- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.527
- 48
- Konu Sahibi benjaminder
-
Sizin vicdanınız neden kabul etmiyor yardım etmesini? Çalışmıyor musunuz?Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.
Taş devrinden gelmişAy o ne hangi yüz yıldan gelmiş acaba
Bende durum farklı şu an çalışmadığım halde eşim işten gelince de mutfağı toplar. Mecbur yapacak ev ikimizin sorumluluğu da öyle . Ama şöyle bir durum var ben aşırı düşünen bir insanım annem ve ananeme bakıyorum aynı onlara çekmişim çocuk doğacak onunla ilgili en ayrıntılı şeyleri, misafir gelecekse ya da eve bir alışveriş yapılacaksa böyle olunca ne oluyor esim düşünmek zorunda kalmıyor . Bence kadınlar bundan yoruluyor hamilelikten önce çalışırken eve gelince ne yemek yapacağımjzi düşünürdüm eşim de yardım ediyor ama düşünmesi gereken ben mişim gibi .
Sanırım bazı kadınlar olarak sorunumuz bu ne kadar işler ortak olsada organizasyonu biz yaptığımız için yoruluyoruz . Sorumluluk bizdeymis gibi hissediyoruz
Ben demedim ki bunları bir kız yazmış banaSizin vicdanınız neden kabul etmiyor yardım etmesini? Çalışmıyor musunuz?
Aynen öyle ya. Şey yazmış eşim çok dağınık nasıl toplayacağını bilmiyor çok güldüm yaAy o ne hangi yüz yıldan gelmiş acaba
Bende durum farklı şu an çalışmadığım halde eşim işten gelince de mutfağı toplar. Mecbur yapacak ev ikimizin sorumluluğu da öyle . Ama şöyle bir durum var ben aşırı düşünen bir insanım annem ve ananeme bakıyorum aynı onlara çekmişim çocuk doğacak onunla ilgili en ayrıntılı şeyleri, misafir gelecekse ya da eve bir alışveriş yapılacaksa böyle olunca ne oluyor esim düşünmek zorunda kalmıyor . Bence kadınlar bundan yoruluyor hamilelikten önce çalışırken eve gelince ne yemek yapacağımjzi düşünürdüm eşim de yardım ediyor ama düşünmesi gereken ben mişim gibi .
Sanırım bazı kadınlar olarak sorunumuz bu ne kadar işler ortak olsada organizasyonu biz yaptığımız için yoruluyoruz . Sorumluluk bizdeymis gibi hissediyoruz
Ben bu konuyu bir kızla konuştum benim düşüncem asla böyle değil. Vicdanım niye kabul etmesin ki. Çalışmasam bile kendi sorumluluklarını bilmesi gerekiyor, o kadar gerikafalı değilim ya. Erkeği en üst ırk olarak görmüyorum.Sizin vicdanınız neden kabul etmiyor yardım etmesini? Çalışmıyor musunuz?
Mavera mıydı yoksa günahını almayayım ama.Ben bir kızla konuştum bunları.
Bana yazdığı şey şunlar:
Kadın ne ise yarıyor ki erkek bir de gelip iş mi yapacak.
Ben eşime hizmet etmeyi seviyorum yaparım da, vicdanım kabul etmez iş yaptırmayı.
Yardım etmesi güzel olur ama yap diye kavga gürültü olmaz.
Kadın hakları diye diye bu noktaya gelinmiş zaten, hangi kadın evde isini yapmıyor ki dedi. Böyle yaratılmısız diyor, dedim yaratılmadık yetiştirildik. Sinirlerim çok bozuldu, kısa kestim.
Yok canım uzaktan bir akrabam bu dediğim kisi. Burdan değil, benim çevremde çok var böyle kadınlar.Mavera mıydı yoksa günahını almayayım ama.
Evet bende onu görünce şaşırmıştim biz nasıl erkeklere bu egemenliği verdik yaTaş devrinden gelmiş
Gerçi ilk türklerde kadın el üstünde tutulurmuş. Ataerkillik yok diye okumuştum yanılmıyorsam ama.
Hatlar karıştı pardon son msjlara bakınca böyle oluyorBen demedim ki bunları bir kız yazmış bana
Ben bazen şey diyorum ilk evlendiğim zamanlar çok farklıydım, şu an çok farklı. Bekarken bu kafada olsam çok zor evlenirdim ahahhsEvet bende onu görünce şaşırmıştim biz nasıl erkeklere bu egemenliği verdik ya
Niye beyni mi yokmuş ?Aynen öyle ya. Şey yazmış eşim çok dağınık nasıl toplayacağını bilmiyor çok güldüm ya
Ben biliyorum da burada yazmayayım şimdi. Araştırırsanız anlarsınız ne zaman ve neden olduğunu aslındaEvet bende onu görünce şaşırmıştim biz nasıl erkeklere bu egemenliği verdik ya
Ahaha aslında evlilik güzel geliyor bana keşke toplum olmasaBen bazen şey diyorum ilk evlendiğim zamanlar çok farklıydım, şu an çok farklı. Bekarken bu kafada olsam çok zor evlenirdim ahahhs
Ay bilmiyorum. Eşine tapıyor bu kız zaten resmen. Bir kere bana şey demişti eşime bir kadın mesaj atmış kadına küfretmişim eşime niye yazıyorsun diye WhatsApptan. Eşimin haberi yok zaten kadın o....u herhalde dedi. Dedim niye eşinden şüphelenmiyorsun? Asla yapmaz güveniyorum ona dedi sjdkdNiye beyni mi yokmuş ?
Ya bu insanlara varya aslında hayranım ama ben şunu yapamam ki bunu beceremem ki diye diye ne güzel iş kitliyorlar
Tamamdır bakacağım muhakkakBen biliyorum da burada yazmayayım şimdi. Araştırırsanız anlarsınız ne zaman ve neden olduğunu aslında
Hele benim toplumumAhaha aslında evlilik güzel geliyor bana keşke toplum olmasa
Bu kadın bence direk psikolojik problemli bazen erkek olmayı çok istiyorumAy bilmiyorum. Eşine tapıyor bu kız zaten resmen. Bir kere bana şey demişti eşime bir kadın mesaj atmış kadına küfretmişim eşime niye yazıyorsun diye WhatsApptan. Eşimin haberi yok zaten kadın o....u herhalde dedi. Dedim niye eşinden şüphelenmiyorsun? Asla yapmaz güveniyorum ona dedi sjdkd
Ama ben inanıyorum zamanla bir şeyler değişecek yeni nesil bizden akıllıHele benim toplumum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?