Ex-olmak uzere olan kocaya ekonomik olarak kendini kullandirmak

Üniversitede bir ev arkadasim vardı Zuhal adinda. Yeşim adında bir arkadasin aracılığıyla tanışıp aynı evi paylaşmaya başlamıştık Zuhalle. Yeşim bir yil ayni evde yasadigi Zuhali uyumlu bir kiz diyerek tuttu getirdi, hep birlikte yaşamaya başladık. Bir süre sonra farkettim ki Zuhal Yeşime hizmetçilik yapıyor.

Suyun isinmadigini farkettiğim bir gün mutfakta yemekle ugrasan Zuhalin yanina gittim. Gaz mi bitmis ya dedim. Zuhal yüzüme ofkeyle ve bikkinlikla baktı. Bakayim deyip kapı disindaki sayaca baktı, geldi, yine ofkeyle az kalmış dedi. Oldukça garip. Ben ondan gidip sayacı kontrol etmesini istemedim. Yeni tanistigim biriyle bir muhabet baslatmayi amaçlayarak sular mi kesildi, elektrik mi gitmiş kadar beklentisiz bir soru sordum.

Zuhal muhtemelen etrafındaki insanlari hala çıkarcı ve kendini kullanmaya çalışan insanlar olarak niteliyor. Daha az bir ihtimal insanlara kendi kendini kullandirdiginin farkına varıp bu konuda bir şeyler yapti ya da yapıyor.

Ben sizin de zuhalle benzer hataları yaptiginiz düşüncesine kapıldım. Çocuğunuza dondurma alırken babasina dondurma alma gereği duymanızı garipsedim. Kendi çok isterse gidip dondurma alabilir. Sizden dondurma talep edecek yuzsuzlugu gösterirse de çekişmeli boşanma davası açtığınız adama kendi dondurmani kendin alabilirsin diyebilmelisiniz.

Kendinizi diğer insanlar için bir şey yapmak zorunda hissetmenizle ilgili bir psikologla gorusmenizi tavsiye ederim.

tam da basliktaki durumdayim. Ayrilmak uzere oldugum Es kisisi bir sekilde beni somuruyor. Buna Engel olamiyorum . :KK43: ornegin gecen bebek huzursuzdu ve bir sekilde bana geldi. Acim dedi. Evde Yemek yoktu . Disardan durum istedim . Doymadi , 2. Yi istedim . Simdi lutfen eve neden aldin vs Diye yargilamayin. Bebegin hastalik Durumu vardi ve bakici gunduzlu bende , hafta Sonu ise yok .. Bunun gibi bir cok Olay ... Ne yapmaliyim? Almasam ne olurdu derseniz Gelip ilgilenmezdi:KK43:. Ek ornekler is gezim var , sehir disinda , bebege bakarim otel parami ve ucak parami ode diyor. Gittigim psikolog haftada bir Anne-baba cocuk etkinligi onerdi ve yediklerimizin parasini Ben oduyorum. Ve ortalama hesap 150 tl oluyor. Bebege bisi alinanacak diyelim, gecen ayakkabi aldim 200 tl, asi yaptirdim 250 tl odeyecegim diyor , odemiyor. Arabamiz yok taksiye binip bebegi gezdirmeye goturursek , Taksi parasi Icin cebinde hic para olmuyor... Gibi gibi .
Ben yanlis anlamadiysam siz calisiyorsunuz bebeginizin babasi calismadigindan dolayi genelde bebeginize o bakiyor ? ayrilmak uzere oldugunuz icinde babasina ne yazikki muhtacsiniz bebeginize bakmasi icin. Bi avukata danissaniz ? Sonucta bu adam yarin obur gun bosandiktan snra nafaka felan odemesi gerekcek bebegine. Ve o zaman bebeginizin kac gun babada kac gun annede kalacaginada hakim karar verir. Bence siz yaptiginiz butun bu harcamalari mahkemede delil olarak gosterinki hakim bebegin velayetini size versin. Aylik 1500 lira adama yedireceginize bir yardimci tutarsiniz bebeginize mis gibi bakar ve ayni zamanda ev isi yemeklerinizde felanda yardimci olur. bosanma davasi actinizmi ?

Bir is gezim var , cocukla ilgilenecek kimse yok . Beni gotur parami karsila bakarim diyor . Ucak bileti ve Otel ucreti 2 bin tl . Bu Benim gorevim mi ???

İyi de burada konu eş değil çocuk

Eşimle ayrı değiliz iş gezisine götürüp çocuğa baktıracaksak aynı ödemeyi bakıcıya da yaparız

Birimiz bakıp birimiz iş gezisine gideceksek de ortak bütçeden çıkar

İş senin işin Adam gelmese 2000 masraf yapmayacak bu durumda sizin işiniz için neden 2000 masraf yapsın

Bakıcınızı götürün aynı masrafı ona yapın

Offff çok sinir oluyorum böyle durumlara, azıcık gözünüzü açın yaaa, kocaman adam, kendi karnını kendi doyursun. Dışardan yemek istiyorsa da kendi söylesin kendi ödesin.
Ben de mesela eşimin ailesine kaliteli hediyeler alıyorum özel günlerde, çok sinir oluyorum ama vazgeçemiyorum bu huyumdan. Kendileri gayet dikkatli harcamalar yapar ama ben saf gibi savururum kazandığımı. :bicak: Aşmaya çalışıyorum bu aptal huyumu ben de, Allah yardımcımız olsun.

Eşimle ayrı değiliz iş gezisine götürüp çocuğa baktıracaksak aynı ödemeyi bakıcıya da yaparız

İş senin işin Adam gelmese 2000 masraf yapmayacak bu durumda sizin işiniz için neden 2000 masraf yapsın

Doğru benim iş gezim ama bilmiyorum . Yani otel ona mesela uçak bana ait olsa belki .. ama herşey bana binince ben de altından kalkamiyorum . Artık nerde haklıyım nerede haksizim bilmiyorum

Ben yanlis anlamadiysam siz calisiyorsunuz bebeginizin babasi calismadigindan dolayi genelde bebeginize o bakiyor ? ayrilmak uzere oldugunuz icinde babasina ne yazikki muhtacsiniz bebeginize bakmasi icin. Bi avukata danissaniz ? Sonucta bu adam yarin obur gun bosandiktan snra nafaka felan odemesi gerekcek bebegine. Ve o zaman bebeginizin kac gun babada kac gun annede kalacaginada hakim karar verir. Bence siz yaptiginiz butun bu harcamalari mahkemede delil olarak gosterinki hakim bebegin velayetini size versin. Aylik 1500 lira adama yedireceginize bir yardimci tutarsiniz bebeginize mis gibi bakar ve ayni zamanda ev isi yemeklerinizde felanda yardimci olur. bosanma davasi actinizmi ?
Ben calisiyorum . Bebeğin babası da çalışıyor . Ama esnaf . Yani benim iş gezime gelebilir . Ama ona isim düştüğü oluyor tabi ki .. çünkü küçük bir bebekle mutlaka bisiler çıkıyor . Ve yardım da talep ediyorum . Bakıcı gündüzlü türk bir hanım var . Yemek yapıyor .

Üniversitede bir ev arkadasim vardı Zuhal adinda. Yeşim adında bir arkadasin aracılığıyla tanışıp aynı evi paylaşmaya başlamıştık Zuhalle. Yeşim bir yil ayni evde yasadigi Zuhali uyumlu bir kiz diyerek tuttu getirdi, hep birlikte yaşamaya başladık. Bir süre sonra farkettim ki Zuhal Yeşime hizmetçilik yapıyor.

Suyun isinmadigini farkettiğim bir gün mutfakta yemekle ugrasan Zuhalin yanina gittim. Gaz mi bitmis ya dedim. Zuhal yüzüme ofkeyle ve bikkinlikla baktı. Bakayim deyip kapı disindaki sayaca baktı, geldi, yine ofkeyle az kalmış dedi. Oldukça garip. Ben ondan gidip sayacı kontrol etmesini istemedim. Yeni tanistigim biriyle bir muhabet baslatmayi amaçlayarak sular mi kesildi, elektrik mi gitmiş kadar beklentisiz bir soru sordum.

Zuhal muhtemelen etrafındaki insanlari hala çıkarcı ve kendini kullanmaya çalışan insanlar olarak niteliyor. Daha az bir ihtimal insanlara kendi kendini kullandirdiginin farkına varıp bu konuda bir şeyler yapti ya da yapıyor.

Ben sizin de zuhalle benzer hataları yaptiginiz düşüncesine kapıldım. Çocuğunuza dondurma alırken babasina dondurma alma gereği duymanızı garipsedim. Kendi çok isterse gidip dondurma alabilir. Sizden dondurma talep edecek yuzsuzlugu gösterirse de çekişmeli boşanma davası açtığınız adama kendi dondurmani kendin alabilirsin diyebilmelisiniz.

Kendinizi diğer insanlar için bir şey yapmak zorunda hissetmenizle ilgili bir psikologla gorusmenizi tavsiye ederim.
Çok doğru tespit .. psikolog a gidiyorum . Bunları da anlatacağım .

İş konu sahibinin işi evet ama çocuk ikisinin de çocuğu. Madem kadın çalışıyor ve çocuğa da bakıyor anladığım kadarıyla, adam da o kadarını yapsın bi zahmet. Biletleri alırsan gelirim ne demek yaa durumum yok fln desin en azından. Bu kadar ince hesap yapan erkekler niye evlenir çocuk yapar anlamıyorum, alışmışlar kadının sırtınından geçinmeye. Böylelerine de hep fedakar kadın denk gelir zaten.

çocuğu siz tek başınıza mı yaptınız? arada bir yapması gereken babalık görevini yapmak için rüşvet mi istiyor cidden? yakınsak ben daha iyi babalık yaparım bakın valla. arada hediye falan da alırım çocuğa sevinir. tek dürümle de doyuyorum hem. masrafsız mis...
Çok tatlısınız :) beklerim :)

İş konu sahibinin işi evet ama çocuk ikisinin de çocuğu. Madem kadın çalışıyor ve çocuğa da bakıyor anladığım kadarıyla, adam da o kadarını yapsın bi zahmet. Biletleri alırsan gelirim ne demek yaa durumum yok fln desin en azından. Bu kadar ince hesap yapan erkekler niye evlenir çocuk yapar anlamıyorum, alışmışlar kadının sırtınından geçinmeye. Böylelerine de hep fedakar kadın denk gelir zaten.
Yani zaten çocuk 7/24 benim ev sinirlarim içinde bakılıyor . İşten gelir gelmez sabaha kadar benimle .. bir erkek için çocuk sonrası hayat çok kolay . Doğum izni , ücretsiz izin alan , iş hayatı , sosyal hayatı sekteye uğrayan , bedenen , hormon olarak birçok değişime maruz kalan kadın .. erkeğe hiçbir şey olmuyor yani .

Aileniz olmadığı ve destek olmadığı için yanlış evlilik yapmışsınız ve hala o döngünün içinde devam ediyorsunuz döngüleri kırın .... benim ailem destek ama anlaşamıyorum sürekli gerginim.... bende boşanma aşamasındayım çekişmeli hayat çok zor

Back
X