Evllilik icin para mı biriktirdiniz yoksa borçla mı aldınız?

Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı
Çoğu şeyi nişanlım alıyor, ailesi manevi olarak destekçisi, o da birşey.

Bütün beyaz esyaları mutfak masası sandalyesi halısı perdesi herşeyini babam aldı. yatak odası ve koltuk takımını kp aldı. Sonrada taktıgı takıları geri aldı borcunu ödedi :)) yani onlarıda ben alıp bileziklerimle takılarımla ödesem daha kardaydım :)))))
bence çekin kredi kendiniz yapıp ödeyin herşeyinizi sonra sinir hastası oluyorsunuz benden söylemesi
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum

Her seyi esimle ortak aldik, cogu aldigimizi taksitlendirerek aldik, bir yila yayarak odedik.
Diger acil odenmesi gerkenleri de dugun takilari ile hallettik.
Aileler sadece ufak tefek masraflari ustlendiler.

Her seyi esimle ortak aldik, cogu aldigimizi taksitlendirerek aldik, bir yila yayarak odedik.
Herkeste öyle artık sanırım

Benim 15 bin birikimim var onunla mutfak eşyası ıvır zıvır almayı düşünüyorum

Benim 15 bin birikimim var onunla mutfak eşyası ıvır zıvır almayı düşünüyorum

e guzel paraymis,
mutfak esyasina gomecegine buyuk masraflari odeyin, mutfak esyalarini da aydan aya ihtiyaca gore alin bence.
Hem boylece alisveris aceleye gelmemis olur, istedigin her seyi tam modasi olan zamanda alirsin.

Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı
Otundan çöpüne her seyi eşim ve ben yaptik. Düğün dahil. 6 sene borç ödedik. Bir kisminda annem omuz verdi Allah razi olsun bin kere. Esimin ailesi durumları olduğu halde destegi teklif bile etmediler. Gerekce ikimizin de calisiyor olmasiydi. Durumlari iyiyse ve destek teklifi gelirse bence degerlendirin. Borç bizi çok yipratti o dönem. Çok şükür bitti gitti.

O eskidendi. Artık evlenenler genellikle kendi alır. Hem nişan, düğün, kına, eşyalar derken 80-100 bin tutuyor. Hangi aile karşılar bunları . Eskisi gibi değil ki masraflar... Bence en az yarısı birikim olmalı çiftler tarafından.. Yoksa her şeyin en iyisi olsun diye yaptığınız masrafları öderken çok sorun yaşarsınız..

yatak odasını ve mutfak esyalarımı babam aldı onun dısında esım kredi üzerine kredi çekti sonuc olarak butun altınlarımız dugunden gelen nakıt vs gıttı ,

O eskidendi. Artık evlenenler genellikle kendi alır. Hem nişan, düğün, kına, eşyalar derken 80-100 bin tutuyor. Hangi aile karşılar bunları . Eskisi gibi değil ki masraflar... Bence en az yarısı birikim olmalı çiftler tarafından.. Yoksa her şeyin en iyisi olsun diye yaptığınız masrafları öderken çok sorun yaşarsınız..
Çok lükse kaçmam herhalde ben. Biraz daha birikim yaparım herhalde

kendi birikmisim.vardi biraz uzerinede ceyiz parasini alacaktim annem ceyiz parasinj alip maasi bolme ben sana kalan eksiklerini alirim diyince bir kisminida o aldi esiminde ailesi karsiladi
birde bekarken her ay maasimdan ceyizlik birseyler alir koyardim geriye 19 yasimda falan almaya baslamistim beyaz ve buyuk esyalarim kalmisti sadece

kendi birikmisim.vardi biraz uzerinede ceyiz parasini alacaktim annem ceyiz parasinj alip maasi bolme ben sana kalan eksiklerini alirim diyince bir kisminida o aldi esiminde ailesi karsiladi
birde bekarken her ay maasimdan ceyizlik birseyler alir koyardim geriye 19 yasimda falan almaya baslamistim beyaz ve buyuk esyalarim kalmisti sadece
Ne güzel. Bakalım hayırlısı artık. Borca girmeden düğün olmuyor galiba

Herseyi esimin ailesi karsiladi ve benim ailemde kücük oldugumuz icin birikimimiz yoktu esimde yeni ise baslamisti.o yüzden cok sansliyim borc harc yapmadan herseye sahip olduk cok sükür🤗

Adetlere girerseniz oradan çıkamazsınız. Ne kadar yardım alırsanız o kadar müdahil olmaya hak görüyor aileler kendilerinde genelde. O yüzden en temizi hiç karıştırmadan kendiniz halletmeniz olur.

Ben işe girdikten sonra aldığım sıfır eşyaları kullandım evlenince. Eşim de bazı eksikleri tamamladı. Evlendiğimizde herşeyimiz yoktu ki hala alınacaklar var yavaş yavaş tamamlıyoruz. Eşyalar bize hizmet etmek için var ama bize eşyalara hizmet eder olduk. İnsan yeni gelin diye herşeyi yeni mükemmel en kalitelisi olmak zorunda değil. İnsan kendi ihtiyacı doğrultusunda ihtiyacı olan şeyleri alır. Ne gerek var borca harca?

Esim ve ailesi evi yaptılar birlikte. Arsa onlarındı zaten. Benim ailem de mobilyami, avizelerimi, parkelerimi vs.. yaptı.
Ben de Beyaz eşyamı, iç eşyamı falan yaptım.
Komik olan kimse kimseye sormadı bu süreçte. Biz bunu yapabiliriz, yapacaz denildi sadece..
Kısacası herkes uyarına göre birşeyler yaptı. Sükür olsun, eşimle az bir borc cekerek de bitirdik kalanı..

Ben mutfak eşyalarını ve elektroniğini, yatak odası tekstilini, banyo tekstilini evlenmeden önce parça parça beğendikçe aldım koydum. Eşim hayatımdaydı o zaman tabi, evlenmeye karar vermiştik. Yatak odası takımını ailem almak istedi bizim hediyemiz olsun dediler. Koltuk takımı ve masa sandalyeleri de eşimin ailesi aldı. Onun dışında geri kalan her şeyi halı, perde, tv, mutfak masası, avize,sehpa vs gibi ıvır zıvırları eşimle beraber aldık. Borçsuz oldu çok şükür. Mobilyalara ailelerimiz yardım etmeseydi birikmiş paramızla alacaktık. İkimiz de yıllardır çalışıyorduk çünkü. Düğün, nişan masraflarına biz dahil olmadık bu arada. Onları da ailelerimiz yaptı sağ olsunlar. Biz talepte bulunmadık, kendiniz halledin deselerdi de canınız sağ olsun derdik.

Bu adetleri kim belirlemiş ya zamanında
Kimisi eşit alırken herşeyi
Kimisi bizim adetlerde sadece mutfağı kız alır diyor
Kimisi bizde de kız sadece bohçasını alır gider diyor
Kimisi bizde kınayı erkek tarafı yapar bile diyor
Oh ne güzel valla
Bizde de gelin evden alınırken kucakta taşınır
Yürütmezler bile o kadar prenseslik :KK53:

Back
X