evlilikte yas farki-sizce nasil davranmali

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar, ablam var 26 yasinda. Birisi talip oldu. 37 yasinda. Fikir aile yapisi her seyin cok uyumlu oldugunu söylüyorlar. Bugune kadar talip olanlar arasinda coj cok cok fazla uyumlu oldugunu soylediler. Tabi sadece tanisma süreci bu.
talip olan bey meslek hayatındaki calismalardan dolayı evliligi ertelemis. Bir türlü kimse nasip olmamis. Ailesini ve kendisimi cok küçük çaplı sorduk herkes iyi diyor ancak yas mevzusuna gercekten cok takildim ben.
Minyon tipli oldugu icin yasini gostermiyor. Karakter ilk plana alinmasi gereken bir sey ancak yas önemli.
Yazik ablama da cok kimse geliyor böylesi de zor :)
Sizler ne düşünüyorsunuz yas konusunda

ne var canım bence normal erkeğin en güzel yaşı diye düşünüyroum.Ablanda hoşlandıysa neden olmasın .Öenmli olan ablanın hisleri.

Bana göre aradaki yas farki biraz fazla ama neden olmasinki anlasabildikten sonra. Bende 27 yasindayim sanirim böyle bir tanistirilmayi kabul etmezdim lakim kendim tanissaydim asik olup sevseydim umrumda olmazdi sanirim.

eşimle aramda 15 yaş var ve her zaman söylerim hayatımda verdiğim en doğru karar evliliğimdir diye.yaş değil kafalar arasındaki uyum daha önemli bence.ablan acele etmesin tanısın ve fırsat versin.hayırlısı olsun inşallah...

Bence yaş farkı çok fazla. Ben olsam şansvermezdim. Aşık olsa neyse de bböyle bir durumda gerek yok.

Ben 27 yaşındayım böyle bi tanıştırmayi kabul etmiştim sonuç olumlu olmadı ama yaştan değil. Yaşa çok takilmamak lazım bu benim şahsi fikrim tabi. Sosyal statü, aile yapısı, düşünce yapısı, hayata bakışı bunlar benim için daha öncelik.

Bence bir müddet gorussun
Erkek geç olgunlasiyo yaşça büyük iyi olgun olur
Adam gezmis toz muş yasamis şimdi yuva istiyor gözü dışarda da olmaz hem

13 yaş var ve hiç pişman değilim :)

Benimde eşim benden 8 yaş büyük. Hiçbir zaman yaş yüzünden uyumsuzluk yaşamadık. Önemli olan düşüncelerin uyması. Hayata bakışı beklentileri espri anlayışları..sosyal statü kültür eğitim vs..
Ve tabi ki sevgi..

bundan 1,5 yıl kadar önce bencede çok fazla yaş farkı var derdim ama kısmet işte sözlüm benden 11 yaş büyük
1,5 yıldır beraberiz ve maşallahımız var.. hayatımda verdiğim en doğru karar
yaşa takılmayın önemli olan kafa uyumu

Arkadaslar cok teşekkür ederim yorumlariniz icin.. tekrar görüştüten sonra sekillenecek sanirim onun görüşleri de.. ona göre tanimaya devam edecek yada bitirecek..
bende asik olsa yas farketmez ama tanistirilinca olumlu olmaz diye düşünüyordum. Ancak annen ve sizler genel olarak aynı seyleri dediniz. Annemde arada yas farki cok olup mutlu olan insanlari falan anlatti bana bir sürü. Onemli olan hayat görüşleri bakis acıları falan dedi..

Ablan ne dusunuyor ne hissediyor ? tama arada belki 10 yas var ama 26 ile 37 olabilir sadece ablanin ve talibinin kafa yapilari , hayata bakis acilari evlilikten beklentileri uyuyormu onu iyice goruserek anlamalari hissetmeleri konusmalari gerek. Muhtemelen kariyeri icin evliligi geri plana atmis olan bu bey hizla evlenip hemen cocuk yapmak isteyecektir, muhtemelen hayatina baska kadinlar girmistir belki 20 li yaslarinda yasayacaginida yasamistir yani ablanla kafa yapilari hayati nasil yasamak istedikleri uyumlumu biraz ona bakmak gerek yoksa bunlarin disinda yas cok sorun degil bence gorutntu olarakta cok siritmiyorlarsa bir arada bence dert etmeyin.

bence bu durum kokteyl yapimina benziyor.
meyveler karisinca ortaya hos bir aroma cikabilecegi gibi; ayni kokten gelen bazi meyvelerin birlesimi insana fenalik gecirttebiliyor...

yani...

a ile b kisisi arasinda 11 yas sorun iken, c ve d kisileri arasinda hic belli dahi olmayabilir bu fark.

benim esim ile aramda 6.5 yas var. sikintisini gormedim. tamamiyle ciftlerin uyumu ile alakali bu. ablanizin bu kisiye karsi ne hissettigi ve nasil bir uyum yakalayacagi onemli.

Eşimle aramızda 9 yaş var. Amcamdan 1 yaş büyük kendisi. Boşver evlenmesin. Aman ne gerek var.

Not: mesajı dikkate almayiniz. Mesaj sahibinin psikolojisi bozuk.

Annemle babam arasında 9 yaş var

Babam herkesin 20-22 yaşında evlendiği dönemde 32 yaşında iken henüz Üniversite okuyan annem ile evlenmiş

Annem der ki kendi gezmiş görmüş beni gezdirmedi

Bir de hani birikim vs de yokmuş anladığım her şey sonradan birlikte alınmış

Bunları da değerlendirmek lazım

eşim 36 yaşında henüz genç, 26 yaşında birisi ile olur bence

22 yasinda bir akrabam var, ici gecmis resmen. Evliliginden simdiden bikmis, karisindan sikilmis... 60 yasinda babam var hala annemle liseli asiklar gibi olan...

Tamamen kisilikle alakali. Ablaniz iyice tanisin bence. Yasa degil de uyuma baksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…