arkadaşlar okulum bitti şimdi herkesin gözü üzerimde, potansiyel eş ya da gelin adayı olarak parmakla gösteriliyorum( yaşadığım yer küçük bir yer ve ailemizde oldukça tanınan bir aile olduğundan göze gelenlerdenim):26: şimdiye dek bu mesele gündem olunca bir kaç kısmetimi geriye tepmiş biriyim...annem ve babam teyzemler halam hatta birçok tanıdğımın mutlu giden bir evliliği olmadı ve hala model bir evlilik yok çevremde... hatta öyle ki birbirinin arkasından iş çeviren hatta eşlerin birbiri ardından aldatanlar gibi çok sıradışı şeyler görüp duymaktayım... Hasılı velkelam ben evlilikten korkuyorum, evlendğimde sanki hayatım baştan aşağıya telafisiz değişecekmiş gibi,mutsuz olucakmışım gibi hissediyorum... çocukları sevemiyorum hani anne olmak için evleneyim diyeyim... Aldatılmaktan da çok korkuyorum,kayınvalide,elti,görümce, özellikle eşimle anlaşamamaktan anlaşamayınca ayrılmaktan vs kısaca bu döngüden çok ama çok korkuyorum
bu konuda benim gibi düşünüp evlenen ve evliliğinden mutluolanlar var mı ve bu süreci nasıl atlattınız bu konuda bilginize çok ama çok ihtiyacım var...:84::84:
şurda açılan o kadar çok konu varki mutsuz evliliklerle ilgili onları okudukça benim bile canım yanıyo bu durumda korkmamak mümkün değilama bi yandanda insan sevip mutlu olabilceği güvenebileceği bi insan olsun istiyo hayantında Allahım hepimize hayırlısnı versin
canm çok güzel bir konu açmışsın şuan sevgilimle mutlu olmama rağmen aynı korkuları bende yaşıyorum, ama ben bazı konularda takıntılıyım ondan olabilir benim bu düşüncelerim bilemiyorum
bende korkanlardanımmm
burada binbir türlü dertleri okudukça daha da korkmaya başladım
Mrb.. Oncelikle sunu belirtiyim bende bazen sizin gibi dusunurdum cevremde hic evlenip mutlu olan insan yoktu ve bende evlenince acaba mutlumu olcam esimi sevicemmi oda beni sevip deger vericekmi her zaman derdim.. birsuru kismetim vardi ama ben istemedim evlenmiycem diyodum taki son kismetim cikana kdr herkese hayir derken ona hayir diyemedim tanisip gorusmek istedim bi anda.. tanistik gorustuk ve simdi 7 aylik evliyim o kdr mutluyumki Rabbim herkese nasip etsin.. ve sunuda belirtmeliyimki evlilikten korkmayin ben hep dua ettim Allahim hayirli birisiyle karsilasiyim diye ve dualarim kabul oldu.. korkularinizi bir kenara atip pozitif dusunun sonucta karsinizdaki de bir insan deil mi.. Ben cocuklari sevmezdim hani severdimde o kdr duskunlugum yoktu ama evlenince farkli sevdigin insanin cocugunu doguracagni bilmek harika bi duygu esinin ailesine gelince ztn buyuk bi ihtimal ayri oturuyosunuz siz ne kdr iyi olursaniz esinizin aileside oyle size karsi emin olun.. Benim en buyuk korkum kaynana korkusuydu ve kaynanamla iyi anlasiyrz gorumcem hele.. tabi kaynanam cocuk konusunda biraz israrci :) cogu insanda oldugu gibi olsun fln diyo ama esimle benim kararim soncta ve tabiki Allahin nasibi .. kisacasi korkularinizla yasamayi birakin ztn nasip olunca karsinizdaki insana hayir diyemezsiniz.. :)
çevremde örnek alacağım mutlu bir evlilik yok demişsin.
örnek alınacak mutlu bir evliliğe sahip olmaya ne dersin?
Bende Sadece Bende Bir Anormalik Var Zannederdim $u Evlilik Konusunda ..
KK.ya üye oldugumdan beri ve burada okudugum onca olumsuz
evlilik konularindan sonra cok dogru düsündügüm kaanatina vardim hatta ..
Kayinvalide dirdirlari .. hayata ve ogluna hükmetmeler ..
Görümce ve Elti Cekememezlikleri ..
Dügün icin borc .. evlilik piskolojisi .. yok ev esyalari yok dügün salonu ..
gelinlik .. kina vs vs vs ..
Bunlarla kalsa iyi .. sonra adamlar evlendikten sonra degisiyor ilk 3.ay icerisinde siddet görenler bile oluyor .. Evlendigine onca cile cekmenin üzerine bide dayak ..
yok bacim yok korkularimizda öyle hakliyiz kiii .. Ailelerimiz bizi el bebek gül bebek yetistirsin
sonra bide böyle olumsuz seyler yasayalim .. herkezde böyle olcak diye bisey yok tabiki
ama bu olumsuz seyler iyi seyleri bastiriyor resmen
Oysa cocuklari öyle cok seviyorum ki .. bazen basima bisey düsüyor sanki ve
evlenip bir cocugum olsun diyorum .. resmen cocuk icin evlenmeyi düsünüyorum ..
ama sonra yine korkularima yenik düsüyorum .. Piskologa filanmi görünsek bu evlilikten korkanlar nebende dahil tabikide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?