Evlilikten emin olmak

Yaşadıkların gayet normal hisler. Bilmediğin bir şey evlilik. İnsan bilmediği şeyden korkar. Annenden babandan görsen bile her ilişki farklı. Alışırsın. Hiç merak etme☺
Bizimkilere bakınca işte bu hayat arkadaslıgı herkes yasamalı diyorum, sonra da ya ben beceremezsem diyorum ki beceremeyedebilirim ayrılırım kafam nettir rahattır ama o stresi söküp atamıyorum. Benimkini arayıp tarih vermem lazım erteliyorum :D

:KK70::KK70::KK70:
Bu ikilemler çok fena oluyor, bir yanın evlenelim diyor bir yanın deli misin böylesi daha güzel diyor.
Misal biz flört ederken hararetli kavga etsek adam bana en sevdiğim çikolatayı alır, şiir yazar, kırmızı gülü de yanına iliştirirdi ben mest ama şimdi maydonoz roka tere aranjmanı yapıyor :KK70:
Oyyy bebek meselesi ayrı bir konu başlığı, doğurana kadar gel-gitler yaşadım:))) biraz da bu gel-gitler sebep oldu sanırım tek çocukla kaldım:KK70:hamilelik doğum korkutmuyor rahat geçiriyorum o dönemi ama bir birey yetiştirmek:eek:
Yaaaa 🥰😍 babam gibi. Babam da annemi şiirler buketler seranatlarla getirmiş bu günlere :D hala kızınca iki mısra okur annem duygusal bebiş gibi ağlar. Çocuk cooook büyük sorumluluk bu kısmı Eda edince o konuyu da acıcam :D

Böyle gizlice dümdüz nikah kıyıp evlendik desem keske :KK70:
Biz direkt nikah yaptık, gelinlik damatlık yok, kınaymış düğünmüş stresi yok, 2 şahitle gittik evlendik:KK70:
Bugün olsa yine aynısını yapardım, atardım adamı bisikletimin arkasına yürü seni evinin erkeği çocuğunun babası yapacağım derdim:)))

Valla tamam evlilik güzeldir hoştur da doğru kişiyle evlenmişsen, onda bile iniş çıkışlar oluyor, her dakika kelebekler uçuyor, çiçekler açmış, dünya pembe demiyorsun çünkü 2 farklı kişi bir araya geliyor, birlikte yaşarken ilişkiye müdahil olmayan aileler bir anda evliliğin ortasına yıldırım gibi düşüyor, bir de kayınvalide kayınvalidelik yapmaya niyetlenirse buyurun şenliğe :))

Yaaaa 🥰😍 babam gibi. Babam da annemi şiirler buketler seranatlarla getirmiş bu günlere :KK70: hala kızınca iki mısra okur annem duygusal bebiş gibi ağlar. Çocuk cooook büyük sorumluluk bu kısmı Eda edince o konuyu da acıcam :KK70:
Bu adamlar hep tatlı dille tavlıyor çok tehlikeliler:KK70:ben de annen gibiyim, adam şiir bir yana durduk yerde bir anda öyle güzel bir şey diyor ki otur ağla.
Bebek konuna da gelirim teselli için :))

Biz direkt nikah yaptık, gelinlik damatlık yok, kınaymış düğünmüş stresi yok, 2 şahitle gittik evlendik:KK70:
Bugün olsa yine aynısını yapardım, atardım adamı bisikletimin arkasına yürü seni evinin erkeği çocuğunun babası yapacağım derdim:)))

Valla tamam evlilik güzeldir hoştur da doğru kişiyle evlenmişsen, onda bile iniş çıkışlar oluyor, her dakika kelebekler uçuyor, çiçekler açmış, dünya pembe demiyorsun çünkü 2 farklı kişi bir araya geliyor, birlikte yaşarken ilişkiye müdahil olmayan aileler bir anda evliliğin ortasına yıldırım gibi düşüyor, bir de kayınvalide kayınvalidelik yapmaya niyetlenirse buyurun şenliğe :))
Kayınvalidemle arayı sevgilim korumaya calısıyor, ben konuşmak istemeyince söylüyorum o bi şekilde idare ediyor evlenince ne olur bilemem aynı devam ederse cok sıkıntı olmaz kayınvalide. Baktığım gelinliklerin çoğu az tarlatanlu valla su anki gelinlikler yürüyen avize gibi :D

Bu adamlar hep tatlı dille tavlıyor çok tehlikeliler:KK70:ben de annen gibiyim, adam şiir bir yana durduk yerde bir anda öyle güzel bir şey diyor ki otur ağla.
Bebek konuna da gelirim teselli için :))
Cok tatlısınız ya ailemi gördüm ,maşallah😍🥰 kızcen cok sanslı böyle sevgi dolu aile de büyümek cok kıymetli. Hem ailenden korkmuyor cekinmiyorsun hem sevginin ailenin ne demek oldugunu biliyorsun😍 bunlar cok önemli.

Ay hazır konu açmış buradayken şunu da sorayım. Sizce düğün yemekli mi olmalı? Yoksa zengin ordövr tabaklı kokteyl şeklinde mi? Düğünden sonra yemek yemeye gitcez Düğün yemekli olursa nası gitcez :KK70: ordövr tabakları icin de millet ayy yemeksiz der mi bence tabaklar gayet yemekli gibi ama neyse :KK70:

Son düzenleme:
Kayınvalidemle arayı sevgilim korumaya calısıyor, ben konuşmak istemeyince söylüyorum o bi şekilde idare ediyor evlenince ne olur bilemem aynı devam ederse cok sıkıntı olmaz kayınvalide. Baktığım gelinliklerin çoğu az tarlatanlu valla su anki gelinlikler yürüyen avize gibi :KK70:
Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ama kişinin tarzıyla da alakalı gelinlik, bana göre değil, zaten hart hurt biriyim öyle duvağı salına salına taşıyıp gelinlik içinde prenses gibi olamam, sıkılıyorum kasılıyorum, rahat olacağım şortlu kotlu bir şey olursa olur :)))
Evlenince ama annem demesin de sorun değil.

Ay hazır konu açmış buradayken şunu da sorayım. Sizce düğün yemekli mi olmalı? Yoksa zengin ordövr tabaklı kokteyl şeklinde mi? Düğünden sonra yemek yemeğe gitcez Düğün yemekli olursa nası gitcez :KK70: ordövr tabakları icin de millet ayy yemeksiz der mi bence tabaklar gayet yemekli gibi ama neyse :KK70:
Kokteyl daha uygun bence, yemekli düğünde de kulp takılıyor, yemekler soğuk geldi, ben et/tavuk yemem, ara sıcaklar güzel değildi, mezeler kötüydü:silah:
Pasta limonata olsa pasta bayattı, limonata berbattı derken herkesi aynı anda mutlu edemezsin, kokteyl yapın sonra yemek veya ekstra eğlence artık hangisini isterseniz onu yapın, ben kızımı şimdiden tembihliyorum erkek arkadaşın olur da evlenmeye niyetlenirsen düğün yapma, kıy nikahı sonra gidin bir yerde kurtlarınızı dökün diyorum:)))

Ay yine çenem düşmüş, yazıp yazıp durmuşum:))) Şimdiden tebrik ediyorum, inşaallah çok mutlu olursun, ben kaçtım :KK200:

Arkadaşlar herkese merhaba.
1.5 senelik birlikteliğim var agustos sonunda isteme nişan olucak. Aslında daha önce olacaktı ama koronadan ötürü ertelendi, kışın daha da artacağı icin aradan cıkarmayı düşünüyoruz. (5-10 kisi ile bahce de olacak isteme yüzük takma.)
Neyse. Ben cok stresliyim. Seviyorum onu yerim :KK70:

ama böyle nasıl anlatsam. Stresliyim işte , zaten aynı evde yaşıyor gibiyiz sürpriz bir durum olmayacak. Huyunu suyunu cart curt biliyorum, normalde ayaklarımın yere değmemesi lazım. Düğün seneye olucak daha cok zaman var biraz da ortalama 10 ay sürecek nişan beni endişelendiriyor. Korona olmasa planımız Eylül de evlenmekti.

Neyse işte cok stresliyim bu normal mi? Yoksa emin olmadıgım şeyler var da ben mi farkında değilim de ondan mı strese giriyorum? Ailem tanıyor cok seviyorlar birbirlerini. Ama yine de icim de kalbime öküz oturmuş gibi bir his var.
hiç evlilik insanı değilim, evlenenlerle alay ediyordum :KK70: kendimi bu durumun ortasında bulmuş olmam acaba ondan mı kaynaklı? Yoksa tamamen normal stres süreci mi? Tecrübeli üyelerin desteğini yardımını istiyorum.
mutluluklar dilerimmm :D umarım heyecandandır, eğer aklında bir şey varsa eğer kocanla paylaşıp konuşmanı tavsiye ederim. tekrardan mutluluklar :)

Aynı ben. Ben çevremde gördüğüm kötü örneklerden etkilendiğim için hiç evlenmeyi düşünmüyordum, hatta geç yaşta evlendim. Eşimi çok seviyordum, seviyorum da ama evleneceğim zaman ciddi bir ikilem yaşadım. Hatta evlenme arifesinde "Öyle bir kaçsam ki Müge Anlı bile bulamasa beni" diyordum :KK70: . Yani yalnız değilsiniz, anlıyorum sizin korkularınızı, normaldir, sıkmayın canınızı, İnşallah her şey çok güzel olacak.

Back
X