Evliyiz aileye yakın şehir mi uzak şehir mi ?

Ailelere bagli. Toksik aileler söz konusu ise uzak kalin. Biz iki taraf ile ayni sehirdeyiz. Bir sikayetimiz yok

Merhaba. Bir yıllık evliyim eşimle doğuda ailelerimizden uzakta görev yapıyoruz. Bu yıl tercih senemiz muhtemelen ilk tercih ettiğimiz yere gideceğiz. Ailelerimize yakın olmak mı / iyi bir şehirde olmak mı ikileminde kaldık. Sahil kenarı güzel bir şehirde yaşamayı çok istiyoruz. Bayramda , özel günde ailemizle olmayı da çok istiyoruz ama ikisi bir arada olmuyor maalesef. İkimizde 30lu yaşlardayız. Su an evliliğim çok huzurlu yaklaşırsak etkiler mi onu da bilmiyorum. Lütfen fikri olan yazsın. Aileden uzak şehir mi mantıklı, yakın şehir mi ?
Her iki aileden de uzak olmak fikrinden yanayım. Bizim memleketler Gaziantep, Ankara. Antalya'da yaşıyoruz huzurluyuz.

Bu durum biraz aile ilişkilerinize bağlı.
Çocuk olduğunda sosyal destek önemli oluyor. Siz çalışıyor musunuz?
Eğer aile dinamikleriniz çok “mıç mıç” değilse,çalışıyorsanız(ilerde çocuk bakımı desteği verebileceklerse), eşiniz kv ve ailesi ile gereken mesafeyi koruyorsa aynı şehirde ama uzak mahalle de oturabilirisiniz.

Maddi konumunuz iyi ve yardımcı desteği alabileceksiniz, eş ailesi ile çok iyi değilseniz uzaklık her daim iyidir, huzurdur.

Kesinlikle uzak şehir tercih ederdim ben. Evliliğin potansiyelini çok etkiliyormuş bu durum onu anladım. Bir arkadaşımız uzak bir şehirde ev tuttu ise girdiler gittiler. Evlilikleri tamamen ikisi üzerine kurulu ve çok mutlular. Biz aynı sehirdeyiz elalem ne derden tutun aman alınır gücenir aman bir uğrasak iyi olurla zaman geçiriyoruz.

Merhaba. Bir yıllık evliyim eşimle doğuda ailelerimizden uzakta görev yapıyoruz. Bu yıl tercih senemiz muhtemelen ilk tercih ettiğimiz yere gideceğiz. Ailelerimize yakın olmak mı / iyi bir şehirde olmak mı ikileminde kaldık. Sahil kenarı güzel bir şehirde yaşamayı çok istiyoruz. Bayramda , özel günde ailemizle olmayı da çok istiyoruz ama ikisi bir arada olmuyor maalesef. İkimizde 30lu yaşlardayız. Su an evliliğim çok huzurlu yaklaşırsak etkiler mi onu da bilmiyorum. Lütfen fikri olan yazsın. Aileden uzak şehir mi mantıklı, yakın şehir mi ?
Kesinlikle aileden uzak olmalı. Hem değerin kıymetin biliniyor böylece hem de gereksiz münakaşalara girmiyorsun. Kanatsız melekte olsa erkek ya da kız tarafının ailesine yakın oturulmamalı bence hatta bununla ilgili kanun çıkmalı o derece kötü sonuçlarla karşılaşıyoruz :D

İçinizde kalmasin guzel bir yere gidin. Daha sonraki tayinda da aile yakınına gidersiniz. Evliliginizin baharında güzel yeri degerlendirin . Ileri yaslarda aile yanı daha cok istiyir insan

Anlayışlı insanlarsa yakın, anlayışsız insanlarsa uzak oturmak diyorum.

Kendi annene yakın olmak her zaman avantajdır diye düşünüyorum özellikle çocuk vs. düşünüyor ve çalışma hayatına dönmek istiyorsanız çok önemli. Çünkü kreşe bile gitse ilk yıllar hastalık çok oluyor ve devamlı izin almak sıkıntı bir kadın için. Anne candır. Bir de ömür geçiyor gidiyor be canım, analarımızı bir daha nerede bulacağız doya doya sarılın canim anam😍😍

En iyi kayinvalide, uzakta olanidir. Bilmem cevabim net mi?

Yakın şehir her zaman iyidir.Uzak olmakta sakıncalı olabilir.Acil durum olur.Aile apartmani da yapmayın.Farkli mahalle olabilir.

Okudum da burdan net bi karara varaöazsın
Bunun cevabı çok değişken sğresifik kendine özgü …
Ben çocuktan sonra yardım edecek bir Allahın kulu yok diye inledim , çalışan anneyim
Çocuğumun babasında sürekli il dışında çalışıyordu
Ayrıyız şimdi , o kadar yükün altında ezildim kaldım
Ama çocuk yoksa kesinlikle ve kesinlikle uzak olunmalı
Ha benim ailelerin olduğu ile taşınma şansım vardı ama ben de istemedim açıkçası , huzursuz evliliğim milyon kare huzursuZluk ile taçlanmasın diye ..
Ama çocuktan sonra da tep tek katlanılacak birşey değilmiş
Kısaca burdan sana net bir fikir çıkmaz diyorum

Kesinlikle uzakta olmanız daha iyi. Yakın olunca hiç beklemediğiniz problemler kavgalar olabiliyor.

Aslında bu durum aile yapısına bağlı. Fitne fesat düşünmeyen çocuklarına destek olacak bir aile ise neden olmasın.

Ama benimki gibi aklı sadece fesatlığa çalışan mutsuzlukla beslenen toksik bir aile ise kendi sağlığın için uzak durmalısın.

Aileden uzak olmak iyidir. Uzakken de bayramlarda ozel gunlerde bir arada olabilirsiniz, dunyanin obur ucu degil neticede. Ama deniz kenari bir yerde yasamanin da kötü yanlari var. Kiralar ve hayat pahali. Ayrica yüzü sert bir insan degilseniz eviniz akrabalarin beleş tatil destinasyonu muamelesi görebilir. Ayık olun diye söylüyorum. En güzeli, memleketlere cok uzak olmayan 2,3 saat mesafede imkanlari olan bir sehir

İlk başta konunuzun başlığını eş ailesine uzak veya yakın diye algıladım. Çünkü bu konuda dertliyim. Benim ailem yok (vefat ettiler) eşimin ailesine çok uzak oturuyoruz. Çok sevdiğimiz bir yerde oturuyoruz ve çok mutluyuz ancak bazen keşke eşimin ailesi ile aynı şehirde olsaydık dediğim çok oldu. Kayınvalidem zırt pırt gelip giden çok karışan bir tip değildir (kendi kızına bile haber vermeden gitmez ve çok da sık gitmez, oradan bu çıkarımı yapıyorum; anlayışlı iyi kalpli biridir). Yakın olsalardı, istediğimiz zaman görüşürdük, gece de dönüp kendi evimizde yatardık. Uzak olunca bir gittik mi en az bir kaç hafta aynı çatı altında kalmak zorunda oluyoruz, onlar bize geldiğinde keza aynı. Yılda 2-3 kez gidiyoruz. Tam kendi düzenimi oturtuyorum, hop tekrar. Yapmak zorunda olduğumuz işler kalıyor, kedilerimi başkasına emanet etmek zorunda kalıyorum, büyük sıkıntı oluyor, ayrıca da sıkılıyorum, 7-24 birarada oluyoruz ve haftalarca. O kadar uzaklar ki bir iki günlüğüne gidilmiyor. Bir de acil durumlar oluyor. Örneğin şu anda kayınpederim hasta, ameliyat olması gerekiyor. Yine gideceğiz. Görümcem doktora götürdü, biz gelene kadar ilgileniyor, ilgilenecek de ama akşam gidip kendi evinde yatıyor en azından, işine de gidiyor, arkadaşları ile de buluşuyor, bir yandan babası ile ilgilenirken bir yandan da kendi hayatına devam ediyor ama biz tüm hayatımızı bir kaç hafta askıya alıyoruz. Bu durum beni çok bunaltıyor. Bir de yaşlandılar, bu durumlar artacak. Uzak olunca avantajlı olmuyor yani. Yine de siz bilirsiniz, nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın.

Eger ailenize yakin oturursaniz pisman olacaksiniz.
Ailenize uzak oturursaniz da pisman olacaksiniz.
Iki durumun da arti ve eksileri var. Eksi yanlarini yasadiginiz zaman artilarini unutup "keske diger secenegi yapsaydim' diyeceksiniz.
Bekarken ailemden uzakta calistim. O zamanlar cok mutluydum. Tiyatrolar sinemalar gezmeler vs vs.
Evlendim simdi memleketimdeyim. Ailelere 30 km uzaktayiz. Ama diyorum, keske bu mesafe bile olmasa. Yurume mesafesinde otursak. Cocuktan sonra hayata bakis acim degisti cunku.
Hele ki su depremden sonra hep sevdiklerimizle olmaliyiz diyorum.
Zaten hangi sehirde olursak olalim isten gucten gezmeye vakit kalmiyor ki. Haftasonu da istedigimiz sehire gideriz.
Hayattan beklentinizle alakali yani..

Aileden uzak olmak iyidir. Uzakken de bayramlarda ozel gunlerde bir arada olabilirsiniz, dunyanin obur ucu degil neticede. Ama deniz kenari bir yerde yasamanin da kötü yanlari var. Kiralar ve hayat pahali. Ayrica yüzü sert bir insan degilseniz eviniz akrabalarin beleş tatil destinasyonu muamelesi görebilir. Ayık olun diye söylüyorum. En güzeli, memleketlere cok uzak olmayan 2,3 saat mesafede imkanlari olan bir sehir
Yorumun alnı olsa alnından öpsem keşke. Bugün itibariyle bizde bu doğrultuda bir tercih listesi yapmıştık. :) İki saat mesafede uygun fiyatlı bir şehir yazdık. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ailelere 2 veya 3 saatlik uzaklık iyi bence , yakın bir il tercih edilebilir..

Back
X