Evlilikten çok bunaldım

Zaten zevkleriniz farkli olacak .Allah sadece tatli elma yaratmamis ,eksisi var,amasyasi var hepsi farkli damak zevkine gore.zit kutuplar birbirini ceker diye bir kanun var degilmi.
Valla biz 27 yiillik evliyiz esimin sevdigini ben sevmem o benim sevdigim seyi sevmez ama ortak bir noktada bulusuruz.

alliswell bana problemler buyuk gibi gelmedi ben de 2015 mayısta evlendim yani sle ayni zamanda evlenmisiz sayilir

Evlenmeden once sureklo her gun disarda o kafe senin bu kafe benim o ildisi gezisi senin bu yurtdisi gezisi benim cilginlar gibi gezerdimve her hafta sinemaya giderdim simdi ise tam ev kuşu oldum haftasonu cogunlukla evdeyiz ben şöyle düşünüyorum ben sevdiğim adamla aynı çatı altında yaşayabilmek için evlendim sonuçta, gezeriz tozarız da elbet ama çok sık olmayabilir

Daha geçen evliliğimiz başından beri ilk defa sinemaya gitmiş olduk mesela :)

Biz de biraz cimrilik yapıyoruz aman sinemaya para vermeyelim aman şimdi durduk yere mazot harcamayalım fln :)

Benim eşim de trafikte deli gibi sinirleniyor resmen surekli uyarıyorum o da küfrediyor fln hiç hoşlanmadığm erkek tipidir üstelik :)

Benim de burada bir kaç arkadaşım var ama inanki görüşmek için can atmıyorum ne bileyim hep eşimle olsam yetiyor bana aynı evde olsak yetiyor yani ben içerde tv izlerim ya da ev işi yaparm o pc başında oyun oynar ya da çalışır :)

Bence sen beklentilerini biraz düşür ve sahip olduklarınla mutlu olmaya çalış, severek evlenmişsin sonuçta, düşün dünyada bir sürü kadın sevmediği, zorla evlendirildiği adamın koynuna girmek zorunda kalıyor, severek evlendiğimize göre bir çok insana göre çok şanslıyız

Eşni ve evlilik yaşantını olduğu gibi kabul et

.
Benim msjımdan alıntı yaptınız,iyi bakın. O doğal hakkınızı başkslarının düşüncelerine mudahil olmadan kullanın. İnsanların güsellikleriyle mutlu olmanın veya özgüven sahibi olmanın bağlantısını kuramassınız.. Öyle bir dünya yokk. Etin kemiğin çürüyüp gidecek ama ruhun güzelliği veya çirkînliği hep baki kalacak. Ruhu güzelleştirmekte, Yaradana her daim tevekkül etmek,şükretmek ve dua etmekle olur. Siz her ne kadar katılmasanızda.. Olsun hiç muhm değil . Doğruyu ve gerçeği kimse değiştiremez. Ve doğru her zaman tektir. Daha fazla beni alıntılamasanız çok iyi olacakk. Konu sahibinin konusu yeterince dağıldı zatenn!

suan benmde duygularıma tercuman oldunuz. bende dusunuyorum bosanmayı ama annem yok . arkanda ailen yoksa zor sanki . işiniz var ailenizde arkanzdaysa resti cekin belki akıllanır da mutlu evlilik surdurursunuz

ne guzel duygular içerisindesiniz, bende hiç beceremiyrm . masallah diyim

Canim var ya tum yazdiklarini okudum, gercekten benim esimle olan sorunlarim aynisiydi diyebilirim. Benim durumum aileden iyiydi cok sukur, universitede pek arkadaslarimla gezemedim, cunku butun yakin arkadaslarim her faaliyete karsi parasiz idi, ucuz faaliyetlerden ote birsey yapamiyorduk. Ogretmenlik yapmaya basladigimda da butun arkadaslar yasca benden buyuk, cogu evli kisilerdi. Esimle flort surecimizde pastane, restaurant ta takilmaktan oteye gidemedik, kaldi ki Istanbul da idik, o zamanlar tabi parasiz idi. Sonra zar-zor ucuz bir sekilde evlendik, esya bile almadik, ABD ye geldik, esimin doktora egitimi icin. Esim gelir gelmez ders calismaya basladi, gunlerce agladim gezmek icin, yalvardim yakardim, hem de maasi da iyiydi. New York bize bir saat idi ama asla ve asla evden cikmiyordu, kimseyle arkadaslik yapmiyordu, asosyal idi. Universitenin organizasyonlari oluyordu, turk cayi, turk yemegi vs ama esim gitmiyordu. Ben tek gidiyordum, millet esli takiliyordu. Oylece donuyordum. Eve esli misafir bile cagiramiyordum cunku hep ders calisiyordu. Tam bir sene market haric hicbir yere gitmedik. Benimle film bile izlemiyordu. Zaten film izlesek mesela o hep Chaki Chan filmi istiyordu, ben ise drama, o yuzden izleyemiyorduk. Ben gunlerce agladim, kendimi yerden yere vurdum resmen, bosanmayi milyonlarca kez dusundum. Artik gezelim bile demiyordum. Bir gun Tr den bekar erkek arkadasi geldi, onu gezdirmek icin New York a gitti, ben isteyerek gitmedim, erkekler gezsin diye. Aksam dondugunde arkadasi gezdigi yerleri anlatti, cok mahcup olmustu, bana seni de gosturecegim dedi, bu vesileyle 1 gun sadece bir gun New York'a gittik ve gezdik o kadar. Dusunebiliyor musun tam bir yildir evliydik ve sadece bir gun gezmistik. Ve sadece bir aile ile 2-3 haftada bir oturmaya gidip geliyorduk, onda da hemen kalkiyorduk, 2 saati gecmiyodu oturmalarimiz. Bak sen calisiyorsun, birkac arkadasin varmis, resmen benden 10-0 ondesin. Kesinlikle kucumsemiyorum ama esim aileden boyle gormus. Ailesi de 50 kusur yaslarinda, birkac akraba ile ev oturmasindan baska hicbirsey bilmiyorlar, bir defa piknige bile gitmislikleri yok. O senenin yazinda Tr ye gittik, ben 15 gun onceden gitmistim, ailemle gezdim, tozdum, onun ailesine gittigimizde yine klasik ev oturmalari. Iyice kafaya koydum bosanmayi, bir sekilde anneme de acildim, donmeyeyim anne kalayim dedim, annem agladi, uzuldu, nesi var oglanin ickisi yok, sapikligi, pisligi yok, cocuk olunca duzelirsiniz, bosaninca daha mi guzel olacak vs dedi, biraz vazgectim. Donduk ABD ye, o evden tasindik, yeni tasindigimiz eve de Turk ler yakindi, surekli oturmalar, caylar vs baslamisti artik. Arada bowling, bilorda, sinema, dogumgunleri, baby showerlar, piknikler vs de hep arkadaslar sayesinde takilmaya basladik, yoksa bizimki mumkun degil evden cikmaz. Sonra ben de burs kazandim, dil okuluna gitmeye basladim, daha sonra hamile kaldim, hamileligim cok agir gecti zaten, bebegim dogdu ki su an on aylik, ondan sonraki on ay nasil gecti bilmiyorum. Bir ara bosanmaya iyice karar vermistik, neredeyse olacakti, esim tanidik buyuklerine acildi, tabi hemen araya girdiler, benimle ozel konustular, vazgecirdiler. Su an master yapiyorum, bebek var, esim yine ayni gezmeyi sevmeyen adam, ama isime de geliyor artik, cunku bebege bakiyor. Ya da ben bebegimi alip geziyorum, AVM ye gidiyorum, cocuk programlarina gidiyorum, bayan arkadaslarima gidiyorum, ne yapayim adam gezmiyor. Yalvar yakar bir tatile gittik bu sene, on gun, hicbir masraftan kacmadik, gayet de iyi para doktuk, dunyaca unlu Miami'ye hem de. Ilk defa esimle tatilimdi. Ama onu da bebegim dis cikardigi icin agzimdan burnumdan getirdi. Tatilim zehir oldu. Hep esimin gezmeyisi yuzunden ilk tatilimiz de boyle gecti. Ben sana akil vermeyecegim, kendi evliligime cok benzettigim icin kendi hayatimi anlattim. Adam gezmeyi sevmiyorsa, o oyle gidiyor ama sen degisiyorsun. Filmlere gelince esimle surekli farkli zamanlarda farkli turde film izliyoruz artik. Arada bir o merak edip benimkine bakiyor, bazen ben de onun dovus filmlerine bakiyorum, o kadar kotu degil aslinda.

Zavalli analarn haberi bile olmuyo ki olan bitenden, insan kendi sevip evlenince kotu olunca aileye bisey diyemiyor. Aile evlendirince direk siz yaptnz diyebiliyrz. Dunyaya iki gelme bi sansimiz yok o bu ne der diye diye kendimizi yemeyelim.hayat her turlu drvam ediyor,

Anlaşamadığınız 1konu varsa o bile çok , evliliğin zindan olması için bence boşanmak belkide herşeye yeniden sıfırdan başlamak olabilir, lakin iyi düşünmelisin, gönlünden kalbinden atmış isen işte ozaman kendi seçimini doğru yapmış olacaksın Rabbim hakkında en iyisini hayırlı olanı versin amin canım

Son düzenleme:
Aileden öyle görmüş kısmına katılmıyorum. Biz babamın despotluğu yüzünden ne tatile çıktı ne gezi gördük, sahil kasabasında ev aldı "zaten denize sıfırız ne tatili" diye kafamızı yedi senelerce. Ben onlara benzemiyorum ama. İnsann içinde olacak, sizin eşinizin içinde yok sonradan koyamazsınız o ruhu.

Reactions: anu

Ama bizde dolmuş, otobüs bunları kullanıyoruz
MAlesef rahat değil, ama kendin için birşeyler yapmak isitiyorsan buna katlanmalısın.
Ne bilim sen eşine jestler yap onu alıştır. En basiti sana kahvaltı ısmarlıcam de. Senden göre göre belki alışır
Eşiniz cimri gibi birazda. Gaz yakar diyor benzin değil sonuçta bu
Ve siz anladığım kadarıyla memur insanlarsınız.
Aldığınız yetmiyor gibi davranıyorsa eşiniz çok yazık ona.

hep dıyorum erken yasta evlenmeyın dıye, madem ımkansızlıklar ıcınde bır ogrencılıkhayatınız oldu, madem hayallerınız vardı, en azından bır kısmını yasasaydınız da sonra evlenseydınız...

ınsanlar ne yazıkkı bır olamıyor ama dengeyı kurarsanız bu farklılıklar ınsanı bırbırıne baglayan seyler oluyor..
bende cok severım gezmeyı tek hayalım dunyayı dolasmak bırkaç ulkeyı de gorme sansım oldu, esımle de kıbrısa gıtmıstık...

o da sevıyor ama normal zamanda yorgun oldugundan haftasonları pek bısey yapamıyoruz , yurt dısı vs ıcın para sart zaten zaman bır sekılde ayarlanıyor ama bu hayalımden vazgecmedım ılerde ımkanlar dahılınde yıne gıdecegım baska baska ulkelere bence sızde egerkı esınız sıze ayak uydurmuyorsa kendı basınıza bazı etkınlıklere katılın, ya da organızasyonu yapın o sıze eslık eder zaten....

yanı bosanmayı dusunmek yerıne cozum uretın , baktınız esınız bu durumda da sıze eslık etmıyor o zaman ayrılın...

bence hiç sıkmayın kendinizi evliliğin ilk zamanları genelde zordur. Kolay geçenlerinde 2-3. senesi zordur. Yaşadığınız şeyler yada eşiniz hakkındaki düşündüğünüz şeyler çok normal herkes ilk zamanlar bir hoopp ne oluyoruz kiminle evlendim neden evlendim sorgulamalarına girer. Siz de öyle bir dönemden geçiyorsunuz. Size tavsiyem beyninizi meşgul edecek bişey bulun. Ev de Dışarda farketmez bir uğraş bulun vakit geçirin. emin olun eşinizde zamanla toparlar kendini siz biz nasıl sorguluyorsak onlarda öyleler. Boşanma falan bunları düşünmek için çok erken. Bunların hesabını yapmayın derim ben nacizane....

E eftelya2015 canım bende geç evlendim ama evlilik şans işi sanki sevince herşeyi katlanırım sanıyorsun ama öyle olmuyor canım maalesef
alliswell canım 2 seçeneğin bu adamı böyle kabul edip kendin gezip kendin tozucaksın sinemaya gideceksin böyle yaparak biraz yontabilirsin bu sırada tabi bu sırada yemeğini içmesini evin temizliğin ihmal etme kendi yaşa belki kafasına dank eder yada bu diyardan gideceksin

Off bende o hatayı yaptığını evlenince anlayanlardanim ama bizim çok daha farklı sorunlarda var aile vs vs ben boşanma kararı aldım üzülerek kendim ve çocuklarım için uygun şartları bekliyorum. Hem yeni evlisin daha boşanmayı tabiki düşünme derim hemde insanlar degismiyorlar neyse o kalıyorlar üzülerek söylüyorum değişen şartlar oluyor sadece çalışan bayansinjz çok sıktığını bogdugunu sanmıyorum kendiniz çıkın gezin kursa falan kaydolun böylece arkadaşta edinmiş olursunuz inşallah zamanla alışır Eşiniz de

Hemen aklınıza boşanmayı getirmeyin
Fakat O...diye başlayan kelimeyi size mi kullandı ?

Eğer öyle ise terbiyesizlik yapmış size gerçekten şukadarcık evliliğe bukadar büyük bir lafı neden eder insan anlamam!!

Siz zaten elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız birazdaha zamana bırakın fakat bu zaman aralığında lütfen çocuğa sığınmayın onu liman olarak görmeyin.
Bizde açıkçası çalışan insanlar olarak dışarıda pek vakit geçiremiyoruz ve o istese ben ben istesem o yok diyor sebebi ise tamamen iş yorgunluğu zihin yorgunluğu ,eşinizde yoruluyor olabilir.

Ama en azından bir pazar gününü değerlendirebilir,devamlı konuşun sıkıldığınızı dile getirin belki bu zamanla işe yarayacaktır.Bu sürede birbirinizi yıpratıcı kelimeler kullanmayın inşallah.

Evliliğin temeli aslında saygı ,saygı gittimi sevgi biter sonu hüsran olur ...

erkeklerin cogu odun değil mi zaten ah güzelim ahhhh evliliğin adı bu erkek ne der sen onu yapıcan

insan önce kendini sevmeli.. hayattan ne istiyor ne bekliyor bunları öğrenmeli.. yaşadığın hayata yabancı isen ve o haytta yaşamak istemiyorsan çırpın kaç kurtar canını daha yaşında gençken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…