Evlilikten umduklarnız neydi bulduklarınız ne???

sea sea

RABBİM SANA EMANET...
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.261
3
116
40
Diğer
evet arkadaşlar evlilikten ne umduk ne bulduk.neler hayal etmiştik ama neler verdi evlilik bize.olumlu ve olumsuz herşeyi düşünelim.
Ben başlıyorum yazmaya.ilk önce olumludan başlıyorum.eşimin bana bu kadar yardımcı olacağını hiç ummazdım mesela.annesinin evinde bi tabağı bile kaldırmayan adam şimdi bana her konuda yardımcı.bunun yanında sevgisini hiç belli etmezdi ama evlilikle birlikte okadar sevgi dolu olduki bana karşı.hayatımıza sevgi saygı düzen getirdi evlilik.tek bir konu dışında.ailesiyle bu kadar problem yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi.hep düşünürdümki mesafeli ve sevgi dolu bir ilşkimiz olacak.nişanlıyken nasılsa öyle olacak.ama olmadı.sürekli bir aradayız.fazlasıyla bir aradayız.ve ne kadar bir arada olursak olalım yinede onlara yetmiyor.evliliğimize saygı duyulmuyor evlendik evleneli başbaşa geçrdiğimiz hafta sonu cok azdır.yani kısaca evliliği 2 kişi yaşamıyoruz sayelerinde...
Evet sıra sizde..........

Son düzenleme:
bekarken öyle uçuk kaçık hayallerim yoktu evlilik adına
mutlu huzurlu olayım yeter derdim bana
ama hiç unutmuyorum liseye falan gidiyorum
bi konu üzerine konuşurken laf açıldı
annem dedi el kapısı adama yapmadığını bırakmıyor oyüzden
çok dikkatli ve temkinli olman gerekiyor
bir kişiyle evlensen neyse ama bütün bi sülale ile evleneceksin
annesine babasına kardeşlerine hepsi farklı insanlar olacak ona göre davranacaksın
vs vsvs...
bende o zaman annesi babası olmayan birini bulacam evlenecm ne öyle kaynana kayınbaba
kahrı çekecemki dedim
annem güldü tabi olurmu hiç öyle dedi küçük bir konuşmaydı aramızda
evlendim kimle mi?
kocamın anne babası var ama bize o kadar çok uzaklar ki
ancak bayramdan bayrama
bekarken hep derdim kimse hayatıma müdahale etmemeli evliykende özgür olmalıyım
şükür öylede oldu ne kaynan ne kayınababa ne o bu ne şu kimse yok etrafımızda kimsede
hayatıma karışmıyor
dediğim gibi uçuk kaçık hayallerim olmadı evlilik adına
hayal kurarken bile sınırımı korudum
hayal kırıklığı yaşamamak adına
evliliğim o kadar güzel ilerliyor ki bu güzellikler bütün olumsuzlukları silip süpürüyor

Ben bu kadar ev işiyle cebelleşçemi düşünmemiştim hiç .çok sinir bi durum.Bi yandan çalışıyorum bi yandan ev işi yapıyorum.Kendime vakit ayıramıyorum bazen delirecek gibi oluyorum
Ama iyi yönleri de var tabi.Kocam beni sinirlendirmedikçe birlikte olmak güzel
Bide akşam yemekten sonra koltuğa uzanıp tv seyretmek paha biçilemez
Kayınvalidemi evlendikten sonra daha çok seviyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
allahıma çok şükür evliliğim boyunca hiç keske evlenmeseydim demedim.inanırmısınız ben bile böyle huzurlu mutlu ve hareketli bir evliliğim olacagını düşünmemiştim.hayal ettiğimdende çok güzelmiş evlilik.bekarken tek korktuğum sey kayınvalide olayıydı.allahtan korktuğum başıma gelmedi.kayınvalidem melek gibi tek o degil eşimin ailesi çok iyi insanlar hepsi üzerime düşerler.hepsiyle iyi anlaşıyorum. ben illaki evlendiğimizde eşimin ailesiyle anlaşamayacakmışım gibi gelmişti.ama içlerine girince anladım iyi insanlar olduğunu.kısacası hayal ettiğimdende farklı evliliğim var suanda....aaaa sunu demeyi unuttum sözlüyken eşim ailesinin yanında bana askım...gibi güzel sözler yerine ismimle hitap ederdi.fazla yaklaşmazdı bana elimi falan tutmazdı.ailesinden çekiniyordu sanırım.ama evlendikten sonra ismimle hiç hitap etmedi..ailesinin yanında öper koklar beni sımsıkı sarar...evlendikten sonra böyle değişecegi hiç aklıma gelmemişticanım kocacıgım benim

Bekarken aşkın her kapıyı açabileceğini,evlilikte sorunların aramızdaki aşk sayesinde çözülebileceğini sanıyordum...
Büyüklere cevap vermenin,"hayır" demenin saygısızlık olduğunu sanırdım...
Yanılmışım...

evliliğim şuan güzel gidiyo..evlenmeden öncede bunu umuyodum ve umduğum gibide iyi herşey..bugüne kadar eşimle birebir anlaşmazlıktan kaynaklanan bi tartışmamız olmadı hep üçüncü kişiler nedeniyle küslüklerimiz oldu.. ve öğrendimki...
..insanların güler yüzüne kanıp eşinle evinde olan özel olayları anlatmıcaksın
..her zaman fikirlerinde net ve kararlı olcaksın..yoksa kukla olma yolunda ilerlicektim
..eşimin ailesinin beni sevmediğini sadece oğullarının mutlu olması için bana iyi davrandıklarını (ki yapmacıklıkları her hallerinden belli) arkamdan konuştuklarını öğrendim
ama etme bulma dünyası..yapılan haksızlıklarda iyiliklerde bigün gelir insanların karşısına çıkar...ben eşimde mutluluğu,aşkı ve güveni buldum..eşimin ailesinin beni sevmemesi istememesi hiç umrumda değil..kendileri kaybetti..

benimde çok beklentim olmadı,huzur,saygı,sadakat yani aşağı yukarı herkesin beklediği şeyler...

ama kaynanamlara bu kadar yakın oturmak canımı en çok sıkan şey...bazen alt kattan gelen seslerinde bile irkilebiliyorum
ama evlilik çok güzel,hele ki sarılarak uyumak pahabiçilmez bir mutluluk

öle çok bişey istememiştim.
kuru ekmek soğanım olsun,bir göz odam bulunsun içinde saygı,sevgi,huzur ve sağlık olsun istedim.
nişanlıyken eşime'seni seviyorum'u bile zorla söylettiriyordum.
arkadaşlarıyla vakit geçiren,iş çıkışı eve gelmek yerine arkadaşlarının yanına giden birisiydi.
ailesiyle hiçbir zaman yıldızımız barışmadı.onlar hep istediğimizi yapa ngelin olsun istediler.
evlendik.eşim işten eve evden işe gelen biri.sadece cumartesi ve pazar günleri ark. ile takılır.
artık kendiliğinden seni seviyorum der.bu da beni çok mutlu eder.
ailesiyle anlaşamıyouz hala.onlar 7/24 onlarda olmamızı ister.evdeki görümceme ve onunn kızlarına prensesler gibi davranmamı beklerler.ama nafile!kusra bakmasınlar doğurmasını bilen bakmasını da bilir.
eşimin en çok sevdiğim huyu.ne kadar onu yapacaksın bunu yapacaksın dese de (sinirliyken) onu susup dinlerim ve iki canım cicimle istediğim herşeyi yaptırırım.
mesela artık pazar günleri kendi evimizde başbaşa kahvaltı yapıyoruz...(ilk sıralar kaynanamlarda yapıyorduk)

valla böyle giderse bizmde aramız açılacak onlarla.susuyorsam kocamın hatrına susuyorum aslında.böyle olması gerkemiyodu.ne vardı biraz bencil olmasalardı.işimizi gücümüzü bırakıp onlarla ilgilenelim isityorlaer.yanlış anlamayın ilgilenmiyor değiliz.çalşıtığım halde gönülleri olsun diye giderim ararım hiç ihmal etmem ama yetemiyorum ne yazıkki.hayatımız hakkında karar bile veriyolar.evimiz onlara yürüyerek 10 dk uzaklıkta ama onlara göre uzakmış satıcaklarmış evimizi onların dibinde daha yakın bir yerde oturucakmışız.bunları düşünsem aklıma gelmezdi.nişanlılıkta okadar anlayışlılardıki böyle konularda.şimdi ne oldu ne değişti anlamıyorum.ben böyle olacağını hiç beklemiyodum açıkcası.

ben onları hala öyle sanıyorum.sanırım yanlış yapıyorum bende farkındayım...eşimle paylaşarak çözeriz diyorum ama 6 aydır hiç yol katedemedik.k.validem laf çaktığında cevap vermek istiyorum ama olmuyor işte olmuyor.

cevap vermezsen senın sınırlarını bılmez sekerimküçükler her zaman buyuklerden gorduklerıne gore hareket ederler

biz çok zor bi nişanlılık süreci geçirdik. eşim benim için çok şeyden vazgeçti. en büyük korkum evlendıkten sonra bi sinir , kavga anında bunları suretıma vurmasıydı. ilk olumsuzlukta beni suçlaması.. ama olmadı çok şükür bundan sonrada olmaz inşallah en büyük dileğim bu. şuan maddi anlamda çok zor bi dönemdeyiz bazen çok bunalıyorum ama o yanımda ya akşam eve geldiğinde gözlerimin içine bakıp bana kocaman sarılıyo ya yatağa girince beni göğsüne saklıyıp uyuyo ya hiçbişeyden korkmuyorum içimi ısıtıyokocam.. şimdi düşünüyrum da iyiyki vazgeçmemeişim ondan iyiki katlanmışım bütün o işkencelere baskılara.
ailesine gelince o güya çok sevdikleri oğullarını sırf benim yaşadığım şehre geliyo diye bi evlatlıktan redetmedikleri kaldı. düğünümüzü rezil ettiler en güzel günlerimi zehir ettiler bütün hevesimi kursağımda bıraktıar ve koca düğünü bu iki gence yaptırıp elimizdeki bütün paraları da alıp kenara çekildiler bizi koca bi borç yığınıyla başbaşa bıraktılar. gidip sorsanız düğün yaptık derler. onlar oğullarını banka hesabı gibi gören para kaynakları kesildiği için hırslarından etrafa saldıran zavallı insanlar. bizse kocamla kocaman bi aileyiz artık . iyiki evlenmişim be

bazen cok asığım hatta evlendiiğm günden cok daha dolu dolu ama bazende adamı balkondan atasım geliyor

En azından evliyken farketmişsiniz bunu..
Umarım tekrarlamazsınız hatalarınızı..
Aşk konusunda benim de fikrim değişmedi hala..
İnatla,sabırla ille de aşk diyorum!

hiç sıkma canını hepsi ödenir yavas yavas.Allah agzınızın tadını bozmasın.ne guzel hep boyle sarılın bırbırınıze

Nişanlıyken eşimin ailesini melek gibi gördüğüm için
kayınvalidesinden yakınanlara ''aa biz hiç öyle değiliz çok iyi insanlar'' falan diyordum.
Evlendiğimde ve bir ömür bu sekilde melek olacaklarını sanmıştım evlendim
etrafımda ki melekler,şeytan olunca öğrendim ki herşey köprüyü geçene kadar...

Sandim ki herşey sevgi herşey aşk...ama yaşadığım kötü olaylardan sonra öğrendim ki
ne sevgi nede aşk tek başına yeterli olmuyor,herşey biryere kadarmış...

Bekarken Eşim bana asla el kaldırmaz sanıyordum,bir tokat bile atsa boşarım diyordum
evlendikten sonra o tokadı yediğimde,öyle kolay boşanılmadığını '' bekara karı boşamak kolay''
sözünün ne kadar doğru olduğunu anladım...

Eşimi çok seviyorum 3.şahıslar dışında kendi içimizde mutluyuz
Bizi kendi halimize bırakırlarsa daha da mutlu olacagımızı umuyorum...

Yazınızı okudum ve korkttum:18: Aynı bende şuan nişanlımın ailesinin çok iyi insanlar olduğunu hatta melek gibi olduklarını düşünüyorum inşallah benimkilerde şeytana dönüşmez:18:

Yazınızı okudum ve korkttum:18: Aynı bende şuan nişanlımın ailesinin çok iyi insanlar olduğunu hatta melek gibi olduklarını düşünüyorum inşallah benimkilerde şeytana dönüşmez:18:

şeytana dönüşmek demeyelimde oğullarını onlardan çaldığımızı falan düşünüyolar sanırım.oysaki ben öyle düşünmüyorum.o anne ben eş.içlerine sindiremedikleri tek şey bu işte.bundan dolayı oluıyorya her problem.bundan dolayı işte tüm umupta bulamadıklarımızzz...

bekarken fazla hayalim yoktu evliliğe dair
herkes genç kız gibi saygılı sabırlı dürüst evine bağlı bir eş istedim o kadar:97:
aslında eşim öyle ama sabıırlı değil sinirli bir yapısı var ve bazen çok kırıcı olabiliyor.işte o anlarda nerden evlendim ben bunla diyorum
keşke daha sakin kibar biri olabilseydi o zaman evliliğim dört dörtlük diyebilirdim

Korkmayın lütfen!
Ben eşimin ailesi hakkında türlerinin son örnekleri olduklarını düşünüyorum
Umarım siz hayal kırıklığı yaşamazsınız,şimdiden mesafeli olun
kendinizi hazırlayın melekler sandığımız kadar saf temiz olmaya biliyorlar bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…