Evlilkte mutluysan eğer eşin her istediğini yapmak kölelik midir?

her bir mesajında bizleri şaşırtmayı başarıyorsun
şimdi çıkıyor işte "mutlu" olmanın sebepleri

hayır dersen, onun isteklerini önemsemezsen sonun ne olacağını biliyorsun...

ayrıca bir iki tokat şidder değil midir?
şiddet olarak adlandırmak için ille hastanelik mi olmak gerekir?

ben anlayamıyorum seni,bir cümle söylüyorum çok fazla abartarak anlıyorsun ya da ben kendimi ifade edemiyorum.şiddettir ama kim 2 tokat yememiştriki evliliği boyunca.ama onlar geride kaldı.dediğim şey ilk 1-2 yıl içindeydi.sürekli şiddete maruz kalsam bu sözlüde olabilir buna asla evet demem.

ben anlayamıyorum seni,bir cümle söylüyorum çok fazla abartarak anlıyorsun ya da ben kendimi ifade edemiyorum.şiddettir ama kim 2 tokat yememiştriki evliliği boyunca.ama onlar geride kaldı.dediğim şey ilk 1-2 yıl içindeydi.sürekli şiddete maruz kalsam bu sözlüde olabilir buna asla evet demem.

ben seni hiç anlayamıyorum
hiç de abartmıyorum
yazdıklarını alıntılıyorum

bu arada sormuşsun ya kim yememiş ki? diye
ben yemedim
annem yemedi
gelinim yemedi
kuzenlerim yemedi
eltim yemedi

yeterli mi?:34:

dışarı yalnız çıkamıyor değil çıkmıyorum .bu belkide benim işime geliyor.toplu taşım araçlarını sevmiyorum gideceğim arabayla gidiyoruz.belkide onu ben alıştırdım böyle,

Bence bu avuntu kısmı. Herkesin kendi hayatı, herkesin kendine verdiği değer. Böyle bir hayatı kabullenecek kadın olmamalı ama görülüyor ki var. Kendi gözünüzde kendinize bile saygınız yokki bunları kabullenmiş ve savunur durumdasınız. Konu açmasaydınız savunmak zorunda kalmazdınız.

Ama gene de o yazıdan bir tek bunu savunmanız ilginç. Oysa eşimin psikolojik rahatsızlığı yok falan demenizi beklerdim.

Böyle bir hayat yaşayan, kabullenen ve savunan. Şaka derseniz inanın çok sevinirim. Çünkü hiçbir kadın, hiçbir insan böyle bir yaşamı haketmez.

ben seni hiç anlayamıyorum
hiç de abartmıyorum
yazdıklarını alıntılıyorum

bu arada sormuşsun ya kim yememiş ki? diye
ben yemedim
annem yemedi
gelinim yemedi
kuzenlerim yemedi
eltim yemedi

yeterli mi?:34:

yeterli,siz azınlıktasınız ne güzel :34:

Bence bu avuntu kısmı. Herkesin kendi hayatı, herkesin kendine verdiği değer. Böyle bir hayatı kabullenecek kadın olmamalı ama görülüyor ki var. Kendi gözünüzde kendinize bile saygınız yokki bunları kabullenmiş ve savunur durumdasınız. Konu açmasaydınız savunmak zorunda kalmazdınız.

Ama gene de o yazıdan bir tek bunu savunmanız ilginç. Oysa eşimin psikolojik rahatsızlığı yok falan demenizi beklerdim.

Böyle bir hayat yaşayan, kabullenen ve savunan. Şaka derseniz inanın çok sevinirim. Çünkü hiçbir kadın, hiçbir insan böyle bir yaşamı haketmez.

savunmak amacıyla yazmıyorum,yaşadıklarımı daha iyi anlamanız için detaylı yazıyorum.inann şaka değil hepsi gerçek.bende buna inanamıyorum sanki uzaylıyım ben.

dediğin anlamda şiddet,aşağlanma,hakaret görmedim.evliliğimizin ilk yıllarında bir iki tokat olmuştur ama bende ona saldırırdım o zamanlar.
Bundan 5 sene hadi olsun 10 sene sonra seni burada görmeyi çok isterdim.Hayatında neler değiştiğini bilmek isterdim.Saygılar
konu dışı ama polanegri yazı sitilini değiştirirmisin canım.okunmuyor.senin yazılarını hep es geçiyorum ya da alıntılayıp öyle okuyorum:34:
düzeldimi egem bilmiyorum ama ayar çekmeye çalıştım yazı stiline

dediğin anlamda şiddet,aşağlanma,hakaret görmedim.evliliğimizin ilk yıllarında bir iki tokat olmuştur ama bende ona saldırırdım o zamanlar.

bir-iki tokat şiddet değil demek,demek sende ona saldırıyordun..ee ozaman eşitlenmişsiniz(!)

peki bu sorun halloldu..

eşinin sana yaşattığı,yada senin tarafından bakarsam senin kabul ettiğin bu hayat kölelik arkadaşım..

10 senedir evlisin,anladığım kadarıyla hep böyle gitmiş düzeniniz..

insanın istekleri sadece laptop,hediyeler vs gibi maddi şeyler midir??bence değil..

senin de bir birey olduğunu anlatmalıydın eşine,ama sen memnunsun belli ki..

daha söylenecek ne kaldı bilmiyorum

mutluluğun daim olsun .....

Son düzenleme:

ben yemedim canım çevremde de yiyen ve evliliğine devam edeni görmedim şükür. değil tokat elini kaldırdığı gün kapı önüne koyarım. kadına. çocuğa ve de hayvanlara yapılan şiddetin karşısındayım bu yazdığını da hiç beğenmedim. ne annemde ne de ailemde hiç böle şeyler görmedim. ki ailem köylü insanlardır bazı insanların bakış açıcı ile cahil. ama yok görmedim ya ne demek kim evliliği boyunca iki tokat yememiştir. evli olması erkeğe vurma hakkı mı vaeriyor. bende ona vurayım karşılıklı savaşalım o zaman . bu zihniyet işte toplumu bu hale getiren.

ben artık şaka yaptığını bizle dalga geçtiğini düşünmeye başlıyorum.

hediyelerin yanı sıra ben böyle olduğum sürece bana sevgi sözleride söylüyor,aşkını sürekli taze tutuyor buda mutlu olmama yetiyor.

esinin her dedigini yapma o zaman gercekten kolesi olursun bunlar senin gorevin haline gelir..evde ona da gorevler ver herseyi kendin yapma..hatta arada kendine hizmet ettir..cunku erkekler doyumsuzdur sn verdikce yetmez daha fazlasini isterler en iyi erkek bile boyle.

Heyy millet sonunda ona uzaylı gibi hissettirdiniz. Ne yapmasını bekliyorsunuz ki?? Akşam kocasının karşısına geçip "ben kadınım" nidaları atmasını ve evliliğini böylece huzura erdirebileceğini mi? Onun ciddi bir baskı sorunu yok bence. Tek istediği evine gelip giden arkadaşları olmadığı, kocasını şöyle üstünden bi çekiştirme şansı bulamadığı için, burada bunu yapmaktı kanımca. Ben bahsini ettiğiniz kadar sinmiş susmuş bir kadın olduğunu düşünmüyorum. Eyvallah..

hediyelerin yanı sıra ben böyle olduğum sürece bana sevgi sözleride söylüyor,aşkını sürekli taze tutuyor buda mutlu olmama yetiyor.

peki bu sen misin,hayır değilsin.eşin kendi istediği gibi hareket ettiğin için seni ödüllendiriyor,aferin dercesine.hiç mi karşı çıkmadın şu ana kadar eşine:34:

Heyy millet sonunda ona uzaylı gibi hissettirdiniz. Ne yapmasını bekliyorsunuz ki?? Akşam kocasının karşısına geçip "ben kadınım" nidaları atmasını ve evliliğini böylece huzura erdirebileceğini mi? Onun ciddi bir baskı sorunu yok bence. Tek istediği evine gelip giden arkadaşları olmadığı, kocasını şöyle üstünden bi çekiştirme şansı bulamadığı için, burada bunu yapmaktı kanımca. Ben bahsini ettiğiniz kadar sinmiş susmuş bir kadın olduğunu düşünmüyorum. Eyvallah..

evime gelip giden arkadaşım olmadığını çok sorun etmiyorum eşim yetiyor bana ama zaman zaman hayıflanıyorum tabi fakat sorun değil ben biz kendimize yetiyoruz .

peki bu sen misin,hayır değilsin.eşin kendi istediği gibi hareket ettiğin için seni ödüllendiriyor,aferin dercesine.hiç mi karşı çıkmadın şu ana kadar eşine:34:

çıktım tabi ilk zamanlar ama huzursuzluk oluyor bende huzrsuz olmayı sevmiyorum.

tamam işte
sen memnunsun eşin memnun

ama şunu söyleyeyim bu bir evlilik değil
çıkar ilişkisi

Eşinle mutlusun huzurlusun anladık, Allah daha çok versin.
Yalnız merak ettiğim bir şey var:
Bekarken arkadaşların eşin dostun akrabaların hobilerin yok muydu?
O zaman ne yapıyordun?
Yoksa eşimle ben hayat buldum ondan öncesini hatırlamıyorum, rüzgarla oradan oraya savrulan bir yapraktım mı diyorsun bekarlık zamanların için?

Back
X