Benmde tansiyon senin gibi düsük normalde smdilk oyle devam ediyor canm. Ama bas agrısı fln oluyo arada koca gün gecmeden devm ediyo. Karnm da ara ara geriliyo dogal olarakTansiyonun nasıl?Benim normalde 10/6,9/5,8/7 olan tansiyonum hamilelikle birlikte 11/7 ve 12/8 e yükseldi.Kan basıncı artıyor haliyle bu kadarı normal diyorum ama ağrımaya basım ağrıyor,midem bulaniyor. Dr 20.haftadan itibaren 12 nin üstüne çıkarsa işimiz var dedi de aynı haftadayiz ya merak ettim senin durum ne diye.Bir de karnım çok geriliyor bu ara.Bebek büyüyor,rahim büyüyor tabi de çok rahatsız oluyorum.sen de öyle hissediyor musun?
Ben 4 kilo aldım şimdi 78 oldum. İkizlerde 100 olursun dedi doktor şok oldum. İnşallah 10 - 12 kilodan fazla almamBu arada ben kilo alamıyorum.76.5 ile başladım hala 76.5 um.Dr en az 9 kilo almam gerektiğini söylüyor ama alamıyorum.Aslinda çok memnunum.Asiri memnunum hatta da bebek kilo alamazsa acaba diye korkuyorum.Cunku 7 kilo sırf bebeğin suyu,göğüsler,artan kan miktarim vs.olmaliymis.Zaten 5 kilosu doğumla birlikte gitmeliymis de ben alamıyorum işte.Aslinda karnim baya büyüdü,su da iyi,bebek de iyi şu ana değin,goguslerimde büyüdü zaten ama vücudumun geri kalanı eriyor :) İnternete baktım normal yazmışlar.Siz de durumlar ne ?
Tansiyonum 13 olunca kardiyolaga gittim.24 saatlik tansiyon holterinde tansiyonumun 144/87 yi bile gördüğünü öğrendim.aldi içimi bir korku.20.haftada boyleyse ileride nolur bilmiyorum.pazartesi sonucu gostericem.moralim bozuldu gerçekten.gebelikte en mühim şey tansiyon.aman sık kontrol etmeyi es gecmeyin.Benmde tansiyon senin gibi düsük normalde smdilk oyle devam ediyor canm. Ama bas agrısı fln oluyo arada koca gün gecmeden devm ediyo. Karnm da ara ara geriliyo dogal olarak
Evet çok ama çok önemli. Ben de eve tansiyon aleti alacağım. Sıkı takip gerekiyor. Çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine. Stres yapma daha çok çıkarırsın.Tansiyonum 13 olunca kardiyolaga gittim.24 saatlik tansiyon holterinde tansiyonumun 144/87 yi bile gördüğünü öğrendim.aldi içimi bir korku.20.haftada boyleyse ileride nolur bilmiyorum.pazartesi sonucu gostericem.moralim bozuldu gerçekten.gebelikte en mühim şey tansiyon.aman sık kontrol etmeyi es gecmeyin.
Hayrlısıyla kontrol altına alınır inşallah canm ya Rabbim saglık versin sana da bebişine de inşallahTansiyonum 13 olunca kardiyolaga gittim.24 saatlik tansiyon holterinde tansiyonumun 144/87 yi bile gördüğünü öğrendim.aldi içimi bir korku.20.haftada boyleyse ileride nolur bilmiyorum.pazartesi sonucu gostericem.moralim bozuldu gerçekten.gebelikte en mühim şey tansiyon.aman sık kontrol etmeyi es gecmeyin.
nealaja ya 10 hucre ali kalitesiz diye birsey yok.benim yumura sayim az oldugu icin 2.gun 4 hucreli olmaso gereken bir embriyo transfer edildi.elemek icin baska yumurta yok ki ileriye gotrelim dedi.belki labrotuar ortaminda yarin 8 hucre seklinde 5.gune kadar gdecek dedi.eleme ypacagimiz yumurta olmadigi icin 2.gun transfer edildi tek embriyo tuttu.simdi 2.tedavimdeyim 2.gun transferi oldu ve busefee 2 hucreli nasip olduktan sonra buda tutarAnladim sorun embrio kalitesizligiymis o zaman.Doktorum 10 hucrenin alti kalitesiz embriyo demektir.Tutunma ihtimali neredeyse yoktur.Elimizde baska embriyo yoksa,kisi israr ederse kullaniriz dedi.Benim sekiz hucreli embriyolarimi bile cope attilar.Bunlar 10 hucreli ve 3.gun embriyolari.Bunlar icin bile umutlu olmamakta fayda var diyerek yuklediler.
Ooo sen nerelerdesin bakimmmmavimli , Gokbenn , minikgelin Kızlar nasilsiniz?Bebecikler nasillar?Nerelerde dogum yapacaksiniz?
Ben bana tup bebek yapan dr ile devam ediyorum.Calistigi yer hastane degil tup bebek klinigi oldugu icin ozel sagik sigortasi gecerli ve benim de ozel saglik sigortam yok,sgk m var.her muayene ve artik nst ucreti belimi bukmeye basladi.Tamam yuzdum yuzdum kuyruguna geldim de dogumu o yaptirsin istiyorum.Onun da Ankara Guven ve Medicana ile anlasmasi var ve 8000 tl yi buluyor.E fazladan kan tahlili vs gerekse kimbilir ne kadar odemem gerekir diyorum.Medicana'nin hemsirelik hizmetlerini tavsiye etmem,guveni tavsiye ederim dedi.Ama guvenin yenidogan yogun bakimin sgk anlasmasi yok diye okudum internette.Her ihtimali dusunmek lazim.e lazim olsa 20.000 den asagi cikilmaz oradan.Medicana'nin en azindan yogun bakimi sgk anlasmali.Bir de ozelleri dusunmeyip miyom ameliyatimi yapan dr a mi yaptirsam dogumu Ankara İbniSina hadtanesinde gul gibi sgk'm ile diye dusunmeye baslamadim degil.Ozel odada kalmistim gayet de guzeldi.Hemsirelik hizmeti de iyiydi.Sadece agrim olmustu ve nobetci dr tesrif etmeye gerek duymamisti.Cok kararsizim fikirlerinize ihtiyacim var!
Merhaba cnm idare ediyoruz valla zorlanmaya başladım artık :)mavimli , Gokbenn , minikgelin Kızlar nasilsiniz?Bebecikler nasillar?Nerelerde dogum yapacaksiniz?
Ben bana tup bebek yapan dr ile devam ediyorum.Calistigi yer hastane degil tup bebek klinigi oldugu icin ozel sagik sigortasi gecerli ve benim de ozel saglik sigortam yok,sgk m var.her muayene ve artik nst ucreti belimi bukmeye basladi.Tamam yuzdum yuzdum kuyruguna geldim de dogumu o yaptirsin istiyorum.Onun da Ankara Guven ve Medicana ile anlasmasi var ve 8000 tl yi buluyor.E fazladan kan tahlili vs gerekse kimbilir ne kadar odemem gerekir diyorum.Medicana'nin hemsirelik hizmetlerini tavsiye etmem,guveni tavsiye ederim dedi.Ama guvenin yenidogan yogun bakimin sgk anlasmasi yok diye okudum internette.Her ihtimali dusunmek lazim.e lazim olsa 20.000 den asagi cikilmaz oradan.Medicana'nin en azindan yogun bakimi sgk anlasmali.Bir de ozelleri dusunmeyip miyom ameliyatimi yapan dr a mi yaptirsam dogumu Ankara İbniSina hadtanesinde gul gibi sgk'm ile diye dusunmeye baslamadim degil.Ozel odada kalmistim gayet de guzeldi.Hemsirelik hizmeti de iyiydi.Sadece agrim olmustu ve nobetci dr tesrif etmeye gerek duymamisti.Cok kararsizim fikirlerinize ihtiyacim var!
Valla iyiyiz canım, bebişlerde bende çok şükürmavimli , Gokbenn , minikgelin Kızlar nasilsiniz?Bebecikler nasillar?Nerelerde dogum yapacaksiniz?
Yazık ya okdr para nedir allah aşkınaValla iyiyiz canım, bebişlerde bende çok şükürben istdeyim ve özel sağlık sigortam var evime de çok yakın diye acıbademde yapacağım doğumu, tüpü de burada farklı bir doktorda yaptırmıştım zaten. Ama bir ara acıbademin sgk anlaşması olmadığını öğrendim bende yenidoğan küvöz için ve tek bebeğe günlük 3000-3500 tl gibi bir rakam aldıklarını söylediler bende başka hastane araştırmaya başladım ki bizim poliçe sınırsız teminatlı bir poliçe küvöz karşılamadığını duyunca da ayrı bir şok olmuştum. Sonradan eşim halletti poliçeye dahil edildi küvöz fln öyle devam ettim aynı hastaneye yoksa verilecek paralar değil. Bir çok arkadaşım doğum ücreti olarak toplamda 3,4 bin vermişken tek bebek küvöz o fiyat demesi düşündürdü direk. Özel sağlık sigortası olmasa bende kesinlikle daha uygun bir hastane düşünürdüm ki daha önce operasyon geçirmişsin biliyor ve güveniyorsun da hastaneye. Çok şükür bu zamana kadar gayet güzel devam ettik yenidoğan yoğun bakımı olduğu takdirde hastaneyi de bildiğin güvendiğin takdirde git sgk karşılayana bebeklerine birşeyler alırsın o aradaki farka. Tüp tedavisi yeterince bel büküyor zaten.
Valla iyiyiz canım, bebişlerde bende çok şükürben istdeyim ve özel sağlık sigortam var evime de çok yakın diye acıbademde yapacağım doğumu, tüpü de burada farklı bir doktorda yaptırmıştım zaten. Ama bir ara acıbademin sgk anlaşması olmadığını öğrendim bende yenidoğan küvöz için ve tek bebeğe günlük 3000-3500 tl gibi bir rakam aldıklarını söylediler bende başka hastane araştırmaya başladım ki bizim poliçe sınırsız teminatlı bir poliçe küvöz karşılamadığını duyunca da ayrı bir şok olmuştum. Sonradan eşim halletti poliçeye dahil edildi küvöz fln öyle devam ettim aynı hastaneye yoksa verilecek paralar değil. Bir çok arkadaşım doğum ücreti olarak toplamda 3,4 bin vermişken tek bebek küvöz o fiyat demesi düşündürdü direk. Özel sağlık sigortası olmasa bende kesinlikle daha uygun bir hastane düşünürdüm ki daha önce operasyon geçirmişsin biliyor ve güveniyorsun da hastaneye. Çok şükür bu zamana kadar gayet güzel devam ettik yenidoğan yoğun bakımı olduğu takdirde hastaneyi de bildiğin güvendiğin takdirde git sgk karşılayana bebeklerine birşeyler alırsın o aradaki farka. Tüp tedavisi yeterince bel büküyor zaten.
Ooo sen nerelerdesin bakimmmhiçbir topikte görmedim seni kaçak.
Bence o kadar parayı verme canım ben İbni Sinayı tercih ederdim. Kızıyorum o kadar para alan hastanelere sanki altın taç takıyorlar sonunda.
Merhaba cnm idare ediyoruz valla zorlanmaya başladım artık :)
Çok para ya yazık hepsi aynı işlemi yapıyor
Ben Elazığ'da normal bi kadın dogjmcuda dogurcam bide küvez olayı çok önemli eger özel yerde doğursan küvez parası Doğumdan bile fazla..
Ben 1500-2000 civarı vercem Doğuma ona bile çok diyorum İnan ...
Valla iyiyiz canım, bebişlerde bende çok şükürben istdeyim ve özel sağlık sigortam var evime de çok yakın diye acıbademde yapacağım doğumu, tüpü de burada farklı bir doktorda yaptırmıştım zaten. Ama bir ara acıbademin sgk anlaşması olmadığını öğrendim bende yenidoğan küvöz için ve tek bebeğe günlük 3000-3500 tl gibi bir rakam aldıklarını söylediler bende başka hastane araştırmaya başladım ki bizim poliçe sınırsız teminatlı bir poliçe küvöz karşılamadığını duyunca da ayrı bir şok olmuştum. Sonradan eşim halletti poliçeye dahil edildi küvöz fln öyle devam ettim aynı hastaneye yoksa verilecek paralar değil. Bir çok arkadaşım doğum ücreti olarak toplamda 3,4 bin vermişken tek bebek küvöz o fiyat demesi düşündürdü direk. Özel sağlık sigortası olmasa bende kesinlikle daha uygun bir hastane düşünürdüm ki daha önce operasyon geçirmişsin biliyor ve güveniyorsun da hastaneye. Çok şükür bu zamana kadar gayet güzel devam ettik yenidoğan yoğun bakımı olduğu takdirde hastaneyi de bildiğin güvendiğin takdirde git sgk karşılayana bebeklerine birşeyler alırsın o aradaki farka. Tüp tedavisi yeterince bel büküyor zaten.
İçine sinen olsun cnm para ikinci aşamada olan şeyİbni Sina'dan tek korkum gece siddetli agrim olmasina ragmen nobetci dr un tesrif etmeyisi.Beni ameliyat eden prof'un aramasina ragmen gelmemisti.Gaz agrisi oldugu dusunulmustu cunku ama megerse karacigerimde damar tumoru denen bir sey varmis,yuklemen antibiyotikler yuzunden karaciger agri yapmis.Cidfiye de cevirebilirdi ama umursamamislardi.Onun disinda ozelden bir farki yoktu.Bir yandan da bana tup bebek yapan dr ile devam ettim,seviyorum dr mu,onunla da dogurayim diyorum ama ozel hastanenin cikaracagi ucretten odum patliyor.bugun telefon actim dediler ki kuvez yani yogun bakim konusuysa sgk oduyor ama izlem ise gunluk 1500 tl aliyoruz.E dr degilim ne bileyim ikisinin farkini ben.Aman bebegim iyi olsun parasinda degilim deyip kuzu kuzu oderim herhalde.Bugun yarin da belli olmaz bebegin gelecegi tutar karar vermem lazim veremiyorum.Siz ne guzel karar vermissiniz.
Benim tek kiİçine sinen olsun cnm para ikinci aşamada olan şey
Gerçekten orda Doğum yapmak istiyorsan yap rabbim yardım eder belki küvezdede kalmazlar :)
Ay ikiz diye aklımda kalmışsın ozaman küvez gerek kalmaz allahın izini ile :)Benim tek kiİki embryoydu teki tutundu.Gerci hala ikincinin arkada kaldigina ve dogumda fark edilecegine dair ufak bir ümitim de yok değil
İşin esası,içime hiçbir yer sinmiyor sadece dr.umu seviyorum,guveniyorum.Annem de sevmiş.Ne kadar tutarsa tutsun o yapsın doğumunu diyor.Yuz kere doguracak degilsin.Zaten gelmişsin 40 yaşına,tüp bebek.Yuzdun yuzdun kuyruguna geldin.Hangi dr ile basladiysan onunla da bitir diyor.Benimse cimriliğim üstümde.NST icin bile 300 tl ödüyorum.Cihazi satin alsam daha az öderim galibaMR degil,Tomografi değil.EKG cihazinin bir türü.300 liralik neyi var sanki?Bir de muayene ucreti korlarsa ustune şaşmam.340 da o.Bir de artik haftalik kontrole giricem,oh da oh.Butun bunlar alttan muayene fobim yuzunden oluyor.Dr.um cok anlayisli,eli cok hafif,sabirli.Baska dr a gidemiyorum.
Zaten özel olmasa bu kadar para almazlar.Devlet olsa para odemem.Alttan muayene korkum olmasaydi devlete gidecektim ne guzel.Ama bu eli naif dr'da bile ciyak ciyak haldeyim.Bu sebeple gunumu goruyorum.Dr'a odedigim paralarla birikim yapardim,cocuguma bir suru sey alirdim mesela.Ay ikiz diye aklımda kalmışsın ozaman küvez gerek kalmaz allahın izini ile :)
Çok pahalı ya benim gittiğim hastahane en pahalı yer Elazığ'da 80 tl muayene ücretine bile çok diyoruz burda çünkü diger haftahaneler 30-40 tl hep :)
Sezeryanda taş çatlasın 2000 tl ki çok pahalı buraya göre.. diger hastahaneler hep 500/750 tl :)
Nst ye para vermiyoruz mesela muayene içinde bide onu ayrı alıyorlar demek orda .. rabbim güç kuvvet versin valla parası olmayanlara yardım etsin zor iş
Cnm anlattığın normal gelmedi ama bana muayene olsan iyi olur bebek hareketleri herzamanki gibiyse korkma ama öyle su gelmeside normal gelmedi banaZaten özel olmasa bu kadar para almazlar.Devlet olsa para odemem.Alttan muayene korkum olmasaydi devlete gidecektim ne guzel.Ama bu eli naif dr'da bile ciyak ciyak haldeyim.Bu sebeple gunumu goruyorum.Dr'a odedigim paralarla birikim yapardim,cocuguma bir suru sey alirdim mesela.
Son üç gündür her sabah idrara sıkışık uyaniyorum ama ayaga kalkinca da ya da yarim su bardagi su iniveriyor.İdrar kacirmak mi bebegin suyu mu cozemedim bunu.Dr.gun icinde de azar azar gelir bebek suyuysa demisti.Öyle olmadı hiç ama her sabah rutinleşti.Mesaj yazdim randevum cumartesi ama oncesinde gelmemi gerektiren bir durum mu bu diye.Bu arada hala kilo alamadigim gibi 32.haftada 79 iken su an 77 ye dusmusum yine.Zaten 76 ile hamile olmustum.Dr kizacak yine bana.Yok istahım napim yiyemiyorum fazla.Canim da hicbir sey cekmiyor.Koca hamileligi aş ermeden geçirdim.
Dr demiş ki:" Bebegin suyu olsa sabah gelip kesilmez,gun icinde de azar azar gelir,camadiriniz hep islak olur.Siz idrar kaciriyorsunuz demek ki."Cnm anlattığın normal gelmedi ama bana muayene olsan iyi olur bebek hareketleri herzamanki gibiyse korkma ama öyle su gelmeside normal gelmedi bana
Az az yesende o bebeğe yeter merak etme senbenim arkadaşım hamileliğinde 4 kilo aldı 4 kiloda bebek dogurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?