Evlilikte zevkler,fikirler

Mavis Deniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2019
1.513
455
123
Arkadaşlar sizce evlilikte zevkler önemli mi, yani mesela aile yapıları benzese ama bunun dışında izlediğin diziler, evlilikten beklentiler, fikirler, gezmek istediğin yerler bile farklı ise olmaz değil mi?

Arkadaşlar sizce evlilikte zevkler önemli mi, yani mesela aile yapıları benzese ama bunun dışında izlediğin diziler, evlilikten beklentiler, fikirler, gezmek istediğin yerler bile farklı ise olmaz değil mi?
Dizi gezmek neysede evlilikten beklentilerinin farklı olması sorun bence.

Bana göre olmaz ama belki olduran vardir.
Bence ciftlerin uyumu, ailesi yapisinin uyumundan daha onemli.
Bizim aileler hiç uymuyor mesela arada küslük vs olmamasina ragmen ailelerimiz bir araya gelmez, gorusmez pek.

Elbette gonul isterdi ki aileler de uysun ama iki durumu kiyaslayacak olursa ben ailelerin uyumsuz, ciftlerin uyumlu olmasini tercih ederim. Aileler biyere kadar cunku, kapiyi kapatinca iki kişisin.

Eşimin ailesiyle benim ailemin yapısı çok çok farklı. Ama bir araya gelip konuşup muhabbet edebiliyorlar. Eşimle izlemekten hoşlandığımız dizi film türleri çok farklı. Ama evlilikten beklentilerimiz aynı ve hamdolsun farklı zevklerinize farklılıklarımıza saygılı ve anlayışlıyız. Farklılıklarımızda ayrı zaman geçiriyoruz. Benzer noktalarda birlikteyiz. Önemli olan dengeyi sağlayabilmek bence.

Olabilir..
Bazen zıt kutuplar çeker.

benim için evlilikte 3 önemli kriter vardı; ten uyumu, birlikte uzun uzun konuşabilmek, ortak hayaller kurabilmek. bunları bulduğum için eşimle evlenmeyi kabul ettim. ama sonradan öğrendimki ailelerde önemliymiş, ailelerin birbiriyle uyumundan ziyade evliliğin içine girmelerine izin vermemek asıl kilit nokta benim için.

Birlikte ortak zevklerimiz olmayan insanla nasıl vakit geçirip evlenmeye karar verdiniz? Görücü usulu gibiyse mesela zevkler hobiler genelde ikinci plana atılıyor gördüğüm kadarıyla. İşte içkisi sigarası olmasın ailesi düzgün olsun kadın çalışsın çalışmasın vs gibikriterler daha öncelikli oluyor. Ama sevgililik dönemi yaşayıp evlenmeye karar vermek için ortak bir şeyle paylaşmak gerek bunlar da ortak zevklerle olur. Tolore edilebilecek bir kısım mutlaka vardır ama tamamen zıt olması sorun oluşturur diye düşünüyorum.

Mesela biz eşimle aynı mesleği yapıyoruz ortak çevremiz ve arkadaşlık geçmişimiz var sürekli muhabbet edebilecek durumdayız. Ha ama mesela aynı tarz kitap okumayız kolay kolay. Eşimin hafızası zayıftır karakterler yabancı isim olunca karıştırır okuyamaz. Ben yabancı yazardan polisiye cinayet okurum. Ben de onun kadar tarih kitabı okumam. Ama kitap okurken durup içerisinde hoşuna giden bir yer olur okur onun üzerine muhabbet edebiliriz.

Sen fingir fingir gezmek isterken adamın evde takılalım yea deyip yatmak istemesi uyumsuzluk yaratıyor en basitinden, bunun bir sürü alt başlığı var tabi. Ten uyumu, ortak hobiler, aynı libidoya sahip olmak, ortak arkadaş grubu vs.

Evlilikten beklentiler aynı olmazsa evlenmenin ne mantigi olur ki?

Çocuğun olsun gezmek istediğin yer de izlemek istediğin filmde çocukların belirleyecek zaten Yani evlilik böyle bir şey değil arkadaşlar yok dizi yok gezmek kimsenin böyle sorunları yok

ortak zevklerin ortak paylaşımların olması güzel

Hayata aynı pencereden bakmadığınız fikri uyumunuz olmayan biriyle olmayın zaten.

Bu çok geniş bir konu birbirini seven insanlar için olmaz diye birsey yoktur . diziler vs ortak değilse herkes kendi hobisini yapar önemli olan birbirinize bu zamanı tanımak bence. Bir hafta senin bir hafta onun dediği olur bi yerden sonra zevkli bile olabilir ne kadar çok seçenek o kadar çok aktivite . Ama fikir farklılığı derken umarım bu farklılık siz doga yi gezmeyi seversiniz ama kendisi kültürel gezileri sever tiptendir . Tutupta ben zaten gezmeyi sevmem otur işte derse ya da sen romantik seversin kendisi savaş filmi sever Bi gün biri bi gun biri olabilir ama tutupta her gün her saat maç izlenecek derse . Fikirler farklı olabilir ama senin kafa çalışmıyor aklı olan benim fikrimi savunur gibi aşağılamaya kalkarsa kaç kaç kaç....

Evlilikten beklentiler nasılsın farklı olabiliyor onu anlayamadım işte

Birlikte zaman geçirecek kadar ortak zevkiniz yoksa, o evlilik biraz sıkıcı olabilir. Her iki taraf da bir diğerinin zevk alacağı aktivitelerde bulunmalı arada. Onun dışında herkes kendi zevkine göre aktiviteyi kendine ayırdığı bir zamanda yapabilirse sorun yok.

Ama fikir ayrılığı bambaşka birşey; o değişmez ve çözülmez.

Ben eşimi gördüğümde fikirleri düşünce yapısı bana çok uyumlu gelmişti hala da öyle siyasi sosyal değerlerimiz ten uyumu keza öyle ama şunu anladım evlendikten sonra uzun uzasıya sohbet etmek isterim bizde o eksik biraz ten uyumu olmazsa evliliğimiz de muhakkak sorun olurdu bu kapatıyor bir nebze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…