Evlilikten soğudum

Burada bi daha olsa evlenmem diyen yada evlenme diyen evli hatunları boşanmaya davet ediyorum..hiç bir şey için geç değil.konu kapandı

Tam hayalimdeki şey çok şanslısın :) iyi k.validelere lafim yok tabi.nazarim değecek bence daha anlatma :/
İyiler her zaman iyidir zaten onlara da kaynana denmez "anne" denir :)) benim eşim 18 yaşından beri sürekli şehir dışında olduğu için ve bu süreçte akrabalarının gerçek yüzünü gördüğü için çok düşkün değil onlara... Bir tek babaannesine düşkün o da onu büyüttüğü için.. minnoş bişey zaten kim sevmez :)))

Kayınvalidelerden dem vuracağınıza bence önce erkeklerin haline bakın. Burada kadınlar ne konular açıyorlar. Aldatan, psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayan, cinsel sapkınlıkları olan bir sürü erkek var. Mutsuz oldukları halde evliliğine devam etmek zorunda kalan kadınlar, aldatma gibi birşeyi yutmak zorunda kalan kadınlar var ve birçok şey var işte.

Her kadın çocuk sahibi olma amacıyla evlenmiyor. Bir de anlamadım yaşlılıkta kendinize baktırmak için mi çocuk yapıyorsunuz yoksa neslinizin devamı için mi? İlkiyse hoş değil herkes anasına babasına bakmıyor çünkü sıkıntı büyük...

Kendime baktırma amacım olduğunu nerden çıkardınız. Çocuk yapmak isteyen herkes kendine mi baktırmak istiyor anlamadım ? Aksine bakmak büyütmek kendimden sevdiğim insandan bi parçam olsun diye istiyorum. Allaha şükür ömür boyu strandart üstü hayat sürecek gelir getirem bi işim var.

Kendime baktırma amacım olduğunu nerden çıkardınız. Çocuk yapmak isteyen herkes kendine mi baktırmak istiyor anlamadım ? Aksine bakmak büyütmek kendimden sevdiğim insandan bi parçam olsun diye istiyorum. Allaha şükür ömür boyu strandart üstü hayat sürecek gelir getirem bi işim var.
Baktırmak para için değil zaten elden ayaktan düşme durumunu düşünen çoğu ebeveyn böyle düşünebiliyor. Kadınların kendine bakma gücü olsa gibi bir şeyler dediniz ilk yorumunuzda ondan öyle söyledim. Diğer yorumunuzda da genellemem yanlış olabilir demişsiniz ben ondan alıntıladım yani her kadın kendine bakamayacak kadar güçsüz de değil çocuk isteğiyle de yanıp tutuşmuyor.
Son olarak ilk yorumumun paranızın olup olmamasıyla alakası yoktu zaten :)

Tüm kayınvalideler kötü değil. Burada dertli olanlar yazıyor tabi, o yüzden genel olarak öyle bir algı oluşuyor. Benim kayınvalidem gerçekten çok iyi niyetli bir kadındır. Gelinleri bir lafını yanlış anlar da kırılır darılır diye sözlerine hep dikkat ederek konuşur. Kendi kızından ayırt etmez bizi.. Böylesi de var yani.. Tabi böyle olunca evlilikte de sorunlar az oluyor. Sanırım evliliklerdeki problemlerin yüzde 90ı kayınvalide kaynaklı..

Baktırmak para için değil zaten elden ayaktan düşme durumunu düşünen çoğu ebeveyn böyle düşünebiliyor. Kadınların kendine bakma gücü olsa gibi bir şeyler dediniz ilk yorumunuzda ondan öyle söyledim. Diğer yorumunuzda da genellemem yanlış olabilir demişsiniz ben ondan alıntıladım yani her kadın kendine bakamayacak kadar güçsüz de değil çocuk isteğiyle de yanıp tutuşmuyor.
Son olarak ilk yorumumun paranızın olup olmamasıyla alakası yoktu zaten :)

Kendine bakabilme gücü olan kadın derken, maddi gücü olup kendini önce babasına sonra kocasına baktırma amacı gütmeyen kadınlardan bahsetmiştim.

Parayı verince huzurevi de bakıyor, rehabilitasyon merkezi de, profesyonel bakıcılar da. Dolayısıyla böylr bi amacım olamaz tek beklentim ailem olarak beni yalnız bırakmamaları olur.

Etrafimda her halta karışan kaynanalar gördükçe Gelinlerine hizmetçi gibi davranan kaynana lari gördükçe evlilikten soğuyorum hiç mi mutlu evlilik yok ciddi ciddi evlenmek istemiyorum
Her evlilik bir değilki, burda derdi olanlar konu açıyor. Benim kayınvalidem çok önemlidir mesela benim için, annemden önce gelir , Allah eksikliğini göstermesin

Gercekten duzgun, karakterli adamlarin anneleri de öyle oluyor merak etmeyin. Ikisi birbirinin aynasi.
Ayrica herkesin dedigi gibi derdi olan yaziyor. Bu suna benziyor, ben doktorum ve universite son sınıftayken yenidogan yogun bakim ünitesinde çalışmıştım ve inanin cocuk yapmaktan hayatimda hic bu kadar korkmamistim. Resmen istemiyordum. Sanki hastaliksiz cocuk dogurmak şansmış gibi geliyordu. Ailelerin yasadiklari zorlukları filan da görünce iyice ben asla cocuk yapmayacağım diye karar vermistim. Kadin dogum servisinde calissam kesin bebek yapasım gelirdi :anne: burda takılirsanız boyle gelmesi cok normal yani.

Back
X