• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

Embriyo transferinden sonra nelere dikkat edilmeli
Embriyo transferinden sonra yapılması gerekenler
En fazla 1 saat yatak istirahatını takiben hastaneden ayrılabilirsiniz. Daha uzun süreli yatak istirahati gebelik şansını arttırmaz.
Şehir dışından gelen çiftler, 1 günlük oda istirahatını takiben evlerine dönmek üzere yola çıkabilirler.
Günlük hayatınıza düşük bir tempoyla devam edebilirsiniz. Gebelik testi sonucunu alıncaya kadar ağır spor, ağır yük kaldırma gibi aktivitelerde bulunmayınız. Bu süre içinde devamlı istirahat etmenizin bir faydası yoktur . Yemek, bulaşık gibi hafif işlerinizi yapabilir, duş alabilirsiniz. Araba ve uçak gibi taşıtlara binebilirsiniz.
1 – 2 gün süreyle adet ağrısına benzer bel ve kasık ağrısı, az miktarda vaginal kanama olabilir, merak etmeyiniz.
Gebelik testi yapılıncaya kadar cinsel ilişkiye girmeyiniz.
Özellikle 15 ve üzeri yumurta alınan kadınların, nefes almada zorluk, karında aşırı şişkinlik, bulantı, kusma gibi yakınmaları olursa mutlaka merkeze haber vermeleri gerekir , ihmal etmeyiniz.
Doktorunuzun haberi olmadan , herhangi bir nedenle ihtiyaç duyulması halinde radyolojik tetkiklere başvurmayınız.
Size verilen reçeteyi eksiksiz kullanınız.
Vaginal kanamanız başlasa dahi, günü geldiğinde gebelik testinizi yaptırınız. Vaginal kanama ,herzaman gebe kalamadığınız anlamına gelmez, düşük tehlikei ya da dış gebelik ihtimali de olabilir.
Embriyo transferinden sonra tutunma belirtileri nelerdir? / Embriyo transferinden sonra gebelik belirtileri nelerdir?
Embriyo transferinden sonra beslenme
Hastalar 1 gün sonrasında dikkatli olmak kaydıyla günlük hayatlarına yavaş yavaş dönmelidirler.Hasta olmamak için mevsimlere uygun giyinmenin yanında dengeli ve düzenli beslenme sayesinde kabızlıktan korunabilirler
Embriyo transferinden sonra akıntı
Çok az miktarda lekelenme veya kanama olabilir, genellikle aynı gün kendiliğinden kesilir. Fazla miktarda kanama olması durumunda doktorunuza bildirmelisiniz. çok hafif kasık veya bel ağrısı olabilir, ağrı kesici mecbur kalmadıkça ve doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.
Ağrılar bir iki günde tamamen geçecektir.

bu nasıl bir gün ya? felaket habercleri peşpeşe. valla pişman oldum geldiğime :(( Bugün negatif sonuç alanlar, düşük yapanlar, terslik çıkanlar hepinize Allah sabır versin canlar. vakti gelmemiş napalım bekleyeceğiz. ama üzüldüm ya.

canım her hastane yapmıyor bu testi, genetik laboratuarı olması lazım. üniversite hastaneleri yapıyormuş. ben arayıp sormuştum dediler ki kan almak için 1 ay sonraya randevu verebiliriz. artık o laftan sonra sonucu ne zaman verirsiniz diye sormadım boşuna. çünkü özelde bile 15 günde çıkıyor. biz bahçecide 220 tl'ye yaptırdık.

Bakalım 9 eylul ya da Ege'de deniyecegim. belki Ege'nin tup bebek hastası oldugum için çabuk yapılabilir. az once degerlerime baktım. ilkinde hcg 47.9 e2 745 ve progestoron 40'ın ustunde. buradan anladıgım kadarıyla e2 seviyesininde yuksekligi gebelik olmuş ama devam edememiş. 2.nde 30 progestoron 12 e2 daha cıkmadı. burada da progestoron eksikligi azıcık var gibi ama sonuçta embriyi gelişemiyor umarım genetik bozukluk cıkmaz. gerçi yaşımdan dolayı cıkma olasılıgı da yuksek ya neyse. Mirage senin eşin bildigim kadarıyla bu testi yaptırdı ve temiz cıtı. Sen yaptırdın mı? Senden istediler mi? Bir de adet bitiminde mi gitmek gerekiyor= doktor adetten sonra gel bir konuşalım dedi ama testi yaptırıp sonuçla gideyim diyorum.

fsh bnmde 16 idi her akşam hayıt tohumu çayı içtim 1 ay boyunca ve fsh ım 6 ya düştü canım mutlaka hayıt tohumu çayı yap.Kaynar suya koy 5dk.demlendir süz ve ılık iç

hemen yarın yapmaya başlıyorum. Bu arada e2 degerin kaçtı acaba?

hamiş bacılar soruma cevap verin bakem

ben 5 haftalık gebeyim ya pek bişi hissetmiyorum en son 13.gün kan testi vermiştim 11.gün 125 13.gün 337 çıkmıştı ondan sonrada bidaha test yaptırmadım kontrollere başlamadım çünkü merkezim trabzonda ve kasım 3 gibi gidecem büyük ihtimalle kalp sesi ve kese için şimdi benim sorunum şu ben pek hamiş olduğumu hissedemiyorum yada hissedilmiyormu çok ufak olduğu için bulantım falanda başlamadı daha sadece çok uykum var herzamanki gibi bide top gibi memişlerim havan topu gibi oldular sizce değerim artmışmıdır hemşire güzel katlanmış dedi 3 testede bakarak ne bilim hep korkuyorum ya boş çıkarsa diye ama öyle olsa değerim her seferinde 3e katlarmıydı (9-11-13. günlerde yaptırmıştım da testleri) bide bulunduğum şehirde kontrollere başlayayım mı dedim hayır önce burda bakılcak sonra bakanlığa bildircez uygun görülürse orda başlarsınız dendi uyuz oldum ya varı böyle bişi

tatlım aynı dertten ben de müzdaribim daha sabah eşime dedim acaba ben hamile değilmiyim diye
çünkü hiçbirşey hissetmiyorum benim de 12. gün değerim 258 çıkmıştı
doktoru aradım tekrar yapmana gerek yok gayet güzel 10 gün sonra gel keseye bakalım dedi
ama bende ne bulantı var ne de başka birşey test gününü beklemekten daha beter oldum çarşamba kontrole gidicem
inşallah herkes hayırlısı ile kucağına alır bebişini :emir_bebek:

Bakalım 9 eylul ya da Ege'de deniyecegim. belki Ege'nin tup bebek hastası oldugum için çabuk yapılabilir. az once degerlerime baktım. ilkinde hcg 47.9 e2 745 ve progestoron 40'ın ustunde. buradan anladıgım kadarıyla e2 seviyesininde yuksekligi gebelik olmuş ama devam edememiş. 2.nde 30 progestoron 12 e2 daha cıkmadı. burada da progestoron eksikligi azıcık var gibi ama sonuçta embriyi gelişemiyor umarım genetik bozukluk cıkmaz. gerçi yaşımdan dolayı cıkma olasılıgı da yuksek ya neyse. Mirage senin eşin bildigim kadarıyla bu testi yaptırdı ve temiz cıtı. Sen yaptırdın mı? Senden istediler mi? Bir de adet bitiminde mi gitmek gerekiyor= doktor adetten sonra gel bir konuşalım dedi ama testi yaptırıp sonuçla gideyim diyorum.

Aed sen izmirdesin heralde ? ege üni.tedavi görmüştün yoksa tepecikteki ege doğum evinde mi ??

arkadaşlar merhaba ben uzun zamandır okuyup takip ediyorum sizi benim 3 aşılama 2 tüp bebek denemem var şu an 3. süne başladık eşimde sperm hızlı hareketli düşük iki tüp denememde de kimyasal gebelik oluştu daha sonra üniversitede test yaptırdım ve pıhtılaşma sorunum çıktı tedaviye eylülde tekrar başladım bugun yumurtalarım toplandı ilk denememde 14 ikincide 11 yumurta toplanmıştı ama bugün 5 yumurta topladıklarını söylediler şoka girdim halada kendime gelemedim aynı negatif sonuç almış gibi oldum içinizde az toplanıp iyi çıkan var mı merak ettim güzel şeyler duymaya ihtiyacım var aslında hepimizin var.Hamile olan arkadaşlarım Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.Olumsuz olan arkadaşlarıma da Allah sabır versin tez zamanda göbişlerini doldursun inş....Allah a emanet olun

Sen de İzmir'li misin? İrenbe'den memnun musun? kaçliraya maloldu ve dondurma ..vb

İzmir'de ikamet ediyorum. ben memnun kaldım, zaten olağanüstü beklentilerle gitmek doğru değil hiçbir yere, Ahmet Bey işini bilen, soru sorunca cevap veren bir doktor. oturup benimle kadın muhabbeti yapmasını beklemedim yani, kullanmam gereken ilaçları kullandım, kendime dikkat ettim, testlerimi zamanında yaptırdım falan filan;) sonrası kısmet.. 4500 civarı tuttu bizim...

arkadaşlar merhaba ben uzun zamandır okuyup takip ediyorum sizi benim 3 aşılama 2 tüp bebek denemem var şu an 3. süne başladık eşimde sperm hızlı hareketli düşük iki tüp denememde de kimyasal gebelik oluştu daha sonra üniversitede test yaptırdım ve pıhtılaşma sorunum çıktı tedaviye eylülde tekrar başladım bugun yumurtalarım toplandı ilk denememde 14 ikincide 11 yumurta toplanmıştı ama bugün 5 yumurta topladıklarını söylediler şoka girdim halada kendime gelemedim aynı negatif sonuç almış gibi oldum içinizde az toplanıp iyi çıkan var mı merak ettim güzel şeyler duymaya ihtiyacım var aslında hepimizin var.Hamile olan arkadaşlarım Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.Olumsuz olan arkadaşlarıma da Allah sabır versin tez zamanda göbişlerini doldursun inş....Allah a emanet olun

arkadaşım hiç moralini bozma benden de 5 yumurta toplandı 2 tane kaliteli embriyo oluştu bir tanesi transfer edildi tutmadı ama sonuçta embriyo oluştu sıkıntı yapma sakin ol

bugün doktora gittim büyük olasılıkla ikiz demişti doktor iki tanede kese görünmüştü... sanırım gecen haftaki kanamadan bitanesi beni bırakmış. bugün bitane kese gördü ve kalp atışlarını dinledik muhteşem bi duyguydu...
herşeye ragmen çok mutluyum Allah herkese nasip etsin...

Canım benim Allah yavrunu sana bağışlasın bir tane gönlunden geçiyordu zaten böyle daha sağlıklı olacak inşallah 2 tane çok zor olacaktı tebrikler

MERHABA KIZLAR,
Dün 13. gün degerim 30.8 bugun 14. gun 24. yani bu sefer de kimyasal gebelik. Doktorla az once goruitum anlaşılan embriyo gelişemiyor o yuzden kromozom tahlili istedi. yine umutlar 2 ay sonraya kaldı. Durum bu.
Çok üzülmedim bu arada cunku ilde deneyimimden tecrubeliyim. deger 30 cıkınca şuphelendim. Bu arada kasık agrısı baştan beri vardı. carşambadab azalmaya başlamıştı. bugun cok cok az. Bu da bana bir fikir vermişti açıkcası.

canım sıkma canını, moralini bozma, kısmet bu iş napalım:S 2 ay sonra da olsa, yeni bir umudun var, kendini o zamana hazırla;)

AED,tubabora Allah sabır versin.aynı sabırdan banada versin sonucum NEGATİF:((

Senin sonucunu merak etmiştim canım. Allah yardımcın olsun. Ne denebilir ki.. İnşallah bebeğin sana sürpriz yapıp kendiliğinden gelir..

Canım benim 9 toplandı. 6 döllendi. 5'i de 6. güne gitti. 6. gün transferi oldum :nazar::nazar::nazar: Önemli olan sayı değil embiryoların kaliteli olması. Allah yardımcın olsun..

kızlar sonucumu yeni aldım ALLAHIMA BİNLERCE KEZ ŞÜKÜR
HAMİLEYİMMMMMMM
DEĞERİM 599:nazar:

Canımcımm gözün aydınn. çok sevindimmm... :nazar::nazar::nazar::16: Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. :16:

kızlar sonucumu yeni aldım ALLAHIMA BİNLERCE KEZ ŞÜKÜR
HAMİLEYİMMMMMMM
DEĞERİM 599:nazar:

Ayyyyyy en güzel haberi sen verdin bugun.Benim gibi sendede ikiz olabilir canım bn bugun öğrendim iki kese gördüm 9mm:))
Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallh.Gözün apaydın olsun şekeeer:1:

Back
X