Fakir akrabama kimler yardım edebilir?

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar merhaba.

Belki daha önce hatırlarsınız konu açmıştım bir akrabam var kız benimle yaşıt göz derecesi çok ileri 16 derece.

Bu aile çok fakir . Kışın odun kömür yardımı yapılıyor, haftalıkda yanlış bilmiyorsam 6 gün yemek alıyorlarmış aş evinden.

Durumları anlamanız için yazdım.

. Bugün doktora gitmiş yine lens tak diyormuş ameliyat olmaz cok ileri diyormuş. Bunu diyen devlet hastanesi.

Özele de gitti 5 milyara yaparım göz ameliyatını demiş.

Kız çok üzülüyor . bir yandan hala ilerliyormuş göz derecesi.

Komşuları belediyeye valilige başvurun demiş. Bende konuşunca ; başvur belli olmaz yardım olur belki dedim.

Siz de başka nereye başvurabilirler?

Hayat öyle garip ki 5 milyar kimisinin tek bir ayakkabı parası...

Kızın annesi diyor ki ; elmas herşeyim var ama kızımın bu hali beni çok üzüyor. Ne kadar üzüldüm... Nankörlüğümüze bakar mısınız ?

Benim 150 metre kare kirada oturduğum evim onlara saray gibi gelir hala kalkıp neleri dert ediyorum dedim .
Allah gördüğümüzden geri koymasın da kadındaki huzura mutluluğa baktım bir de kendime . Ufacık şeyleri sıkıntılı ediyoruz yazık bize...

Neyse uzatmadan nereye başvurulabilir hanımlar bu 5 milyar için?

Şimdiden teşekkürler

Cizdirmek mi istiyor? 16 derece çok yüksek. Bunu inceltirken korneaya zarar verip komplikasyona yol açılabilir. Sonra kornea nakli için sıraya girip yıllarca beklemek var emin misiniz iyi arastirdiginiza? O derece için çok tehlikeli diye biliyorum ben

Yanlış bilmiyorsam kalıcı lens yerleştirilecekmiş özelde

Valilikten gidip kampanya başvurusunda bulunun küçük bir miktar bir kaç hayırsever hemen o ameliyatı yaptırabilir sesinizi duyurmak İçin de haber kanallarının whatsapp ihbar hatlarından yardım isteyin

Yanlış bilmiyorsam kalıcı lens yerleştirilecekmiş özelde
elmas, kornea zarar görebilir diyen arkadaş doğru söylüyor, tamam kız umutlanmış, hiçbir insan sağlığıyla sınanmasın ama göz içi lens ameliyatları her hasta için uygun değil, benim bir akrabam yanlış bilgilendirme ve ilk bulduğu hastaneye gidip apar topar ameliyat olduğundan bir gözünü kaybetti.

Göz ameliyatları belli numaralarda gözlük kullanan kişilere uygulanıyor, göz kusurunun hipermetrop olmasında farklı miyop olmasında farklı değerlendirilir göz numarası.

İyice araştırın, bulunduğunuz şehirdeki birkaç hastaneye gitsin görüş alsın.

Ablacım yazdığın için teşekkür ederim .

Evet benimde aklımda şu kuşku oluştu. Neden devlet yapmıyor?

Onlara da dedim ya özeldeki para için yapıyorsa adam parasını alır gerisini düşünmez dedim.

Devletteki başka doktora da gidecek.

Ama kimseleri yok abla nasıl deyim durum ben bir araştırıyım diyen yok. İnanırlarda yani.

Özeldeki lazer değil kalıcı lens koyacağım aynı gözlükle bakıyor gibi düşün demiş.

Bilmiyorum ya hangisi hayırlısı yaptırılması mı ?

Kız daha 20 yaşında ya

Nereden yardım alabilir bilmiyorum ama göz numarası büyümeye devam ediyorsa müdahale edilmiyor diye biliyorum devlette yapmiyolarsa vardır bir bildiği sanki özel para için yapicakmis gibi geldi bana
Oda aklıma geldi ya parası için yapıyorsa?

Valilikten gidip kampanya başvurusunda bulunun küçük bir miktar bir kaç hayırsever hemen o ameliyatı yaptırabilir sesinizi duyurmak İçin de haber kanallarının whatsapp ihbar hatlarından yardım isteyin
İkinci seçeneği yapamayız ama valiliğe gidip durum böyle böyle demesi yeterli olur mu ?

Kampanyayı duruma göre onlar mı düzenler yanı? Ek bişeyler yapması lazım mı

Ablacım, ameliyatı biliyorum, lazer değil cerrahi bir işlem, göz içine lens koyuyorlar ama ben yaparım diyen hastane kızın gözündeki doğal merceği kesip alarak mı yapacak bu işlemi yoksa mercek üstüne mi lens konacak? Kullanılacak merceğin markası ne olacak? Bu ameliyat sonrası katarakt olma yaşının erkene çekileceğini söylemiş mi doktor?

Ameliyat ehil ellerde doğru şekilde yapılmazsa kornea'ya zarar geleceğini biliyor mu? Bu kalıcı lensler kaliteli olmazsa gözdeki güneş hassasiyetini arttırır, doğru yerleştirilmezse kayma yapar, ışıklar gözde parlama yapar ve lenslerin puslanması söz konusu olabiliyor, bu da buğulu görmeye neden oluyor, temizletmek gerekiyor, bir de bu ameliyat sonrası %100 gözlükten kurtulma garantisi yok, gözlük kullanmaya devam eder ama numarası düşer, çok iyi bir yerde yaptırırsa belki gözlüğü tümden atabilir ama o da 5000 liraya mal olmaz daha pahalı olur, beni 5000 liraya yaparız denmesi de kuşkulandırırdı açıkçası, göz içi lens, mercek yerleştirme ameliyatları bundan daha pahalı çünkü.

Elmas'ım kıza göz içi lens ameliyatı olursa doktorlara sorması gereken sorular olduğunu söyle gülüm, bu kızcağıza olabilecek risklerden bahsedilmemiş kanımca veya kullanılacak lensin markası vb hiçbirşey bahsedilmemiş, 5000 verin biz yaparız demiş kızı umutlandırmışlar, her sağlık sorunu öyledir ama göz çok önemlidir, mutlaka çok ama çok iyi araştırılması gerekir.

Ooo abla bu saydıklarını ben bile bilmiyordum onlar hiç bilmez ki.

Sanmam doktorun öyle bişey dediğini söylemediler böyle dedi diye.

Bu durumda ameliyat olmaması daha iyi ama göz ilerliyor başka hal çaresi yokmudur.

En azından ilerlemesi dursa

Ablacımın söylediklerini ss alıp ona da anlatayım bari. Benden kadar bilmiyordum çünkü özele gidince tek tek sorsun

Ablacım,
bence kıza sponsor olacak iyi bir göz hastanesi bulunabilirse doğru dürüst bir ameliyatla en azından gözlük numarası düşer, valilik yardım eder mi bilemiyorum ama arkadaşlara katılıyorum, gerekirse tv de haberlere çıksın, hayırseverlerden yardım istesin, göz önemli bir organ çünkü, hele de genç kızmış, gözlerini kafasına takar haklı olarak ama ilk umut verene ameliyat olmasını onaylamıyorum şahsen, bu kıza ameliyatın artılarını eksilerini anlatacak, işin uzmanı iyi bir göz doktoru lazım.

Kimsenin beş milyar (5.000.000) verebileceğini sanmıyorum. Belki beş bin (5.000) lira toplanabilir ama.
Bu arada altı sıfır atılalı yıllar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…