Evlilikten umduklarnız neydi bulduklarınız ne???

Evlilik demek sabir,emek,özveri demek...

Öyle ben askimla basbasa olayim herseyin üstesinden gelirizle olmuyor bazi seyler.

Ask bitince yerini sevgi-saygi aliyor zamanla istemedigin seylerle karsilasinca illaki kendini sorguluyorsun degermi diye.Verdigin emekle karsindakinin emegini kiyasliyorsun.

Su durumda iyiyiz ama yasanmamasi gereken lüzumsuz bicok sey yasadik.Dönüp baktigimda pismanliklarim var evet cok yiprandim simdiki aklim yeni evlendigimde olsa daha mutlu olabilirdim.Cünki yasananlar unutulmuyor sadece üstüne sünger cekip devam ediyorsun.

Pismanlik derken 3.sahislara olan gereksiz saygi,hosgörü,alttan almalardan bahsediyorum.Evlilik ne yazikki 2 kisiyle yasanmiyor.

evet EVLİLİK İKİ KİŞİYLE YAŞANMIYOR ne yazıkki

evlenmeden önce eşimin ailesi kendi ailem gibi olacak diye düşünürdüm...ne salakmışımne kadar iyi olsalar da böyle bişey mümkün değilmiş onu anladım

bence kaynanalar oğullarını paylaşamıyorlar.
o zaman niye evlendiriyorlar???????*

evlenmeden önce eşimin ailesi kendi ailem gibi olacak diye düşünürdüm...ne salakmışımne kadar iyi olsalar da böyle bişey mümkün değilmiş onu anladım

aynen.o salaklık bende de vardı.belki de hala oluyor :86::86::86::86:
benim ANAM nere kaynanam nere.....!

Çok iyi anlıyorum, burda okuduklarım sayesinde çok fazla hayal kırıklığı yaşamayacağım sanırım:13:
Bugün başka bir konunuza denk geldim ve okuma fırsatı buldum. Sabrınızı kutluyorum ve yaşınızın üstünde bir olgunluğa sahipsiniz. Umarım hakettiğiniz değeri görürsünüz bugün olmasa bile ilerde en azından..

nişanlıyım veeeeeeeeeeeeee evlilikte ki en korktuğum şey evliliğin iki kişi olarak yaşanmaması

Bende nişanlıyım ve hem annemin hem bu sitedekilerin yazdıklarını okuduğumdan beri evliliğimin ne yazıkki iki kişiden ibaret olmayacağını biliyorum ne yazıkki canım bu fikre sende kendini alıştırmalısın:14:

Sevgili desperateandy;
O konuya nediyeceğimi inan bilmiyorum maalesef yaşanan gerçek sorunlar
Bende kendimi kutluyorum gösterdiğim sabır örneği için...
Hakettiğim değeri bugün olmasa bile ilerde göreceğimi umarak bu yola devam ediyorum.
Zaman iyiyide kötüyüde bizlere gösteriyor...

Bu tür olayları hiç kimsenin yaşamamasını diliyorum.
Nekadar az beklenti okadar mutluluk...
Buna uyulduğu zaman mutsuz olmazsınız ( 3.şahıslar için değil,evlilik adına)

iyi dileklerin için teşekkür ediyorum

bekarken hep cevremden gozlemdigim kadariyla ne kendi aileme nede esimin ailesine yakin olmak isterdim hic kimsenin karismadan kendi ailemi kurabilmek icin.istedigim gibi de oldu ucakla bile nerdeyse bigun suren ulkede oturuyrum simdi karisan eden yok biz aramayinca arayabilecek yok.

nisanliyken esimin yengesinii (eltim yani) cok sevdigini ama bizi ayirmaya kalktigini gormedigini evlendikten sonrada cok sevecegini zannederdim.ta ki esim eltimin butun oyunlarini dugunumuzde gorene kadar.artik esim onunla konusmami istemiyor olaki konusursan laf soyle oturtttur diyor altta kalma diyor.

bende ailesini kendi ailem gibi gorururdum diyordum ama ta ki onlarin beni oyle gormedigini gorene kadarmis.

Kesinlikle katılıyorum. Ne yazıkki etrafımızda maskesini takmış insanlar(!) çevriliyken 3. şahıslar yüzünden yaşanan sorunların önüne geçilmiyor. Eşiniz yada birlikte olduğunuz insan ne kadar sizi çokta sevse bazen dolduruşlara, kışkırtmalara gelip size olmadık laflar edebiliyor hatta şiddete kadar varıyor çoğu zaman.. Bunları yaşayan o kadar çok ki..
Sevgi çözüm değil herşeyin çözümü için bunu biliyorum ne yazıkki acı tecrübelerim var bu konuda.. En büyük güç sanırım sabır ve inanç..

Farkettimki tüm umupta bulamadıklarımız eşten değilde aileden kaynaklıymış Ne kadar acı birşey...

eşim konusunda hiç sorunum olmadı hatta beklediğiminde fazlasını yapıo
bebeğimiz var yemekten temizlige herşeye yardımcı hemde o kadar calışmasına ragmen
benim kayınvalidem tam hayal kırıklıgı kendini hep cok iyi gösterdi hem sölediklerini duymazdan geldim taki oglumun dogumuna 3-4 gün kala eşime senin bilmediğin cok şey var deyip ortalık karıştırmaya calışana kadar o an eşimde bana göz kırptı gönderelim madem babasının evine dedi gönder dedi cekti gitti kacam bana sevgi gösteriyo ilgileniyo diye kıskanclıktan catlıo hamileyken benden cok aşerdi görmeniz lazım cok komikti sütümü kesti dedikleriyle normal dogum yaptım dikişlerim vardı senin dikişlerin var sen normal dogurmadın dedi halbuki 24 saat boyunca cektiğim o dayanılmas sancılarıda gördü sonra eşim kibarca gönderdi evine şimdi allaha şükür cooook mutluyuz eşim ben ve oglum

Sorun bence burada, birşeyler ummak tabiri yanlış olsa gerek,
kendi adıma konuşmak gerekirse,hiç ummadığım zamanda ona rasladım .Evlilik aklımın ucunadan bile geçmiyordu ,elimi tanışmak için uzatığımda "bu o" dedim içimden ,sonrada çok kızdım kendime saçmalama dedim...ardından farkettim ki çok ortak noktamız var , birbirimizin yanında çok rahatız ,çok iyi arkadaş olduk,şimdiyse 16 yılı geride bıraktık,arada saygıyı hiç yitirmedik.
Beklenti içinde olmak sanırım büyüyünün kaybolmasına neden oluyor...ama bir cevap vermem gerekirse...kendisinden önce beni düşünmeli , bende kendimden önce onu düşünmeliyim ,öyle'de oldu...

nişanlıyım veeeeeeeeeeeeee evlilikte ki en korktuğum şey evliliğin iki kişi olarak yaşanmaması

bence korkmana gerek yok, her ikiniz ailelerinize sizin kararlarınıza karşı saygılı olmaları konusunda kibarca belirtmeniz gerekir, başta biraz kırılırlar ama zamanla geçer...başta ,değilde ,sonra bu gerçekleşirse çok daha sancılı olur, inan bana

kırgınlıklarım üzüntülerim olmuştur ama çoğunluğunu içime atmadan sohbet ederek hakkımı koruyarak aşmışımdır zamanında beni haklı çıkardığı olmuştur ,çukurların çok olduğundan başkaların sözlerine asla güvenmedim bunlar enerjini tüketen varlıklar gereksiz olanları hayatınızdan çıkartmasını bileceksiniz

ben yeni evliyim belki cicim ayları diceksiniz bilemiorum.. ama çom cicimli günlerimizde geçmedi pek..ben eşimi tanıdığım kadarıyla beklentilerim elbette vardı ama ya olmazsa değişirse die de çok düşündüğüm olmuştur deiştimi peki hayır tam umduğum gibi .. yalnız biraz dağınık bi eşim var onun haricinde herşey güsel pardon bide hediye ve sürpriz yapmadı hiç şimdiye kadar bunlarda artık çok takılmıcak şeyler.. eşimin ailesi nişanlıyken bana nasıllarsa şimdide iiler kayınvalidemden yana şanslıyım ben arada laf çarpmaları olsada hastalandığımda gelir bana bakar çorbamı yapar evimi temizler ben çalıştığım için ona pek yetişemiorum ama saolsu hepsi iidr inşallah olede gider

Ben hiçbişey beklememiştim...nasıl birşey olduğunu bilmiyordum ve tamamen belirsizdi benim için. Eşimi çok sevmeme, k.valide-elti-görümce v.b gibi hiçbir dışfaktörümün olmamasına ve 9 yıllık evli olmama rağmen tek öğrendiğim çooooooook zor olduğu....çokda heveslenilecek çekilir birşey olmadığı...eşimle evlenmemiş olsam şimdiye 100 kez boşanmış olurdum kesin...
şimdiki aklımla bekar olsam asla cesaret edemeyeceğim birşey diyebilirim kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…