Evlililk bitince herşey bitiyormuş...

valla dört duvar arasında ne yaşanıyor kimse Bilemez.. kocaman Bi aşkla evledi Benim ablam.. üstelik alt katımızda oturuyorlardi.. işyeri açtılar karı koca sabahları Beraber gider gelirlerdi sarmaş dolaş.. Bi karıcım derdi eniştem ağzından Bin karıcım çıkardı.. maddi manevi ablamın Bir dediğini iki etmezdi. ne rahattı içimiz. ne iyi kocası vardı.. 3 sene Böyle geçti.. sonra Bi gece çıkıp "Biz Boşanıyoruz" dediler.. annem şok oldu.. anlaşmalı olarak Boşandılar.. evet anneme göre, anneanneme göre Bütün sülaleme göre ablam aynen kendisini BaşBakan sanmıştı.. hiç mücadele etmemişti yuvasını kurtarmak için.. eeee kariyeri vardı, iş yeri vardı altına arabasını da çekmişti kocası, şimdi kocasını Boşayip özgürlüğünü yaşayacaktı.. yaptiği tamamen şımarıklıktı.. yuva yıkmak ne kolaydı ona göre.. Bencildi.. ergenler gibi davranıyordu.. heyecan ariyordu Bu kız kesin.. hatta Babam çoook suçlandı ee kızını dövmeyen dizini döverdi.. sen kızını zamanında şimartip durursan işte Böyle kocayı beğenmez yuvasına sahip çıkmaz asla gerçek Bi kadın olamazdı.. daha ne istiyorsun daha ne yapsın Bi koca dedi herkes ona.. kuaförüne gidiyorsun, iş yerini açtı, gardroBına Bak, kimde var Bu kıyafetler ha ? kimde var BU kadar makyaj malzemesi.. üstelil sana prensesler gibi davranıyor, çocuk da yapmadın işte demekki yuvanı hiç Benimsemek istemedin.. sen kendini düşünen Bencil Bi kadınsın.. dedi herkes.. evet sadece alt katımızda oturuyordu ve Biz onu çoook mutlu Bi eli yağda Bi eli Balda sanıyorduk... kimse 4 duvar arasında ne yaşandiğini asla Bilemez.. ve hele de güçlü kadınlar ailelerine Bile yansıtmak istemezler çektikleri acıları.. evet kocasının uyuşturucu kullandığını, ablamı 3-4 kez dövdüğünü, ailesine ezdirdiğini Biz Bile Bilmiyorduk.. ablamdan da öğrenmedik zaten.. eski eniştemizin ailesinden öğrendik tüm Bunları.. evet gerçekten evliliği kötü giden , Boşanmak isteyen kadınların yüzünde en hakiki "mutluluk maskesi" vardır.. çok güçlü ve mutlu göründü her zaman.. hayranlık duyduğum tek insandır kendisi.. her zaman ona hayran kaldım her zaman da kalacağim.. yanımızda Bi kez olsun ağlamadı.. annemi teselli etti.. ona üzülen insanları teselli etti, Ben iyiyim merak etmeyin dedi.. ve şuan.. zamanında kendi işinin patronuydu.. altında arabası vardı.. evet şuan hepsinden vazgeçti.. kendi isteğiyle.. nafaka Bile istemedi, eşi çok zengin olduğu halde 5 kurusunu istemem dedi.. evet şuan mağazada çalişiyor, tezgahtarlık yapiyor o zamanın BaşBakanı..

konu sahibi arkadasim yazdiklarina cok üzüldüm,kendi basima gelse nasil olurdum diye düsündüm....cidden cok zor bi durum...insanin sanki
kücük kiyameti kopmus gibi olur herhalde...allahima cok sükür 3 yilin ardindan sevdigim erkekle evlendim...simdi 3 yillik evliyiz bir de bir
oglumuz var...esimle cook iyiyiz allaha sükür...arada tartisma oluyo tabiki,ama ayrilmayi hic düsünemem onu cok seiyorum...allah seninde
karsina iyi hayirli birisini cikarir insallah....senin kiymetini bilenn....

valla dört duvar arasında ne yaşanıyor kimse Bilemez.. kocaman Bi aşkla evledi Benim ablam.. üstelik alt katımızda oturuyorlardi.. işyeri açtılar karı koca sabahları Beraber gider gelirlerdi sarmaş dolaş.. Bi karıcım derdi eniştem ağzından Bin karıcım çıkardı.. maddi manevi ablamın Bir dediğini iki etmezdi. ne rahattı içimiz. ne iyi kocası vardı.. 3 sene Böyle geçti.. sonra Bi gece çıkıp "Biz Boşanıyoruz" dediler.. annem şok oldu.. anlaşmalı olarak Boşandılar.. evet anneme göre, anneanneme göre Bütün sülaleme göre ablam aynen kendisini BaşBakan sanmıştı.. hiç mücadele etmemişti yuvasını kurtarmak için.. eeee kariyeri vardı, iş yeri vardı altına arabasını da çekmişti kocası, şimdi kocasını Boşayip özgürlüğünü yaşayacaktı.. yaptiği tamamen şımarıklıktı.. yuva yıkmak ne kolaydı ona göre.. Bencildi.. ergenler gibi davranıyordu.. heyecan ariyordu Bu kız kesin.. hatta Babam çoook suçlandı ee kızını dövmeyen dizini döverdi.. sen kızını zamanında şimartip durursan işte Böyle kocayı beğenmez yuvasına sahip çıkmaz asla gerçek Bi kadın olamazdı.. daha ne istiyorsun daha ne yapsın Bi koca dedi herkes ona.. kuaförüne gidiyorsun, iş yerini açtı, gardroBına Bak, kimde var Bu kıyafetler ha ? kimde var BU kadar makyaj malzemesi.. üstelil sana prensesler gibi davranıyor, çocuk da yapmadın işte demekki yuvanı hiç Benimsemek istemedin.. sen kendini düşünen Bencil Bi kadınsın.. dedi herkes.. evet sadece alt katımızda oturuyordu ve Biz onu çoook mutlu Bi eli yağda Bi eli Balda sanıyorduk... kimse 4 duvar arasında ne yaşandiğini asla Bilemez.. ve hele de güçlü kadınlar ailelerine Bile yansıtmak istemezler çektikleri acıları.. evet kocasının uyuşturucu kullandığını, ablamı 3-4 kez dövdüğünü, ailesine ezdirdiğini Biz Bile Bilmiyorduk.. ablamdan da öğrenmedik zaten.. eski eniştemizin ailesinden öğrendik tüm Bunları.. evet gerçekten evliliği kötü giden , Boşanmak isteyen kadınların yüzünde en hakiki "mutluluk maskesi" vardır.. çok güçlü ve mutlu göründü her zaman.. hayranlık duyduğum tek insandır kendisi.. her zaman ona hayran kaldım her zaman da kalacağim.. yanımızda Bi kez olsun ağlamadı.. annemi teselli etti.. ona üzülen insanları teselli etti, Ben iyiyim merak etmeyin dedi.. ve şuan.. zamanında kendi işinin patronuydu.. altında arabası vardı.. evet şuan hepsinden vazgeçti.. kendi isteğiyle.. nafaka Bile istemedi, eşi çok zengin olduğu halde 5 kurusunu istemem dedi.. evet şuan mağazada çalişiyor, tezgahtarlık yapiyor o zamanın BaşBakanı..

burcu ablana cok üzüldüm gercekten..dedigin gibi kimse dört duvar arasinda olup biteni bilemez...nerden bilsinler??benim yatagima kadar girmiyolar ya.....herkez kapisini kapatip evine gidiyo zamani gelince..sonra insan dertleriyle bas basa kaliyo..yasadiklariyla..
allah ablana bundan sonraki hayatinda mutluluk verir insallah...

offf .bir derinden offffff çeksem yetmez.benimde evliliğim bitmek üzere.daha mahkemelr açılmadı ama açmakta istemiyorum.ben kocamı çok seviyorum
biliyorum ki o da beni seviyor artık seni sevmiyorm desede.bizimde dış etkenlerden dolayı bitmek üzere olan bi evliliğimiz var.ailesine olan aşırı düşkünlüğünden,bana sahip çıkmadı hiç.çok mücadele ediyorum ya diorum dışarda buluşalım bi konuşalım diorum .konuşacak bişey yok yine sen eski sen olacaksın dior.sürekli suçluyor ama ben yinede mücade ediyorum.evide bırakıp gitti.mesaj atıyorum ,arıyorum cevap yok kendisinden.ne yapacam valla bende şaşırdım.ama gönlüm bitmesinden yana değil.ileride ne olur bilemem.ALLAH hayırlısını nasip etsin ama geri dönsün istiyorum evimize.

offf .bir derinden offffff çeksem yetmez.benimde evliliğim bitmek üzere.daha mahkemelr açılmadı ama açmakta istemiyorum.ben kocamı çok seviyorum
biliyorum ki o da beni seviyor artık seni sevmiyorm desede.bizimde dış etkenlerden dolayı bitmek üzere olan bi evliliğimiz var.ailesine olan aşırı düşkünlüğünden,bana sahip çıkmadı hiç.çok mücadele ediyorum ya diorum dışarda buluşalım bi konuşalım diorum .konuşacak bişey yok yine sen eski sen olacaksın dior.sürekli suçluyor ama ben yinede mücade ediyorum.evide bırakıp gitti.mesaj atıyorum ,arıyorum cevap yok kendisinden.ne yapacam valla bende şaşırdım.ama gönlüm bitmesinden yana değil.ileride ne olur bilemem.ALLAH hayırlısını nasip etsin ama geri dönsün istiyorum evimize.

arkadasım aynı durumları bende yaşamıstım bizimde belli sebep yoktu bende sevdiğine inanıyordum ama sordugumda artık eskisi gibi sevmiyorum diyordu ayrılık döneminde...
ve aynen hiç mücadele etmedi bitecekse bitsin dedi ne mesajlar yazdım ne aramalar yaptım umursamadı....
bende istemiyordum bitmesini ama bitmidi,,
belki üstüne fazla düşmemek en iyisi kendini çek derim,,
çünkü üstüne düştükçe daha da kaçıyor bende öyle oldu...
bana da tekrar denesek yine eskisi gibi olacak derdi ama denemeden bilemezsin değil mi...
o bu sansı da vermedi bana...
dediğim gibi kendini çek o seni arasın biteceği varsa sen arasanda aramasanda bitiyor,,
en azından üstüne düşmeyi bırak inan ki daha hırçın oluyorlar...
umarım geri döner ve ayrılmazsınız arkadasım...

gerçekten yaa kendilerini bişey sanıyolar.biz üstlerine düştükçe sanıyolar ki benden vazgeçemez bak gördünmü nasıl yalvarıyor yada yalvartıyorum diolar
ama bu yalvarmak bi yuvanın bozulmasını engellemek için sevdiğin için evliliğe saygın olduğu içindir ama bu erkekler anlamıyolar hala kendilerini haklı çıkarıyolar
bıraktım artık dediğin gibi biteceği varsa bitiyor sen istediğin kadar yırtın .ama dilerim RABBİMDEN şimdi ben nasıl yalvarıyorum gel bitsin bu kavga barışalım die
oda kendini kasıyor,şişiyor,birazda çevresinden ii gaza geliyor yanaşmıyor,inş.en kısa zamanda RABBİM eşimide ailesinide kapımda mum eder.biz ettik zamanında
sen etme gel barış beraber olun yine die yalvarırılar.ALLAHIMDAN bunu diliyorum.burnu iice sürterde sağda solda hatasını anlar.Benle yaşadıklarıyla kalır ömrünün
sonuna kadar .

Televizyon kültürüm 0.
O yüzden dizilerle ilgili yorum yapamayacağım.
Bahsettiğiniz kadınların dört duvar arasında neler yaşadığını bilseydiniz emin olun bu satırları yazmazdınız.
Biz kadınlar,hele ki boşanmış kadınlar güçlü olmasak bile güçlü görünmek zorundayız.
Çevremize eşe hele ki eski eşe ihtiyacım yok imajını vermek zorundayız.
Çünkü yaşadıklarımız bizi o kadar yopratmış oluyor ki eşimizin bizi üzdüğü asıl konulara değenerek yaralarımızı açmaya çekiniyoruz hatta inanmazsınız ama utanıyoruz bile.
Ne saçma di mi?
Öyle ama işte..
Yaşayan biliyor..
LALE arkadaşımın yorumu sonuna kadar kesinlikle katılıyorum.başına gelmyen karşısındakini anlayamaz.sadece yerli yersiz konuşur beya hemcinsini
suçlar.şimdi bee arkadaşım sen bunları demişin ama mücade etmeden boşanmaz tv.de böyle şöyle die de sen yarınının sana ne getireceğini biliyormusun.
İnsan utanıyor ya kocamdan dayak yedim,onur kırıcı sözler duydum demeye.sende karşındaki kadının aaa benim kocam bana daha elini kaldırmadı öte git
demedi he le bi desin bakimm gibii şapşal sözlerini hıı hııı die dinler gibi yapıyosun işte.

Kendi parasını kazandığı için kocasına muhtaç olmayan kadınla kendi parasını kazandığı için ilk fırsatta kocasını boşayacak kadın farklıdır hanımefendi...
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama ne kariyerli kadınlar tanıdım boşanmamak için kendilerinden verdiler de verdiler...
ne kariyerli kadınlar tanıdım çocukları ellerinden tutu annem çıkalım bu evden dediler de kurtuldular o evlerden ki hala devam ettirebilir miydim diye düşünüyorlar...
ne kadınlar tanıdım pislik kocaları cüzdanından kartlarını çalıp çalıp borç içinde bıraktılar da hala evliler...
ne kariyerli maaşlı kadınlar tanıdım ben...
siz boşanmayı çocuk oyuncağı mı sandınız ki kadın incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten ayrılsın...
Hiç bir kadın sonuna kadar denemeden bitirmez evliliğini...Her kadının dayanma eşiği farklıdır ama bence o dibi görmeden bitirmez kadın...

tek kelime ile muhteşem bi yorum.burnunu silemeyenler kesip attığımız tırnak kadar olamayanlar ne laflar ediyolar bilip bilmeden .ALLAH kötü çirkin şansı versin die kolayına dememişler.

konu sahibi arkadasim yazdiklarina cok üzüldüm,kendi basima gelse nasil olurdum diye düsündüm....cidden cok zor bi durum...insanin sanki
kücük kiyameti kopmus gibi olur herhalde...allahima cok sükür 3 yilin ardindan sevdigim erkekle evlendim...simdi 3 yillik evliyiz bir de bir
oglumuz var...esimle cook iyiyiz allaha sükür...arada tartisma oluyo tabiki,ama ayrilmayi hic düsünemem onu cok seiyorum...allah seninde
karsina iyi hayirli birisini cikarir insallah....senin kiymetini bilenn....

arkadasım inan cok sevindim mutlu olmana,bende severek evlendim ama mutlulugu basaramadık...
bir ömür sürsün mutlulugun cocugunla,esinle,dileklerin için çok tesekkurler...:69:

Televizyon kültürüm 0.
O yüzden dizilerle ilgili yorum yapamayacağım.
Bahsettiğiniz kadınların dört duvar arasında neler yaşadığını bilseydiniz emin olun bu satırları yazmazdınız.
Biz kadınlar,hele ki boşanmış kadınlar güçlü olmasak bile güçlü görünmek zorundayız.
Çevremize eşe hele ki eski eşe ihtiyacım yok imajını vermek zorundayız.
Çünkü yaşadıklarımız bizi o kadar yopratmış oluyor ki eşimizin bizi üzdüğü asıl konulara değenerek yaralarımızı açmaya çekiniyoruz hatta inanmazsınız ama utanıyoruz bile.

Ne saçma di mi?
Öyle ama işte..
Yaşayan biliyor..

asıl bu güçlü görünmek zorundalık hiissidir bizi yoran..

Kendi parasını kazandığı için kocasına muhtaç olmayan kadınla kendi parasını kazandığı için ilk fırsatta kocasını boşayacak kadın farklıdır hanımefendi...
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama ne kariyerli kadınlar tanıdım boşanmamak için kendilerinden verdiler de verdiler...
ne kariyerli kadınlar tanıdım çocukları ellerinden tutu annem çıkalım bu evden dediler de kurtuldular o evlerden ki hala devam ettirebilir miydim diye düşünüyorlar...
ne kadınlar tanıdım pislik kocaları cüzdanından kartlarını çalıp çalıp borç içinde bıraktılar da hala evliler...
ne kariyerli maaşlı kadınlar tanıdım ben...
siz boşanmayı çocuk oyuncağı mı sandınız ki kadın incir çekirdeğini doldurmayacak sebepten ayrılsın...
Hiç bir kadın sonuna kadar denemeden bitirmez evliliğini...Her kadının dayanma eşiği farklıdır ama bence o dibi görmeden bitirmez kadın...

O gördükleriniz için iddialaşamam sizinle...çünkü siz sadece gördüklerinizi değerlendirebiliyorsunuz anladığım kadarıyla...
Ama şunu sakın aklınızdan çıkarmayın, hiçbişey göründüğü gibi değildir....
Hiçkimse tamamen gösterdiği gibi değildir...
Bu hayattaki en sağlam maske boşanmış ya da evliliği sorunlu kadınların yüzünde vardır...
Çünkü o kadın kendisini korumak zorundadır, işinde, arkadaşları arsında hatta yeri geldiğinde kendi ana babasının karşısında...
Hele o kadının çocuğu varsa o maske yapışır yüzüne, çıkarmaz çıkaramaz...çünkü hem kendini hem evladını ayakta tutmak korumak kollamak zorundadır...
İnsanlar yaşamlarıyla ilgili kendilerini kandırıyorlar artık hanımefendi, sizi kandırmışlar çok mu...size umursamaz görünmüşler çok mu....
Kaç tane kadın göğsünü gere gere dayak yedim boşanıyorum diyebilir...
Kaç kadın göğsünü gere gere aldattı beni diyebilir...
Kaç kadın göğsünü gere gere borç içindeyim tükendim onun yüzünden diyebilir...
Kaç tanesi içip içip gecenin köründe geliyordu gram sorumluluk almıyordu diyebilir rahatça...
Çünkü biz kadınlara susmayı öğretmişler...Hata başkalarında da olsa üstüne almayı öğretmişler...
Yuvayı dişi kuş yapar diye öğretmişler...
Bir bakın eşinin kusuru yüzünden anne olamayan birçok kadın aman onun erkekliğine zeval gelmesin diye benim olmuyor der aynen bu sebepten...
Siz duyduklarınıza gördüğünüzü zannettiklerinize inanmaya devam edin...Ama hiçkimsenin evinin içini bilemezsiniz...Hiçkimsenin....

yaşanmadan bilinmeyecek şeyler bunlar..
dışardan şahit olunan hayatlardan çıkarılacak yorumlar ne kadar yakın gibi dursada
insanın kendi yaşayıpta tecrübe ettiği şeylerin tarifi işte böyle belli ediyor kendini..
ağzına sağlık canım

ve tüm bunlar ne kadar anlatılsa anlatılsın ancak yaşayan bilir...
herkesin acısı içinde büyüktür ama gerçek olan birşey var ki hala biz kadınların çok sorunlarla boğuştuğu ve ezildiği gerçegi...
o dört duvar arasında yaşanan sıkıntıyı hiçbir kadın haketmiyor ve arkadaşın dediği gibi en dibi görmeden boşanmıyor kadın...
ne zor bir karardır bu bilen bilir,bütün acıları dertleri toptan sırtlanmısızdır üzerimize...
oyle zordur ki bazen kendimizle bile baş edemeyiz,,ama hep ben güçlüyüm,kimseye muhtaç değilim,kafam dik olmalı diyerek kendi
kendimize soyleriz,,buna kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum...
boşanmış olmanın en iğrenç halini de gördüm arkadaşlar emin olun,öyle kahpe bir ortamda yaşıyoruz ki mecbur dik durmak zorundayız...
ne bu toplumda ne de başka toplumda,,
sırf bütün bu olanlara inat dik durmalıyız arkadaşlar...

canım bundan sonraki hayatında sana mutluluklar dilerim bende boşanmak üzereyim umarım çok mutlu günler bekliyor bizi

canım bundan sonraki hayatında sana mutluluklar dilerim bende boşanmak üzereyim umarım çok mutlu günler bekliyor bizi

sağol arkadasım umarım mutlu oluruz,ben henuz bir ışık gormedim umarım sen en kısa zamanda görürsün yine de ayrılmana cok uzuldum...
ama eminim kendince haklı bir karar olduguna eminim,umarım hiçbirsey seni yıldırmaz...sevgiler

ve tüm bunlar ne kadar anlatılsa anlatılsın ancak yaşayan bilir...
herkesin acısı içinde büyüktür ama gerçek olan birşey var ki hala biz kadınların çok sorunlarla boğuştuğu ve ezildiği gerçegi...
o dört duvar arasında yaşanan sıkıntıyı hiçbir kadın haketmiyor ve arkadaşın dediği gibi en dibi görmeden boşanmıyor kadın...
ne zor bir karardır bu bilen bilir,bütün acıları dertleri toptan sırtlanmısızdır üzerimize...
oyle zordur ki bazen kendimizle bile baş edemeyiz,,ama hep ben güçlüyüm,kimseye muhtaç değilim,kafam dik olmalı diyerek kendi
kendimize soyleriz,,buna kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum...
boşanmış olmanın en iğrenç halini de gördüm arkadaşlar emin olun,öyle kahpe bir ortamda yaşıyoruz ki mecbur dik durmak zorundayız...
ne bu toplumda ne de başka toplumda,,
sırf bütün bu olanlara inat dik durmalıyız arkadaşlar...

evet, benim yaşamaktan korkutuğum şeyi sen yaşamışsın, yani o insanların senden uzaklaşmaları, herkesin sana acıyan gözle bakması, sorular sorarlar verdiğin cevaplar yetmez, daha ince ayıntısını sorarlar...

ve doğru, kadın, dibini görmeden pes etmiyor, kimyasında var kadının. yaradılışta var.

Allah sana da kolaylık versin.

Bunca sevgi aşk nereye gitti diyosun, ben hala seviyorum içim yanıyor da eşim nasıl mutlu olabiliyor, beni hiç mi özlemiyor, o yoksa hiç mi pişman olmuyor? gibi sorular içini acıtıyordur.

Yoktan yere bittiyse bu evlilik sana göre, ya da aklında ona sorman gerken sorular kalmışsa, "neden" diyorsan, hala anlamlandıramamışsan bir şeyleri, yerinde olsam, netten veya gerçekten onunla bir kez, sadece bir kez konuşur, belki bir kavga ise yapmam gereken, son kez bir kavga yaparım ki içim dökülsün. ki onun da gerçek duygularını öğreneyim.
inan bana onu her gece rüyanda görüp iç acısı yaşamaktan çok daha iyidir tek bir ve son bir sefer yüz yüze gelip tabiri caizse hesaplaşmak...
bunları tüm iyi niyetimle yazıyorum.
ben olsam tam da bunu yapardım.
sonuncta 3 yılın hatırı var. 1 kere, hiçkimsenin haberi olmamamk kaydıyla onla konusurum. eeee? derim..... mutlu musun?????.....................

onu rüyanda görmeni kesecek o aklındaki soruları sor, içinde tutup söyleyemediğin cümleleri ona söyle. ve bu işi bitir. kalbinde. beyninde. başka türlü bitmeyecek gibi görünüyor.
-bence-

:25:

galiba keşke dememek için geriye dönüp bakmamak için mücadele etmek gerek belki mücadele etsende aynı sonuç olacaktı bence artık kendini üzme geleceğe bak

bir suredir foruma girememistim,actigin konuya bir bakayım dedim...
arkadaslar yorumlarınız icin cok tesekkurler...
sanırım bu paylasmıs oldugum duygular bende yara olarak kaldı,her ne yaptıysam gecmedi...
hayatımın bittigi gune kadar da gecmeyecek gibi...bununla yasamayı ogrenmem gerekiyor sadece,artık baska bir ask ya da baska
bir erkek gibi bir düşünce çok uzak bana,zaten istesemde yapamam...içimde yok,o varken aklımda yapamam...
bu bana bir ceza olmalı ama neyin cezası bilmiyorum...
zaten yaş başını alıp gidiyor artık neyin hayalini kurayım bunları artık genclere birakıyorum...bende ki hayaller bitti//
hepinize sevgiler,tekrar tesekkurler...

İnsan 3 yıllık ilişkiden sonra yaptığı evililğin 3 yılda bitmesini kendine yediremiyor belki de...Ben de şu an sorunlu bir evliliğin içinde olarak kendimde bunu görüyorum. Başarısızlık olarak görüyorum belki... Bir de acaba o kadar da yanlış biri değil miydi, ben mi abarttım hissi var.Ama işte imaj için değil, kol kırılsın yen içinde kalsın mantığıyla değil de, ben bu evlilikte mutlu muyum mantığıyla sürekli sorgulama halindeki bir insansan eğer, mutsuzluğa rağmen devam edememişsindir. Sendeki de o olabilir mi arkadaşım? Böyle birşey varsa bile kendine şunu hatırlat: Siz birbiriyle uyumlu bir çift olsaydınız zaten su gibi akar giderdi o evlilik. İttirmeye kaktırmaya rağmen yürümemişse bitmesi gerekiyordu demek ki. Allah yardımcın olsun.

Allah yardımcınız olsun. bu dünya geçici, duyguları da acısıda tatlısıda... önemli olan allah rızası için yaşamak aslında.
bende nişanlıyken nikah yapıp 2 hafta sonra ayrıldım. çok acıydı geçen sene bu vakitler..
ama herşey geçiyor. karşıma iyi bir insan çıksa tamamen unuturum gibime geliyo.

seninde inş. karşına iyi biri çıkar. hiç hatırlamassın bugünleri.. boşuna üzülmüşüm dersin.
ben şu duayı okuyorum kendim ve evelnemek isteyen arkadaşlar için: rabbim bize göz aydınlığı olacak hayırlı eşler ve zürriyetler ver. Furkan suresi 74. ayet.
Allah a emanet olun

o kadar guzel ki boyle bir forumda ve sizlerle olmak...olumsuz dahi olsa her düşenceniz benim icin cok onemli zamanında bana çok yardımcı
oldunuz hepiniz,hakkınızı odeyemem...
aslında dedikleriniz cok dogru zaten biz birbirimize uygun olsaydık hersey yolunda giderdi bunu asla inkar etmiyorum...
ama neden evlenmeden once bitmedi illa evlenmem mi gerekiyordu,evlenince daha zor oldu bilmiyorum belki nisanlıyken daha da zor olurdu diyorum ya bilmiyorum...
iste aklım bunları kabul ediyor dogru tektir,hersey guzel gitseydi evlilik bitmezdi ama kalbim anlamamakta direniyor...boyle yapa yapa kac yılım gitti,gercekten artık onu unutmak istiyorum
baska biriyle konusayım desem hicccc icimden gelmiyor...
ne kadar sogutmus beni diger erkeklerden,evden bile cıkmak istemiyorum,yanlıs anlamyın psikolojim bozuk falan diye degil,
plansız cıkıslar yapmıyorum,ama evde oturmak daha hosuma gidiyor...
ilerde bugunlerimi arayacagımı da biliyorum ve pişman da olacagım ama sizler hic mi kaderci olmuyorsunuz donem donem ben kaderimin bu olduguna inandım
artık...
bir agac gibi tek ve hür :)
saglık olsun kızlar amaaa ilerde Allah'ım bana yeni bir kapı acarsa ilk sizlerle hemde kocaman puntolarla başlıgını yazarak yazacagım :49:
hepimiz için hayırlısını diliyorum seviyorum sizi kızlar iyi ki varsınız...

Back
X