Fakirlik suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar
Bir kurumda devlet memuruyum.daha önce evlendim ayrıldım çocuğum yok.yasadigim şehirden uzak bir yere atandım.burada bir kurumda çalışmaya başladım.maasim ve pozisyonum çok iyi.Biriyle tanıştım burada.kendisi hiç evlenmemiş.aramizda bunu hiç problem yapmadı.zira ailesi de öyle.Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.kendisiyle aynı yerde çalışıyoruz ama o kadrolu değil.dolayisi ile maaşı konumu benden düşük.ki hiç problem olmadı aramızda 10 aydır birlikteyiz.
Bu ilerde problem olabilir mi bilemiyorum açıkçası.yeni bir hayata onunla adım atmak istiyorum ama yarın bir gün ailemde bunu sorun yapacak . Siz nasıl bir yol izlerdiniz bu konuda
Ailene adamı fabrikatör diye tanıtıp sonra kadrosuz ailesi fakir demez olduğu gibi kabullenip baştan da öyle kabul ettirirseniz sorun olmaz bence

Şu cinsiyetçiliği bi bırakın yaaa. Eşin 10000 sen 4000 alsaydın hiç sorun olmayacaktı demi...

İlerde çocuğuna '' baban fakir ama gururlu evladım'' dersin...

Yani aradaki maaş farkı ne siz 10bin tl alırken o 2 bin mi alıyor böyle uçurum bir maaş mı?

Yoksa siz 3bucuk 4 alırken o 2 buçuk mu alıyor

Kimse için sorun olmasa bile senin için problem galiba en başta fakir gariban diye eziklemişsin. Madem bu kadar eşit maaş almamak sorunsa en baştan öğrenip ona göre ya konuşun ya da hiç konuşmayın

Hayır kelimeleri doğru seçememiş olabilirim.slu anlamda söyledim.cok sohbet bile edemedik.cunku annesi ggerçekten parasızlıktan dolayı çok mahcup duruyordur.ben çok uzuldm.kendisiyle de konuştuk.
Insanlarin maddi imkanlari yok gizlememis saklamamislar cocukta acik acik goturmus tanistirmis vs

Adam muhtemelen siz olmasanizda evlenip ayrilmis biriyle evlenmeyi daha mantikli buluyor olabilir.

Soyleki imkani yok,simdi herkes herseyi istiyor,kadindir ister cicek bocek taki esya yetemem onceden evlenmis biri bana daha uygun maddesel heveslerini almis olur benlede hayat arkadasligina kanalize olur diye bakiyor olabilir.

Ama ben olmamasi gerektigini yazicam siz ve aileniz ezerler yazik olur.Anne yasliymis hasta vs olsa siz belki sikinti yaparsiniz,aileniz baskin karakter hissiyati aldim,birde ilk evlilik basarisiz olunca insanlar tepkilide oluyor.
Bulasmayin elin garibanlarina herkes kendine yakini bulsun mantiklisi bu olur

Valla gerçekçi olmak lazım, sorun oluyor.
En basit ihtiyaçların onlara lüks gelecek, şımarık diyecekler mesela. Aileler arasında statü, kültür farkının olmaması çok çok önemli.
Ben bambaşka kültürden bir ailenim çocuğuyla evlendim. Eşimle statümüz aynı. Maaş farkımız yok. Benden bazen fazla da kazanır.
Ama tatile gitmemiz, alkol almamız sorun oluyor ailesiyle. Eşim size ne diyor ama o aradaki gerilim gitmiyor
Eşimi çok seviyorum ama keşke aynı kültürden biri olsaydı

Merhabalar
Bir kurumda devlet memuruyum.daha önce evlendim ayrıldım çocuğum yok.yasadigim şehirden uzak bir yere atandım.burada bir kurumda çalışmaya başladım.maasim ve pozisyonum çok iyi.Biriyle tanıştım burada.kendisi hiç evlenmemiş.aramizda bunu hiç problem yapmadı.zira ailesi de öyle.Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.kendisiyle aynı yerde çalışıyoruz ama o kadrolu değil.dolayisi ile maaşı konumu benden düşük.ki hiç problem olmadı aramızda 10 aydır birlikteyiz.
Bu ilerde problem olabilir mi bilemiyorum açıkçası.yeni bir hayata onunla adım atmak istiyorum ama yarın bir gün ailemde bunu sorun yapacak . Siz nasıl bir yol izlerdiniz bu konuda
Para ne ki bugun kazanilir yarin kaybedilir bir insanla yola çıkmakta asla kıstas olarak bakmam, sizin yerinizde olsam ben sorun etmezdim hic birimizin yarını belli degil. Haa ama şu karakterde olmali, bu isinden ayrilsa dahi her işte çalışacak eve ekmek getirecek sorumluluga sahip bi adam olmali. Taşı sıksa suyunu çıkarır cins mi derler ondan yani.
Eger karakteri duzgunse ailenizin de sorun çıkarması ayıp olur

Bence iş para konusunu kenara koyup karakterine daha onemli özelliklerine bakin.

Açlık ve yoksulluk sınırlarının altında kalındığında bi nevi fakir olunuyor fakir demesine çok takılınmış ama gerçek bu.

Karşınızdaki kişi sizin fazla kazanıyor olmanıza takmaz ise sorun olmaz heralde.
Ben de eşimden fazla maaş alıyorum, bizde bi sorun olmuyor

Olay ikinizin bakış açısının tutması

10 ay diyor ? şimdi konu sahibi kamu kurumuna dışardan tahsis edilmiş ceo değilse evet 20,000 alamaz. bürokrat olması lazım burada işi ne 25 yıllık hakim savcı olmalı onun burada işi ne ? dr da değil belli ki, bilişim sektöründe çalışan uzman müh olabilir, onun kurumdada 4000 çalışan adam yok,yok 4000 değil 8000 alıyormuş desek, o zaman da o kadar gariban olmazlardı.
Herkes simdi calistigi yere kurum diyor
Oyle hakim savci bilisim vs diye akliniza gelmesine gerek yok hastanelerde memuriyet hasta kabul vs var ornegin
Benim arkadas taseronla univ hast kan merkezinde asgari ucrete calisti,kadroluda 2 2,5 katini aliyor diyordu oyle birsey olabilir

Merhabalar
siz devlet memuruyum dediniz. şuan hakim savcılar bile en yüksek derecelilerden bahsediyorum 15 bin almıyor diye biliyorum.
devlet memuru olarak muhtemelen alsanız alsanız 5-6 bin tl dir maaşınız.
şimdi bu çocukla aranızda 1-2 bin tl fark varsa maaşlarınızda bu çocuk nasıl fakir oluyor. siz nasıl zengin oluyorsunuz?
gerçekten bu ayrımı nasıl yapamıyorsunuz.
ben zannettim ki, adam işsiz güçsüz siz de aileden zengin birisiniz. bu şartlarda kim neyin fakiri bilemedim.

Konu sahibi dışında kimsenin de adama fakir dememesi :D
Konu sahibi üzgünüm ama sen de fakirsin. Aylık 30 bin TL altı kazanan 3 4 kişilik aile orta halliyim demesin artık.
Konu sahibi daha önce ayrılmış, ayağı üstünde duran kadınsın ve derdin başkaları ne der?
Her şeyiyle arkasında durmayacağınız, aileniz ile denge sağlayamayacağınız insanlarla evlenmeyin. Kadın erkekten bağımsız.

Sorun yapılacak bir şey göremedim.Para için evlenmediğiniz sürece karşı tarafın maddi durumunun bir önemi yok bunu sorun yapmanız ya da karşı tarafın yapacağını düşünmeniz bile ilginç.Ben evlenmeden önce eşimin ne kadar maaş aldığını hiç merak etmedim sormadım da o da bana sormadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X