• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte yaş farkı

Bir de bir şeyi daha merak ediyorum. 2 yıldır berabermişsiniz. Yeni mi aklınıza geldi yaş farkının sorun olabileceği? Daha çok gençsiniz böyle aşka tutulmanız normal ama ileride yaşlar ilerledikçe daha da sorun olur gibi geliyor.
Daha önce de geldi ama hep anı yaşamak istedim. Sonra zaman geçince bir şeyler ciddilesince böyle patlama oldu.

Söyle söyleyeyim sevgilerimiz gerçek. Buna eminim. Tek sorun yaş farkının fazla olmasının sorun getireceginin ortada olmasi. İşte bir yandan çok seviyorum bir yandan geleceği düşünüyorum çok aradayim.
Arkadaşım bazen çok söyleniyor mesela çünkü ikiside gezmeyi sevdiği halde kız daha genç olduğu için enerjisi daha fazla. Adamla bazı noktalarda anlaşamıyorlar o yüzden. Ama hiç ayrılmayı da düşünmediler. Kız da yaşından çok olgun. Ama ben hep merak etmişimdir mesela 20 yıl sonra adam dede yaşında olacak ve çocukları üniden yeni mezun olmus olur sanırım, hani Allah gecinden versin ama insan düşünüyor yani yaşlanınca nasıl olacak diye..

20 yas fark... arada ucurum var.. bu evlilikte bir suru sorun yaratir. Sen en aktif oldugun yasta adam antropoza gurecek erkenden mesela. Yas farki beraberinde bir suru sorun getirir. Su an bunu yasamasanda ayni evin icine girdiginde bu farki bariz hissedeceksin.

Arkadaşım bazen çok söyleniyor mesela çünkü ikiside gezmeyi sevdiği halde kız daha genç olduğu için enerjisi daha fazla. Adamla bazı noktalarda anlaşamıyorlar o yüzden. Ama hiç ayrılmayı da düşünmediler. Kız da yaşından çok olgun. Ama ben hep merak etmişimdir mesela 20 yıl sonra adam dede yaşında olacak ve çocukları üniden yeni mezun olmus olur sanırım, hani Allah gecinden versin ama insan düşünüyor yani yaşlanınca nasıl olacak diye..
Ben de bunu düşünüyorum. Şu an tamam her şeyi yapabiliyoruz güzel vakit geçiriyoruz da bı 10 sene sonra ne olacak bilmiyorum. Hayatımı bı çıkmaza sokmak da istemiyorum.

Merhaba öncelikle.
Ben 21 yaşındayım, sevgilimin yaşı ise 41. 2 yıldır beraberiz ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailesiyle tanıştım gerek annesi gerek de babasıyla aramız çok iyi ve sürekli vakit geçiriyoruz .
Onlar da beni çok seviyor. Sorun şu ki benim ailem bu ilişkiyi bilmiyor ve öğrendiklerinde tepkilerinin çok büyük olacağını biliyorum. Çünkü yan yana bariz uyumsuz duruyoruz yaş farkı itibariyle. Düşünüyorum aileme bir şekilde söylesem evlensem ileride sorun çıkacak yaşlar ilerleyince. Söylemeden ayrılsam o kadar çok baglandim ki onsuz yaşayamam ölürüm gibi geliyor. O da bana çok bağlandi beni çok seviyor, sürekli beni mutlu etmeye çalışıyor çok ilgileniyor. Ayrılırsam ona cokk haksizlik etmiş olurum. Ailesi ile bile bağ kurdum ve onlar da haklı olarak artık işin ciddiye binmesini istiyor gizli saklı ilişki yurutmemizi istemiyor. Bu durum benim psikolojimi gerçekten çok yıprattı ve 6-7 kilo verdim. Siz olsanız ne yapardınız, başınızdan böyle bir şey geçti mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
sende aslında ileri de yaşayacaklarının farkındasın. adam bulmuş 21 yaşında genç kız evlenene kadar tabi ki mutlu edecek. evlendikten sonra yaşayacakların gözümün önünden geçti ama bunu sana tabi ki anlatamam çünkü yaşamadan anlamayacaksın

Hic tavsiye etmem! Asla yürümez.Şu anki düşünce yasiniz 10 yil sonra cok ,20 sonra cook degisecek.o kisinin anne babasina da hayret etttim.Bile bile evlendirmek istiyorlar yani sizi? Hayatiniz boyunca bu konuda hep sorun yasayacaginizin farkinda misiniz?? Hem de gittikce artarak...

Merhaba öncelikle.
Ben 21 yaşındayım, sevgilimin yaşı ise 41. 2 yıldır beraberiz ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailesiyle tanıştım gerek annesi gerek de babasıyla aramız çok iyi ve sürekli vakit geçiriyoruz .
Onlar da beni çok seviyor. Sorun şu ki benim ailem bu ilişkiyi bilmiyor ve öğrendiklerinde tepkilerinin çok büyük olacağını biliyorum. Çünkü yan yana bariz uyumsuz duruyoruz yaş farkı itibariyle. Düşünüyorum aileme bir şekilde söylesem evlensem ileride sorun çıkacak yaşlar ilerleyince. Söylemeden ayrılsam o kadar çok baglandim ki onsuz yaşayamam ölürüm gibi geliyor. O da bana çok bağlandi beni çok seviyor, sürekli beni mutlu etmeye çalışıyor çok ilgileniyor. Ayrılırsam ona cokk haksizlik etmiş olurum. Ailesi ile bile bağ kurdum ve onlar da haklı olarak artık işin ciddiye binmesini istiyor gizli saklı ilişki yurutmemizi istemiyor. Bu durum benim psikolojimi gerçekten çok yıprattı ve 6-7 kilo verdim. Siz olsanız ne yapardınız, başınızdan böyle bir şey geçti mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Şimdi anlaşır gibi olursunuz ileride anlasamazsiniz,eşimle aramızda 8yas var bu halde bile çoğu konularda anlaşamıyoruz.

39 yaşında 19 yaşında kızla beraber olan adamın ne kendisinin ne de ailesinin düzgün insan olduğuna inanırım. Kocaman adam olmuş oğlum eve sevgili diye çocuk getirecek ben de onunla bağ mağ kurucam o kadar da uzun boylu değil. Yerler öyle aşk yaşa bakmaz klişelerini.

Ben de bunu düşünüyorum. Şu an tamam her şeyi yapabiliyoruz güzel vakit geçiriyoruz da bı 10 sene sonra ne olacak bilmiyorum. Hayatımı bı çıkmaza sokmak da istemiyorum.
Adamın senden önceki ilişkileri nasıl ? Herhangi bir sağlık problemi vs var mı ?
Ailesi onaylıyorsa bilmiyorum yani ben oğlumun o kdar küçük biriyle olmasını onaylar mıydım 🤷🏼‍♀️
Hani acaba adamın bir problemi var da yaşıt birini bulamadı seninle mi olmaya çalışıyor ?
Akrabamın evlendiği adam şizofren hastasıymış ve bizlerden gizlediler evlendikten sonra öğrendi, adam kimseyle evlenemiyor diye gizlemişler ilaçları düzgü kullandığı içinde kimse anlamadı ilaç kullanmayı bir gün unutuncaya kdar...
Çok gençsin böyle şeyler insanın başına gelebiliyor dikkatli ol :(

Kilit nokta, nasıl tanıştınız? 40 yaşına gelmiş birinin ergenlikten yeni çıkmış biri ile tanışmasını sağlayacak nasıl bir ortamı olabilir? Sorun yaş farkından daha çok, sizin çok genç olmanız. Ortak payda bulabilmiş olmanıza bile inanamıyorum.

Bir de babanız ile ilişkiniz nasıl?

Hic tavsiye etmem! Asla yürümez.Şu anki düşünce yasiniz 10 yil sonra cok ,20 sonra cook degisecek.o kisinin anne babasina da hayret etttim.Bile bile evlendirmek istiyorlar yani sizi? Hayatiniz boyunca bu konuda hep sorun yasayacaginizin farkinda misiniz?? Hem de gittikce artarak...
Beraber olduğum kişi hiç evlenmemis. Ailesi de artık ciddi ilişki gözüyle bakıp evlenmemizi istiyor olabilir diye düşünüyorum. Zaten başta karşı çıkmışlar ama şu an evlenmemiz istiyorlsr beni çok sevdiklerinden.

çok ilgileniyor. Ayrılırsam ona cokk haksizlik etmiş olurum
Ayrılmazsan sen kendine haksızlık etmiş olacaksın.
Ve senden ayrılmazsa o sana haksızlık etmiş olacak.
21 yaşındasın şu anda ona duyduğun şey minnet, duygusu, hayranlık.
Eğer onunla evlenirsen 30 lu yaşlarına gelmeden anlarsın yaptığın hatayı.
Hadi senin yaşın küçük o ve ailesi hangi kafaları yaşıyor merak ettim.

Adamın senden önceki ilişkileri nasıl ? Herhangi bir sağlık problemi vs var mı ?
Ailesi onaylıyorsa bilmiyorum yani ben oğlumun o kdar küçük biriyle olmasını onaylar mıydım 🤷🏼‍♀️
Hani acaba adamın bir problemi var da yaşıt birini bulamadı seninle mi olmaya çalışıyor ?
Akrabamın evlendiği adam şizofren hastasıymış ve bizlerden gizlediler evlendikten sonra öğrendi, adam kimseyle evlenemiyor diye gizlemişler ilaçları düzgü kullandığı içinde kimse anlamadı ilaç kullanmayı bir gün unutuncaya kdar...
Çok gençsin böyle şeyler insanın başına gelebiliyor dikkatli ol :KK43:
Yok beraber yasadik bir dönem öyle bir şeyi yok. Şu ana kadar evlenmeme sebebi de uzun sürekli ilişkisinin bitmesi.

Annemle 23, babamla 24 yaş var aramda.
Kızı yaşındasınız. En büyük haksızlığı 19 yaşında kendinizden 20 yaş büyük biriyle sevgili olarak yapmışsınız zaten. Tabii aileniz kabul etmez bu durumu. Siz hala gençken beyefendi orta yaşı çoktan geride bırakmış olacak. Olur iş mi bu? Kuşak çatışması resmen.

Beraber olduğum kişi hiç evlenmemis. Ailesi de artık ciddi ilişki gözüyle bakıp evlenmemizi istiyor olabilir diye düşünüyorum. Zaten başta karşı çıkmışlar ama şu an evlenmemiz istiyorlsr beni çok sevdiklerinden.
Sizi cok sevseler evlenmenizi istemezler bence.Sahsen ben de erkek annesiyim ve oglum böyle bir durumda beni sevgilisi ile tanistirsa ,ikisinin de basina gelecekleri çat çat söyler ondan sonra da eger halen istiyorlarsa siz bilirsiniz derdim buruk bir sekilde..O derece yani

Kilit nokta, nasıl tanıştınız? 40 yaşına gelmiş birinin ergenlikten yeni çıkmış biri ile tanışmasını sağlayacak nasıl bir ortamı olabilir? Sorun yaş farkından daha çok, sizin çok genç olmanız. Ortak payda bulabilmiş olmanıza bile inanamıyorum.

Bir de babanız ile ilişkiniz nasıl?
Babamla ilişkim normal bir sorun yok. Evet baba sevgisi görmeyenler böyle bir ilişki içine giriyor ama ben özellikle yaş farkı aramadım. Birlikte olduğum kişinin de daha önce beraber olduğu kişiler akraniymis.

Merhaba öncelikle.
Valla evliliğin belli bir evresinden sonra kopmayacak bağ kalmıyo. Beklentiler değişiyo . Şimdi belki farkı anlayamiyosun ama aynı eve girince evet pişman olursun. Detaylara girmek istemiyorum ama 20 yaş oldukça fazla üstelik sizin yasinizdayken daha da fazla. Yaşınız 30 olsaydı nicelik olarak fark aynı kalsa bile nitelik olarak düşerdi ama şuan nitelik olarak çok fark var . Ben 30 yaşındayım ve bence bir kadının en güzel yaşları ama eşin 50 li yaşlarına gelmiş olacak yani yaslanacak. Şuan yaşlılığın tam olarak neler getirdiğini anlamaya bilirsin ama sorun olur. Mesela çocugun olur o yaşlanır çocuğuna önderlik bile yapamayabilir . Kendinize denk birini bulun . Üstelik yaşınız evlilik için bile çok erken

Back
X