eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

katılıyorum... normai yolla hamile kalan insanlar normai hayatlarına devam etmiyorlar nı.. pamuk ipliğine bağlı değil ya olacaksa oluyor.. zamanını bekliyor sadece ... bizim bi tabıdık vardı.. sağdan sola bile dönmedi hamile kaldı.. dr tmm dedi. ama o korkudan yerinden bile kalkmadı 6 ay yattı sonra bebeklerinin ikisini de 6. ayda kaybetti sürekli sırt üstü yatmış kan dolaşımı olmamış bebekler beslenememiş...

bişey olmaz canım korkma dinlenebiliyorsan dinlen ... kendini yorma .. gerisini Allaha tevekkül et...

ya bi de bişey sorucam. ben transferden sonra çok sıkıştım tabi iki saat kalkmaman lazım dediler. Afedersiniz sürgüyle yapamayınca sonda takmak zorunda kaldılar. Bu arada çok fazla sancı batma oldu sıkışık olduğum için. Hemşireler bir zararı olmaz dedi ama biraz da korkmadım değil yani.

yaniii kısaca sakınılan göze çöp batarrr rahat olmak lazımm

yaaa bu topiğin ikinci yazan benim ama negatiften sonra konuşacak pek bişey kalmadığı için sadece girip okuyorum arada selam veriyorum ona da sağolsun bi mirage karşılık veriyor

Ben de pazartesi test yaptıracağım canım . Bende de bariz bir belirti yok. Nasıl bir belirti olması gerekiyormuş ki :26:

ne biliyim ben daha önce normal yolla hamile kalmıştım ve adetime yakın çok fena mide yanmam olmuştu ve ağzımın tadı değişmişti ... bu tüp bebek ama taransfer den sonra 2 gün ağrım oldu sonra turp gibi oldum ne biliyim işte belirti arıyor insan:))

Kızlar demesi kolay yapması benim için de çok zor oneri rahat olun ve umursamayın. benimle aynı gun transfer olanlardan sadece biri hamile. o da dah başta oylesine geldim kocamda bende aslında istemiyoruz diyordu.37 yaşında ve 10 senelik evli. yumurta toplandı kızı yerinde oturtamadık surekli her yerde dolaştı hastaneden cıktı yemek yedi. transfer sonrası yatakta 2 saat kalamadı. kulodunu giydi kafasını kaldırıp sohbet etti yani surekli kıpırkıpırdı. transfer sonrası da evde yatmamış. yemegini pişirmş hatta camaşır bile asmış. zorla izin aldırdık işinden. sedece 2 yumurtası toplanmıştı. iki hakkı oldugu halde sadece biri transfer edilebildi o bir tane de tuttundu bizim umursamaz kıza.Bu arada embriyo 2. gun transferi :))
İşte durum bu. biz istekliler de yaya kaldık!

Son düzenleme:

Belirtiler kişiden kişiye değişiyor. Bazısında hiç olmuyor. mesela burada kasıklarım ağrıyor diye yazan arkadaşlardan negatif sonuç alanlar da oldu. Belirtilere takılmamak lazım ama ben de sürekli belirti araştırıyorum internette

aynen canım bende... peki hiçmi yok

kızlar umutsuzluğa kapılıyorum... bu gün 5. günüm ama hiç belirti falan yok yaaaa.....

Ben de pazartesi test yaptıracağım canım . Bende de bariz bir belirti yok. Nasıl bir belirti olması gerekiyormuş ki :26:

bende belirti bakıp duruyorum azcık sağ kasığımda ağrı var ama devamlı ağrıyıp olumsuz sonuç alan da gördüm hiç belirtisi olmayıp hamile kalanda... daha da önemlisi hissetmek istiyorum bebeklerimi sanki varsa hissederim gibi geliyo ama saçma aslında hamile kalan hangi insan karnında hareket edene kadar hissetmişki saçma işte... hep beklenti içerisindeyiz ya ondan böyleyiz...

Benim ara ara kasık ağrım oldu. Ama çok hafif . Göğüslerim de şişlik ve hassasiyet var. Başkaca bir belirti görmedim. Bu belirtileri progestan iğne de yapıyor olabilir. :26:

benimde aynı göğüslerim çok acıyor ara ara ağrım oluyor ama bende ilaçlardan diyorum.. hayırlısı olsun bakalım..

Benim ara ara kasık ağrım oldu. Ama çok hafif . Göğüslerim de şişlik ve hassasiyet var. Başkaca bir belirti görmedim. Bu belirtileri progestan iğne de yapıyor olabilir. :26:

göğüsler kesinlikle ilaçlardan sana katılıyorum ve uyku bulantı bunlarda ilaçtan çoğunlukla bence de kasık ağrısı da kurcalandığı için olabilir diye düşünüyorum ben..

Tüp bebek tedavisinde östrojen kullanımına dikkat! - Kadın Sağlığı- ntvmsnbc.com

'Dünyada bu alanda yapılan ilk araştırma sonucunda, yardımcı üreme teknikleri sırasında oluşan yüksek östrojenin meme tümörlerinin davranışında bir değişikliğe neden olmadığı belirlendi. Ancak ailesel meme kanseri riski yüksek olan hastalarda, daha önceden var olan bir meme tümörü olması halinde, yüksek östrojen tümörün klinik olarak belirgin hale gelmesine neden olabilir. Bu yüzden ailesinde kanser riski olan hastalar, tüp bebek tedavi sonrasında daha yakından takip edilmeli'' uyarısında bulundu.

Sönmezer, kısırlık problemi olan hastalarda zaten meme kanseri açısından da artmış bir riskin bulunduğunun da gözönünde tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…