YENİ BİR BAŞLANĞIÇ,
YİNE BİR BAŞLANĞIÇ;
Bugün adetimin birinci günüydü.bende haşimoto tipi troid var..bu hastalık anti tpo diye bir değerin ölçülmesiyle biliniyor.. bendeniz erzurumda ikamet etmekteyim..ancak erzurumdaki, koskoca erzurumdaki hiç bir hastane bu değeri ölçemiyor, ölçebilen birtek üniversite hastanesi, onlarda 1 haftaya cevap veriyorlar..oysaki benim bugün sonucumu öğrenip yarın ona göre tedaviye devam etmem gerekli..neyse..önce özel hastaneye gittim.işlemlerimi yaptılar tam kanımı hemşire alacak dedim kaç saate alırım sonucu ..dedi şunu şunu 3 saate alırsınız öteki 1 haftaya gelir...dedim nasıl yani..dedi bunun aleti bizde yok taaaaaaaaaaa ankaraya gönderiyoruz..ordan çıktım başka bir özel hastaneyi aradım, dedi onun aleti bizde yok taaaaaaaaaaaaa ankaraya gönderiyoruz, neyse üniv hastanesinde yapılıyormuş öğrendim kalktım gittim deeeev gibi bir hastane yaklaşık yarım saat hastanenin içinde yürümek,asansöre binmek, koridorda dolaşmak suretiyle zaman harcadım..en sonunda mikrobiyolojiye gidip sordum..onlarda 1 haftadan önce cevap veremediklerini belirttiler:))koskoca erzurum
sağlık bakanıda erzurumlu buralara nasıl hastaneler yaptı bi görseniz aklınız hayaliniz almaz..

neyse..ben birdaha gittim özel hastaneye dedimki benim kanımı alın nasıl yapılıyorsa yapın ben bu kanı ankaradaki kliniğe gönderecem dedim..onlarda Allahrazı olsun para almadan kanımı aldılar tüpe koyup bi makinede serum haline getirdiler ve bana verdiler..eczaneye gittim buz kalıbı istedim üstüne tüpü koydum sardım sarmaladım hava alanına gittim bu arada orada ankaraya gidecek tanıdık bulmaya çalıştım hava alanında bi tanıdık bulup, tüp içindeki kanımı buz kalıbıyla birlikte ankaraya gidecek olan yolcuya verdim, yolcu ankaraya götürdü eşim ankaradan hava alanından aldı(ALlahtan ankaradaydı) 1 saat sonra kliniğe götürdü teslim etti..klinik yarın sabah bana sonucumu bildirecek..anlayacağınız..sabah 8 itibariyle başlayan kan verme maratonum öğlen 14:35 sularında ankarada sonuçlandı ve ben yarın ankaraya gitmeliyim..benim tüp bebek maratonum böyle başladı..
yarın gittiğimde önce kistlerimi aspire edip sonra uygun tedavi dozu bulacaklar.. yine başladım tedaviye, yeni tedaviye.. başlangıç böyle oldu..Allah beni yada bizleri yaratırken içimize bu gücü koymuşki bizde böyle zorluklarla karşılaşıyoruz.. çünkü Allah kayıtsız şartsız bütün kullarını bir annenin evladını sevdiğinden çok sever..Bunu kendisi söylüyor ben değil:)))
eğer O söylemişse kesinlikle öyledir güvenim itimadım sonsuzdur..İmkansız diye bir şey yoktur..öyle olsaydı ben bu bir tüp kanı asla ankaraya gönderemezdim.. Bu hikayede bile altta öyle hesaplar dönüyo öyle mekanızmalar işliyorki bizlerin aklı almıyor..Ama sabır gösterdiğimizde sonucu anca görebiliyoruz..mesala ben sabah kan vermeye babamla, (yani arabayla) gitmeseydim asla hastane hastane dolaşamazdım keza biri bii baştaaaaaaaa diğeri öteki başta.. misal eşim hava alanında çalışıyo olmasaydı tanıdık bulamayacaktık, yada eşim şuan hasbel kader ankarada olmasaydı gönderemeyecektim,yada daha geriye gitseydim eğer ben bu adamla evli olmasaydım tahlili gönderdiğim hiiiiiiçç tanımadığım, Allah rızası için şunu hava alanında şuna ver dediğim kişi eşimin lise arkadaşı olmayacaktı..altta işleyen mekanizmaa çok ilginç..ne eşim bunu düşünerek ankaraya gitti, ne babam bunu düşünerek erzuruma geldi, ne de o adamcağız o gün orada olmakla bana muhteşem bir iyilik yapacağını biliyordu...
sabrın meyvesi, anca sabrettikten sonra anlaşılıyormuş..imkansız diye bir şey yok muşşş..
beniM yarın başlayacağım maratona, benimle birlikte başlayan yada çoktan başlamış olan sevgili kader arkadaşlarım, Allah hepimize Şah damarımızdan daha yakın..bundan sonra neler olacağını bizler bilemeyiz..bilsek bile bazen bildiğimizİ öğrenmemiz icap eder.her ne halde ve durumda olursa olsun
MEVLAM GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER..
İYİ AKŞAMLAR..