- 7 Haziran 2017
- 2.922
- 3.299
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Aslında öyle değil, gerçekten anda kalamıyorum sürekli acelem var. Burada demek istediğim mesela camın açık olduğunu annem söylemezse fark edemiyorum, benim istediğim daha camı kapatmam söylenmeden kapatmak, Annem de sitem ediyor bir şeyi acelem olduğu gerekçesiyle yapamadığımda “hep acelen var zaten” “zamanını yönetemiyorsun” “timingin kötü” ama bu benimle ilgili değil kiYoga yapabilirsin belki, anda kalarak şuanı yaşamaya ihtiyacın var , sürekli kafanın içinin bir yere koştuğunu hissediyorsan hep bir sonraki hamleyi düşünmek anı unutmanıza sebep oluyor olabilir
. Bende bazen evi yakmaktan korkuyorum unutkan olduğum için mutfaktaki yemrği birakıp otutma odasına gidemiyorum ve b12 ile alakalı değil. Temizlediğim mutfak aletleri elimde kalıyor. Benimki ile sizinki farklı seyler ama kendini yalnız hissetme diye yazdım herseyi yanlış yaptım sanmaktan bende bunalıyorum .O yüzünden kendini suçlu hissetme
İnsan sevdiği kişileri kendisinden dolayı mutsuz görünce bunu istiyor maalesef. Beni anlamanızı beklemiyorum, bu psikolojiyi yaşamayan bilemez.Öncelikle hepimiz hastalaniyoruz ama vefat edeyim demiyoruz. Bu şuna benziyor ben oynamıyorum diyen çocuklar gibi düşünün. Böyle bir hakkımız oyunda bile yokken...
Camdan örnek vermişsiniz,fark etmemek çok büyük bir sorun değil ,biz normal insanlar( kendinizi hasta olarak nitelendirdiğiniz için) bile neleri unutuyoruz kapıyı kapatmayı,cüzdanı, anahtarı, telefonu, şemsiyeyi vb.O an için tüh desek te bu olayı hayatımızın merkezine oturtmuyoruz Çünkü bizler duyguları,stresi,,kaygısı kafa karışıklığı ,hayatın stresini taşıyan canlılarız robot değiliz onlar bile duygudan yoksun arada error veriyor.....Aslında öyle değil, gerçekten anda kalamıyorum sürekli acelem var. Burada demek istediğim mesela camın açık olduğunu annem söylemezse fark edemiyorum, benim istediğim daha camı kapatmam söylenmeden kapatmak, Annem de sitem ediyor bir şeyi acelem olduğu gerekçesiyle yapamadığımda “hep acelen var zaten” “zamanını yönetemiyorsun” “timingin kötü” ama bu benimle ilgili değil ki
hayır bak konu o değil, mesela mutfakta yemek yaptıktan sonra tezgahı ocağı vs. temizlemek zorundayız, ben ocağı siliyorsam tezgahı unutuyorum. Anneme de diyorum, anne bak haklısın ama ben senin gibi düşünemiyorum, bu da benim engelim (DEHB olduğumu biliyor) dediğimde hayııırrrr bunu öyle görmeeee diyor. yani ona göre DEHB olmam bazı şeylere engel değil. Ben de istemez miyim her şeyi iyi yapayım, dediğim gibi farkındalığım daha yüksek olsun ama bu benim elimde değil kihaziran sonunda yagmur yagmaz firtina cikmaz. kediler icin de teliniz var diye hatırlıyorum. cam acik olsa ne olur olmasa ne olur?
bazen kötü havalarda bile unutuyorum ben de, eve geliyorum yagmur suyu girmis oluyor. bazen de yagmur yagacagi kabak gibi belliyken bahce mobilyasini yagmur almayacak yere tasimiyorum, donup ıslanmış gorunce pisman oluyorum.
ne var ki bunda?
bence basinda mutemadiyen dirdir edip seni suclayan biri oldugu icin boyle oldugunu düşünüyorsun..bunda bisi yok
Siz bu durumunuzu DEHB tanısı almadan önce neye bağlıyordunuz?Evet bugünkü konum da farkındalık.
Farkındalığım çok yetersiz. Mesela bu sabah annem mutfak camını açık bırakıp çıkmış. Ben mutfaktan öğle yemeğimi alıp çıktım ve fark etmedim. Sonra mesaj atmış camı kapatmamı istemiş ama ben bu mesajı geç gördüm. Annem çıkmadan önce de bir şeyler konuştuk annemle ama kesinlikle mutfak camından bahsetmedi.
Çok basit şeyleri yanlış yapıyorum. Çok basit şeyleri unutuyorum. Bazı kurallara ilk seferde uyamıyorum. Bir şeyi defalarca sefer söylenince bile anlayamıyorum. Böyle olmasını istemiyorum. İki psikiyatristten de (biri özel biri devlet) DEHB tanısı aldım, tamam bu durum hayatı zorlaştırır ama böyle olmamalı sanki ya. Anneme çok üzülüyorum kimse böyle bir evlat istemez. Bazen vefat etsem her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum, her gün evde “Acaba bu sefer neyi yanlış yaptı,” derdi kalmaz en azından kadının… ben bu farkındalığı nasıl arttıracağım arkadaşlar, nasıl daha detaycı biri olacağım? Öyle biri olmak istiyorum ki karşımdaki “leb” demeden sadece bakışından bile “leblebi” diyeceğini anlayayım ve leblebiyi karşı taraf söylemeden leblebiyi hazır edeyim.
Not; Özele iki ay devam edemedim maddi durumlardan, haftaya randevum var. Şu mesajı yazarken bile çok zorlandım
her yemekten sonra ocağı niye temizliyorsun bacim, döke saca mi yemek yapiyorsun? doktuysen kurumadan temizle tabii ama hergun hergun ocak mi temizlenir? aile evimde annem bes gunde bir falan ocak siler, sevgilimin evinde biz 2-3 haftada bir ocak cifleriz.hayır bak konu o değil, mesela mutfakta yemek yaptıktan sonra tezgahı ocağı vs. temizlemek zorundayız, ben ocağı siliyorsam tezgahı unutuyorum. Anneme de diyorum, anne bak haklısın ama ben senin gibi düşünemiyorum, bu da benim engelim (DEHB olduğumu biliyor) dediğimde hayııırrrr bunu öyle görmeeee diyor. yani ona göre DEHB olmam bazı şeylere engel değil. Ben de istemez miyim her şeyi iyi yapayım, dediğim gibi farkındalığım daha yüksek olsun ama bu benim elimde değil ki
Kurallar sadece bana geçerli, bana kızdığı şeyleri kendi yapıyor mesela. Geçen gün sordum, "Bana kızıp kendin de silmiyorsun," dedim. "BIKTIM ÇÜNKÜ SENİN YAPMAMANDAN TEZGAHTA EKMEK KIRINTISI GÖRMEKTEN" diyor. Benim böyle bir hakkım yok tabii :) Koyduğu kurallarla sorunum yok aslında sorun bunlara uyamamam.her yemekten sonra ocağı niye temizliyorsun bacim, döke saca mi yemek yapiyorsun? doktuysen kurumadan temizle tabii ama hergun hergun ocak mi temizlenir? aile evimde annem bes gunde bir falan ocak siler, sevgilimin evinde biz 2-3 haftada bir ocak cifleriz.
annenin evi, annenin kurallari tabii kendi evin olunca bence bu sorunlari yasamazsin. kendi kurallarin olur. onlari da sen koydugun icin uyarsin zaten
ama bu konudan rahatsiz oldugun icin önerim
kendine liste yap check at
biz detayli temizlik yaparken chatgptden bana aptala anlatir gibi madde madde liste çıkarmasını istiyorum mesela. kolaycs kontrol ediyorum bunu yaptik bunu yaptik diye.
sen de bir liste hazirla. mutfak temizligin biterken bak bunu yaptim check, bunu yaptim check diye boylece atlamazsin
Yooo iş yerinde ya da dışarıda hiçbir sorun yaşamıyorum ama eve gelince bir şeyler oluyor. Dağınığım da ayrıca ama gerçekten tembellikten değil, aklınıza gelmeyecek şeyleri düşünebiliyorum ama konu bunlara gelince bocalıyorum.İş yerinizde nasılsınız ? Eğer orda hiç bişeyi unutmadan yapıyorsanız işverenleriniz sizin performansınız memnun iş arkadaşlarınız ya sürekli eksik yapıyorsun die sizi dışlamıyorsa
Evde galesiz davranıyorsunuz demektir ,yani bunu öleyim die kötü konumlandırmanız gerekmez .
Evde iş yapmayı sevmiyor olabilir misinizYooo iş yerinde ya da dışarıda hiçbir sorun yaşamıyorum ama eve gelince bir şeyler oluyor. Dağınığım da ayrıca ama gerçekten tembellikten değil, aklınıza gelmeyecek şeyleri düşünebiliyorum ama konu bunlara gelince bocalıyorum.
Kuralları hatırlayamıyorum. Mesela bana bir şeyin nereye konulacağını söylemiş, ben onu hatırlayamıyorum. Aynı konuda sürekli uyardığı için o da sinirleniyor, ben de üzülüyorum onu öyle görünce.Evde iş yapmayı sevmiyor olabilir misiniz
dedim ya galesiz davranıyor olabilir misiniz die nasıl olsa anneniz söylüyor .Kuralları hatırlayamıyorum. Mesela bana bir şeyin nereye konulacağını söylemiş, ben onu hatırlayamıyorum. Aynı konuda sürekli uyardığı için o da sinirleniyor, ben de üzülüyorum onu öyle görünce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?