Evllilik icin para mı biriktirdiniz yoksa borçla mı aldınız?

Esim ve ben karşıladık bütün her şeyi nisanliyken beyaz eşyayı almıştık taksidi evlenmeden bitmisti. Diğer eşyaları da birlikte ödedik. Eşimin memleketimde adettenmis yemek verilirmis.O da bi hayli tuttu. 1 yılda ödedik borçları.
Ama çalışmayan kuzenlerim evlendiğinde eşinin ailesi onlara ev verdi çoğunluk eşyayı erkek tarafı aldı. Yani evlendiğin kişiye göre değişir.

Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı
Çoğu birikim, azı borç

Esim calisiyordu birikim yapiyordu, dügünü, altini, evi kisacasi herseyi o yapti
Gelinligime kadar aldi, o calisirken ben de okulumu bitirdim
Isi ailelere biraksaydik evlenemezdik
Ufak tefen paralari gecmistir esimin yüzügünün parasini annem verdi bana, benim hic param yoktu
Borcumuz olmadi, esyamiz az oldu ama zamanla herseyimizi aldik
Yani hersey olsun diye borca girmeyin
Azicik asim kaygisiz basim demisler, cok haklilar
Evlendigimde evimde yemek masam, tabagim dahi yoktu, ilk zamanlar kayinvalidem eski tabaklarini verdi bana, eski caydanlik falan
Incilerim mi döküldü, yoo
Evliligimizin ikinci ücüncü senesinde arabamizi borcsuz alacak kadar birikim yapabildik, yedinci senemizde yazligi yaptirdik
Simdi ise bir elim yagda bir elim bagda
Yani esyaya kiymet verme, huzurun olsun
Esya illa birgün olur, önemli olan birlik beraberlik

Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı
Kısa sürede evlendiğim için hiçbişey almadım üzerine birde bir sürü borcum vardı😂

İkimiz de meslek sahibi ve belli bir yasin uzerinde oldugumuz icin kendi cebimizde ne varsa onunla evlendik. Aileleri karistirmadik.

Ben mezun olur olmaz evlendiğim için birikimim yoktu. Evlilikte düğün vs yapmadım. Nişanda ailesinden set vs istemedim. Ailesi masrafların üçte birini falan karşıladı. Kalanını eşim karşıladı. Birikimi yoktu. Düğündeki takılırla karşıladık bir kısmını. Bir kısmını taksit yaptık. Her şeyden olsun demedik. En uygun olana gittik. Bazı şeyler eksik kaldı. Yani hiçbir şey için dört dörtlük olsun demedik. Mutfak tamamen aileme aitti. Ben de aileme nişandaki takılarımı vermiştim. Böyle böyle şuan çok az borc var bizde. Kafamız çok rahat. Kimseye minnet söz konusu degil, borçtan bunalma söz konusu degil. Perdelerimi bile standart paket hazır perdelerden aldım sırf uygun diye.

bizde de mutfak eşyalarını ve yatak odası takımını kız beyaz eşyalar ve diğer tüm eşyaları erkek alır. birikmişimiz vardı kendimiz hallettik borçsuz çok şükür. eşya alırken de lüzumsuz hiçbir şey almadık.

Paramiz olmadigi icin, ailelerin gonlunden kopup da aldiklari haric, hicbirsey almadik. Yillarca tv bile olmadi evde, oturma odamin perdesi bile yoktu. Esyalar da esimin ve benim bekar evlerimizdeki esyalardi. (2 ailenin de maddi durumu gayet iyi bu arada). 1 tane 2 kisilik koltugumuz vardi, misafir geldiginde mutfak sandalyesine oturdu gerekirse.
Kimin ne dusundugu umurumda bile olmadi. Paramiz oldugunda gerek Turkiyede, gerekse Avrupa'da seyehat yaptik. He artik tv'im var. Ama hala ayrica ev esyasi almiyoruz ve geziyoruz.
Esyaya hizmet etmenin sacma oldugu dusuncesindeyim. Ve Allah'tan Avrupa'da her turlu esyanin 2.eli mevcut.
Birakin misafirleriniz cok pahali koltuklarda oturup, pahali fincanlarinda kahve icmesinler. Ama onlara anlatacak seyehat anilariniz, gosterecek fotograflariniz olsun

Ne güzel. Bakalım hayırlısı artık. Borca girmeden düğün olmuyor galiba
Oluyor oluyor, bal gibi de oluyor. Illa da super dugun yapmazsin, bizim butce dugune yetmedi, ama Istanbul'da bogaz manzarali luks bir mekanda, gunduz kokteyl yaparak, gayet makul rakamlarda, harika bir dugun yaptik.

Paramiz olmadigi icin, ailelerin gonlunden kopup da aldiklari haric, hicbirsey almadik. Yillarca tv bile olmadi evde, oturma odamin perdesi bile yoktu. Esyalar da esimin ve benim bekar evlerimizdeki esyalardi. (2 ailenin de maddi durumu gayet iyi bu arada). 1 tane 2 kisilik koltugumuz vardi, misafir geldiginde mutfak sandalyesine oturdu gerekirse.
Kimin ne dusundugu umurumda bile olmadi. Paramiz oldugunda gerek Turkiyede, gerekse Avrupa'da seyehat yaptik. He artik tv'im var. Ama hala ayrica ev esyasi almiyoruz ve geziyoruz.
Esyaya hizmet etmenin sacma oldugu dusuncesindeyim. Ve Allah'tan Avrupa'da her turlu esyanin 2.eli mevcut.
Birakin misafirleriniz cok pahali koltuklarda oturup, pahali fincanlarinda kahve icmesinler. Ama onlara anlatacak seyehat anilariniz, gosterecek fotograflariniz olsun

Ne güzelsiniz öyleee 😍😍

Kız tarafı bizin buarada mutfak ve yatak odası alırdı onları ben ve ailem ortak aldık. Eşimde borca girip aldı sonra düğünde toplamam paralar ile borç kapandı. Aslında düğünden önce borçsuz almak mantıklı. Çok fazla eşya almadan daha uygun şeyler alarak başlamak lazım bence çokta fazlasına gerek yok

Arkadaşlarım yıllarca birikim yaptılar. Aileler ortak olarak düğün yaptı ve ev aldı. Geri kalan tüm masrafı bölüştüler. Kız tarafı erkek tarafı kalmadı artık. Hayat müşterek, ben mutfağı aldım evin geri kalanını sen hallet demek bana mantıksız geliyor. Çocuk kredi çekip yapıyor yine beraber ödeniyor zaten:) en güzeli kimsenin ağzına laf vermeden ortak halletmek.

Zaten kurulu bekar evlerimiz vardı onları birleştirdik ama aileler Farklı şehirde olunca 2 kez düğün yapıldı düğünlere gelen para vs salon paralarını ödedi altın bozmadık o aşamada ev eşyalarını içimize sindikçe değiştirdik zamanla... altınları ev peşinatı yaptık. Gezdik geziyoruzda çok sıkmaya gerek yok. Kısaca öyle aileden ev salon yatak odası takımı çeyiz vs görmedik iyiki de görmemişiz evimin eşiğinden tek bir tabağa bornoz nevresime herşeyimizi biz yaptık kafamız rahat kimseye minnetim yok gölge olmasınlar da👸🏻

Artik eskisi gibi 18-20 yasinda evlenmiyor kimse. 25-30 olmus insanlari da ailelerinin evlendirmesi bence cok sacma. 27 yasinda evlendim. Esim de 30du. Ailelerimize her seyi biz yapicaz diye bastan söyledik. Hatta annemlerin bana taktigi seti, esime taktigi saati de ben aldim. Esimin tarafindan takilanlari ise kimin yaptigini sormadim, bilmiyorum. Evimdeki igneye varana kadar esimle ikimiz aldik. Birikimimiz vardi ama o zamanlar kredi karti cok avantajliydi, simdi nasil bilmiyorum. Pesin de alsam taksitli de alsam ayni fiyataydi hatta bazi mobilyalarim karta taksitli pesinden daha uygundu. Cogunu kredi kartiyla aldik. Pesin yapilmasi gereken seylerde de birikimimizi kullandik. Her seyin bizim emegimiz olmasi, bizi buyutup, okutup o yaslara getirmis ailelerimize yük olmadan yuva kurmamizin verdigi ic huzur ve kiz tarafiydi erkek tarafiydi muhabbetlerine hic girilmemesi ve dolayisiyla potansiyel tartismalarin önüne gecilmesi gibi afaydalari var🥰

Şu ailesi zengin olup her şeyini alanlara çok imreniyorum hatta ev bile veriyorlar hemen hazır. Biz kârı koca öğretmeniz ben atandıktan 2 yıl sonra eşim ise atandıktan 6 yıl sonra evlenmiş oluyoruz Her şeyi kendimiz yaptık ailelerden hiç bir şey almadık çünkü ailelerin durumuda malum zaten insanlara yük olmaya gerek yok.

İkimiz de çalışıyorduk, ikimizin de az biraz birikimimiz vardı. Çoğu eşyamız öğrenciliğimizden kalma eşyalardı, yenisini almaya gerek görmedik, yıllar içinde yeniledik. Sade bir nikah istedik. Gelinliği, damatlığı, davetiye gibi ıvır zıvırları filan eşimle birlikte hallettik. Hatta nikah şekerleri için Eminönü'nden alışveriş yapıp, eşimle oturup hazırlamıştık. =) Eşimin ailesi nikahtan sonra yemek organizasyonu istedi. Onlar istediği için, onu da onlar karşıladı. Bayağı ucuza kapattık bu işi. =))

Back
X