Evlilikten emin olmak

Merhabalar kızlar sevdiğiniz kişiyle evlenirken nasıl emin oldunuz , kriterleriniz nelerdi çok kararsızım ben lütfen akıl verin
Simdi canimcim akıl vermek değil de tavsiye olsun
1.Kırmızı çizgilerini kabul ediyor mu.Ornegin kaynana ile oturmam veya isi birakmam gibi.Evlenmeden önce tamam deyip evlendikten sonra çalıştırmayan esler gördüm
2.Altından kalkılamayacak borcu var mi..Simdi ask kadınları der ki iki gönül bir olsun.Valla maddi bunalimdaki erkekler ne seni görüyor ne aşkını.Özellikle bazı aileler evlenmeden önce çocuklarına krediyle ev aldırıyorlar.Evi kendinin üzerine yapıp 10 sene kredisini çift ödüyor.Veya çok borçları cikiyo vs.
3.Üçüncü ve bence en hassas konu erkek çocukları ile kız çocuklarını ayırıyor mu.Kardeşinin falan çocukları arasında ayrım yapıyor mu.Eğer yapıyor da kendi çocuklarına da yapacaktır.
4.Sınırlarını biliyor mu.Ornegin sen ondan izin almadan (haber vererek izin almadan) arkadaslarina ailene gidebilecek misin.Seni esi olarak mi goruyor.Yoksa davranışlarına yon vereceği maaşsız çalışan mi

Price hayirli olsun. Mutluluklar dilerim.

Merhabalar kızlar sevdiğiniz kişiyle evlenirken nasıl emin oldunuz , kriterleriniz nelerdi çok kararsızım ben lütfen akıl verin
Ben 6 yıl beklettim çok tecrübeliyim :) 1.Alışverişe çıktım 2.Restauranta gittim ve yemek yemesini,garsona hitap edişi dahil pek çok şeyi inceledim.3.Ailesi ile tanıştığımda onlara karşı çok saygılı ve sabırlı olduğuna şahit oldum (babası sürekli tavla oynamak ister hep yener yener ama yine de o bırakana kadar durmadan oynar asla ben sıkıldım yoruldum demez,onları kırıcı hiçbir söz etmez)4.Herzaman nazik davranır hep beni düşünürdü(O yıllarda üniv yi kazanayım diye dgs sınavı o askerde olmasına ve telefon için müsait olmasına rağmen ben ders çalışayım diye telefonunu kapatırdı tamamen.BEn dgs yi kazandım ve üniv ye geçiş yaptım 4 yıl da üniv.yi kazanmamı beklemişti.O başka şehirde ben başka şehirdeydim.5.Asla el -kol hareketi yapmazdı ve çocukları çok severdi.6.Çok defa kızdırmama rağmen (özellikle) asla küfretmezdi ve ayrılalım lafı hiç aramızda geçmedi toplamda 17 yıldır tanıyorum .11 yıllık evliyim

Valla hiç düşünmedim bile
Ayaklarım yere basmıyordu öyle aşık oldum.
18 yıldır dertsiz tasasız gidiyoruz
Ama mantık olup düşünseydim maddiyat vs der cekimser kalırdım
Iyi ki düşünmemişim

Tam emin olmak öyle zor ki
Hic evlenesim yok benim.
Hatta bazen evlenirsem hayatim bitecek sanki hersey bambaşka olacak gibi düşünüyorum.
O kadr kararsizim ki
Nisani bozmayi düşünüyorum.
Su zamana kadr onun işleri nedeniyle erteledik şimdi hadi karar verelim diyor ben kaciyorum resmen.
Sevgi konusunda bir sıkıntı da yok.
Neden böyleyim bilmiyorum da

Bizde evlilik için açılmamış karpuz derler

Anne baban onay vermiyorsa uzak dur.
Ilk kriterin bu olsun.
Anne babasına bak. Armut dibine düşüyor çünkü.
Hayvansever mi, cebinde akrep var mı, ana kuzusu mu, baba tutkunu mu?
Bu soruları kendine mutlaka sor.

İnsanız ve karşımızdaki de insan aslında, o yüzden hiçbir şeyden %100 emin olmak mümkün değil ama nacizane tecrübelerimden hareketle diyebilirim ki eşimde ilk önce baktığım şey kötü alışkanlığı olup olmamasıydı. Sonrasında hayata bakış açısını anlamaya çalıştım. Karakter hop diye anlaşılamadığı için sürece yayarak karakterini anlamaya çalıştım. Ailesi nasıl insanlar ve ailesi başta olmak üzere insanlarla ilişkisi nasıldır onu gözlemledim. Ben anlık parlayan ve sabırsız bir insanım, eşim ise çok sakin ve sabırlıdır; bu konuda da onu sınadım. Ağzından tek bir kelime küfür duymamışımdır kimseye. Bebeklerle ve hayvanlarla arası iyidir, ona dikkat etmiştim. Hiçbir zaman beni bırakma eğiliminde olmadı, hatta sevgiliyken ben ayrılmıştım bir kere o zaman da bırakmadı. Evlilik sürecinde çok şükür hiç o tartışmaları falan yaşamadık ki bu beni daha da emin kıldı. Gerçekten iyi bir kalbi olduğunu hissettim. Ve en önemlisi de aşk ve o 6. his mi ne denilirse artık o hissiyat. Onu hissettim. Ömürlük olabileceğini hissettim ve eşim de aynı şeyleri hissetti ki sanırım 6.ayımızda evlenme teklifi etti. Eşimi toplamda hemen hemen 3 yıldır tanıyorum, 1 yıldır da evliyiz ve çok şükür diyorum şimdiye kadar hiç yanıldığımı hissetmedim. Mamafih babamın bir sözü vardır "Evlilik organ nakli gibidir, tuttu tuttu, tutmazsa yapacak bir şey yok." diye, gerçekten de öyle. İnşallah ilk anda doğruluğundan emin olduğunuz insanla olursunuz.

Valla ben cok emin olarak evlendim ama sonradan emin olmakla olmadigini anladim. Bana izlettigi fragmanla filmin kendisi arasinda hicbir bag yok. Erkekler cok kurnazlar kendilerini çok iyi gizliyorlar ve evlenene kadar belli etmiyorlar. Evliliğin biraz sans isi oldugunu düşünüyorum istesigin kadar ince ele sık doku kismetinde mutlu olmak varsa oluyorsun yoksa en iyi adam bile evlendikten sonra canavara dönüşüp hayati zehir ediyor. Ve en onemlisi aile onayi almadan asla evlenmeyin .

Hic birseyden emin olmadigim gibi evlenirkende emin olmadim, kriterleri soracak olursan. Durust olmasi, saygili, ve benim icin en onemlisi merhametli ve vicdan sahibi olmasiydi. Severek evleniyoruz ama onlar yetmiyor evliligi surdurmek icin.

merhamet!
Vicdan!

Aslında ne kadar kör kütük aşık da olsak herkesin kendince kriterleri vardır, dürüstlük, çalışkanlık, sırtını anne babaya dayamama, kıskanç olmama, herşeyime karışmaması, saygı, kumar/ uyuşturucu gibi bağımlılıkları olmaması, vicdan ve merhamet sahibi olması kriterlerim arasında, evlilik için sadece sevmek yetmiyor, sevgi flört ederken yeterli belki lakin iyi bir flörtten, iyi bir eş, iyi bir baba olmayabiliyor.
Evleneceğiniz kişide olması gereken özellikler, olmazsa olmazlarınız, kırmızı çizgileriniz, evlilikten beklentilerinizi düşünün ve ona göre bir karar verin, her erkek evlenmeden önce mutlaka karakteriyle alakalı ipucu verir, bu da evlilik simülasyonunuzu kafanızda canlandırmanıza yeter.

Yalan söylemesi , bana hep yalan söylüyor

Yalan söyleyen erkekten uzaklaşın, doğru söylese bile sürekli içinizde şüphe kalır, yalanı yalanla örtbas eder, evlilik de yalan olmaz, yalan demek güvensizlik demek, güven evliliğin temel taşlarından biridir çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…