Evlilikte zevkler,fikirler

Evlilikten beklentiler en önemli konu burada. Biriniz eşitlikçi, müşterek bir ortam bekliyorken diğeri mutfakta aşçı, sokakta hanımefendi, evde cariye falan bekliyoesa olmaz o iş

Eşimle 10 yıldır evliyiz .Zevklerimiz çok farklı birbirimizden çok şey öğreniyoruz . Herşeyimiz zıt nerdeyse nasıl evlendik çocuk yaptık hatta yetmedi ikinci bebeyi yaptık su an düşünüyorum 🤣🤣🤣

Ama biz ortak noktalarda buluşmayı öğrendik .O nedenle sorun yaşamadik .

Evlilik beklentisi ile pek bir alakası yok bence bu zevklerin.. Yani bir evlilikten sadakat, sevgi, saygı, hoş sohbet gibi şeyler bekleyebilirsiniz.. Oraya gidelim hep aynı şeyi düşünelim falan gibi birşey değil. Yani en azından ben öyle düşünüyorum..

Zaten iki insanın tamamen aynı ortak zevklere sahip olup da evlenmesi çok nadir bence.. Sonuçta iki ayrı beyin iki ayrı düşünceden bahsediyoruz..

Uyum sağlamak, zamanla alışmak önemli. Karakter olarak dediğim dedik biriyseniz ya da karşıdaki öyleyse işte o zaman bir arada yaşamak çekilmez.. Ayrı odalarda oturursunız, ayrı ayrı dışarı çıkarsınız.

Kendimden örnek verecek olursam eşim ve ben tamamen olmasa da birden fazla farklı zevkleri olan kişileriz. Ama yeri geldi sırf o istiyor diye onunla maç izlemeye gitmişliğim var🙈şimdi de kızım büyüsün hep beraber gidicez deyip duruyor.. İşin garip tarafı bir zaman sonra bende zevk almaya başladım. Bakış açılarımız farklı ama ben mesela ortamı sevdim gibi 😂 Eşim de aynı şekilde ben istiyorum diye bazı ortamlara yanımda olmak adına girer ama somurtup oturmaz. O da aşılıyor.. Şimdi sorsanız ben yine futboldan hoşlanmıyorum o da benim sevdiğim ortamları sevmiyor ama bunları birlikte yaptığımızda çok kötü vakit geçirmiyoruz gibi bir durum oluyor.

Onun haricinde oturup konuştuğunuzda daha farklı fikirler olduğu için sohbet daha iyi oluyor bence. Bazen farklı bakış açısı katıyor sana bazen yine saçma geliyor kabul etmiyorsun orası ayrı ama sonuçta hoş sohbetiniz olabiliyor..

Önemli olan bunlara saygı duyup bazen de karşıdakine ayak uydurabilecek bir çift mi olacaksınız..?

Bilmiyorum ben böyle düşündüm umarım doğru adamla bir birlikteliğiniz olur ☺️

Eşimle dizi film anime zevklerimiz aynı. Hadi patlat bir bölüm deyip beraber birşeyler izliyoruz, sonra onun hakkında konuşuyoruz. Kendi aramızda espriler üretiyoruz, birimiz diğerinin seveceği bir film buldu mu evde bir heycan oluyor. Normal sıkıcı bir akşam bile eğlenceli oluyor. Aynı şekilde gezmek istediğimiz ülkeler ve tatil fikirlerimiz aynı. Okuduğumuz kitaplar benzer. Kendi aramızda bir dilimiz var. Bu eşimi sadece eş değil en yakın arkadaşım da yapıyor. Pandemi döneminde evden çalışmamıza rağmen hiç bunalmadık mesela. Çünkü kızımda olunca yetiyoruz birbirimize ,gidip alaskada bile yaşarız tek başımıza. Mesela ekonomik sıkıntılar olmasa hadi kalk Brezilyaya gidelim desem 3 saniye içinde bilet bakmaya başlar eşim. Bunların olmadığı bir evlilik nasıl olur ben hiç hayal edemiyorum.

Olur olur inanın oluyor da eşimle o kadar zıttız ki aşık olmasaymışız inanın bu iki kişi nasıl bir araya gelirmiş ki dersiniz :KK70:hobiler fikirler karakterler hepsi farklı 😁11 yıldır evliyiz

O film olarak bilim kurgu sever ben animasyon komedi severim o bana eşlik eder izlerken ben onun filmine sıra gelince uyurum 😂

Ben gezmeyi, fotoğraf çekmeyi, değişik yerleri keşfetmeyi doğa gezisini çok severim o evde oturmayı çok sever balık için kampa gitmekten başka gezmeyi sevmez

Düğünlerde oynamayı çok severim eşim ise hiç sevmez oturur ben isterim karşılıklı oynayalım o oturmayı tercih eder

Tatile gittiğimizde ben eğlenmeyi çok severim o bana düzgün dur deyip durur pühüü hangi birini sayayım 😂

Sen fingir fingir gezmek isterken adamın evde takılalım yea deyip yatmak istemesi uyumsuzluk yaratıyor en basitinden, bunun bir sürü alt başlığı var tabi. Ten uyumu, ortak hobiler, aynı libidoya sahip olmak, ortak arkadaş grubu vs.
Ten uyumu libido tutuyorsa tamam gerisi fasa fiso :KK70:

Arkadaşlar sizce evlilikte zevkler önemli mi, yani mesela aile yapıları benzese ama bunun dışında izlediğin diziler, evlilikten beklentiler, fikirler, gezmek istediğin yerler bile farklı ise olmaz değil mi?
Uyum onemli. Ama asiksa iki tarafta o zaman çözüm her za-man var

Back
X