- Konu Sahibi FashionbyHatis
-
Az evvel bir konu okudum arkadaşımızın eşi tek kişilik pasta alıp çatal getirip sende istersen ye felan demiş''' dondurma istediğinde eşine paran varmı diye sormuş!
Bu konuyu okuyunca cok kotu oldum...
kafamda epeydir soru işaretleri vardı merak ettiğim bunları yazmaya karar verdim.
ben bayramdan sonra nişanlanacagım inşALLAH!
ama evlilikten yana tereddutlerim yok
tek sorunum ben moda tasarımcısıyım sevgilim kesinlikle çalışmamı istemiyor ortamlarımızdan dolayı.
ve bu durumda evde tek o çalışacak
bir keresinde sordum bana ne kadar haftalık vereceksin diye sana ıstedıgın kadar para veririm ama nereye harcadıgını bileceğim dedi.
mesela 2 bin tl maaş alıyor
ben haftalık sadece bana 100 veya (50) tl vermesi gerektıgını dusunuyorum.?
benim babam anneme ayrı verirdi mesela evin parası ayrı?
nasıl dusunmem gerekli ya utanıyorum ben nasıl eşimden şunu alacagım para ver diyecegım..buna alışırmıyım?
evliler ozellikle sız yardımcı olun lutfen sızler nasıl yapıyorsunuz para istiyormusunuz haftalıkmı verior?
ya bide vermezse o zaman ne yapacagım
merhaba arkadaşım benimde bebeğim olduğu için ve ailemden farklı şehirde yaşadığım için çalışamıyorum bebeğime bakıyorum, başlangıçta gerçekten seninde düşündüğün gibi çok zordu. eşim evin haftalık alışverişinide yapardı faturalarıda öderdi gelirken arardı akşama bişey lazımmı vs. evede para bırakırdı ama özel bi ihtiyacın olduğunda dahi söylemek zorundaydım örneğim kuaföre gidicem para ver.şu kıyafti alıcam ppara ver...söyleyemezdim bende...ve bu durum beni çok yıprattı çünkü parada birikmiyordu sonra çok ciddi bi kavga ettik ben uzun zamanın dolmuşluğunu çıkardım. şimdi ise maaşının 3/2 sini eve bırakıyor, ben onla evin bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum mutfak masrafları, faturalar kredi kartları,bebişimizin masrafları vs.. üstelik artırıyorumda. Bildiğim bişey varsa o da şu ERKEK AKAN SUDUR arkadaşım kadın ket vurur. Artırdığımı gördüğü içinde önceki yaptığı hatanın farkında.hem benimde kendime güvenim geldi. Diğer türlü isteyemiyordumvar mıdır yok mudur bilmiyordum.
yani bence baştan konuş maaşını aldığı zaman getirsin masaya koysun şu kadarı faturalara, şukadarı kredi kartlarına, şukadarı mutfak masrafına şu kadarı benim harçlığım bu kadarıda senin harçlığın olucak die yani aylık olsun bu işler, sende ister arttır ister hepsini harca kendi biliceğin iş. Hem aylık olması sizi para için çok fazla yüz göz etmez.
tabi benim fikrim, ben iki yoluda denediğim için yazıyorum
Arkadaşlar yorumlarınızı inceliyorum ancak konuyu biraz açmam gerekiyor.
ben normal bir tasarımcı değilim benim çalıştığım ortam houte couture ve içinde birçok erkek var defileler felan ve o ortamlarda olan erkekleri biliyorsunuz.aynı zamanda alışveriş giyim tüyolarını takip eden bilir stil danışmanlıgı yapıyorum erkek giydirdim biçok..burdada siteden yardımcı oluyorum.
ben dindar birisiyim...bazen rahatsız oluyorum.
aslında bazen çalışmak istemediğimi soylerdim.
Benim sevgilim çok kıskanç (Benim yaptıgım hatalarda eklenince.. ve erkeklerden cok ilgi topladıgım ıcın)
Eğerki çalışırsam evime çalışan sokmak zorundayım ev işleri için felan.
Ki Çcugm olursa ilerde kesinlikle bakıcıya vermek istemiyorum.
ben bekarlıgımı cok iyi yaşadım hamdolsun istediğimde gezdim tozdum istediğimi aldım bir sürü ayakkabım çantam kıyafetim oldu.. ve baktım iyice müsrifin teki oldum.... bir dur deme vakti geldi dedim kendi kendime.. kendimi dizginledim. şunu bunu alayım diye çalışmam acıkcası çalışırsam ilerde buyuk bir moda firması olmak ıcın çalışırım sadece.. 17 yasında çalışmaya başladım tercümanlık dizgi çocuk eğitimi bir sürü farklı yerde çalıştım ve yoruldugumu hissettim bu sene .çok yoğun çalıştıgımı hayatın kaçtıgını farkettim.
evimiz kira değil babasının evi var orada oturacağız. maaşıda iyi ..
şunu dusunuyorum kadınlar çok çalışırlarsa erkekler yardımcı olmuyor ev işlerinde birde bebek geliyor ve adam çalışmasa bile eve birinin katkı sağlayacagını biliyorki benim maaşım sevgilimin maaşından 2.3 kat fazla.
ama aza razı olmak istiyorum. Ve çalışma ortamımı biliyor ne yazıkki bu ortamda evli bekar demeden insanlar kafasına ne gelirse onu yapıyor benim sevgilim onların bir bakışını bile görse kahrolur.
ilk yazınızda sanki sevgiliniz çalışmanızı istemiyor gibi yazmışsınız o yüzden işinizi bırakmayın dedim. çalışmak istemiyorsanız çalışmayın. ama şunu iyi biliyorum: evlenmeden evvel herşey çok güzel, herkes güzel sözler veriyor bir an önce kavuşmaya bakıyor. ama evlenince herşey çok farklı, özellikle alışma sürecinde. herşey göze batıyor. en azından nişanlınıza ilerde işe başlayabileceğiniz düşüncesini yerleştirin. hakkınızda hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?