmış durumda.
Ben çalışmıyorum şuan bıkac ay ıcınde calısmayı düşünüyorum ama kendi çeyizim var daha ve aileme eve yardım edicem.
Birde benden yardım bekliyor abim çalışırsam.
Kafam öyle karıştı ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?