Farklı dilde konuşan kayınvalide

Yaninda baska dilde konusan birileri var diye alinmak agir bir kompleks bence.

Ne guzel iste..hakkinda dahi konussa haberin yok cunku anlamiyorsun ne dertleniyorsun
Hatta belki senin hakkinda bile konusmuyordur..
Bu lafları anlayamıyorum işte ya Allah aşkına ne kompleks olabilir.Orda gözümün önünde dedikodumu yapıyolar arayan kişinin ismi geçiyor anlaşılıyor ister istemez hakkımda konuştukları aynısı başınıza gelse hayatta böyle tepki vermeyeceğinizi düşünüyorum insan kendi dilinde hakkında konuşulsa bile tepki veriyor bunda alınmam neden bu kadar rahatsız ediyor anlamış değilim gerçekten

Son düzenleme:
Bizim ailede de babaannem yaşarken farklı bir dil konuşulurdu. Ben küçükken hep benim hakkımda ya da benim duymamam gereken şeyleri o dilde konuştuklarını sanardım. Dili anlamaya başlayınca öyle olmadığını, günlük konuşmalar yaptıklarını farkettim.

Çift dilli insanlar farkında olmadan diğer dile geçebilirler. Üzerinize alınmayın.

Ayrıca diğer gelin demesinde ne gibi bir sakınca var? Siz de kendisinden kaynana diye bahsetmişsiniz.

aynen.
bu tip insanlarla ne kadar az gorusurseniz o kadar iyi.
kim oldugu muhim oldugu, sizi rahatsiz eden kim olursa olsun asla ayni ortamda durmayin
Aynen katılıyorum normalde çok görüşmüyoruz zaten görüşünce de illa bi problem oluyor genelde kayınvalidem oğlunu çok kıskandığı için

Kayinvalideniz gunluk konulardan bahsetmis. Tv izliyor vs diyerek... e bunda niye alindiniz ozaman?
Karsidaki kisi gelinleri sormus oda anlatmis...
Abartiyorsunuz bence.

Kayinvalideniz gunluk konulardan bahsetmis. Tv izliyor vs diyerek... e bunda niye alindiniz ozaman?
Karsidaki kisi gelinleri sormus oda anlatmis...
Abartiyorsunuz bence.
Son yazdığım cevap size.Anlamamak için direniyorsunuz çünkü.Asıl alındığım kayınpederime hemen gözümün önünde başka dilde bu olayları anlatması umarım anlamışsınızdır daha net açıklayamam çünkü

İyi de canım ablacım kadının anadili o. Aynı dilden 2 insan olunca ister istemez kendi dillerine kayıyorlar.

Konuştukları şeyin dedikodu olduğu sonucuna nerden vardınız??? Belki gelin de burda tv izliyor, bugün bayram var gelin de geldi vb tarzı bir şeyler söylüyor??? Bence abartıyorsunuz.

Diğer gelin demesinde ne gibi bir kötülük var anlayamadım. Ne olacak sanki. Bizlerde arkalarından kaynana diyoruz sonuçta :))
Benim kayinvalidemler de bilmediğim bir dil konuşuyorlar ama niyetler kötü olmadigi için bir sorunumuz yok. Niyetinizi gözden gecirin. Siz samimisiniz onlar mı değil ya da tam tersi mi? İnsanların alışkanlıkları kolay değişmiyor.

Evet haklısınız arkadaşlarla bu aynı örnek zaten :)

Dili anlamiyorsaniz hakkinizda konustuklarina nerden kanaat getirdiniz. Size bakip el kas goz isareti mi yaptilar?
Arayan kişinin ismi geçince ve gelin kelimesinin anlamını bilince anlamamak için aptal olmak gerekiyor sanırım

Benim kendi ailemde benim yanımda çoğu zaman farklı bir dil konuşuyor. Çünkü çocukluklarından beri konuştukları dil o, öyle daha rahat ifade ediyorlar kendilerini. Bundan rahatsızlık duymuyorum. Çoğu zaman anlamıyorum.
Bence siz biraz kendi kendinize kurmuşsunuz

"Anne benim ismimi bilmiyorsun herhalde" demeye yani laf sokmaya utanmıyorsunuz..
Ama başka dilde konuşuldu diye hemen kibarlasip kırılıyorsunuz..

Nasıl çelişki..
Hayırdır biz neciyiz burada Türkçe konuşun da anlayalim desenize mesela .

Sizin gibi sanırım sürekli laf sokmalarına maruz kalanlar zaten bunu laf sokmak olarak algılar.Biz buna rahatsız olduğumuz şeyi ifade etmek diyoruz,arkasından vs konuşmadan.Neden utanmam gerektiğine de siz karar veremezsiniz ayrıca üç yaşında çocukla konuşur gibi biraz üslup öğrenin.

O dili öğrensem bile artık kulaktan duyma öğrendikleri için birçok şeyi farklı anlamlarda da kullandıklarını söylüyor eşim

Eşin ortalik karismasin diye önlem almiş sadece. Oldu da hakkinda kotu birsey dediklerini anlarsan "aslinda oyle demek degil" diyecekler

Bu arada ismini soylememesinde ben buyutulecek birsey goremedim.

Eşin ortalik karismasin diye önlem almiş sadece. Oldu da hakkinda kotu birsey dediklerini anlarsan "aslinda oyle demek degil" diyecekler

Bu arada ismini soylememesinde ben buyutulecek birsey goremedim.
Belki o da olabilir ama genelde şu kelimeye nasıl şunu diyoruz diye ailecek gülüyolar akrabalar toplandığı zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…