Evlilikten korkmaya başladım sebep ''parasal''

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
Az evvel bir konu okudum arkadaşımızın eşi tek kişilik pasta alıp çatal getirip sende istersen ye felan demiş''' dondurma istediğinde eşine paran varmı diye sormuş!
Bu konuyu okuyunca cok kotu oldum...
kafamda epeydir soru işaretleri vardı merak ettiğim bunları yazmaya karar verdim.
ben bayramdan sonra nişanlanacagım inşALLAH!
ama evlilikten yana tereddutlerim yok
tek sorunum ben moda tasarımcısıyım sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor ortamlarımızdan dolayı.
ve bu durumda evde tek o çalışacak
bir keresinde sordum bana ne kadar haftalık vereceksin diye sana ıstedıgın kadar para veririm ama nereye harcadıgını bileceğim dedi.
mesela 2 bin tl maaş alıyor
ben haftalık sadece bana 100 veya (50) tl vermesi gerektıgını dusunuyorum.?
benim babam anneme ayrı verirdi mesela evin parası ayrı?
nasıl dusunmem gerekli ya utanıyorum ben nasıl eşimden şunu alacagım para ver diyecegım..buna alışırmıyım?
evliler ozellikle sız yardımcı olun lutfen sızler nasıl yapıyorsunuz para istiyormusunuz haftalıkmı verior?
ya bide vermezse o zaman ne yapacagım

Bende söyle: Ben üniversite ögrencisiyim, son yilim, calismayi dört gözle bekliyorum.
Nedenmi?
Dügünde erkek tarafi hiiiiiiiiiiiiiiic birsey yapmadi, gelinlik aldilar bana, ayakkabilarini almadilar, babacigim aldi, düsün yani.
Hepsini esim ve benim ailem yapti. Mobilya,mutfak, kücük esya vs.
Simdi esim tek calisiyor, kriz geldi maasi düstü, taksitlerle bogusuyoruz, benim okul masraflarim derken, geriye hicbirsey kalmiyor.
Benim banka hesabima aylik 100 TL yatiriyor. Evin alisverisini falan o yapar ama.
Diyelimki bu 100 TL bana yetmedi ayda. Ya kemerimi daha cok sIkarim, yada cok cok lazimsa esime bu durumu söylerim gerekceleriyle beraber.
Ama kendiliginden paran varmi diye sormak asla aklina gelmez. O yüzden güzel arkadasim, calismayi 4 gözle bekliyorum. Calissam su borclara bir katkim olsa, calissam üstüme basima diledigim gibi cici elbiseler alsam, calissam kiyiya köseye para atip biriktirsem.....

bence sorunuz eş adayınıza göre değişir.

ben çalışıyorum. ancak benim kazandığım parayı biriktiriyoruz, şimdilik. eşimden alıyorum parayı. bizim evimizde kimin ne aldığı bellidir. ev ihtiyaçlarınıda alırız. kılık kıyafetede para ayırırız. ama şu aralar ev alacağımızdan kısıtlı harcıyoruz. eşimin aldığı maaşı bende takip ediyorum. ne almış, nereye vermiş. baştan bende ona hesap verdim. oda bana hesap vermeye alıştı. baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.

ama işini bırakma derim. en azından eve katkın olduğu için daha farklı davranabiliyorsun. çevrende sana farklı davranıyor. benim çalışmayan arkadaşlarım, hep eşlerinin eline bakmaktan şikayetçiler. eşleri ne kadar lütfederse(onların değimiyle) onu harcıyorlar.

güzelim mesleğinizi yapın bence. nişanlınız tabiki şimdi der istediğin kadar para veririm. evlenince farklı oluyor, türlü masraf çıkıyor istesede size çok para veremez. her ihtiyacınızda para istemek size zor gelebilir, ikna edin çalışın. eve para getiren kadının kıymeti başka oluyor.

Isini birakma, benden sana tavsiye.neyin ne olacagi hic belli olmaz.yengemin yigeni zengin koca buldum, ben evleniyorum dedi.Bankadaki isini birakti.kocasi ne yapti? senesi dolmadan baska birini buldu.simdi issiz, gücsüz, parasiz babasinin yaninda.adam zirnik bile vememis.ayrica esin bile calissa, paranin hükmü sende olsun.erkek milleti pek bilmez böyle seyleri.cok öptüm seni.

merhaba arkadaşım benimde bebeğim olduğu için ve ailemden farklı şehirde yaşadığım için çalışamıyorum bebeğime bakıyorum, başlangıçta gerçekten seninde düşündüğün gibi çok zordu. eşim evin haftalık alışverişinide yapardı faturalarıda öderdi gelirken arardı akşama bişey lazımmı vs. evede para bırakırdı ama özel bi ihtiyacın olduğunda dahi söylemek zorundaydım örneğim kuaföre gidicem para ver.şu kıyafti alıcam ppara ver...söyleyemezdim bende...ve bu durum beni çok yıprattı çünkü parada birikmiyordu sonra çok ciddi bi kavga ettik ben uzun zamanın dolmuşluğunu çıkardım. şimdi ise maaşının 3/2 sini eve bırakıyor, ben onla evin bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum mutfak masrafları, faturalar kredi kartları,bebişimizin masrafları vs.. üstelik artırıyorumda. Bildiğim bişey varsa o da şu ERKEK AKAN SUDUR arkadaşım kadın ket vurur. Artırdığımı gördüğü içinde önceki yaptığı hatanın farkında.hem benimde kendime güvenim geldi. Diğer türlü isteyemiyordumvar mıdır yok mudur bilmiyordum.

yani bence baştan konuş maaşını aldığı zaman getirsin masaya koysun şu kadarı faturalara, şukadarı kredi kartlarına, şukadarı mutfak masrafına şu kadarı benim harçlığım bu kadarıda senin harçlığın olucak die yani aylık olsun bu işler, sende ister arttır ister hepsini harca kendi biliceğin iş. Hem aylık olması sizi para için çok fazla yüz göz etmez.
tabi benim fikrim, ben iki yoluda denediğim için yazıyorum

canım bence de mesleğinizi yapın..ben daha yeni evliydim benim başıma kakmalara başladı..ben göremiyroum sabah erken kalkıp işe gidecek birini diye sölenmeye başladı.sonra yok öle bedavaya ekmek çalış dendi..ve şimdi çalışıyorum..eşimin işyerinde aynı işyerini çalıştırıyoruz belirli saatlerde o belirli saatler ben..fakat hiç sevmediğim ve hiç ilgi alanıma girmeyen bir iş..ve evlenmeden önce bana beni okutacağına söz vermişti okumanı çok isterim demiişti..evlendim göndermedi..şimdi para isterken o kadar zor oluyorki..ne alacağını ne aldığını hesap veriyosun..yada para verirmisin demek o zaten çok dokunuyor insana..bence madem elinizde mesleğiniz var yapın zaten birz zaman geçsin eşiniz diyecek çalış diye.

iyi yapmışsınız. eşimin kartı eşimde duruyor. bende mi bu şekilde yapsam diye düşündüm, iyi fikir. eşimden para arttıramıyoruz. bi bakıyorum onun para uçmuş. az önce yazdığım gibi hesap veriyor ama. geçenlerde ev alacağız diye az harcıyorken bir baktım eşim birsürü para arttırmış. aynı şeyleride yapıyorduk, nasıl oldu halen anlam vermiş değilim.:26:

çalışmazsanız hata edersiniz.tek maaşla geçiminiz zor olabilişr.ev de kiraysa daha zor

Maddi yönden değil fakat kendiniz için mutlaka çalışın..
Sizi çalışırken seven eş neden daha sonra işinizi bıraktırmaya çalışıyor anlamlıyorum.

NE OLURSA OLSUN ÇALIŞIN.İşiniz çok iyi.
Gayet güzel eşinizinde tasnif ettiği ortamlar oluşturulabilir.
Olmadı kendi yerinizi açarsınız, olmadı evden dikiş yaparsınız.Ama lütfen çalışın.

Özellikle ilk yıllar; sonrası tercih meselesi fakat evliliğin ilk yılları çalışma imkanı varsa kesinlikle çalışılmalı.

Ben evli değilim ama kesinlikle katılıyorum arkadaşlara mesleğin var ve çok güzel bir meslek bence oturup konuş insanın kendisinin kazanıp harcaması çok güzel .Maaşının hepsini borçlara verecek bile olsan sigortanın olması için bile çalışmalısın .

Calismak cok guzel bisi, ozguvenin artiyor, cevren genisliyor, sosyal aktivitelerin oluyor, kimseye muhtac olmuyorsun, o vitrindeki seyi almak icin 1000 kere dusunmuyorsun, uffff birsuru avantaj.
Nisanlinla konusmalisin, once kendini dusuneceksin, once huzurun.

sevgi olduktan sonra herşey halloluyor ..benim ablamla eniştem radyocuydular evlendiklerinde ..ikisi de asgari ücret alıyordu ..evlerinde sadece bir yer yatağı ve tv vardı o kadar ..koca ev bomboştu ..ama birbirlerini o kadar sevdilerki el ele verdiler..
eniştem şuan bir tv kanalında ii bir pozisyonda çalışıyor ..gayet ii maaşı var ..ablam işi bıraktı evde ..nerelerden nerelere geldiler ..resmen açlıktan varlığa bi yolculuk oldu onlar için aynı filmlerdei gibi ..ama sevgileri olduğu için birbirlerine destek olup bu günlere geldiler..ve bu arada 2tane de çocukları var ..insan yeterki gerçek anlamda sevsin ,gerisi vız geliyor valla...

Arkadaşlar yorumlarınızı inceliyorum ancak konuyu biraz açmam gerekiyor.
ben normal bir tasarımcı değilim benim çalıştığım ortam houte couture ve içinde birçok erkek var defileler felan ve o ortamlarda olan erkekleri biliyorsunuz.aynı zamanda alışveriş giyim tüyolarını takip eden bilir stil danışmanlıgı yapıyorum erkek giydirdim biçok..burdada siteden yardımcı oluyorum.
ben dindar birisiyim...bazen rahatsız oluyorum.
aslında bazen çalışmak istemediğimi soylerdim.
Benim sevgilim çok kıskanç (Benim yaptıgım hatalarda eklenince.. ve erkeklerden cok ilgi topladıgım ıcın)
Eğerki çalışırsam evime çalışan sokmak zorundayım ev işleri için felan.
Ki Çcugm olursa ilerde kesinlikle bakıcıya vermek istemiyorum.
ben bekarlıgımı cok iyi yaşadım hamdolsun istediğimde gezdim tozdum istediğimi aldım bir sürü ayakkabım çantam kıyafetim oldu.. ve baktım iyice müsrifin teki oldum.... bir dur deme vakti geldi dedim kendi kendime.. kendimi dizginledim. şunu bunu alayım diye çalışmam acıkcası çalışırsam ilerde buyuk bir moda firması olmak ıcın çalışırım sadece.. 17 yasında çalışmaya başladım tercümanlık dizgi çocuk eğitimi bir sürü farklı yerde çalıştım ve yoruldugumu hissettim bu sene .çok yoğun çalıştıgımı hayatın kaçtıgını farkettim.
evimiz kira değil babasının evi var orada oturacağız. maaşıda iyi ..
şunu dusunuyorum kadınlar çok çalışırlarsa erkekler yardımcı olmuyor ev işlerinde birde bebek geliyor ve adam çalışmasa bile eve birinin katkı sağlayacagını biliyorki benim maaşım sevgilimin maaşından 2.3 kat fazla.
ama aza razı olmak istiyorum. Ve çalışma ortamımı biliyor ne yazıkki bu ortamda evli bekar demeden insanlar kafasına ne gelirse onu yapıyor benim sevgilim onların bir bakışını bile görse kahrolur.

Canım sakın sonradan pişman olucağın şeyler yapma çalış mesleğini bırakma hem gerek evde hemde çevrede irtibatın başka oluyor..

Benimde bu sıkıntım başladı tam yarama tuz bastın,bende yeni evliyim 5 aydır ve ailemden çokk uzaklara gittim eşimin memlektine evlendim ama dedim bana iş bulamdan oraya yerleşmem evlenmem bana çok iyi bir iş buldu hatta düğünden 2 ay önce yerleştim ama hiç birzaman memlun olmadı şimdi bana bir oyun oynadı kendisi devlet hastaneisnde çalışıyor orayı ayarladım sana dedi 2 gün içinde işe başlıcaksın hemen iş yerine söyle bak kesin mi dedim evet dedi bende hemen konuştum bugün işten ayrılıyorum diye şimdi eşim hastane işi kasım sonuna kaldı dedi,bende çıkışımı kasım sonuna uzattım ama eşim azende sana oyun oynadım diyor evde otur ne olcak canım diyor ama ben eğer çalışmazsam memleketime giderim diyorum yapamam hatta çocuk bile düşünemiyorum sırf çalışmak için..gurbet ellerde çok zorlanırım yoksa

canım arkadaşının yaşadıklarını bende yaşadım ilk evlendiğim günler hatta buraya konusunuda açmıştım markete gittiğimizde eşim balık yemez ben çok severim karides kalamar almak istedim eşim ne işin var ne bakıyorsun diye söylendi ben almaya kalkınca paran varsa al ozaman dedi şok oldum oda hatasını anladı sonradan ama iş işten geçmişti çalışan bayan olduğum halde bu lafı duydum ve her defasında kafasına kakıyorum bunu

ilk yazınızda sanki sevgiliniz çalışmanızı istemiyor gibi yazmışsınız o yüzden işinizi bırakmayın dedim. çalışmak istemiyorsanız çalışmayın. ama şunu iyi biliyorum: evlenmeden evvel herşey çok güzel, herkes güzel sözler veriyor bir an önce kavuşmaya bakıyor. ama evlenince herşey çok farklı, özellikle alışma sürecinde. herşey göze batıyor. en azından nişanlınıza ilerde işe başlayabileceğiniz düşüncesini yerleştirin. hakkınızda hayırlısı olsun.

emin olki kısa bir süre sonra sende evde olmaktan sıkılacaksın

ben ve eşim ikimizde çalışıyoruz ama benım çalışmadıgım zamnaalrda oldu

çalıştıgım zamanlardada çalışmadıgım zamanalr da da para işimiz şöyle

maaşı alırız ödemeler için ayırırz bi kısmını kalanı para kutumuz vardır parayı oraya koyarız...

ıkımızde gerektıkce ordan alırız....elbise mı alınıcak suna ıhtıyacımız var bu alıncak der cıakr alırız

yok kafama göree lışverişmi yapmak ıstıyorum ya harcarım ya harcamam durumunda arkadaslarla dısarımı cıkıcam

veya eşim çıkıcak alırrız o kutudan cıakrız yanı öyle bi durum olmaz hiç 3 yıllık evllıyı biz

hee paramızın olmadıgı zmanalrda oluyo yumurtayı kırıp oturup yıyoeurz pasata alamazsak bı ekelr alıp bölüşüp yiyoruz

evlılık böyle bişey hayatı herseyı paylaşıyorsun ama öye para varmıkı allaım yetıomuku ıstıosn gıbı seyelr olması

üzücü ve yıpratıcı eşlerın hıcbırı bunu karsı tarafın yuzune vurmamalı oldugu kadar biz ev borcu ödüyoruz ayda 1500

inanırmısın cebımızde 15 gundur 50 tl var ciddi söylüyorum bunu bayadır işsizdim yen gırdım işe eşimin maaşa az kaldı sabredcez artık

kuru ekmekleri buharlatıp yiyoruz gerekırse ama hala mutluyuz fılmımızı ızleıp kahkalar atabılıroz göğsüne

başımı koyunca en mutlu en tok en herseye sahıp ınsan oluyorum...bu kadar korkmayın :) zor günelr gecerr :)

neden sizin çalışmanızı istemiyor ve bu hakkı ona nasıl veriyorsunuz,yani sizin evlendikten sonra çalışıp çalışmayacağınıza neden o karar veriyor,2.olarak size maaaş bağlar gibi haftalık harçlık verecek ve bunun hesabını vereceksiniz,bu bana çok zavallıca geliyor.neden kendinizi bu duruma düşürüyorsunuz anlamıyorum.

tabiiki herkes aynı olmayabilir ama bizim evde biz ikimizde çalışırız,paralarımız ortaktır,bankaya atılacak miktar atılır,geri kalan para yarı yarıya paylaştırılır ceplerimize harçlık olarak koyarız,kimse kimseyede nereye harcadın diye sormaz,evin giderleri zaten bellidir.

evlendikten sonra çalışmak istemiyorsanız,bu duruma düşmeye mahkumsunuz,ama çalışmak istiyorsanız bence nişanlanmadan sevgilinizle tekrar bu konuyu konuşun ve evlendikten sonra çalışacağınızı bilsin,ve bana kalırsa da çalışın,neden eşinizin eline bakasınız ki!...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…