evlilikte yas farki-sizce nasil davranmali

Arkadaslar, ablam var 26 yasinda. Birisi talip oldu. 37 yasinda. Fikir aile yapisi her seyin cok uyumlu oldugunu söylüyorlar. Bugune kadar talip olanlar arasinda coj cok cok fazla uyumlu oldugunu soylediler. Tabi sadece tanisma süreci bu.
talip olan bey meslek hayatındaki calismalardan dolayı evliligi ertelemis. Bir türlü kimse nasip olmamis. Ailesini ve kendisimi cok küçük çaplı sorduk herkes iyi diyor ancak yas mevzusuna gercekten cok takildim ben.
Minyon tipli oldugu icin yasini gostermiyor. Karakter ilk plana alinmasi gereken bir sey ancak yas önemli.
Yazik ablama da cok kimse geliyor böylesi de zor :)
Sizler ne düşünüyorsunuz yas konusunda
26 yasindaym esim 33 yaşında. Pişmanım.

Bence de yas konusuna takilmamali. Cok uc bir yas farki da degil. Pismanim yazanlar icin pismanliklari yaştan degildir hrrhalde hayatin getirdiklerine karsin boyle bir yorum ypmislardir. Bir tanimada fayda var.

önemli olan anlaşabilmek-10 yaş büyük küçüksıkıntı yok, sahip çıkıyor, bu benim karım diyor mu değer veriyor mu bunlara bakmak gerek, yoksa kendi yaşıtından boşanan onca insan var

Önemli olan yaş değil, bence ablanın neler hissedeceği.. Evlilik sadece yaşa bakarak yapılmaz. Başkaları ne kadar uyumlu derse desin..Tabi erkek her zaman büyük olmalı (bence) ama önemli olan kişiye karşı neler hissedeceği ablanın

Kimisi arada yaş farkı olsun der kimisi olmasın der
Tercih sebebidir bu. Önemli olan insan olması, saygı sevgi olması, eşi olacak kadına değer vermesi
Kriterleri neyse ablanızın onları tartsın

Iki taraf da yetiskin.
Neden olmasin ki?
Anlasirlarsa olur.
Ama mesela ablandan 1 yas kucugum, ben 36 yasindaki biriyle olamazdim.

Bence yaş farkı önemli ve 11 yaş çok fazla.
Yaşını göstermemesi yaş gerçeğini değiştirmiyor bence.
Kendi adıma ben baştan görüşmeyi kabul etmezdim.

eşimle aramızda 11 yaş var. Benden daha enerjik daha hayat dolu hatta beni sürüklüyor hiç pişman değilim.

eşimle aramızda 3 yaş var ama 13 yaşda olsa yine eşimi isterdim.kafa yapısı olduktan sonra yaşın bir önemi yok bence.yaş farkı olmayanlar çok mu iyi anlaşıyor sanki

Bence kadınlar daha çabuk yiprandigi için ileri aşamalarda yaş farkı kadın için avantaja dönüşüyor.

Mesela aynı yaş ya da 1-2-3 yaş farki olan eşlerde istisnasiz gozlemledigim kadın kocasından 6_7 yaş büyük gösteriyor. Adam sanki daha genç gibi kalıyor karısının yanında. Bu hep böyle benim gördüğüm.

O yüzden yaş farkı sorun olmamalı bence. En azindan görsel olarak kadın avantajlı.

eşimle aramızda 3 yaş var ama 13 yaşda olsa yine eşimi isterdim.kafa yapısı olduktan sonra yaşın bir önemi yok bence.yaş farkı olmayanlar çok mu iyi anlaşıyor sanki

Iste bu enerjiyi saglamak gerek diye düşünüyorum bende.
Ben nisanlimla bir yas var aramizda. Ama kac yas olursa olsun yine o olsun isterdim. Ask, düşünce evlilik cok yönlü bir sey..

Niye kadinlar daha cabuk cöküyor algisi var toplumumuzda, eskidenmis o.

Arkadaslar, ablam var 26 yasinda. Birisi talip oldu. 37 yasinda. Fikir aile yapisi her seyin cok uyumlu oldugunu söylüyorlar. Bugune kadar talip olanlar arasinda coj cok cok fazla uyumlu oldugunu soylediler. Tabi sadece tanisma süreci bu.
talip olan bey meslek hayatındaki calismalardan dolayı evliligi ertelemis. Bir türlü kimse nasip olmamis. Ailesini ve kendisimi cok küçük çaplı sorduk herkes iyi diyor ancak yas mevzusuna gercekten cok takildim ben.
Minyon tipli oldugu icin yasini gostermiyor. Karakter ilk plana alinmasi gereken bir sey ancak yas önemli.
Yazik ablama da cok kimse geliyor böylesi de zor :)
Sizler ne düşünüyorsunuz yas konusunda
bence doğru insanı bulduysa yaşı falan sorun etmesine gerek yok

Niye kadinlar daha cabuk cöküyor algisi var toplumumuzda, eskidenmis o.
Algı değil ki gerçek bence bu. Doğumlar, evdeki düzenin sağlanması cocuklarin yetistirilmesi gibi çoğu konu kadinlarin görevi gibi algılanıyor. Bir de duygusal yapı ve içimize ama eğilimi yipratiyor.

Tabi bunlar makyajla veya ufak mudahaleyle en aza indirilebilir ama o tazelik kayboluyor bence.

Yani benim gozlemlerim hep bu yönde. Aynı yaş olan ya da 1-2 yas farki olan eşlerde kadın hep daha yaşlı gözüküyor.

Algı değil ki gerçek bence bu. Doğumlar, evdeki düzenin sağlanması cocuklarin yetistirilmesi gibi çoğu konu kadinlarin görevi gibi algılanıyor. Bir de duygusal yapı ve içimize ama eğilimi yipratiyor.

Tabi bunlar makyajla veya ufak mudahaleyle en aza indirilebilir ama o tazelik kayboluyor bence.

Yani benim gozlemlerim hep bu yönde. Aynı yaş olan ya da 1-2 yas farki olan eşlerde kadın hep daha yaşlı gözüküyor.

Günümüzde kadinlar artik kendine bakiyor kisisel bakim olsun, spor olsun bu. Ben yasadigim cevrede böyle birsey gözlemlemedim. Aslinda zaman icinde erkekler saliyor göbegi kafa kaliyor kel :) Ben yapanci bir toplumda yasadigim icin belki burada normal oldugu icin bendeki bu düsünce.

yaş farkı değil de, ablan şunu gözlemlese iyi olur;
şimdi bu adam 37 yaşına kadar evliliği tamamen ertelediyse iş için, işkolik olma problemi olabilir.
ben yerinde olsam bana ve ailesine yeterince zaman ayırabilecek mi diye yoklardım.

Yas onemli deilki adam olsun yeter bizimde aramızda on yas var ama adam deil ;) onemli olan karakteri saygılı edepli oturması kalkması iyi olsn evlwnmedn once ailesiyle birarayada cok gelsin o zman kendini biraz daha belli ediyr erkek

Back
X