Evlilikte sorunlar

bence evdeki esyalari azaltin 30 bardak varsa 10 a dusurun veya 50 tabak varsa 15 tane kalsin tencere 3 tane kalsin.
alternatifi olmayinca mecburen bekletmez belki, ama uzun vadeli bir cozum degil yine de
Çok iyi fikir. Az eşya olunca hem dağınıklık olmaz ,hem de yıkamak zorunda kalır.

Evet sanırım yapı meselesi doğru söylüyorsunuz. Değişmeyecek ise yuz göz olup saygi sınırını asmayayim bari. Çünkü esim tek daginikliktan ibaret biri de değil baska iyi yönleri de var :/
Ben özellikle kişisel temizliğe dikkat ediyor mu merak ettim, hani duş alıyor mu , tırnaklarını kesip temizliyor mu , traş oluyor mu? Banyoyu nasıl bırakıyor.? Klozet kapağını kaldırıyor mu örneğin

Bu durum hic kucumsenecek birsey degil.. evde bildigin pislik biriyle yasiyorsun.. hic birseye el atmiyir cunku rahatsiz olmuyor bu durumdan..inanin cok zor yasamayan insan bilmez.
Bıraksan ev çöp ev olacak. Üstünden atla geç. Gereksiz şeyleri sakla atma.

Sonra da bursadaki teyze olayına şaşırıyorlar.. Aaa nasıl çöp ev yapmış diye 🤯

O ciddi bir psikolojik rahatsızlık, biriktirme hastalığı da var.
İşte sonrası ona gidiyor bu başlangıcı. Konu sahibinin eşi de birşeyleri atmak istemiyor sanırım yanlış okumadıysam bir ara geçmişti.

Üstelik kendi yaptığı hataların nedenini bile eşine atıyor. Bence psikolojik bir durumu da var. Madem yapmıyorsun en azından kabullen. Sen diyet yapıyorsun diye gofret kağıdını çekmeyece koydum ne demek ya 🤣

Adamın mayasında yok bende sevmem pek temizlik yapmayı mecbur yapıyorum o ayrı .yapı meselesi bu bide size göre kirli olan şey ona göre temizdir .takmamaya uzulmemeye çalışın
Bende hiç sevmem ama her gelen şaşırıyor bu nasıl 2 çocuklu ev diye. Mecburen yapıyoruz. Döküleni siliyoruz hemen. Koltuklar ve halılar 6 ayda bir yıkanıyor. Yoksa ev kokar zaten.

• Beğen
Reactions: Wqy
İşte sonrası ona gidiyor bu başlangıcı. Konu sahibinin eşinde birşeyleri atmak istemiyor sanırım yanlış okumadıysam bir ara geçmişti.

Üstelik kendi yaptığı hataların nedenini bile eşine atıyor. Bence psikolojik bir durumu da var. Madem yapmıyorsun en azından kabullen. Sen diyet yapıyorsun diye gofret kağıdını çekmeyece koydum ne demek ya 🤣
Ama böyle psikolojik rahatsızlığı olanlar, başkası yapınca da sinir olur. Öyle eve temizlikçi kadın aldırmaz. Bir arkadasimin eski nişanlısınin annesi de biraz böyleydi, oğlu bir kaç eşyayı attı evden , ağladı, sütümü helal etmem dedi, adam gitti çöpe attığı şeyleri tekrar çıkardı koydu. Evde geçen yüzyıldan [1998] ilaç vardı. Çocuklarının eski karnelerini bile saklıyordu ( oğlu 38 yaşındaydı) villa almisti sırf esya depolayabilmek için. 4 katli evde merdivenlerde korkuluk yoktu yaptırmadı, ama terası kapattirip eşya yığmayı düşünüyordü. Hastalık boyutu dayanılmaz oluyor. Konu sahibi aşırı titiz , kocası ise aşırı rahat .

Ama böyle psikolojik rahatsızlığı olanlar, başkası yapınca da sinir olur. Öyle eve temizlikçi kadın aldırmaz. Bir arkadasimin eski nişanlısınin annesi de biraz böyleydi, oğlu bir kaç eşyayı attı evden , ağladı, sütümü helal etmem dedi, adam gitti çöpe attığı şeyleri tekrar çıkardı koydu. Evde geçen yüzyıldan [1998] ilaç vardı. Çocuklarının eski karnelerini bile saklıyordu ( oğlu 38 yaşındaydı) villa almisti sırf esya depolayabilmek için. 4 katli evde merdivenlerde korkuluk yoktu yaptırmadı, ama terası kapattirip eşya yığmayı düşünüyordü. Hastalık boyutu dayanılmaz oluyor. Konu sahibi aşırı titiz , kocası ise aşırı rahat .
Bence konu sahibi titiz olsa daha ciddi davranırdı. Sıradan temizlik istiyor sadece.

Benim demek istediğim karşısındakini herşeyde suçlaması, baskı kurması, sorumsuz ve aşırı bencil olması farklı bir davranış bozukluğuna ait olabilir.

Çöp ev durumu da ilerleyen senelerde kendisinde meydana gelebilir yalnız yaşarsa tabi. Akşama kadar 5 kere çay demleyip her yere damlatıp da silmemek kadar ne ilacı içtin kardeşin bana da ver ondan 🥲

Kudr arkadas cok iyi goruyor, yorumluyor. Kesinlikle dedigine katiliyorum. Benim esim de sizinkinin aynisi hatta fazlasi var, benimki malesef desem de yapmiyor, sizde yine supurge vs. yapiyormus... Sanslisiniz 😂 ben talep ettikce huysuz kadin olmustum bi donem, oyle bir yere vardi ki bu mesele, bosaniyorduk. Ben onu oyle kabul etmeye karar verdim, beklentimi bitirdim. Degismeyecegi cok asikar. Ben degistim... Aslinda Trakyali erkek, ailesindeki tum erkekler eslerinin isini hafifletmek icin pervane olurlar, bunu gorerek yetismis ama YAP-Mİ-YOOOR!!! Cunku cok simartilarak buyutulmus, bekar hayatinda bile annesi babasi 15 gunde bir yasadiklari sehirden kalkip evini temizlemeye ihtiyaclarini gidermeye geliyorlardi. Boyle bir adamdan temizlik duzen talep etmek ahmaklik dedim kendi kendime, delirmemek icin beklentimi sifirladim 🤪 Bazen esime bakmak 5 aylik bebegime bakmaktan daha zor biliyor musunuz 😃
Maşallah hepimiz erkeklerimizin eksikliklerine kılıf uydurmak için adeta psikolog kesildik.biz de madem çocukluktan şöyle böyle gördük diye saçma sapan hareketler yapalım, elimizi birşeye sürmeyelim.dediğiniz mantıklı mı şimdi ? Biz neden kazık kadar adamların çocukluk hikayelerini şimdiki zaman uyarlamak zorundayız.ben de mesela ayrı eve çıkana kadar hiç yemek yapmazdım.evlenince de yapmam beni böyle yetiştirdiler derim artık 😄 ki doğru da zaten hanginiz evlenmeden önce yemek yapıyordu? Banane onun çocukluğundan? Millet ne taravmalarla büyüyor.herkesin bahanesi hazır o zaman.bu şekilde kabul.ettim diyebilirsiniz ama psikiyatrist gibi çocukluğa falan bağlayıp, yumuşatmaya çalışmayın bari.çocukken hepimizi şımartanlar oldu.iş hayatına atıldık anamızı ağlattılar.gitsinler patronlara desinler bakalım sen beni böyle çalıştıramazsın çocukken beni çok şımarttılar diye 😄.bir gün hadi temizlik günü ilan ettik ofiste desinler bakalım şımarıklık falan kalıyor mu ? herkes gücü yetene. Özet bu. açıklamaya ne hâcet. eşek olmuşuz semer vuruyorlar işte. patron mu önemli eş mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende hiç sevmem ama her gelen şaşırıyor bu nasıl 2 çocuklu ev diye. Mecburen yapıyoruz. Döküleni siliyoruz hemen. Koltuklar ve halılar 6 ayda bir yıkanıyor. Yoksa ev kokar zaten.i

Öylesi de varmı ya çok şaşırdım .tedavi ettirse keşke ailesi.bir eşya kullanılmıyor da lazımda değilse ver başkasına yada at.benim bir ilkem vardir mesela kahve takımım tektir begensem de ikincisi ni almam birşey varsa ikincisini almam kırılırsa ancak .ki çok kahve sever biriyim .kırılırsa da iş yerine götürürüm kalabalıkta bir şekilde.kullaniliyor yenisini öyle alırım bu herşeyde geçerli.cok.esya olunca bana fenalık geliyor

Bence bu konu tartışmaya açık. Kimine göre boşanma sebebi, kimine göre değil. Bu karakter meselesi. Tabi ki öncelik çözüm odaklı olmak. Ama hem ev işlerini kadına yüklüyor, üstüne bir de hakaret ediyorsa kapının önüne koyulmayı hakediyor benim nazarımda. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu kervandan gideceksin. Huzur yoksa evlilik neden sürdürülsün ki. Yine söylüyorum öncelik çözmeye çalışmak
Evi temizlememek değil hakaret etmek boşanma nedeni diyor kadıncağız.hakaret de boşanma nedeni değilse artık

Öylesi de varmı ya çok şaşırdım .tedavi ettirse keşke ailesi.bir eşya kullanılmıyor da lazımda değilse ver başkasına yada at.benim bir ilkem vardir mesela kahve takımım tektir begensem de ikincisi ni almam birşey varsa ikincisini almam kırılırsa ancak .ki çok kahve sever biriyim .kırılırsa da iş yerine götürürüm kalabalıkta bir şekilde.kullaniliyor yenisini öyle alırım bu herşeyde geçerli.cok.esya olunca bana fenalık geliyor
Evet maalesef benimde tanıdığım var böyle yaşlılar şimdi. Gençken daha azdı saklama huyu. Gittikçe arttı. Oğlunun doktor reçeteleri bile hala duruyor siz düşünün gerisini. Oğlu 40 yaşında. Ben bile saklamadım o kadar şeyi bende bile yok şu an. Evden birşey attırmıyor. Bu sefer evi temizlemek mümkün değil. Çocukları temizleyip atıyor, kendisi gidip çöpten halı, çekyat, kağıt, poşet ne varsa geri topluyor eve götürüyor. Hiç banyo da yapmıyorlar. 40 tl gelmiş su paraları geçen ay. Tuvaletten sonra el yıkama bile yok. Bu sefer çocuklar evi temizlemiyor, gelip gitmiyor diye ahlanıp vahlanıyorlar. Gençliklerinde de dağınık ve pislermiş ama bu kadar değil. Yaşlandıkça bu hali almışlar.

Bu sebeple diyorum ki huy olur mu böyle birşey? İnsan eşini üzmez en azından. Pisliklerin üzerinden atlayıp geçmez evinden. Konuyu okuyunca aklıma direk bu yaşlı çift geldi.

Ozaman eşiniz biraz haklı, sizden iş beklentisi yoksa , siz de kendinizi boşuna paraliyorsunuz. Yemek derdi yoksa , ütü derdi yoksa evde başka ne iş kaliyorki ? Arada süpürge, toz alma etrafı toparlama. Onları da üstünkörü yapın ve keyfinize bakın. Siz çok takıyorsunuz ve bu sizi yıpratıyor. Evden çalışıyorsa zaten kıyafetleri çok kirleniyordur.
Salın gitsin , o da bir noktada mutlaka rahatsız olacak , olana kadar bekleyecesiniz
Mesela yemek yapma yok ama kendine oturur tost yapar heryer ekmek kırıntısı tist makinesi yagli bırakır gider ya da disardan soyledi diyelim sofrayi donatip yer ve kalkar yani evde yemek pismesede haftaici sanki misafir agirlanmiscasina yer icer aksam eve geldigimde dağınık bie mutfak ve sofra. Zaten kullandigi lavaboyu nasil yapiyor bilmiyorum her gün detayli temizlemem gerekiyor. Bunlari iki gun görmezden gelsem 3.gun savaş alanina döner bilmiyorum belkide haklisiniz ben takıyorum

Ben özellikle kişisel temizliğe dikkat ediyor mu merak ettim, hani duş alıyor mu , tırnaklarını kesip temizliyor mu , traş oluyor mu? Banyoyu nasıl bırakıyor.? Klozet kapağını kaldırıyor mu örneğin
Kisisel bakımını yapmak zorunda is dolayisi ile ama benim zorumla 2 gunde bir duşa girmesini sağlıyorum. Evet klozet kapagini açıyor ama yani nasil desem gorunmeyen bir pislik ve daginiklio bırakıyor gectigi yerde surekli cebindeki paradir ivir zivirdir cikarir lavabo kenarina masalara komidine koyar kontrolu cok zor

Bende hiç sevmem ama her gelen şaşırıyor bu nasıl 2 çocuklu ev diye. Mecburen yapıyoruz. Döküleni siliyoruz hemen. Koltuklar ve halılar 6 ayda bir yıkanıyor. Yoksa ev kokar zaten.
Bu arada duzelteyim evimi tabiki esimin yaptığı givi dağınık asla birakmam. Halilarim 4 ayda 1 yikanir perdelerimde koltuklari yilda 1 kez yikamaci gelir yikar gerekirse 2 kez. Dokulenleri bne toplarim çöp ev ornekleri dönmüş fln asla oyle bir halde birakmam. Sorun şu ki bunları yapmak surekli duzenlemek temizlemek beni cok yoruyor. Yoksa evimi esimin huyunu bildigim icin hemen her gun gozden geçiriyorum mecburen ne var ne yok diye

Yanı bazen degismiurkar ne yapsak yapalim arada yardımcı alin bence iyi olur siizn icin..Benim eşim de tam tersi eve dışardan gelir yorgunluktan ölse dahi hic oturmadan evi toplar kendince. Toplamak dediğim kumanda yerinde değildir veya düz durmiyirduur yastik yamuktur tezgahta su bardağı vs vardır yanı bana göre ev toplu ama adam rahat etmiyor..bende bu takıntılı hali sevmoyrium biraz spantan ol yanı mutfak havlusunu düzeltme olmezsin. Bu kadar takınti yapma diyorum ama yok..herkeisn derdi ayrı.
Evi süpürmesi 1 saat sürer belki fazla. Evim çok buyuk değil.kafam ağrıyor süpürge sesinden diyorum yok
Yanı aşırı dağınıklık da kötü aşırı titiz takıntılı olmak da

Kisisel bakımını yapmak zorunda is dolayisi ile ama benim zorumla 2 gunde bir duşa girmesini sağlıyorum. Evet klozet kapagini açıyor ama yani nasil desem gorunmeyen bir pislik ve daginiklio bırakıyor gectigi yerde surekli cebindeki paradir ivir zivirdir cikarir lavabo kenarina masalara komidine koyar kontrolu cok zor
O yüzden sordum kişisel bakım konusunu, sizin eşiniz sorunlu , ben de diyorum her gün yemek yapılmayan ev nasıl bu kadar dağılır. Eşinizin kendi temizliğine bakmiyor zaten , ev temizliğini niye taksın.
Ben biraz önceki yorumumu geri alıyorum, ben genel olarak dağınık biraz tembel zannetmiştim ama sizin eşinizin ciddi bir sorunu var. Bu davranışlara katlanılmaz , boşanmak diyorsaniz , onun parasından kısıp her gün gelen birini tutun , yoksa siz akıl sağlığınızı kaybedersiniz.

Ama bu ornekler bize uymuyor hanimlar. Tamam biriktirir ama oda dolusu tabiki degil ornekler cok uç olmuş. Ben evi surekli derli toplu tutmak zorunda kalıyorum benim sorunum bu aslinda. Yoksa ev pis bir halde asla durmaz en basta küçük cocugum var ve ben de tahammul edemem sadece cok cok cok yoruluyorum yetismeye calismaktan

Back
X