evlilikte tilkilik

hangi konuda haksızlığa maruz kalıyorsunuz

• Ankete Katılan
    42
  • Anket Kapalı .
Aynen şekerim:)Hem güzelim,yaşımı göstermem,iyiyim,sevenim,vefalıyım:)

Doğru dedin,o endişemi tekrar dile getireyim..

ama gercekten direk söle sen taksiye başlıcam diyorsun borcumu ödeyip gelicem diyorsun ama ya beni yarı yolsa bırakırsan de güvenmiyormusun derse bana artık cok uzun zaman bekledim okadar sana secenek sunuyorum hala gelemedin diretiyorsun gelmemekle gelmek istemedin aklıma geliyor davranıslarından böle anlaşılıyor dersin hemen kendini üste cıkarıp küçük emrahcılık yapmasın şimdi güvenmiyosun diye baskın ol yani anlat kendini içini dök:31:

Kadının üzerindeki yük bir gerçek ama biraz da kadınlar yükleniyor sanırım bunca şeyi? Boş verin insanlar ne derse desin. Kimseye düşmez bizim ne kadar kadın ne kadar eş ne kadar anne olduğumuzu sorgulamak. Sanki biraz da kadınlar daha becerikli gelin/eş/kadın/anne olduğunu kanıtlama çabasında gibi geliyor bana. Bırakın pasaklı desinler bırakın beceriksiz desinler, ne olur? Kendi kendimizi yıpratmaktan vazgeçmeliyiz ya da şikayet etmekten.

ama gercekten direk söle sen taksiye başlıcam diyorsun borcumu ödeyip gelicem diyorsun ama ya beni yarı yolsa bırakırsan de güvenmiyormusun derse bana artık cok uzun zaman bekledim okadar sana secenek sunuyorum hala gelemedin diretiyorsun gelmemekle gelmek istemedin aklıma geliyor davranıslarından böle anlaşılıyor dersin hemen kendini üste cıkarıp küçük emrahcılık yapmasın şimdi güvenmiyosun diye baskın ol yani anlat kendini içini dök:31:

Tamam o endişemi tekrar söyleyeceğim..Belirsiz bırakma riskini göze alamam..
Güvenmiyorsun ''demez de,he he deyip kendi bildiğini yapan bir adam.
Ben ara ara tr ye gel diye direticem.Sonunun ne olacağı endişesi beni huzursuz ediyor diyecem..

Çünkü daha yeni''sabrım kalmadı,ya gel ya bitsin ''dedim..
lgisizliğinden de sıkıntyılıydım çok..
Üç gündür kamerada uzun uzun durdu ,parasız zamanında..
Gördüm de ruhen tatmin oldum,oh dedim.:52:
Ama tel satacakmış:(Ancak netcafeye gelerek görüşür benle.
Herzaman görüşemem falan diye de araya sıkıştırıyor:(
İlgisizliği beni bunalttı zaten.Umarım bu bir anlık bir sevinme değildir benim için.

Tamam o endişemi tekrar söyleyeceğim..Belirsiz bırakma riskini göze alamam..
Güvenmiyorsun ''demez de,he he deyip kendi bildiğini yapan bir adam.
Ben ara ara tr ye gel diye direticem.Sonunun ne olacağı endişesi beni huzursuz ediyor diyecem..

Çünkü daha yeni''sabrım kalmadı,ya gel ya bitsin ''dedim..
lgisizliğinden de sıkıntyılıydım çok..
Üç gündür kamerada uzun uzun durdu ,parasız zamanında..
Gördüm de ruhen tatmin oldum,oh dedim.:52:
Ama tel satacakmış:(Ancak netcafeye gelerek görüşür benle.
Herzaman görüşemem falan diye de araya sıkıştırıyor:(
İlgisizliği beni bunalttı zaten.Umarım bu bir anlık bir sevinme değildir benim için.

umarım ama bir insanı bu kadar hayatının merkezine koyman doru değil bilesin :ssz:

Kadının üzerindeki yük bir gerçek ama biraz da kadınlar yükleniyor sanırım bunca şeyi? Boş verin insanlar ne derse desin. Kimseye düşmez bizim ne kadar kadın ne kadar eş ne kadar anne olduğumuzu sorgulamak. Sanki biraz da kadınlar daha becerikli gelin/eş/kadın/anne olduğunu kanıtlama çabasında gibi geliyor bana. Bırakın pasaklı desinler bırakın beceriksiz desinler, ne olur? Kendi kendimizi yıpratmaktan vazgeçmeliyiz ya da şikayet etmekten.

hem öle hemde birazda öle yetiştrilmiyormuyuz ilerde ne yapacaksın su işin ucundan tut yok komsular bakın benim kızım nasıl hamarat ilerde böle ol erkek oh gezsin tozsun erkeğin elinin kiri kadının yüzünün lekesi kısıtlamalar biz bize yapıyoruz birazda düşüncelerin için teşekkür ederim kesinlikle katılıyorum

umarım ama bir insanı bu kadar hayatının merkezine koyman doru değil bilesin :ssz:

Ya benim ki normal ama ,onun ilgisi az,yapısı böyle yani..Ben ona bu konuda demeçler falan veriyorum..Aklını başına al falan.
İlçeden merkeze geçince ,büyükşehir,aktif iş hayatı,aile,gezme derken aklım dağılır herhalde..:10:
Bu durum beni tetikledi zaten ilçeden (rahat işimden,yalnız kaldığım evimden)gitmek için..
(merkeze bir buçuk saat ilçedeyim,merkeze geçince ailemin yanında kalacağım..)

Tavsiyelerini (ve diğer arkadaşların tavsiyelerini) herzaman beklerim..
Beni yalnız bırakmayın canlarımm..:13:

Son düzenleme:
Ya benim ki normal ama ,onun ilgisi az,yapısı böyle yani..Ben ona bu konuda demeçler falan veriyorum..Aklını başına al falan.
İlçeden merkeze geçince ,büyükşehir,aktif iş hayatı,aile,gezme derken aklım dağılır herhalde..:10:
Bu durum beni tetikledi zaten ilçeden (rahat işimden,yalnız kaldığım evimden)gitmek için..
(merkeze bir buçuk saat ilçedeyim,merkeze geçince ailemin yanında kalacağım..)

Tavsiyelerini (ve diğer arkadaşlarıntavsiyelerini) herzaman beklerim..
Beni yalnız bırakmayın canlarımm..:13:

ooo aiilenin yanına gitmen bencede senin için en dorusu olucaktır merak etme seni yalnız bırakmayız sen yaz yeter :54:

İyi akşamlar krizantem..

Yine görüşürüz..:3:

hem öle hemde birazda öle yetiştrilmiyormuyuz ilerde ne yapacaksın su işin ucundan tut yok komsular bakın benim kızım nasıl hamarat ilerde böle ol erkek oh gezsin tozsun erkeğin elinin kiri kadının yüzünün lekesi kısıtlamalar biz bize yapıyoruz birazda düşüncelerin için teşekkür ederim kesinlikle katılıyorum

Evet kesinlikle böyle yetiştirilmenin etkisi büyük. Ben böyle yetiştirilmediğim için belki de bu kadar rahat konuşuyorum. Çünkü mesela annemin hiçbir kadını ev hayatıyla ilgili eleştirdiğini görmedim. Yok şunun evi çok dağınık, yok şunun gelinine bak ne beceriksiz gibi... Bunların yanında beni de evinin kadını çocuklarının anası olacaksın mantığında yetiştirmedi. Bu dediklerimden sonra yanlış anlamayın annem çok düzenlidir temizdir mükemmel bir anne mükemmel bir eş gıptayla bakılan da bir gelindir aynı zamanda. Çünkü o da öyle yetiştirilmiş :) Ananem de kimseyi kötülemezdi ama kadın dediğin şöyle olur gibi tanımlamaları da vardır. Bizler bence artık üzerimize yapışan bu tanımlamalardan sıyrılmayı becerebilmeliyiz. Yoksa insanların bizi daha çooook yıpratmasına izin veririz. Önce kendi keyfimizi düşünelim biraz da. Her zaman cefakar olan biz olmak zorunda mıyız?

Aslında eşlerimize değil de belki de bizi ve onları böyle yetiştiren anne ve babalarımıza kızmalıyız?

İyi akşamlar krizantem..

Yine görüşürüz..:3:
her zaman görüşelim :1:
Evet kesinlikle böyle yetiştirilmenin etkisi büyük. Ben böyle yetiştirilmediğim için belki de bu kadar rahat konuşuyorum. Çünkü mesela annemin hiçbir kadını ev hayatıyla ilgili eleştirdiğini görmedim. Yok şunun evi çok dağınık, yok şunun gelinine bak ne beceriksiz gibi... Bunların yanında beni de evinin kadını çocuklarının anası olacaksın mantığında yetiştirmedi. Bu dediklerimden sonra yanlış anlamayın annem çok düzenlidir temizdir mükemmel bir anne mükemmel bir eş gıptayla bakılan da bir gelindir aynı zamanda. Çünkü o da öyle yetiştirilmiş :) Ananem de kimseyi kötülemezdi ama kadın dediğin şöyle olur gibi tanımlamaları da vardır. Bizler bence artık üzerimize yapışan bu tanımlamalardan sıyrılmayı becerebilmeliyiz. Yoksa insanların bizi daha çooook yıpratmasına izin veririz. Önce kendi keyfimizi düşünelim biraz da. Her zaman cefakar olan biz olmak zorunda mıyız?

Aslında eşlerimize değil de belki de bizi ve onları böyle yetiştiren anne ve babalarımıza kızmalıyız?

heh gözünü seveyim ne kadar güzel anlatmıssın bende aynen böle düşünüyorum bende senin gibi baskı altında büyümeyenlerdenim bu yüzden çok dik kafalı ve baya özürlüğüme düşkünümdür :41::ssz:her seylede bir baş etme cabası buda beni yoruyor ama insanlara ev işlerinin onlara ait sadece olmadıklarını şimdi şimdi anlatmaya başlıyoruz kadınlar da bunun farkında hayat müşterektir lafı ondan çıkmıştır ben bir çok erkek gördüm kadına yardım edip erkekler yan yana olunca yapsın banane diyen yanlıs şeyler bunlar artık şu tabuyu yıkmalıyız:31:

Ayyy konu nerden nereye gelmiş yaa...

ßůšr@

nerden nereye gelmiş canım :1: sen hangi konuda konusmak istiyorsan benimle ondan konuşalım :31: konustun mu sen bakim kocan ile

EV İŞLERİ KADININ GÖREVİ DEĞİL LÜTFUDUR
diye buyurmuslardır

ama bizler nasıl bir görevi üslendiysek artık :1::1: üstümüze yapıştı bu tabudan kurtulamıyoruz

:nazar:günaydın kızlar umarım günümüz aydın ve huzurlu gecer:nazar:

Son düzenleme:
her zaman görüşelim :1:

heh gözünü seveyim ne kadar güzel anlatmıssın bende aynen böle düşünüyorum bende senin gibi baskı altında büyümeyenlerdenim bu yüzden çok dik kafalı ve baya özürlüğüme düşkünümdür :41::ssz:her seylede bir baş etme cabası buda beni yoruyor ama insanlara ev işlerinin onlara ait sadece olmadıklarını şimdi şimdi anlatmaya başlıyoruz kadınlar da bunun farkında hayat müşterektir lafı ondan çıkmıştır ben bir çok erkek gördüm kadına yardım edip erkekler yan yana olunca yapsın banane diyen yanlıs şeyler bunlar artık şu tabuyu yıkmalıyız:31: [/FONT][/B]

nerden nereye gelmiş canım :1: sen hangi konuda konusmak istiyorsan benimle ondan konuşalım :31: konustun mu sen bakim kocan ile

Ben baya gerilerde kalmışım canım onu demek istedim. Hmm konuşmadım canım ya iki yabancıyi oynuyoruz zaten oglusumun da ateşi vardı onunla birlikte zaman geçiriyorum bütün zamanımı alıyo. Du bakem nereye kadar gitcek...

ßůšr@

Back
X