- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Hayır annem biliyor ve kendisi destek.. Babamın da haberi var yıllardır. Ama babamla hiç konuşmadık bu durumu. Bilmiyormuş gibi davranıyor.Korktunuz. Nasıl davranacağını ne yapacağım sorumluluğum arttı mı diye kaygılarınız oluştu. Aileniz net bir onay vermediyse acabalarınız vs olabilir.
Merak etmeyin aşılır siz sadece anın heyecanına bırakın.
Hayır annem biliyor ve kendisi destek.. Babamın da haberi var yıllardır. Ama babamla hiç konuşmadık bu durumu. Bilmiyormuş gibi davranıyor.
Maddi olarak rahatım. Birikim yapamıyorum ama istediğim gibi yaşayabiliyorum. Sırf bu konu bile beni endişelendiriyor. Kirada otursak ikimizin maaşı ile ne yapabiliriz? Kiralar burda 2+1 düzgün bir ev olsa dahi 2000 tl. Işten eve yorgun argın gel, ye ve uyu döngüsü beni korkutuyor.
Ailem bu konularda çok toleranslı değil ve evlilik imaları yapılmaya başladılar. Anlıyorum onların da bu sürecin uzamasından dolayı rahatsızlık duyduklarını..Şimdi sevgili konu sahibesi birbirinizi seviyorsunuz madem keyfini sürün. Bence 2 taraf da çok çok hazır değil, neden kendinizi zorluyorsunuz, hemen evlenmek zorunda değilsiniz. Gençsin, bekarsın, paran ve işin de var madem gezin tozun beraberce tatile gidin hayatı yaşayın. Evlilik demek sorumluluk demek, ay sonunu getirmeye çalışmak demek ee hazır değilsen bu yükün altına kendini sokma bence. Biraz daha hayatını yaşa sonra evlenin kaçmıyorsunuz ya.
Seneye olacak bi şey için şimdiden gerilmek mantiklı mı peki :)bu tarz korkular normaldir zamanla geçer heyecandan bunlar heyecandan
Sagolun içimi ferahlattiniz:)Çünkü çeyrek 840 TL oldu. Kimse takmaz. Ben olsam ben de korkarım bu devirde evlenmekten. 200 TL takıyor herkes. O da beyaz eşya borcunu bile kapatmaz. Balayı desen, gitmek için böbrek satmak gerek. E kiralar da fena. Şükür 7 yıl önce evlendim. Ya şimdi evlenseydim.
7 yıllık evli kadınım, evlilikten korkmak deyince aklıma gelenler bu şekil.
845 olmuş ahsjsjjs.Sagolun içimi ferahlattiniz:)
Oh oh harika845 olmuş ahsjsjjs.
Cevremde güzel bir evlilik göremiyorum açıkçası bu da beni tedirgin ediyortanıdığım herkeste oldu bu korkmayın noraldir :)
Yanı zaten seneye düşünüyoruz. Kendisi ailesi tarafından destek görecek. Ben tek başıma halledeceğim sorumluluklarımı.maddi açıdan korkuyor olabilirsiniz ki çok normal daha yeni işe girmiş.
Yeni mezun olup işe girmiş birinin şu an ev geçindirecek kadar kazandığını sanmıyorum.
Sizde yeni hayata atılmış sayılırsınız.
Bir süre bekleyin gezin tozun
Ne zaman hadi derseniz o zaman evlenin.
Evlilik kaçmıyor.
Seneye erteleyebiliriz yani erteleme değil de seneye olur sanırım. Çünkü ailelerin de uzamasına razı geleceğini sanmıyorumArtık beklediğiniz şeye ulaşabilirisiniz çünkü. Ama bence rahatınızı bozmayın bi süre. Evlilik işini erteleyin derim. Evlennce hep evlisinz bu günler bidaha gelmeyecek.
Evlilik aşkı evet öldürüyor 7 senedir sevgili oldıgum o ilgli adamı şimdi tanıyamıyorum...Merhaba güzel kadınlar :)
Son zamanlarda kafama takılan bir mevzu var. Içinizde bunu yaşayan, deneyimlemiş olanlar var mı yoksa bu korkunun sebebi ne biraz çözebilmek için açtım konuyu.
Biraz kendimden bahsedecek olursam. 3 yıldır çalışan bir mühendisim. 6 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim yeni mezun oldu sayılır ve yeni işe girdi. Ben bu son 2-3 yıl boyunca sorumluluklarımı halletmenin ( mezuniyet, iş bulma gibi) verdiği bir güvenle evlenmek istiyordum. Sevgilim ise okul bitsin, dili halledeyim hemen adım atmak istiyorum diyordu ama bütün bu adımlar o kadar ağır atıldı ki 6 yıl boyunca okul 2 sene uzadı, dil öğrenme uzadı pandemi dolayısı ile iş bulma uzadı..
Bu iş bulmanın uzadığı dönemlerde her ikimizde gergindik, tartışmalarımız oluyordu ve biz ayrılık dönemi yaşadık. Fakat çok kısa sürdü ve barıştık. Ve beni karşısına alıp "özür dilerim sureci cok uzattım ama asla evliliği istememe durumu söz konusu değil. Ben işe girer girmez işin durumuna göre burada kendimi sağlam hissedebilirim dediğim zaman evlilik teklifi ile karşına çıkacağım Ve her şeyin artık daha fazla uzamasını istemiyorum" dedi. Ve daha yeni sayılabilecek bir dönemde işe girdi.
Ve ben artık bu evlilik konusu yaklaştığı için stres olmaya başladım. Sebebi bulamıyorum. Kendime sorduğum zaman " maddiyat, sorumluluklar, acaba becerebilecek miyiz vs " bir-çok tedirgin edici durum düşünüyorum. Önceden çok toz pembe mi geliyordu bu konu ne değişti bilmiyorum. Belki de rahatımın bozulmasından korkuyorum. Şuan maddi ve manevi çok rahatım. Istediğim şeyleri istediğim şekilde gercekleştirebiliyorum.
Sevgilimi çok seviyorum. Bu kısa ayrılık doneminde bize tartışma yaratan meseleleri çözümledik olgunca. Birlikte çok eğlenebiliyoruz. Birlikte maç izlemek , oyun oynamak, bir yerde oturup karşılıklı sohbet edebilmek, hiç sıkılmadan vakit geçirebilmek.. Aynı müziği dinleyebilmek. Pek çok ortak noktamız var. Birbirimize karşı saygılıyız. Ailesi tarafından gerçekten sevildiğimi düşünüyorum ben de gerçekten seviyorum çok güzel insanlar.
Peki ben neden böyle hissediyorum? Neden şimdi başladı bu tedirginliklerim..
Bunca yıl bunun için beklememiş miydim ve hatta bazen sevgilime bunun için sitem etmemiş miydim ? Şimdi neden böyle hissediyorum.
Peki evlenmeden önce aynı zamanda arkadaş mıydınız? Yanı ortak birşeyler yapmaktan zevk alan, birlikte gülüp eğlenebilen çiftlerden miydinizEvlilik aşkı evet öldürüyor 7 senedir sevgili oldıgum o ilgli adamı şimdi tanıyamıyorum...
Evet tek dostumdu diyebilirim hem arkadas hem dost sevgili herşeydi aşırı romantik ilgi gösteren 7 sene boyunca sevgiliydik ünivertstede tanıştık yapmadıgımız delilik yaramazlık kalmadı şuan napyoruz ??Peki evlenmeden önce aynı zamanda arkadaş mıydınız? Yanı ortak birşeyler yapmaktan zevk alan, birlikte gülüp eğlenebilen çiftlerden miydiniz
Ben de bundan korkuyorum sanırım. Karşılıklı oturup saatlerce konuşabiliyorum şuan hiç sıkılmadan. Ama bi gün kapıyı açtığımda tv karşısında uzanmış yüzüme bile bakmadan homurdanan biri olmasından korkuyorumEvet tek dostumdu diyebilirim hem arkadas hem dost sevgili herşeydi aşırı romantik ilgi gösteren 7 sene boyunca sevgiliydik ünivertstede tanıştık yapmadıgımız delilik yaramazlık kalmadı şuan napyoruz ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?