Evlilikte sorunlar

Arkadaşlar merhaba,
Biraz dertleşmek için belki bu arada güzel tavsiyelerde alırım diye konu acmak istedim. Eşim ile bir türlü ev işleri ve evin sorumlulukları konusunda uzmanlaşmaya varamiyoruz. Eşim söylemeden asla asla birsey yapmaz. Ancak soylersem ve kendi istediği zaman yapar. Yapmam demez yapar ama vakitlice yapılması gereken şeyi bekletir bekletir taa ki ben soyleyene kdr. Ben soyledigimde ise yapicam dedim ya niye darliyorsun diye o kızar. Yer de bisey olsa üzerinden atlar gecer o derece.. Sanki konuk oyuncu evimizde. Sen almasan ben almasam kim alacak.. Ikimizde cok yoğun çalışıyoruz benim evden çıkisim 6 mesaim gece 9 lara kdr uzuyor en erken 7 de bitiyor. Arkadaslar 1 çocuğumuz var ama yok biz bu düzeni tutturamadik kavga konularimiz bile hep ayni hic degismedi 6 yıldır. Giysi dolabina biskuvi koyar bozuk paralari evin muhtelif yerlerine saçar gecen yediği gofreti gidip denk geldigi cekmece içine atmış.. Disardan gelen poseti yuz kez dememe rağmen mutfak bankosuna veya masaya koyar. Ya kisacasi cok cok daha fazlasi var eksiği yok. Yap diyince bulaşık yıkar supurge yapar herseyide yapar ama o yapmaya ikna süresi o anki çatısmamiz bitmedi cozemedik bu isi. Ilk 3.5 yil duzenli yardimcimiz geliyordu sonra birkac kez taşındık ve ben bir daha birden fazla kişiyle denesemde doğru kişiyi bulamadim ve pes ettim. İşleri yapma konusunda zaman yaratabiliyoruz ama neden hep benim soylemem yonlendirmem ve onun isyanlarıni alttan almamla olmak zorunda. En son haftasonu hadi evi temizleyelim de disari erken çıkalım dedigim için bir oturmadım daha yeni kalktik diyip birde hakaret etti. Saat olmus 11 zaten sabah 8 de kalkiyoruz 1 gibi evdem cikicaz biseyler yapmamiz lazim ben sabahtan beri yapacagimi yapiyorum ama tek başıma bitiremiyorum. Simdi 3 gündür konusmuyoruz bana bu kdr hakaret ettigi için. Arkadaslar ben mi cok sey bekliyorum topluma göre yeterince şey yapiyormus ben memnuniyetsizmisim ona göre.. Lutfen siz soyleyin beklentilerim cok mu
Ne diyeceğimi bilemiyorum, Eşimde öyle her şey ben yapıyorum sadece ütü yapar ve mobilyalar ya da ağır eşyalar kaldırır ben temizlik yaparken, bunuda belfıtığı olduğum için bunlar yapar, şehir dışında üniversite okuyordum hafta sonraları geliyordum oturmadan temizlik yapmaya başlıyordum, ondan hiç bir şey bekleyemem ev işleri benim planlarından biri oldu kendime de üzmem çünkü küçükken yapmış bir şey ne diyeyim başka.

Aynen bana dedigi şu "mal bu fazlasini bekleme" hani begeniyorsan bu begenmiyorsan.. Gibi. Halbuki sadece gectigi yerde enkaz bırakmasa o bile bisey
Kudr arkadas cok iyi goruyor, yorumluyor. Kesinlikle dedigine katiliyorum. Benim esim de sizinkinin aynisi hatta fazlasi var, benimki malesef desem de yapmiyor, sizde yine supurge vs. yapiyormus... Sanslisiniz 😂 ben talep ettikce huysuz kadin olmustum bi donem, oyle bir yere vardi ki bu mesele, bosaniyorduk. Ben onu oyle kabul etmeye karar verdim, beklentimi bitirdim. Degismeyecegi cok asikar. Ben degistim... Aslinda Trakyali erkek, ailesindeki tum erkekler eslerinin isini hafifletmek icin pervane olurlar, bunu gorerek yetismis ama YAP-Mİ-YOOOR!!! Cunku cok simartilarak buyutulmus, bekar hayatinda bile annesi babasi 15 gunde bir yasadiklari sehirden kalkip evini temizlemeye ihtiyaclarini gidermeye geliyorlardi. Boyle bir adamdan temizlik duzen talep etmek ahmaklik dedim kendi kendime, delirmemek icin beklentimi sifirladim 🤪 Bazen esime bakmak 5 aylik bebegime bakmaktan daha zor biliyor musunuz 😃

Bu tarz insanlar değişmez,uzlaşamazsınız.
En güzeli gerekirse tüm maaşı yardımcıya verip evde bardak dahi kaldırmamak. Kimse kusura bakmasın,koskoca evin sorumluluğunu tek başına bir kişiye yıkmak yanlış.
Kesinlikle oyle ama işte çocuğun rızkı da bu sacma sebepten bol bol dağıtmak..

Kudr arkadas cok iyi goruyor, yorumluyor. Kesinlikle dedigine katiliyorum. Benim esim de sizinkinin aynisi hatta fazlasi var, benimki malesef desem de yapmiyor, sizde yine supurge vs. yapiyormus... Sanslisiniz 😂 ben talep ettikce huysuz kadin olmustum bi donem, oyle bir yere vardi ki bu mesele, bosaniyorduk. Ben onu oyle kabul etmeye karar verdim, beklentimi bitirdim. Degismeyecegi cok asikar. Ben degistim... Aslinda Trakyali erkek, ailesindeki tum erkekler eslerinin isini hafifletmek icin pervane olurlar, bunu gorerek yetismis ama YAP-Mİ-YOOOR!!! Cunku cok simartilarak buyutulmus, bekar hayatinda bile annesi babasi 15 gunde bir yasadiklari sehirden kalkip evini temizlemeye ihtiyaclarini gidermeye geliyorlardi. Boyle bir adamdan temizlik duzen talep etmek ahmaklik dedim kendi kendime, delirmemek icin beklentimi sifirladim 🤪 Bazen esime bakmak 5 aylik bebegime bakmaktan daha zor biliyor musunuz 😃
Ne diyim ya valla zor :( beni de çocuğum bu kdr yormuyor bebekkende simdide

Adamın mayasında yok bende sevmem pek temizlik yapmayı mecbur yapıyorum o ayrı .yapı meselesi bu bide size göre kirli olan şey ona göre temizdir .takmamaya uzulmemeye çalışın

Köpek sahiplendi cok sorumluluk sahibi esim ve kopegimiz arabaya biniyor ve 100 kez dememe ragmen koltuk kılıfını ortmuyor. Kopegimiz tabiki binerken inerken koltukta otururken heryer sokaktaki kir toz ayaklarinda koltuklara geliyor ve yikanmazsa koku oluyor örtü olsa yikarim. O arabayla hergun cocuk okula gidip geliyor biz biniyoruz yani araba leş ve kokuyor
Eşim arabada ne bişey yediriyor nede sigara icirtiyor peçete çıksa bile o inerken alınır .arabaya binmeden ayaklar toprakliysa çırpılır . yapı meselesi bu sanırım .

ota boka da ayrılın denmez kardeşim yuh artık ya ortada çocuk var aldatma yok şiddet yok düzeltilmeyecek bir şey yok sorumsuz ona da zorla bir şekilde öğretileceek hemen AYRILIn hemen hee gidiyor şimdi koşa koşa adliye ye

Güncellem:hakaret konusuna gelince hizmetçi olmadığınız eş olduğunuzu fark ettirin bilmem nenin karısı yapıyormuş banane biz kendi hayatımızdan sorumluyuz sonuçta değişik
Hakaretleri yiye yiye devam edin siz hahaha Ne biçim özgüvensiz ve kendine saygısı olmayan insanlarsınız anlamadım ki.

Biliyor musun bir dönem eve asgari ucret arti sgk ile yardimci tuttum esim cok memnun nasil rahatlama mutluluk geldi inamazsin bizimle 1 yil çalıştı evliligimizin en guzel yılı ama cocugun rızkından gidiyor inan o kdr atla deve değil yani o para cocugun bir kursuna egitimine gitse daha iyi degil mi cunku 2 elden yapsak ikimizinde vaktini almayacak şeyler. Rahati görünce parayi da sallıyorlar ama devir bu kdr luks yasama devri değil ki 😔
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Benzer sorunları biz de yaşıyorduk. Aylarca bu nedenle kavga ettik. Her yolu denedim. Karşıma alıp güzelce konuştuğumda yemek yapmayalım nolacak ki, bulaşığı yıkamayalım, temizlik neden bu kadar önemli vs vs. Uzun uzun anlatıyordum. Bak bu tuvaleti kullanıyoruz yıkmazsak temizlemezsek ne olur, kokar. Çocuk gibi anlatıyordum ama nafile. Adamlar yapmak istemedikleri için işi yokuşa sürüyorlar. İnatlaşıp temizlik yapmadığım, yemek yapmadığım zaman da oldu, umrunda bile olmadı. En sonunda dedim ki bundan sonra gelirlerimiz ortak değil. Madem sen erkeksin bu işleri yapamazsın, ben de kadınım ve bu işler benim görevimse ben çalışmak zorunda değilim. Hem çalışıp kazandığım parayı seninle paylaşıp hem de evde işlerle kendimi paralayamam. Eve yardımcı alacağım dedim. Sen erkeksen alışverişi sen yapacaksın, tüm faturaları sen ödeyeceksin, evi sen geçindireceksin ben eve beş kuruş harcamam dedim. Tabi benim zihniyetim asla böyle değil. Ama madem ben erkeğim deyip yan gelip yatıyor ben de kadınım anlamam bu işlerden deyip geri çekildim. Daha önce ödediğim taksitleri bile istedim. Yemek yapmak zorunda değiliz dışarda yiyelim diyordu yemek yapmadım dışarda yedik. Bir hafta bile dayanamadı. Ben demeden kendi kendine evi temizlemeye başladı. Bende de şöyle değişiklikler oldu. Mesela yaptığı işleri beğenmiyordum, şimdi yapabileceği işler veriyorum. Evi süpürüyor, çamaşırları katlayıp yerleştiriyor falan. İki haftada bir temizlik için yardımcı tutuyorum. Eşimin daha fazlasını yapmayacağını kabullendim. Ama işleri üstlenmeyi kabul etmedim. Yetişemediğim zaman yardımcı istiyorum. Bu paralar başka yerlerde de harcanır ama evdeki huzursuzluk devam eder. O yüzden mutlaka temizlikçi bulun.

Burada hemen her sorunda ayrılın diyenlere hayret ediyorum doğrusu.

Aslına bakarsanız eşinizin sorunu işleri süründürmek. Yoksa yapmıyor denemez. Ama düzelir mi? Sanırım huy. Onunla yüz göz olacağınıza bir yardımcı bulmak daha iyi sanırım. Yükünüzü hafifletmiş olursunuz. Eşinizin de pek sorun çıkarmadan yaptığı her işi de direk ona zimmetleyin derim.

Hakaret konusuna ise bir şey diyemeyeceğim. İlk kez oluyor ve pişmansa düşünülebilir ama hakaret ilk ağzına gelen şeyse bu sorun, evet.
Bence bu konu tartışmaya açık. Kimine göre boşanma sebebi, kimine göre değil. Bu karakter meselesi. Tabi ki öncelik çözüm odaklı olmak. Ama hem ev işlerini kadına yüklüyor, üstüne bir de hakaret ediyorsa kapının önüne koyulmayı hakediyor benim nazarımda. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu kervandan gideceksin. Huzur yoksa evlilik neden sürdürülsün ki. Yine söylüyorum öncelik çözmeye çalışmak

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Benzer sorunları biz de yaşıyorduk. Aylarca bu nedenle kavga ettik. Her yolu denedim. Karşıma alıp güzelce konuştuğumda yemek yapmayalım nolacak ki, bulaşığı yıkamayalım, temizlik neden bu kadar önemli vs vs. Uzun uzun anlatıyordum. Bak bu tuvaleti kullanıyoruz yıkmazsak temizlemezsek ne olur, kokar. Çocuk gibi anlatıyordum ama nafile. Adamlar yapmak istemedikleri için işi yokuşa sürüyorlar. İnatlaşıp temizlik yapmadığım, yemek yapmadığım zaman da oldu, umrunda bile olmadı. En sonunda dedim ki bundan sonra gelirlerimiz ortak değil. Madem sen erkeksin bu işleri yapamazsın, ben de kadınım ve bu işler benim görevimse ben çalışmak zorunda değilim. Hem çalışıp kazandığım parayı seninle paylaşıp hem de evde işlerle kendimi paralayamam. Eve yardımcı alacağım dedim. Sen erkeksen alışverişi sen yapacaksın, tüm faturaları sen ödeyeceksin, evi sen geçindireceksin ben eve beş kuruş harcamam dedim. Tabi benim zihniyetim asla böyle değil. Ama madem ben erkeğim deyip yan gelip yatıyor ben de kadınım anlamam bu işlerden deyip geri çekildim. Daha önce ödediğim taksitleri bile istedim. Yemek yapmak zorunda değiliz dışarda yiyelim diyordu yemek yapmadım dışarda yedik. Bir hafta bile dayanamadı. Ben demeden kendi kendine evi temizlemeye başladı. Bende de şöyle değişiklikler oldu. Mesela yaptığı işleri beğenmiyordum, şimdi yapabileceği işler veriyorum. Evi süpürüyor, çamaşırları katlayıp yerleştiriyor falan. İki haftada bir temizlik için yardımcı tutuyorum. Eşimin daha fazlasını yapmayacağını kabullendim. Ama işleri üstlenmeyi kabul etmedim. Yetişemediğim zaman yardımcı istiyorum. Bu paralar başka yerlerde de harcanır ama evdeki huzursuzluk devam eder. O yüzden mutlaka temizlikçi bulun.
Doğru soyluyorsunuz ama bizim yardimcimiz 5 gun geldiginde sorun olmuyordu ancak haftanın 1 günü gelen yardımcı rutinde yapilmasi gerekenleri yapmadığı zaman yine olmuyor çünkü benim evde uyanik gecirdigim saat sayısı gunde belki 2 saat gec geliyorum zaten. Siz gerekirse hergun mu alin diyorsunuz. Ha birde şunu diyor yardımcı gelirse hic hic bisey yapmam. Ama oyle olmuyor

Bence bu konu tartışmaya açık. Kimine göre boşanma sebebi, kimine göre değil. Bu karakter meselesi. Tabi ki öncelik çözüm odaklı olmak. Ama hem ev işlerini kadına yüklüyor, üstüne bir de hakaret ediyorsa kapının önüne koyulmayı hakediyor benim nazarımda. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu kervandan gideceksin. Huzur yoksa evlilik neden sürdürülsün ki. Yine söylüyorum öncelik çözmeye çalışmak
Aynen çözmeye uzlaşmaya varmak istiyorum bir şekilde. Önceliğim onu az da olsa degistirebilmek çünkü iyi yönleri cok daha fazla ve çocuğumuz var. Bu sebeple tek kalemde silip atamam :(

Doğru soyluyorsunuz ama bizim yardimcimiz 5 gun geldiginde sorun olmuyordu ancak haftanın 1 günü gelen yardımcı rutinde yapilmasi gerekenleri yapmadığı zaman yine olmuyor çünkü benim evde uyanik gecirdigim saat sayısı gunde belki 2 saat gec geliyorum zaten. Siz gerekirse hergun mu alin diyorsunuz. Ha birde şunu diyor yardımcı gelirse hic hic bisey yapmam. Ama oyle olmuyor
Haftada bir mutlaka alın. Diğer günler robot süpürge çalıştırın. Bırakın ev bal dök yala olmasın, sadece düzenli olsun, kirli olmasın yeter. Bizden önemli mi 🥰

İşte tam esimde böyle. Tamam söyledin o gorev benimse zamanini ben belirlerim diyor. Ee diyelim kahvalti sonrası mutfak gorevi ondaysa oglene veya aksama yemek yenecek demi cay kahve aralari da var mutfak oyle bekler mi beklemez bana diyor ki ben hepsini gece yatmadan yapicam olur mu yani.. Bende başlıyorm yapmaya söyleniyorum sonra onume geciyor o yapiyor ama o daha cok soyleniyor ve hakarete varıyor vs vs
Bir süre sabretmek zorundasınız, yikamadi mi kalsın. Siz de ya sen bulaşıkları yıkamadığın için yemek yapamadım. Disarda yemek zorundayız. Çamaşır mi yıkadınız, özellikle onunkileri yikayin ve serme gorevi onun olsun , sermezse bisey demeyin , ama mutlaka yıpranacak ve hemen asilmazsa bozulacak kiyafetlerini, unuttuğun için giysileri bozulsun. Onun ürününü hiç bir şekilde yapmayın. Kiyafetsiz kalınca yapacaktır.
Bu konuda atışmadan, aldırmamayi öğrenmek zorundasınız, evi bok götürmesi için uzun süre geçmesi lazım. Ama inanın bi aç kalsın, Bi kıyafetleri bozulsun, o da rahatsız olsun dağınıklıklıktan değişmek zorunda kalacak.
Belki sizin istediğiniz kadar olmaz, ama en azından yüzünüzün bir kısmı ona kalır.

eşiniz mutfak bulaşığını kaldırmasa evde başka bardka çanak yok mu?
bırakın kaldırmasın o gün onda olsun görev ne zaman isterse o zaman kaldırsın...niye olmasın?
bence o kadar kasmayın.

ha çekmeceye gofret koymasına çözüm değil belki ama en azından yaptığı işi bari adamın elinden almayın...
En iyi çözüm aslında o gofret çöpünü bir güzel onun kıyafetlerine sürmek, sonrada bunun lekesi çıkmıyor demek 😀😀

Bir süre sabretmek zorundasınız, yikamadi mi kalsın. Siz de ya sen bulaşıkları yıkamadığın için yemek yapamadım. Disarda yemek zorundayız. Çamaşır mi yıkadınız, özellikle onunkileri yikayin ve serme gorevi onun olsun , sermezse bisey demeyin , ama mutlaka yıpranacak ve hemen asilmazsa bozulacak kiyafetlerini, unuttuğun için giysileri bozulsun. Onun ürününü hiç bir şekilde yapmayın. Kiyafetsiz kalınca yapacaktır.
Bu konuda atışmadan, aldırmamayi öğrenmek zorundasınız, evi bok götürmesi için uzun süre geçmesi lazım. Ama inanın bi aç kalsın, Bi kıyafetleri bozulsun, o da rahatsız olsun dağınıklıklıktan değişmek zorunda kalacak.
Belki sizin istediğiniz kadar olmaz, ama en azından yüzünüzün bir kısmı ona kalır.
Zaten evde haftaici hiç yemek yapamıyorum en fazla haftasonundan kaldiysa p. Tesi yeriz. Diger günler hep hazir, camasirlarda kurutmalida. Yani inanir msnz pis olsa giyer tshirtu o kdr sallamaz kendine yemekte ayarlar. Ve hic sikayetci değil neden yemek yok neden utu yok diye. Ben nasil rahatsam sen rahat ol diyor..

Zaten evde haftaici hiç yemek yapamıyorum en fazla haftasonundan kaldiysa p. Tesi yeriz. Diger günler hep hazir, camasirlarda kurutmalida. Yani inanir msnz pis olsa giyer tshirtu o kdr sallamaz kendine yemekte ayarlar. Ve hic sikayetci değil neden yemek yok neden utu yok diye. Ben nasil rahatsam sen rahat ol diyor..
Ozaman eşiniz biraz haklı, sizden iş beklentisi yoksa , siz de kendinizi boşuna paraliyorsunuz. Yemek derdi yoksa , ütü derdi yoksa evde başka ne iş kaliyorki ? Arada süpürge, toz alma etrafı toparlama. Onları da üstünkörü yapın ve keyfinize bakın. Siz çok takıyorsunuz ve bu sizi yıpratıyor. Evden çalışıyorsa zaten kıyafetleri çok kirleniyordur.
Salın gitsin , o da bir noktada mutlaka rahatsız olacak , olana kadar bekleyecesiniz

Back
X