• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fakir erkekler neden böyle

Biri de şey yazmış güzelsem varlıklı erkek istemek hakkım değil mi hdjddjjdjdj
Ee sen yıl geçtikçe yaşlanacaksın ama adamın parası olacak belki daha iyi kazanacak...

neden böyle bir duruma yatırım yapsın ki?
Her şey buruşuna kadar malesef hahah ya da daha guzelını bulana kadar
Bu mantıkda ki kadına bunu derim ben

Buruşmayı belki engelleyebılırsınız ama menopozu asla engelleyemezsiniz
Hormon seviyerinin düşmesi malesef bazı şeyleri de bozuyor...

Varlıklı erkeği ben de varlıklı olursam isterim kariyer açısından da dengim olsun isterim o kadar
Ay unutmuşum
Mezara kadar değil buruşana kadar
Gelirim senle daha güzelini bulana kadar
Ayrılmak yok daha gencini bulana kadar
Bulamazsam da andropoza kadarr

parası çok olup da parasıyla tüm kadınları elde edebileceğine inanan sığ düşünceli adamlar da var.Parasız olanların komplekslilerine denk gelmişsin demek ki

genelleme yanlış, benim erkek arkadaşımın işi yok, şuanda iş arıyor. arabası evi de yok. ama çok nazik, kibar aşkı sonuna kadar hissettiğim birisi. genelleme yapacaksak bende tam tersi zengin erkeklerden hoşlanmıyorum. saçma bi havalar, her istediğimi elde ederimler falan hoş değil 😂

peki arkadaşlar sizden az kazanan ve kariyer, meslek açısından sizden geride ama işinde gücünde birisi size aşık ama size karşı çok özgüvensiz olsa kendisini size denk görmese o kişiye karşı tutumuz ne olmalı kendisine güvenip dobra olması gerekmez mi ?

bence erkek ayni erkekte parasi olunca çekiliyor, fakir olunca çekilmiyordur :)
düşünsene hem fakir hemde kaba ikisi olmaz.
fakir olup kibar olsa tamam.
zengin olsa kaba olsa gene dersin aman bosver param var gider deli gibi alisveris yapar unuturum.
hem zengin hem kibar olsa herhalde tadindan yenmez.
ne diyorum ben ?
bana sorarsaniz en iyisi mi kendi paranizi kazanmak kariyer yapmak bos verin erkekleri :KK9:
Hem kel hem fodul olmasın diyoruz kısaca
Birde aslında fakir denilince mutlaka bir mağdur edebiyatı oluyor
Ama etrafa bakınca durumu mesleği ailesi iyi olmayıp kendinden çok daha eğitimli ve güzel kadınlarla evlenen adamlar görüyorum
Bence iş gönül yapabilmekte

Yorumlarin hepsini okumadim. Ancak boyle bir genelleme yapmak da dogru degil bence. Bir kac oyle dusunen kisi karsisina cikti bir genellemeye gitmek hic dogru degil bence.

niye
Vallahi şekerim artık erkekler de paralı kadın arıyorlar. Yeminle !! Parası, iyi bi işi var mı!! Yoksa aileden zengin mi onu öğrenmeye çalışıyorlar..30 yaşındaki bana ilk buluşmada baban ne iş yapıyor diyen mandalar oldu ya!! Tipimize bakan zengin sanıyor ya. Halbuki dolmuşla geziyorum😂😂 sonracığıma para yedirir mi ! O potansiyeli var mı ona bakıyorlar..!! Erkek adam kadınına bakar, her türlü ihtiyacını karşılar. Beş kuruş harcatmaz falan bunlar eskidenmiş.. Ama özellikle bizim ülkemizde bir erkek zor kadın parası yer çünkü bizim kadınımız karı parası yiyen erkekten pek haz etmez soğur😂😂 yani çok fırın ekmek yemeleri lazım 😂😂
Bende onu yazmaya gelmiştim
Şimdiki erkekler asla ve asla ev hanımı bir kızla evlenmek istemiyor
İlla çalışan olsun diyorlar üstüne mesleği gelip geçici mi
Devlette mi çalışıyor özelde mi çalışıyor diye soruyorlar
Onlarınki dengi rahat geçinebileceği biriyle evlenmek istemek oluyor da kadınlarınki olmuyor

peki arkadaşlar sizden az kazanan ve kariyer, meslek açısından sizden geride ama işinde gücünde birisi size aşık ama size karşı çok özgüvensiz olsa kendisini size denk görmese o kişiye karşı tutumuz ne olmalı kendisine güvenip dobra olması gerekmez mi ?
Gerekir. Özgüven sorunu olmasaydı deneyin derdim. Ama varsa bence yaklaşmayın aşağılık kompleks riski çok yüksek. Benim nişanlım eğitim, meskek ve kazanç acısından benden daha geride. Geride derken toplum gözünde iste, ben devlette calisiyorum o özelde. Maaşım da öyle aşırı zengin değilim ama memur maaşı olarak ondan 2 bine yakin daha cok kazaniyorum. Eğitimini tamamliycak aöften başladı. Ve bir kere ağzından sizin bahsettiğiniz cümleleri duymadım. Kompleksiz olmasına da hayranım. Herkes bana ileride sıkıntı olabilir dedi. Benimde korktugum zamanlar oldu . Sizin yerinizde olsam ondan boyle bir şey hissetsem hiç güvenemezdim.

Haklısın valla fakirlikten kadınlara karşı ofkeliler. Muhtemelen fakir oldukları için reddedildiler ve ya iste yarı yolda bırakıldılar. Paraya önem vermeyen kadın yoktur bence 🤣🤣 mesela ben esimle kavga ederim tartışırım ama sonra alırım çantamı çıkarım çarşıya bir alışveriş bir yemek. Kafam dağılır. Fakir olsaydı bunu yapabilcek miydim? Tabiki hayir. O yüzden fakirlerle evlenmemek lazım bence. Zaten bizim erkekler biraz odun,bazen kaba,bazen ilgisiz. Bide fakirlik eklenirse cekilmezdi bence ahahahaa.

Bunun kadın versiyonu da şey, ya fiziksel ya da kişilik olarak itici o yüzden kimse ilgi göstermiyor ama ona sorsan evlenmeden sevişmiyor diye erkekler gelmiyor. İşte bunlar hep avuntu. :KK70:

Ay çevremde var bi tane bu modelden😂😂
Arkadaş çevremizdeki tüm sevişenler evli şu an, o sevgili bulamadı. Delikli boncuk yerde kalmaz derler diye biz laf sokmuştu aklınca 😂😂

Ciks.
Siz güzelsiniz, yakışıklı birini istemek hakkınız olabilir şu durumda.
Davul bile dengi dengine kısmına ise cok katılıyorum,
Kadın erkek fark etmeksizin, aileler arasında maddi uçurum olduğunda o evlilikten hayır gelmiyor.
O zengin kız fakir oğlan yada tam tersi olan dizi/film aşklarının ömrü gerçek hayatta bir kaç yıl bile değil.

canım sen nerenle okuyorsun konuyu...
ben de zenginim diyorum param var şükür.
kıçında donu olmayıp zengin irkek diye dolanan tiplerle karıştırmayın.

Erkek fakir olmasın demek illa Ali Koç ya da Acun olsun demek değil. Ama şu var kimse de bir erkekle toprak damlı kulübede soğan ekmek yemeğe razı olmak zorunda değil.

Bu konuda erkeklere boşuna arka çıkmayın. Kendileri kadınlarda aradıklarını sırala sırala bitiremezler, sonra da vayyy hatunlar paraya bakıyor vayyy hatunlar tipe bakıyor.
Nefes alsın yeter desek "karıya bak nefes alan erkek istiyor, her erkek almak zorunda mı, yuh bir de uzaya çıkalım" diye tepki verirler.
Vasıflı erkeklerin böyle kompleksleri olmuyor zaten, böyle konulara girmiyorlar, konu açılsa bile kadınlara hak veriyorlar. Kadınlara çekici gelen hiçbir vasfı olmayanlar da öfkesini kusuyor.
Ağlayın deyip geçmek lazım. Herhangi bir erkeğe beğeni ya da his borcumuz yok.

Yazacaklarım samimi gelmeyebilir ya da rahatsız edici olabilir ama; "Her kadın paraya da bakar" genellemesini bi kırayım; ben eşimin maddi durumuna bakmadım, benim için bir ekstra değildi yani.

Eski erkek arkadaşlarımdan örnek verecek olursam, aralarında sadece bir tanesinin maddi durumu bizden çok çok iyiydi ve zaten buraların sayılı zenginlerinden birinin oğluydu. İyi, kalbi güzel bir insandı, öyle parasıyla bir şeyleri ispatlama çabasında biri olmadı hiç ama benim için fazla aptaldı, ailesinin ittirmesiyle, 348239 farklı özel hocalarda, özel okullarda, arka planda bol bağışlarla, ıkına ıkına mezun oldu. Şimdi de aile adıyla koltuklardan birine oturtuldu. Allah mutlu mesut bahtiyar etsin, ama benim yanımda bulunmasını isteyeceğim türden bir insan değildi.

Bir eski erkek arkadaşım da, maddi zorluğun içindeki bir çocuktu. Kötü bir insan olduğunu söyleyemem ancak konuya katılıyorum ki çok ilginç bir egosu vardı ve iki lafından biri babasının vakti zamanında ne kadar varlıklı olduğu ve karı kız-kumar derken büyük borçların içine ailecek yuvarlandıklarıydı. Sürekli değişik bir ajitasyon halindeydi. Evimize yemeğe davet ettik (Ki annem kesinlikle istemiyordu bu kişiyle birlikte olmamı ama ben seviyorum diye ses edemiyordu), yemeklerden yemedi "Yiyemem bunu" filan diye full seçti. Güzel bir balık menüsü hazırlamıştık hatta, severim dediği için ve yemedi. Onu bunu beğenmez, sürekl bir marjinallik çabası filan derken tiksindim, yol verdim. Tip olarak da Allah affetsin, gerçekten zevksizliğime örnektir yani, bir teyzem gördü hatta "Nereden buldun bunu? Yanına hiç yakışıyor mu? Allah'ın gücüne gitmesin de denk misiniz be çocum" dedi yakıştıramadı bana öyle söyleyeyim.

Maddi sıkıntıları sürekli dilinde, sürekli bir "Eskiden zengindik" hali, sürekli bir ajite, sürekli bir marjinal fikirler hareketler... Nalet olsun içimdeki insan sevgisine cidden yanıma hiç yakışmayan, hiç olmayacak biriydi; sanırım biraz acıyarak başladığım bir ilişki olduğunu da itiraf etmeliyim.

Benim ex erkek arkadaş kontenjanı full, çoğu orta direk, bir kısmı iyi halli, bir tanesi baya baya iyi, gerisi çulsuz.
Genellemek hoş olmayacak, fakirlikle doğrudan bir bağlantısı var mıdır bunun bilmiyorum çünkü maddi gücü iyi olmayıp kendini çok iyi donatmış insanlar da var elbette ama ben çoğunda bir kompleks gördüm, bir aşağılama çabası fark ettim, üzgünüm. Biri hatta "Sen balkon çocuğusun anlamazsın" filan dedi, biri "Senin baban şöyle şöyle, sen neye emek verdin ki" dedi vs vs... Ne zannediyorlarsa beni?

Eşim, orta direk bir ailenin çocuğu, halleri çok iyi değildi vakti zamanında babası iflas görmüş, ama yine de toparlamışlar bir miktar; kendi yağlarında kavrulan insanlardı. Eşimin cebinden önce, çalışkanlığına, iş şevkine, azmine, gönlüne baktım, aynı zamanda ilkel dürtülerim "Boyuna posuna, şu yapılı omuzlara bak vışş" da dedi tabi.
Şansıma yanılmadım, gönlü iyidir, nişanlandığımızda işi yoktu, şimdi güzel bir işte; iki kafa bir olunca oluyor bir şekilde.
Önemli, tok gözlülük, kadında da erkekte de önemli, bir şeyleri görmüş olmak, kendini yetiştirmek de önemli... Kimse de alıştığından aşağısını kolay kolay istemez tabi, ona da hak veririm. (Ben alıştığımdan aşağısına gönlüm istedi vardım, pişman da değilim)
Ya ben ne diyordum onu da toparlayamadım ya, anladınız işte. :KK70:
Kafam dağıldı ya ne anlattığımı bilemedim, buradan Kars'a yol gibi de yazdıkça yazmışım zaten, çenem açıldı yine.
Davul dengi dengine diyeyim, fiziken de, madden de, aklen de, gönlen de, öyle bağlayayım bari :KK70:

Yazacaklarım samimi gelmeyebilir ya da rahatsız edici olabilir ama; "Her kadın paraya da bakar" genellemesini bi kırayım; ben eşimin maddi durumuna bakmadım, benim için bir ekstra değildi yani.

Eski erkek arkadaşlarımdan örnek verecek olursam, aralarında sadece bir tanesinin maddi durumu bizden çok çok iyiydi ve zaten buraların sayılı zenginlerinden birinin oğluydu. İyi, kalbi güzel bir insandı, öyle parasıyla bir şeyleri ispatlama çabasında biri olmadı hiç ama benim için fazla aptaldı, ailesinin ittirmesiyle, 348239 farklı özel hocalarda, özel okullarda, arka planda bol bağışlarla, ıkına ıkına mezun oldu. Şimdi de aile adıyla koltuklardan birine oturtuldu. Allah mutlu mesut bahtiyar etsin, ama benim yanımda bulunmasını isteyeceğim türden bir insan değildi.

Bir eski erkek arkadaşım da, maddi zorluğun içindeki bir çocuktu. Kötü bir insan olduğunu söyleyemem ancak konuya katılıyorum ki çok ilginç bir egosu vardı ve iki lafından biri babasının vakti zamanında ne kadar varlıklı olduğu ve karı kız-kumar derken büyük borçların içine ailecek yuvarlandıklarıydı. Sürekli değişik bir ajitasyon halindeydi. Evimize yemeğe davet ettik (Ki annem kesinlikle istemiyordu bu kişiyle birlikte olmamı ama ben seviyorum diye ses edemiyordu), yemeklerden yemedi "Yiyemem bunu" filan diye full seçti. Güzel bir balık menüsü hazırlamıştık hatta, severim dediği için ve yemedi. Onu bunu beğenmez, sürekl bir marjinallik çabası filan derken tiksindim, yol verdim. Tip olarak da Allah affetsin, gerçekten zevksizliğime örnektir yani, bir teyzem gördü hatta "Nereden buldun bunu? Yanına hiç yakışıyor mu? Allah'ın gücüne gitmesin de denk misiniz be çocum" dedi yakıştıramadı bana öyle söyleyeyim.

Maddi sıkıntıları sürekli dilinde, sürekli bir "Eskiden zengindik" hali, sürekli bir ajite, sürekli bir marjinal fikirler hareketler... Nalet olsun içimdeki insan sevgisine cidden yanıma hiç yakışmayan, hiç olmayacak biriydi; sanırım biraz acıyarak başladığım bir ilişki olduğunu da itiraf etmeliyim.

Benim ex erkek arkadaş kontenjanı full, çoğu orta direk, bir kısmı iyi halli, bir tanesi baya baya iyi, gerisi çulsuz.
Genellemek hoş olmayacak, fakirlikle doğrudan bir bağlantısı var mıdır bunun bilmiyorum çünkü maddi gücü iyi olmayıp kendini çok iyi donatmış insanlar da var elbette ama ben çoğunda bir kompleks gördüm, bir aşağılama çabası fark ettim, üzgünüm. Biri hatta "Sen balkon çocuğusun anlamazsın" filan dedi, biri "Senin baban şöyle şöyle, sen neye emek verdin ki" dedi vs vs... Ne zannediyorlarsa beni?

Eşim, orta direk bir ailenin çocuğu, halleri çok iyi değildi vakti zamanında babası iflas görmüş, ama yine de toparlamışlar bir miktar; kendi yağlarında kavrulan insanlardı. Eşimin cebinden önce, çalışkanlığına, iş şevkine, azmine, gönlüne baktım, aynı zamanda ilkel dürtülerim "Boyuna posuna, şu yapılı omuzlara bak vışş" da dedi tabi.
Şansıma yanılmadım, gönlü iyidir, nişanlandığımızda işi yoktu, şimdi güzel bir işte; iki kafa bir olunca oluyor bir şekilde.
Önemli, tok gözlülük, kadında da erkekte de önemli, bir şeyleri görmüş olmak, kendini yetiştirmek de önemli... Kimse de alıştığından aşağısını kolay kolay istemez tabi, ona da hak veririm. (Ben alıştığımdan aşağısına gönlüm istedi vardım, pişman da değilim)
Ya ben ne diyordum onu da toparlayamadım ya, anladınız işte. :KK70:
Kafam dağıldı ya ne anlattığımı bilemedim, buradan Kars'a yol gibi de yazdıkça yazmışım zaten, çenem açıldı yine.
Davul dengi dengine diyeyim, fiziken de, madden de, aklen de, gönlen de, öyle bağlayayım bari :KK70:
Bence insanın neye zaafı varsa ona göre seçim yapıyor, duygusal açlıksa, aşk
Maddi açlıksa para
Kimseyi bu yönden kınamamak getekiyor aslında, herkes mutlu olmak istiyor, sonuçta

O değil de, fakir olup, zengin olma hırsı olan, zenginleri sevmeyen (zengin düşmanı) devamlı zenginler hakkında konuşan, para hırsı olan kimseyi sevmiyorum
Bir insan fakirse ayağını yorganına göre uzatmalı ve para hırsı olmamalı
İnsanı insan yapan değerlerden biri de bu
Konuyla pek alakalı olmadı :olamaz:

valla o kadar kızmışsınız da kız haklı, hep bi öfke var içlerinde kızların bile cebinde biraz para görseler kim bilir nerden buluyor ne yapıyor bilmemne... sevgilinde para olsa ooo parasını yiyor falan. ya da parası olan erkeklere kinleniyorlar küfür ediyorlar arkalarından falan. bi aşağılık kompleksi mevcut çoğunda

Bence insanın neye zaafı varsa ona göre seçim yapıyor, duygusal açlıksa, aşk
Maddi açlıksa para
Kimseyi bu yönden kınamamak getekiyor aslında, herkes mutlu olmak istiyor, sonuçta

İlişki uzmanı değilim tabi, kim nasıl tercih yapıyor bilmiyorum ama hak verebilirim ki maddi olarak zorluk içinde olmuş, yokluk yaşamış biri olsaydım belki kendimi zengin birisiyle evlenerek garantiye almak isteyebilir, tercihimi bu tarz bir düşünce ile gerçekleştirebilirdim. Ama böyle endişeler taşımadım hiç.

Açıkçası çok daha ilkel tercihler yaptığımı söyleyebilirim, elemelerim arasında boy-pos-cüsse vardı mesela. Belli bir fiziksel görünüm harici insan eşim olmamalı dedim açıkçası. Eski erkek arkadaşlarımın %99u diyeyim ya benle aynı boydu ya da benden kısaydı ve bıkmıştım, sarılma sarmalanma hissini nasıl denir, ya kadın gibi hissedemiyordum daha iri birileri olsun istiyordum ve zordu da denk gelmesi boyum 175 olunca. :) Eşim önce boyuyla dikkatimi çekti (187 filan sanırım). Yani tamamen ilkel benim ilk gönlümü attıran şey. :)))

Sonrasında, "Soğan ekmeğe razı olmak" denmiş mesela bir önceki yorumda, ben buna kadar razıydım, yeter ki sevildiğimden-sevdiğimden, kıymetli görüldüğümden emin olayım; hastalandığımda kahrımı çekecek bir dost olsun yanımda dedim. Eh bunun kadar bir diğer önemli nokta da çalışkanlığıydı, ben tembelliğe meyilli bir insanım, çabuk sıkılırım, kaytarabilirim. Çalışkan-sabırlı biri olsun istedim ki eşimin benden üstün olduğu iki noktadır bu. Benden kat be kat sabırlı ve çalışkan, çoğu kez benim ona olduğumdan, o bana karşı daha iyi bir dost.
Ben aradıklarımı buldum eşimde yanıltmadı.

Ha ama eksikleri daha dolu, daha kibar olabilirdi mesela; geçen gün bir çiçek almış getirmiş "Al" diye uzattı, insan mağaraya et getiren taş devri adamı gibi çiçek uzatmamalı yani. Sonracığıma el şakası olayları var arada filan, zevklerimiz çok zıt bazı konularda... Yani illaki çok uyumsuz olduğumuz noktalar mevcut, böyle anlatıyorum diye mükemmel çiftiz zannedilmesin, deli kavgalar da ederiz yani; ama o zamanlar dikkat edip, aradığım şeyleri bulduğum biri. Dediğim gibi, nişanlıyken işsizdi bir süre, diplomasını kaldırdı koydu bir köşeye, sanayide çalıştı yani; sonra zaten girdi işe, girdiği gibi tıkır tıkır yükselmeye başladı, çalışkan çok, hakkını verir yaptığı şeyin; bunlar önemliydi benim için. Ben pes ederim de, o etmez.

İlişki uzmanı değilim tabi, kim nasıl tercih yapıyor bilmiyorum ama hak verebilirim ki maddi olarak zorluk içinde olmuş, yokluk yaşamış biri olsaydım belki kendimi zengin birisiyle evlenerek garantiye almak isteyebilir, tercihimi bu tarz bir düşünce ile gerçekleştirebilirdim. Ama böyle endişeler taşımadım hiç.

Açıkçası çok daha ilkel tercihler yaptığımı söyleyebilirim, elemelerim arasında boy-pos-cüsse vardı mesela. Belli bir fiziksel görünüm harici insan eşim olmamalı dedim açıkçası. Eski erkek arkadaşlarımın %99u diyeyim ya benle aynı boydu ya da benden kısaydı ve bıkmıştım, sarılma sarmalanma hissini nasıl denir, ya kadın gibi hissedemiyordum daha iri birileri olsun istiyordum ve zordu da denk gelmesi boyum 175 olunca. :) Eşim önce boyuyla dikkatimi çekti (187 filan sanırım). Yani tamamen ilkel benim ilk gönlümü attıran şey. :)))

Sonrasında, "Soğan ekmeğe razı olmak" denmiş mesela bir önceki yorumda, ben buna kadar razıydım, yeter ki sevildiğimden-sevdiğimden, kıymetli görüldüğümden emin olayım; hastalandığımda kahrımı çekecek bir dost olsun yanımda dedim. Eh bunun kadar bir diğer önemli nokta da çalışkanlığıydı, ben tembelliğe meyilli bir insanım, çabuk sıkılırım, kaytarabilirim. Çalışkan-sabırlı biri olsun istedim ki eşimin benden üstün olduğu iki noktadır bu. Benden kat be kat sabırlı ve çalışkan, çoğu kez benim ona olduğumdan, o bana karşı daha iyi bir dost.
Ben aradıklarımı buldum eşimde yanıltmadı.

Ha ama eksikleri daha dolu, daha kibar olabilirdi mesela; geçen gün bir çiçek almış getirmiş "Al" diye uzattı, insan mağaraya et getiren taş devri adamı gibi çiçek uzatmamalı yani. Sonracığıma el şakası olayları var arada filan, zevklerimiz çok zıt bazı konularda... Yani illaki çok uyumsuz olduğumuz noktalar mevcut, böyle anlatıyorum diye mükemmel çiftiz zannedilmesin, deli kavgalar da ederiz yani; ama o zamanlar dikkat edip, aradığım şeyleri bulduğum biri. Dediğim gibi, nişanlıyken işsizdi bir süre, diplomasını kaldırdı koydu bir köşeye, sanayide çalıştı yani; sonra zaten girdi işe, girdiği gibi tıkır tıkır yükselmeye başladı, çalışkan çok, hakkını verir yaptığı şeyin; bunlar önemliydi benim için. Ben pes ederim de, o etmez.
Kim ne kadar eşini överse övsün hepsinin bir odun ve öküz tarafı mevcut

Back
X