Fakir akrabama kimler yardım edebilir?

Ablacımın söylediklerini ss alıp ona da anlatayım bari. Benden kadar bilmiyordum çünkü özele gidince tek tek sorsun
Şunu da sor bakayım kıza, 5000'e yaparım diyen hastane kızın bu ameliyata uygunluğunu test için muayene etmiş mi? Yoksa sadece yaparız diye konuşup geçmiş mi? Belki kızın göz tansiyonu var, belki korneası ameliyata uygun değil, muayene etmeden dediyse o doktor müneccim miymiş?
Yalnız o hastane neresiyse beni okusalar kesin kavga ederdik :)))

İnşallah iyi insan çıkar karşısına da .
Zaten bir tane adam ben yaptırım demişti nasıl heyecanlandı direk gidip oalcaktı adam sonra dan borcum var demiş var bunda bir hayır.
Ne deyim hayırlısı olsun

Adam galiba sadece göz derecesini ölçmüş ablacım.
Güvenemiyor insan ya. Özel ya bir de.

Goz icine ameliyatla lens takilacak sanirim. Bende 7 numara mix astigmatim. Gozluk taktigim halde ilerliyor. Bana da 10.000 tl yi gecer dediler ameliyat icin.

Adam galiba sadece göz derecesini ölçmüş ablacım.
Güvenemiyor insan ya. Özel ya bir de.
Benim kızımda da göz kusuru var, bu kızcağız kadar yüksek derecelerde değil ama sonuçta 15 aylıktan beri gözlük kullanıyor, bir doktorla yetinmedim bebekken, İstanbul'da aklına gelebilecek en iyi göz hastanelerinden tut da Prof.'lara kadar götürdüm, hepsi aynı teşhis ve aynı tedavi de mutabık kalınca ikna oldum. O yüzden göz konusunda biraz pimpirikliyim.

Aman diyim benzer bir durumda yapilan mudahale yuzunden arkadasimin korneasi yirtildi o gozde %80 gorme kaybi var su an. Iyice arastirip kesin karar verirlerse valilik kanaliyla yardim kampanyasi baslatabilirler.

ilerleyen göz numarasına nasıl kalıcı lens takacaklarmış ki
sürekli değiştirecekler mi ilerledikçe

İyi de göz numarası ilerliyorsa ameliyat yapamazlar ki, başka dr lara da görünün mutlaka buradan ticarethane gibi görünüyor gidilen hastane

17 yasina kadar gözlük 30 yasina kadar lens kullanmis ve 31 yasinda göz ici mercek (ICL diye gecer tipta) ameliyati olmus biri olarak yaziyorum bu yaziyi. Goz numaram 10 ustundeydi. Bende lazer olurum diye gitmistim ama lazer olamayacagim soylendi ve mercek takildi.
Simdi asil soylemek isterdiklerime geleyim. 5000 liraya bu ameliyatin olma ihtimali sifir. Malesef kizimizin yasi cok kucuk ilerleme durmadigi icin hem zamanla gormede azalma olur hemde yasindan dolayi her doktor gel yapayim demez. Nasil demisler anlamadim dogrusu. Hemde sadece goz numarasina bakilarak soylenmis. Bende ozel bir hastanede oldum cunku malesef devlet boyle bir ameliyati karsilamiyor. 17000 e yapildi benim ameliyatim cunku lensler ithal ediliyor ve bu da fiyati yukseltiyor. Gozlerinde herhangi bir sorun yaratmiyorsa kontak lens kullansin bir 10 sene falan sonra ameliyat olur insallah ama gercekten yas itibariyle cok erken. Allah yar ve yardimcisi olsun insallah.

Kimsenin beş milyar (5.000.000) verebileceğini sanmıyorum. Belki beş bin (5.000) lira toplanabilir ama.
Bu arada altı sıfır atılalı yıllar oluyor.
Vay anasını,ciddi olamazsınız
Harika bir yere değinmişsiniz siz muhteşem bir detaysınız
Zaten burdaki mevzu da 20 yaşındaki bir kızın çaresizliği değil,o sıfırlardı
Müthiş oldu bu yorumu yapmanız,kk olarak bilgilendik

Kimsenin beş milyar (5.000.000) verebileceğini sanmıyorum. Belki beş bin (5.000) lira toplanabilir ama.
Bu arada altı sıfır atılalı yıllar oluyor.
Parantez içinde yazmasaydın hangisinde kaç sıfır olduğunu algılayamazdık tebrikler!
Bu konuda yalnızca bu kısma mı takıldın? Konuşmak istermisin ,çocukluğuna mı insek acaba?

Cizdirmek icin iki yil numaranin sabit olmasi gerekiyor oncelikle. Baska bir doktora muayene olacaksa ben yapamam ameliyati dese de bahsetsin ozelde olmak mantikli mi peki diye. Boylece para icin mi yapariz dediler bir fikri olur.

Allah yardımcısı olsun,
Şifa versin inşallah,
Göz önemli ve derecesi gerçekten çok yüksekmiş,
İyice doktor arastırmadan ameliyat olmasın,
Göz numarası ilerliyor diyorsunuz,
Bu takacakları kalıcı lens acaba numara ilerledikçe aynı şekilde görmeyi saglıyacak mı ki ?

Doktor bana hiç güvenli gelmedi. Adı üstünde özel bence dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Bazı doktorlar acımasız olabiliyor vicdanen farklı düşüncelere girip yorumlayabilirler. Riskleri düşünemedi sanırım doktor? Durumlarını bildiği için mi bu kadar hızlı bir şekilde ameliyat yaparım dedi? Eğer kızın gözü hasar görür ve kaybederse bunun doktoru dava etmesi mahkemesi bile var. Şöyle de düşünmüş olabilir “nede olsa durumları yok birşeyler yapamazlar” der ve hızlıca o kararı verir kendine güvenmeden. Ama o doktorun karşısında zengin varlıklı birini koy tırsa tırsa korka korka belki bunu söyleyemez. Çünkü zengin onu ekmeğinden eder.

Açık ve net söylüyorum doktor doktor gezsin pro. İşinde gelişmişler ne varsa sakın bu işe kalkışmasın. Birde bunun kulak yöntemi var sorma gitsin. Mesela kulağa koklear implant takılır tüm doktorlar önerir parası 20 bin. Ama sonuç? %80 i acıya acıya ağlaya ağlaya kulağını kaybeder. Gözde böyle birşey o yüzden çok araştırmak ve doktorlara görünmekte fayda var.

Ayrıca yardım için Twitter’dan yayabiliriz ıban hesap no açılır aile adına ve sosyal medyada paylaşılır. Orası kolay iş herşey yapılır. Ama lütfen sağlığını riske atmasın.

Arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Bu okuduklarımdan sonra kıza pek git şuraya başvur da ol diyemeyecegim.

Bu vebali alamam ya benim desteğimle birşey olursa. Allah korusun.

İnanin bu saydıklarınızı sormak ne onların aklına gelir ne de biri sahip çıkıpda ya arkadaş bir dakika der.

Nasıl olacak bilmiyorum ya hayırlısı olsun.
Rabbim cümlemize sağlık afiyet versin.

Allah şifa versin, yardımcıları olsun inşaallah.
Umarım şimdi olmasa bile ileri de gözlerindeki rahatsızlık için gerçekten kalıcı bir tedavi yöntemi bulunur ama gözlük veya lensle devam etsin şimdilik, gözlük takıyorum diye sorun etmesin.

Peki ablacım . Yorumlarınız için teşekkür ederim.
İnşallah şifasını bulur herkez. Çok sağolun

16 numara lens cok ileri.. Ki normal olcude derecesi ileri olanlarda dahi tam netlik olayi sikinti lenste.
Bu numarada bir insanin lens yerine gozluk kullanmasi daha sagliklidir.

devlet hastanesi yapamıyor mu bu ameliyatı? yardım kuruluşlarını araştırdınız mı? Valilik yardımcı olabilir mi danıştınız mı? yardımsever vatandaşlar yardım etmek istediklerinde kaymakamlıktan zor durumda olan kişilere yardım taleplerini iletebiliyorlar. bu işleyiş nasıl oluyor inanın bilmiyorum ama bulunduğunuz yerdeki kaymakamlığa gidip sorabilirsiniz. gerekirse haber kanallarından yardım isteyin neden olmasın ki bir çok insan bunu deniyor yardım çağrınızı ulaştırmanız daha kolay olur böylece. Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…