• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fabrikada isci olmak

123yagmur

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2025
295
192
18
Merhaba arkadaşlar, çok büyük çıkmazdayim fikirlerinize ihtiyacım var. Lisans mezunuyum ama iş bulmak noktasında sıkıntı yaşıyorum şuan zor bir zamandan geçiyorum birde evde olmak beni yormaya başladı. Bir ilan gördüm fabrikada üretim işçisi arıyorlar bi yanım şimdilik gir diyor bir yandan da kendimi iyi hissetmiyorum orada hayal edince.Suan paraya da ihtiyacım var siz olsanız çalışır miydiniz.Vardiyali bir is

37 yaşındayım, bu yaşa kadar bi sürü iş yaptım, üniv.den mezun olduğumda sekreterlik yaptım, öğrenciyken broşür dağıttım, satış danışmanlığı yaptım, standlarda durdum.

senin yerinde olsam çalışırım, paraya da ihtiyacın varmış, evde oturup ah vah yapacağına kendin için bişey yapmış olursun.

Ben kendi işimde çalışana kadar galeride muhasebe baktım, çağrı merkezinde çalıştım, sokakta broşür dağıttım. Gönül isterdi ki hemen kendi işimde varolayım ama maalesef dönem öyle bir dönem değil. Ama çalışmak insana iyi hissettiriyor. Girin çalışın.
Öyle mi diyorsunuz 35 yaşımdayım ama oraya gir çalış çık derken zaman geçiyor düzgün iş bulmam zorlasmaz mi

Sözel branş öğretmeniyim 🥲
Maalesef atamalar azaldı. Tekinsiz Yusuf akademi çıkardı. Atanabilmek için derece yapmak gerekiyor. Kendime güveniyorum bir/birkaç sene kendime şans vermek istiyorum diyorsanız MEB AGS çalışın.

Öyle mi diyorsunuz 35 yaşımdayım ama oraya gir çalış çık derken zaman geçiyor düzgün iş bulmam zorlasmaz mi
Şimdiye kadar zaman geçmemiş mi zaten sizce de? Ne kaybedeceksiniz ki? Düzgün iş bulacak olsaydınız şimdiye kadar bulmaz mıydınız? Çalışır, bu süreçte yine daha düzgün bir iş aramaya devam edersiniz. Hem ne biliyorsunuz belki seveceksiniz üretim işçiliğini.

Merhaba arkadaşlar, çok büyük çıkmazdayim fikirlerinize ihtiyacım var. Lisans mezunuyum ama iş bulmak noktasında sıkıntı yaşıyorum şuan zor bir zamandan geçiyorum birde evde olmak beni yormaya başladı. Bir ilan gördüm fabrikada üretim işçisi arıyorlar bi yanım şimdilik gir diyor bir yandan da kendimi iyi hissetmiyorum orada hayal edince.Suan paraya da ihtiyacım var siz olsanız çalışır miydiniz.Vardiyali bir is
Ben hep şunu düşünürüm
kimse bana aylık 25bin vermez
En azınran kendi ihtiyaçlarımı karşılarım derim.
Paraya ihtiyacınız varsa neden çalışmayasınız ki.

Bence kasiyerlik vs gibi kalifiye olmayan islerden daha mantikli. Hem is ogrenirsiniz, hem de vardiyali islerin kazanci genelde daha yuksek olur, hem de fazla mesaiyle maasiniz daha da artar. Eger sagliginizi ciddi tehdit eden bi sektor degilse, is guvenligi iyiyse, kaza riski azsa girin calisin. Zamanla formenlik falan olur yukselirsiniz duz iscilikten. Maasinizi bilmiyorum ama zaten ogretmen maasi kadar olur diye tahmin ediyorum. Gonul ister herkes kendo meslegini hakkini alarak yapabilsin, ama olamiyor iste. Dilerim kendi mesleginizi yaparsiniz bir gun. Ama size tavsiyem bu isi de degerlendirmeniz.

Şimdiye kadar zaman geçmemiş mi zaten sizce de? Ne kaybedeceksiniz ki? Düzgün iş bulacak olsaydınız şimdiye kadar bulmaz mıydınız? Çalışır, bu süreçte yine daha düzgün bir iş aramaya devam edersiniz. Hem ne biliyorsunuz belki seveceksiniz üretim işçiliğini.
Geçtiğimiz yıllarda çalıştım ama şuan şehir değiştirdim.Egitim kurumlarında pek tanıdığım yok. İyi kötü bir öğretmenlikte çıksa bir daha ki yıllarda en azından bir yere başlarım diyorum, şimdi fabrikaya başlarsam bir daha ki yıl ogretmenlik içinde zor iş bulurum diyorum yanlış mı düşünüyorum

Maalesef atamalar azaldı. Tekinsiz Yusuf akademi çıkardı. Atanabilmek için derece yapmak gerekiyor. Kendime güveniyorum bir/birkaç sene kendime şans vermek istiyorum diyorsanız MEB AGS çalışın.
Bu zamana kadar çok uğraştım olmadı, artık o defteri sonsuza kadar kapattım 🥲

Bana kalırsa üretim işçiliği, market ve mağazada çalışmaktan iyidir. Makina öğreniliyor ve sendikalı bir fabrikaya geçebilirseniz çok da iyi gelir elde edersiniz.
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum mağaza markette çalışmaktan daha iyi en azından insanlarla ugrasmiyorsun birde sendikası varmış.

Back
X