• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikten mi korkuyorum ? Yardım lütfen

nehiyy

Aşk..
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2006
925
0
116
Ankara
Hergün bunları düşünmekten yoruldum .. Ya ben abartıyorum yada bunları düşünmekte haklıyım
Durumu size şöyle anlatıyım; deliler gibi sevdiğim biri 4 yıllık bir ilişki tabi bu 4 yıllık ilişki ayrılıklar askerlik vs. böyle geçti... Şimdi evlilik kararı aldık. Mayıs'ta sözlenicez 2011 yılında evlenicez. Ama kafamda soru işaretleri var sürekli, sevgilim çok agresif askerdeyken 4 tane tutanak yemiş, bunlardan 2 si telefon yakalatma 2'si kavga yüzünden tabi her kavgasıda tutanaklara işlememiş.. 3-4 kere birileriyle kavga etmiş. Ufaklığında babasından abilerinden çok dayak yemiş dayak yemediği bi annesi bi ablası var sadece. Benim korkumsa evlendiğimde ondan dayak yemek sanki meyilliymiş gibi geliyor. Ben kendi ailemde ne annemden ne babamdan dayak yedim. Babam Anneme hiç vurmadı hiç huzursuzluk yaşamadık, en ufak kötü bi olay göreyim çevremde hemen etkilenirim. Neyse en sonunda ona bu korkularımı anlattım. Bana, sana asla vurmam beni aldatmadığın sürece aramızda böyle bişey asla geçmez dedi.( Ayrıcada ondan korkmam bi yandan hoşuna gidiyor bunuda söyledi daha dikkatli davranırmışım.) Ona evlendiğimiz zaman yada sevgiliyken bile bana vereceği herhangi bir zararda arkama hiç bakmadan gideceğimi söyledim. Böyle bişeyi asla kaldıramıycağımı söyledim gerçekten böyle düşünüyorum. Onunla her konuşmamda beni rahatlatsa bile sonra bu düşünceler yine beni alıp götüyo.
Ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Abisinin eşiyle görüştüm onlar çok yakınlar tabi sürekli gidip gelirler birbirlerine sevgilim için çok vicdanlı, sinirlenir ama anlıktır sinirleri parlar geçer dedi onunla konuştuğumuzda da çok rahatlamıştım kızlar sizce ben mi abartıyorum ? Ne yapabilirim, hata yapmaktan korkuyorum önümde evliliği düşünebilmek için 4 ayım var hala hiç nişan söz olmadan bunu kafamda netleştirmeliyim, yada farklı çözümler bulmalıyım yardım..:1no2::1no2:

Son düzenleme:
dayak meselesinden korktuğunu ona söylediğinde bunun kendisinin hoşuna gittiğini söylemiş değil mi??yani senin ondan korkman onu mutlu ediyor çünkü kendisinin egosu baya büyükmüş bu çok kötü bi şey yani erkekler bizden fiziksel olarak daha güçlü yaratılmış ve bunu kendilerinde hak olarak görebildikleri gibi bundan övünçte duyuyorlar her erkek için söylemiyorum ama bunu kullanan vardır,benim babamda çok çabuk sinirlenir ama saman alevi gibidir ve ne anneme ne bize 1kere dahi vurmadı her çabuk sinirlenen erkek dayak atar diye bişey yok ama sen sabredebilir miisn sinirlenmesine onuda düşün bence sadece mesele dayak mıdır yani burda her gün bi şeylere sinirlenip bağaıan çağıran biriyle aynı evde yaşamak ne kadar huzurlu olur

Hergün bunları düşünmekten yoruldum .. Ya ben abartıyorum yada bunları düşünmekte haklıyım
Durumu size şöyle anlatıyım; deliler gibi sevdiğim biri 4 yıllık bir ilişki tabi bu 4 yıllık ilişki ayrılıklar askerlik vs. böyle geçti... Şimdi evlilik kararı aldık. Mayıs'ta sözlenicez 2011 yılında evlenicez. Ama kafamda soru işaretleri var sürekli, sevgilim çok agresif askerdeyken 4 tane tutanak yemiş, bunlardan 2 si telefon yakalatma 2'si kavga yüzünden tabi her kavgasıda tutanaklara işlememiş.. 3-4 kere birileriyle kavga etmiş. Ufaklığında babasından abilerinden çok dayak yemiş dayak yemediği bi annesi bi ablası var sadece. Benim korkumsa evlendiğimde ondan dayak yemek sanki meyilliymiş gibi geliyor. Ben kendi ailemde ne annemden ne babamdan dayak yedim. Babam Anneme hiç vurmadı hiç huzursuzluk yaşamadık, en ufak kötü bi olay göreyim çevremde hemen etkilenirim. Neyse en sonunda ona bu korkularımı anlattım. Bana, sana asla vurmam beni aldatmadığın sürece aramızda böyle bişey asla geçmez dedi.( Ayrıcada ondan korkmam bi yandan hoşuna gidiyor bunuda söyledi daha dikkatli davranırmışım.) Ona evlendiğimiz zaman yada sevgiliyken bile bana vereceği herhangi bir zararda arkama hiç bakmadan gideceğimi söyledim. Böyle bişeyi asla kaldıramıycağımı söyledim gerçekten böyle düşünüyorum. Onunla her konuşmamda beni rahatlatsa bile sonra bu düşünceler yine beni alıp götüyo.
Ayrıca şunuda söylemek istiyorum. Abisinin eşiyle görüştüm onlar çok yakınlar tabi sürekli gidip gelirler birbirlerine sevgilim için çok vicdanlı, sinirlenir ama anlıktır sinirleri parlar geçer dedi onunla konuştuğumuzda da çok rahatlamıştım kızlar sizce ben mi abartıyorum ? Ne yapabilirim, hata yapmaktan korkuyorum önümde evliliği düşünebilmek için 4 ayım var hala hiç nişan söz olmadan bunu kafamda netleştirmeliyim, yada farklı çözümler bulmalıyım yardım..:1no2::1no2:

ya şu kırmızıyla işaretlediğim yer ne kadar mantıksız ya, nasıl olurda sevgilin onu dövme ihtimalinden korkmana sevinebilir, sadece bu bile açık ve bariz bi şekilde korkularında haklı olduğunun işareti
ayrıca kavga dövüş bi kişiliği varsa bu ne saçma bi mantık siniri bi anlık falan, iyi bi tokat yapıştırsın sana sonra siniri hemen geçer nasılsa
akannehirakannehirakannehir
valla canım sen onu bayağı bi sinirlendir, kapris yap bakalım tepkisi ne olcak, dayağı boşver sana küfür bile etse sakın evlenme derim, geçmiş yıllarına değil önündeki yıllarını kurtardığına dua edersin o zaman
şimdi aşkınız yoğun canım cicim, evlenip ilişkiniz rutine girdiğinde de böyle canım cicim olcakmı bakalım

korkman yersiz gibi, eski kız arkadaşlarını dövmüşlüğü var mı bu adamın ( tabi eski kız arkadaşları var ise)

bunun tek yolu var bence

teste tabi tut :lepi:

çok sinirlendir bakalım ne olacak sonunda davranışı ?

Teşekkür ederim yorumlarınıza.. navb evet var. Bundan önce iki kız arkadaşına tokat atmış biri onu aldatmış, diğer kız'da sokak ortasında bağırmış çağırmış hatta sevgilime saldırmış, oda ona tokat atmış.. Bunun dışında bişey olduysada duymadım. Bu arada sürekli bağırıp çağıran biri değil. ikimizde hoşlanmadığımız şeyleri birbirimize söylüyoruz ve oda bende çok dikkatli davranıyoruz bu konularda, bi kere ona sesimi çok yükselttim hiç sesini çıkarmadan bi kenara çekildi.Beklediğim tepki ve siniri görmedim ondan. Ama birilerinin ondan çekinmesi korkması onun hoşuna gidiyor.. Abilerinden biri onu döverken bu kez oda saldırmış bu olaydan sonra abisi hiç bi şekilde ona elini kaldırmamış bana bunu anlattı kendimi ezdirmem kimseyide ezmem diyor. Etrafındaki insanların ondan çekinmesi korkuları olması hoşuna gidiyor askerdeyken özellikle bana bunu anlattı benim ondan korkmamda hoşuma gidiyor, bunlar kafamı kurcalıyo işte.

Son düzenleme:
dayak meselesinden korktuğunu ona söylediğinde bunun kendisinin hoşuna gittiğini söylemiş değil mi??yani senin ondan korkman onu mutlu ediyor çünkü kendisinin egosu baya büyükmüş bu çok kötü bi şey yani erkekler bizden fiziksel olarak daha güçlü yaratılmış ve bunu kendilerinde hak olarak görebildikleri gibi bundan övünçte duyuyorlar her erkek için söylemiyorum ama bunu kullanan vardır,benim babamda çok çabuk sinirlenir ama saman alevi gibidir ve ne anneme ne bize 1kere dahi vurmadı her çabuk sinirlenen erkek dayak atar diye bişey yok ama sen sabredebilir miisn sinirlenmesine onuda düşün bence sadece mesele dayak mıdır yani burda her gün bi şeylere sinirlenip bağaıan çağıran biriyle aynı evde yaşamak ne kadar huzurlu olur

Canım işte en çok burda kendime güveniyorum sakin yapılı ve sabırlı biriyimdir ama affedemiyceğim şeyler var. o zaman kas katı kesiliyorum bunun dışında sesini yükseltir susarım sonuçta evlilikte herkesin yaşadığı şeylerdir yeri gelir susar dinlersiniz sabredersiniz.

ben dayak düşüncesi geçtim
aşırı sinirlenip, sinirlendiğinde ne yaptığını bilmeyen birine bile tahammül edemezdim.
bence iyi düşün.

ben dayak düşüncesi geçtim
aşırı sinirlenip, sinirlendiğinde ne yaptığını bilmeyen birine bile tahammül edemezdim.
bence iyi düşün.

aynen..tahammül edemezdim demiyim de merak ederim sinirliyken ne kadar ileri gidiyor..kavga esnasında zorlarım bazen karşımdakini..buna babam da dahil..bir daha kavga edersem neyle karsilasicagimi bilmek isterim(manyakmiyim acaba?)
eski erkek arkadasımda bu taktığı denediğimde sokak ortasında dayak yemiştim mesela..
suan ki erkek arkadasımda bu taktığı denedim şükür hiç bir şey olmadı :) aslında sinirlendiğinde gözü doner erkek arkadaşımın o yüzden bana kızdığı an ortamı terk eder,bir süre aramaz,sakinlestiginde tekrar oturup konuşuruz..bunu bilmek güzel bir şey..napiyo bu cocuk niye bırakıp gitti vs diye düşünmüyorum..zırt pirt aramıyorum kendi haline bırakabiliyorum..
yani cesaretin varsa bencede zorla..bugüne kadar hiç zorlamamış olman,sinirlendiğinde neler yapabileceğini bilmiyor olman bana garip geldi..hiç kötü kavganız olmadı mı?

Yok canım öyle çok büyük kavgalarımız olmadı en son ben sesimi çok yükselttim o kadar, o tartışmalarda sesini pek yükseltmedi

Back
X