Evliyiz aileye yakın şehir mi uzak şehir mi ?

birisi3

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2023
29
9
6
32
Merhaba. Bir yıllık evliyim eşimle doğuda ailelerimizden uzakta görev yapıyoruz. Bu yıl tercih senemiz muhtemelen ilk tercih ettiğimiz yere gideceğiz. Ailelerimize yakın olmak mı / iyi bir şehirde olmak mı ikileminde kaldık. Sahil kenarı güzel bir şehirde yaşamayı çok istiyoruz. Bayramda , özel günde ailemizle olmayı da çok istiyoruz ama ikisi bir arada olmuyor maalesef. İkimizde 30lu yaşlardayız. Su an evliliğim çok huzurlu yaklaşırsak etkiler mi onu da bilmiyorum. Lütfen fikri olan yazsın. Aileden uzak şehir mi mantıklı, yakın şehir mi ?

Ailelerinizden uzakta huzurluysanız ikinizin de bağımlılığı yoksa böyle devam edin derim.😂
Biz de uzaktayız şu an eşimle. Sadece çocuk olduktan sonra kendimizi çok yalnız hissetmeye başladık. Bakıcımız hastalansa ortada kalıyoruz biraz. Kimse gelip destek olmuyor. Ama idare ediyoruz bir şekilde. Aynı şehirde olsak da gelip bakacaklarının bir garantisi yok. Gelmek isteyen otobüse atlar gelir. Biz ikisinden de ışık görmediğimiz yeltenmiyoruz yakın yerlere gitmeye.
Siz de kendi özel durumlarınıza göre karar verebilirsiniz. Yakın olmanın avantajları da var dezavantajları da var.

Biz hem eşimin,hem de benim ailemden oldukça uzağız.Senede bir gelip kalıyorlar.Biz de yıllık izinde gidebilirsek gidiyoruz ama bu şekilde inanın çok daha iyi oluyor.

Açıkçası bizde gurbetten yeni geldik ve aynı sehirde olmak bana daha avantajlı geldi yıllık izinlerde bayramlarda 10 15 gün annemde veya kayınvalidede yarı yarıya kalıyorduk memlekete gelip .şuan evimiz memlekette kimsede kalma zorunluluğu yok açıkcasi gerçi herkes için bu durum değişir

Ailelerinizden uzakta huzurluysanız ikinizin de bağımlılığı yoksa böyle devam edin derim.😂
Biz de uzaktayız şu an eşimle. Sadece çocuk olduktan sonra kendimizi çok yalnız hissetmeye başladık. Bakıcımız hastalansa ortada kalıyoruz biraz. Kimse gelip destek olmuyor. Ama idare ediyoruz bir şekilde. Aynı şehirde olsak da gelip bakacaklarının bir garantisi yok. Gelmek isteyen otobüse atlar gelir. Biz ikisinden de ışık görmediğimiz yeltenmiyoruz yakın yerlere gitmeye.
Siz de kendi özel durumlarınıza göre karar verebilirsiniz. Yakın olmanın avantajları da var dezavantajları da var.
Biz
Biz hem eşimin,hem de benim ailemden oldukça uzağız.Senede bir gelip kalıyorlar.Biz de yıllık izinde gidebilirsek gidiyoruz ama bu şekilde inanın çok daha iyi oluyor.
Su an bizde böyleyiz yıllık izinde biz gidiyoruz yılda bir onlar geliyor. Ama özellikle bayramlarda zor oluyor birde çocuk olayında zorlanır mıyız diye dusunmeden edemiyorum.

Merhaba. Bir yıllık evliyim eşimle doğuda ailelerimizden uzakta görev yapıyoruz. Bu yıl tercih senemiz muhtemelen ilk tercih ettiğimiz yere gideceğiz. Ailelerimize yakın olmak mı / iyi bir şehirde olmak mı ikileminde kaldık. Sahil kenarı güzel bir şehirde yaşamayı çok istiyoruz. Bayramda , özel günde ailemizle olmayı da çok istiyoruz ama ikisi bir arada olmuyor maalesef. İkimizde 30lu yaşlardayız. Su an evliliğim çok huzurlu yaklaşırsak etkiler mi onu da bilmiyorum. Lütfen fikri olan yazsın. Aileden uzak şehir mi mantıklı, yakın şehir mi ?
Bende eşimde ailelerimizde uzakta yaşıyoruz İnan çok rahat ama çocuk olduktan sonra zorlukları olur gibi hissediyorum doğudan sonra kendi ailemin olduğu yöne gideceğiz çünkü onun ailesi problemi benim ailem daha yardımcı oluyor bize eşimde bunu onaylıyor eğer sende eşinin ailesi tarafından problemliysen kendi aileni seç uzakta rahatız onlara ihtiyacımız yok dersen her iki taraftanda uzak kalmanı tavsiye ederim

Ailelerinizle vakit geçirmenin kıymetli olduğunu düşünüyorum, tabi sıkıntılı insanlar değillerse . Kısacık ömürde ailecek yenilen yemekler , gidilen piknikler bence çok keyifli olurdu . Biz İstanbul’da yalnızız . Eşimin işi nedeniyle gidemiyoruz hiçbir yere . Çocuklar için de kalabalık ailede büyümek güzel olur . Bence yakına taşının . Garantisi olmayan bir hayatı yaşıyoruz . Anı biriktirmek gerek diye düşünüyorum. Zaten evliliğinize siz izin vermedikten , akıllı davrandıktan sonra kim ne yapsın ?

Açıkçası bizde gurbetten yeni geldik ve aynı sehirde olmak bana daha avantajlı geldi yıllık izinlerde bayramlarda 10 15 gün annemde veya kayınvalidede yarı yarıya kalıyorduk memlekete gelip .şuan evimiz memlekette kimsede kalma zorunluluğu yok açıkcasi gerçi herkes için bu durum değişir

Biz

Su an bizde böyleyiz yıllık izinde biz gidiyoruz yılda bir onlar geliyor. Ama özellikle bayramlarda zor oluyor birde çocuk olayında zorlanır mıyız diye dusunmeden edemiyorum.
Herkese göre değişir tabi bu durum ama ben bu şekilde daha huzurluyum😃.

Çocuk yokken uzak, çocuk varken yakın:D
Şaka bir yana yeni evliyken, gençken uzak olalım özgür olalım modunda idim daha çok. Ama birazcık yaş aldıkça ve anne olunca ailelerimizi çok kısıtlı vakitlerde görmeyi sorgular oldum biraz.
Ailelerinizin huzur bozma potansiyeli de önemli bir kriter elbette. Onu siz daha iyi bilirsiniz.

Biz aileye uzak bir sehirdeydik. 6 saat uzaklıkta. Ama gel gör ki babam vefat etti. 63 yaşında.
Aniden
Benim şuan pişmanlığım, keşke aynı şehirde olsaydık. Doya doya vakit gecirseydim.hamileyim ve torununu bile göremedi.
Hep benim hasretimi çekmiş. Is yogunlundan ben de gidemedim.
Insn her yere alışıyor inan.
Keşkeler kalıyor elde. Ama telafi edemiyorsun

kesinlikle uzak. babam annesine babasına çok yakın yerde oturur asla kıymeti yok o kadar hizmetin. uzaktaki amcam bi çorap alsın 10 yıl onu över

Ailenize yakın fakat ailenizin olmadığı bi şehir. Çok ideal. Çocuk da yok

Ailenize yakın fakat ailenizin olmadığı bi şehir. Çok ideal. Çocuk da yok
Etrafında bu şekilde tercih yapabileceğimiz bir şehir var. Orda da akrabalarımız var. 😔 Akrabalar işte maalum. Akrabalar - aile - uzak böyle düşününce de üçe bölünüyor.

Biz aileye uzak bir sehirdeydik. 6 saat uzaklıkta. Ama gel gör ki babam vefat etti. 63 yaşında.
Aniden
Benim şuan pişmanlığım, keşke aynı şehirde olsaydık. Doya doya vakit gecirseydim.hamileyim ve torununu bile göremedi.
Hep benim hasretimi çekmiş. Is yogunlundan ben de gidemedim.
Insn her yere alışıyor inan.
Keşkeler kalıyor elde. Ama telafi edemiyorsun
Başınız sağ olsun. Benim de uzaklıkla ilgili en büyük korkum bu

Etrafında bu şekilde tercih yapabileceğimiz bir şehir var. Orda da akrabalarımız var. 😔 Akrabalar işte maalum. Akrabalar - aile - uzak böyle düşününce de üçe bölünüyor.
Akrabadansa aile daha iyi gerçektne. Biz o yönden şanslıydık. O zaman yakın olmasa da beğendiğiniz bi şehri tercij edebilirsiniz. Ama bebek falan düşünüyorsanız tek yapabilir misiniz? Bunları da iyice düşünün. Düzenimiz güzel derseniz hiç bozmayın

Bu tamamen ailelerin hayata bakış açısıyla alakalı. Ben aileme de eşimin ailesine de yakın oturuyorum. Bazen haftada 2 görüyorum omları bazen oluyor 15 gün görmüyorum. Ama hiç bağlayıcı olmuyor. Böyle olduğu gibi avantajları da kullanabiliyorum. 9-6 yaşında 2 çocuğum var daha hiç bir düğüne gitmediler 😃 çocuksuz gibi gezme konusunda yakınlık harika :)

Aman aman ailelere çok yakin olmak iyi olmuyor ben 7 senedir aile apartmanindayim fazlasıyla yakınım eşimin ailesine kaçmak için çare arıyorum mesafe iyidir gerçekten sütten ağzı yanan yoğurdu benim gibi üfleyerek yiyor maalesef

Back
X