Eyvah. 40 yaşındayım bana neler oluyor?

hayal2002

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
177
26
68
Muğla
Benimle aynı yaşta ve yukarda olan arkadaşlar ben 40 yaşın verdiği bir bunalımdayım. Sürekli ayna karşısında yaşlandım mı diye bakıyorum. Eskisine nazaran kendime daha çeki düzen vermeye çalışıyorum. İnsan hissettiği yaştadır diyiyorum. Bunalıyorum.
Benim gibi 40 ve üstü olan arkadaşlar lütfen duygularınızı paylaşın sizler neler hissediyorsunuz?

45 yaşımdayım

hiç bu tarz sıkıntılar yaşamadım.her yaşın kendine has güzelliği olduğunu düşünürüm

ben de 33 yaşındayım. Ve zaman zaman panikliyorum. Bir sürü maske yapıyorum, kremler alıyorum…
eski kıyafetlerime bakıyorum hem tarz olarak uzak geliyor artık hem de beden olarak maalesef…
eskiye oranla sağlık sorunları çıkmaya başladı mesela..
sonra yorgunluk belirtilerinden kaynaklanan yüz hatları..
ben de güzel yaşlanmak istiyorum ve olabildiğince geç…
bir komşum vardı. 45 li yaşlarda ama çok fit. Nasıl böylesin demiştim. O da eskiden çok sık bitki çayı içtiğini söylemişti. Ben de bu şekilde gün içinde tüketiyorum..sigara yok, alkol yok vs.

aslında 40 yaş orta yaş bile değil bence,henüz gençsiniz yani :)

ben de 30 olmak üzereyim ama şimdiden 30 yaş bunalımına girmiş bulunuyorum..20'li yaşlardan çıkmak garip geliyor..29 ve 30 arasında tek bir rakam farkı var gibi ama bana çok büyük görünüyor bu..

sizin de hissettiğiniz böyle birşey sanırım.

44 yaşındayım..
Bence 40 dan sonrası hayatın en güzel dönemiymiş.
20 li yaşların şaşkınlığı, 30 lu yaşların stress ve yorgunluğu, yoğunluğu çok gerilerde kaldı.
Zihinsel ve bedensel oolarak zirvede hissediyorum kendimi.
Önemli olanın sadece ben ve sevdiklerim olduğunu algıladım.
Sağlık ve huzur varsa gerisi boş diyorum.
Diğer insanlar,eleştiriler, yargılamalar ....umrumda değil.
Bana yük olan insanlardan arıdım, arınıyorum.
Kimsenin beklentisine göre yaşamıyorum.
Mesela akşam sana gelicem diyene olmaz ben bu akşam kitap okuyacağım diyebiliyorum
Kendi kurallarımla gönlümce yaşıyorum.
Kurallarım da eskisi gibi değil. Son derece esnek.
Beynim özgür artık.
Bedenimi tanıyorum. Yediğim içtiğim herşey yılların deneyimi ile gerekli ve yaralı olduğuna inandıklarım.
Giyim tarzım oturdu. Neyin yakışıp neyin yakışmayacağını çok daha iyi biliyorum.
Kendime zaman ve para ayırma şansım var.
Bunu değerlendiriyorum.

Bencil bir kadın oldum galiba. Ve bunu çok sevdim.
Hayatımın merkezine kendimi koydum. Benim koordinatlarıma en yakın kişi oğlum : ))

Aynaya baktığımda ..
Evet bir kaç çizgi var.
Ama benim gördüğüm bakışlarıyla umrumda değilsin dünya mesajı veren, kendinden emin, ne istediğini bilen bir kadın.
25 yaşındaki halinden kat kat güzel.

Yaşlanıyorum paniğinden kurtularak bakarsanız yüzünüze siz de göreceksiniz o kadın..

Sevgiler :))

Son düzenleme:
40 lı yaşlar kadınların ikinci ergenliği derler En güzeli yaş konusuna fazla takılmadan kaliteli bir yaşam sağlamak.

Benim yanıma sık sık bir bayan gelir. Oturur, uzun uzun sohbetler yapariz. Hem ruhu hemde kendisi 35 ile 40 arasi görünür.
Mutlu, barışık bir insan. Ama bu güzelliğini zencefile borçlu oldugunu söyler. Bu bayan 55 yaşında. Belki ruhunu degil, ama cildini taze tuta bilir bu zencefil.

Son düzenleyen: Moderatör:

hislerime tercüman olmuşsun kadesa.. 29 yaşındayım ve 30 olduğumda 10 yıl yaşlanacakmışım gibi geliyor.. "2" lerden ayrılmak çok zor olacak

hislerime tercüman olmuşsun kadesa.. 29 yaşındayım ve 30 olduğumda 10 yıl yaşlanacakmışım gibi geliyor.. "2" lerden ayrılmak çok zor olacak

ancak düşüncelerimi böyle ifade edebilirdim,sanki ben yazdım şu cümleleri :)

evet zor olan 30 olmak değil 20'li yaşlardan ayrılmak :)

ama her yaşın ayrı bir güzelli vardır demişler,Allah yaşayıp görmeyi nasip etsin diyelim..

31 yaşındayım.

20 li yaşlardan 30 lara geçince çok üzülmüştüm.

Bakalım Allah nasip ederde 40 lı yaşlara geçince ne duygular içinde olacağım.

Ekimde 30 olacağım ve ben şimdiden komplekse girmeye başladım bile :18:

valla hiç bi farklılık olmuyor canım ben 32 yaşındayım ama hala kendimi 20 yaşında gibi görüyorum enazından hissediyorum boşuna demiyolar hissettiğin yaştasındır diye bence hiç takılmayın 40 yaşlardaki hatunlar daha sexi oluyor nedense

de get bakim ikinizde çocuksunuz daha :)

Valla sevgili hayal, hiç yaş konusuna takılmadım, ne 20 lerden 30 lara gelirken, ne de 30ların dibine vurup 40 a gelirken. Ruhum henüz 17, 18 bile değil :)))

Ama yaşlanma konusundaki tek sıkıntım bir çocuk daha istediğimden "eyvah yumurtalar yaşlandı" modunda olmam. O yüzden geçen hergünü zarar hanesine yazıyorum. Ve şu güzel yaşların, bir daha dönemeyeceğim yaşların tadını çıkaramıyorum.

böyle bir sıkıntın yoksa herşey sana güzel.

Çok klasik olacak ama Allah sağlıklı, ele güne muhtaç etmeyecek yaşlar ömürler versin.

30 yaşında zor söylüyorsun yaşını. Sonrasında alışıyorsun sanırım..önemli olan sanırım yaşadığın her yaşın kıymetini bilmek. Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 yaş şiirinde bir mısra var çok güzel.”koklamadan attığım gül demeti..” diye geçiyor. Gerçekten her aldığımız nefes çok güzel aslında.

34 yaşındayım .

Farkettiğim en önemli şey ; 30' lu yaşlardan sonra yaşımı söylemekten daha büyük keyif aldığım.

Ne ergenlik döneminin yaş büyütme çabaları , ne 25 lerde 24 deme hissiyatı ...

Evet , seneler geçiyor , yaşım ilerliyor ... Bir daha hiç 24 olamayacağım diye hayıflanmak ya da 44 olunca eyvaaaah tasasına düşmek yerine , 34 'ü yaşıyorum dolu dolu .

Züğürt tesellisi değil bu , o yaşlarda olanlar bilirler ki ; kadın 30 lardan sonra daha bir '' kadın gibi '' oluyor bence .

Seviyorum yaşımı , bir sonraki sene 35 olacak olmak korkutmuyor beni hiç , Rabbim ömür verirse tabii.

Yaşımıda gösteriyorum , öyle gençlik iksirlerine dadanmak gibi bir telaşımda yok .

Biraz giyim kısmını dengeleyemedim o ayrı Hala belli bir yaş üstü kadınlar için hazırlanmış kıyafetlerle aram hoş değil.

Sonra iç dünyama bakıyorum , 10 yıl önce ifade edemediğim ne çok şeyi artık ezberden paylaşabiliyorum . Hayır demek mesela hiç problem değil artık . Yaşla geliyor bunlar , pek tabii yanındaki yaşanmışlıklarla da.

İçimdeki çocuk yaşıyor tabii.Çocuklarımızı alıp parka çıktığımız anneler gibi değilim , onlar bankta dedikodu telaşındayken ben çocuklarla koşup duruyorum , top oynuyorum

Seviyorum yaşımı , bir sonraki sene daha çok seveceğim sanki.

Yaşlanmak korkutmuyor beni , tam aksine yaşlanamamaktan korkarım .

Canlarım 30 yaşlarda benim için zor geçmişti ama inanın 40 daha zor geldi. Hala ruhum 20 li yaşlarda gibi. Yaşlılık o kadar uzak geliyor ki bana giysi falan seçerken genç kız gibi seçemiyoruz her giydiğin yakışmıyor . Az göbek var. Eskisi gibi 90 60 90 değiliz .
Ama ruhum o kadar genç ki anlatamam. Böyle olunca hayatın ne kadar kıymetsiz olduğunu anladım ve 50 yaşına gelmeden 40 I'n tadını çıkarmaya çalışıyorum. 50 ise hiç düşünmek istemiyorum.

çok hoşsunuz :)

ruhunuz genç ise sorun yok bence,önemli olan o değil mi zaten..

takvim yaşı değil gönül yaşı asıl olan derdi bir tanıdığım :)

Son düzenleme:

20-30 yaşında kaç kişi 90-60-90 ki? zaten akdeniz kadını olarak buna müsait değil bünyemiz. gerçi ne demek istediğini anladım da işte barışık olmak lazım...en önemlisi sağlıklı yaşlanmak.

Ben 29' dan 30 a yani 3'le baslayan rakamlara gecince bir sene kadar bunalim takilmistim.
30 oldum, 40 a ne kaldi ki diye dertlenmistim. Ama mecburen alisiyoruz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…