- 25 Aralık 2020
- 6.694
- 24.047
- 298
- 41
daha önce siz çalışmamışsınıdır ama etrafta da hiç yok mu fabrika bilen kişiler?Merhaba arkadaşlar, çok büyük çıkmazdayim fikirlerinize ihtiyacım var. Lisans mezunuyum ama iş bulmak noktasında sıkıntı yaşıyorum şuan zor bir zamandan geçiyorum birde evde olmak beni yormaya başladı. Bir ilan gördüm fabrikada üretim işçisi arıyorlar bi yanım şimdilik gir diyor bir yandan da kendimi iyi hissetmiyorum orada hayal edince.Suan paraya da ihtiyacım var siz olsanız çalışır miydiniz.Vardiyali bir is
bazı fabrikaların servisi, yemeği filan iyidir. kışlık yardımı bayram primi vs olur. ortamı da düzgündür. formenleri lisans mezunu, teknikerler zaten önlisans/lisans mezunu. lisans mezunu olup fabrikada çalışan birkaç bildiğim (erkek) kişi var. eşleri hemşire, öğretmen vb. maaş ya da tatilde bir sorunları yok.
bazı fabrikalar ise ortamı çok sorunlu, işçilerin kültür düzeyi çok düşük, yan hakkı hiç yok, bu şekilde.
benim korkum genelde böyle her yerde ilanları olan yerler işçinin çok durmadığı sirkülasyonu yüksek yerler olabiliyor, zaten hassas bir dönemdesiniz (boşanıyordunuz filan siz sanırım değil mi?) üzülebilirsiniz yani.
yoksa mesela KPSSye 10 ay var atanmaya 2 sene (o da garanti değil), para lazım diyen girsin çalışsın elbette ki, olmuyorsa 3-5 ay çalışır bir eksiğini alır, ya da kenara koyar sonra çıkar. ama psikolojik olarak kendini bitirmeyecekse...